Privé Facebook pagina omzetten naar Facebook bedrijfspagina

Gebruik jij je privé Facebook-pagina voor jouw bedrijf? Wist je dat dit eigenlijk niet mag van Facebook maar wil jij wel al je vrienden behouden? Lees dan dit artikel waarin ik de volgende punten ga behandelen:

 • Waarom je beter een Facebook-bedrijfspagina dan een privé Facebook-pagina kunt hebben
 • Prive Facebook-pagina omzetten naar een Facebook-bedrijfspagina

Waarom Facebook-bedrijfspagina en niet een privépagina?

Facebook statistieken

Als je een privé Facebook-pagina hebt, dan is één van de grootste nadelen dat je geen toegang hebt tot de statistieken. De statistiekenpagina vind ik één van de meest handige en belangrijke pagina’s. Je weet namelijk pas of je goed bezig bent, als je dit kunt meten. Denk bijvoorbeeld aan het meten wanneer jouw fans het meest actief zijn of in welke berichten ze wel of niet geïnteresseerd zijn. Nieuwsgierig hoe? Lees het hier:  5 tips die je binnen no-time vertellen wanneer jouw doelgroep het meest actief is

 Facebook-advertenties

Ook een voordeel van een Facebook-bedrijfspagina is dat je meerdere opties betreffende Facebook- advertenties hebt. Een Facebook-advertentie is één van de meest krachtige manieren om jouw doelgroep te bereiken. Bij één van mijn klanten heb ik door middel van Facebook-advertenties binnen zes dagen een R.O.I (Return on Investment) gegenereerd van 6600%! Nieuwsgierig hoe? Lees het hier: Succesvolle case: Scoren met Facebook advertenties

Uiteraard zijn er nog andere voordelen van Facebook-bedrijfspagina:

 • Fans kunnen een referentie over jouw bedrijf achterlaten op de Facebook-bedrijfspagina;
 • Je kunt reageren als persoon of als bedrijf;
 • Pagina is vindbaar in de zoekmachines;
 • Vrienden worden omgezet naar fans. Zo kunnen mensen binnen 1 seconde zichzelf abonneren/fan worden van jouw pagina;
 • Geen limiet aan fans. Bij een privépagina kun je maximaal 5000 vrienden hebben;

Wat weerhoudt je nog?

Één reden die ik nog kan verzinnen die je weerhoud om jouw Facebook pagina om te zetten is de volgende: Je bent bang dat je al je vrienden kwijtraakt. Gelukkig is dit niet zo. Als jij 500 vrienden hebt en je zet jouw privé Facebook-pagina om naar een Facebook-bedrijfspagina, dan worden deze 500 vrienden automatisch 500 fans. Geweldig toch?

Aan de slag!

1. Ga naar Pages Migrate

Prive Facebook pagina omzetten naar Facebook bedrijfspagina - Stap 1

De link is: https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate

2. Maak een keuze wat voor type pagina bij jou past

Zelf vind ik het beste type pagina altijd onder Lokaal bedrijf of lokale plaats. Maar dit hangt natuurlijk af van de grootte van je bedrijf en je doelgroep.

3. Goed om te weten

Als je privé Facebook-pagina wordt omgezet naar een Facebook-bedrijfspagina, kan het even duren voordat al jouw Facebook-vrienden zijn omgezet naar Facebook-fans. Eventjes geduld dus.

214 antwoorden
 1. Mike
  Mike zegt:

  Dag Wouter,

  Weet jij of er ook een manier is om een zakelijke pagina welke hangt onder een privé account over te zetten naar een bedrijfsaccount? Ik kan uiteraard migreren maar het lijkt erop dat mijn privé account dan ook omgezet zal worden. Ik wil graag de zakelijk pagina omzetten naar een apart (tweede) account.

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Mike,

   Als het goed is staat de zakelijke pagina geheel los van jouw privé account. Uiteraard zou je voor de zekerheid een nieuw privé account kunnen aanmaken…deze rechten geven tot de zakelijke pagina en dan de switch maken.

   Beantwoorden
 2. Talant Thiedamawei Damwâld
  Talant Thiedamawei Damwâld zegt:

  Dag Wouter,
  Van een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking (Talant Thiedamawei) heb ik op advies van een communicatieadviseur de privépagina omgezet naar een bedrijfspagina. Gevolg is dat alle voorgaande berichten zijn verdwenen, dat de chatfunctie is uitgeschakeld, evenals de zoekfunctie, dat ik geen portal meer lijk te kunnen zijn voor andere FB-pagina’s.
  Dat lijken bepaald geen voordelen te zijn. Heb ik wellicht iets over het hoofd gezien, waardoor het nu niet werkt zoals ik zou willen dat het werkt?

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Talant! Als je een pagina omzet dan kun je ervoor kiezen om een back-up te maken van jouw oude berichten..deze berichten zou je dan weer kunnen importeren op de nieuwe pagina. Een ander ding wat nu gebeurt is: Je hebt Facebook nu alleen als bedrijfspagina, hierdoor is de zoekfunctie inderdaad verdwenen. Het beste wat je kunt doen is een privé pagina aanmaken en vanuit dat account de bedrijfspagina aansturen.

   Beantwoorden
   • Talant Thiedamawei Damwâld
    Talant Thiedamawei Damwâld zegt:

    Dag Wouter,
    Vanuit een privépagina een bedrijfspagina aansturen? Heb je daar misschien ook een stappenplan voor?
    Bedankt! Johan

    Beantwoorden
     • Talant Thiedamawei Damwâld
      Talant Thiedamawei Damwâld zegt:

      Dag Wouter,
      Door de omzetting van een privé- naar een bedrijfspagina ben ik het een en ander aan berichten en foto’s kwijtgeraakt. Je advies is de bedrijfspagina aan te sturen vanuit een privépagina. Herstel van de oude zal wellicht niet mogelijk zijn, maar hoe kan ik dan vanuit een nieuw te maken privépagina een bedrijfspagina ‘aansturen’?
      Johan

     • Wouter Kleinsman
      Wouter Kleinsman zegt:

      Hi Johan,

      Als je een bedrijfspagina hebt aangemaakt dan kun je via: Pagina bewerken > Beheerdersrollen beheren een nieuwe beheerder aanmaken. Mocht dit niet lukken, laat het mij dan even weten. Dan zal ik hierover een artikel schrijven :-)

     • Kirsten
      Kirsten zegt:

      Hallo Wouter,

      Ik zie dat er hier wel om gevraagd word, maar zie geen antwoord ;-)
      Ik heb mijn persoonlijke pagina ook naar een bedrijfspagina overgezet. Heb netje van te voren net je een kopie gedownload. Maar hoe upload je die nu weer op de nieuwe bedrijfspagina? Ik kan er niks over vinden.

      Hoop van je te horen!

 3. Kees
  Kees zegt:

  Hoi Wouter,
  Ik had ooit een persoons profiel voor mijn bedrijf. Ondertussen ook al een tijdje een bedrijfspagina. Nu heb ik 300 vrienden op de persoon en maar 184 likes op de pagina. Kan ik de 300 vrienden als likes toevoegen op mijn bedrijfspagina?
  Ik heb in de 184 ook een aantal die niet onder de 300 zitten dus de 184 opgeven wil ik ook niet. Snap je?

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Goedemorgen Kees,

   Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

   1. Een promotie bericht schrijven op het privé-profiel waarbij je mensen vraagt om lid te worden van de bedrijfspagina

   2. Als je met jouw privé-profiel beheerder bent van de bedrijfspagina dan kun je via de bedrijfspagina jouw “vrienden” uitnodigen.

   3. Een privé bericht sturen naar jouw vrienden om de bedrijfspagina te liken.

   Succes :-)

   Beantwoorden
 4. Vanny
  Vanny zegt:

  Goedemorgen! Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn privé account omzet naar al een bestaande zakelijke account? ik heb namelijk 2 profielen..privé en zakelijk maar wil de privé weg en alleen zakelijk gebruiken. Ben alleen bang dat als ik de privé zo verwijder dat ik de zakelijke account ook niet meer in kan dus doe ze liever samenvoegen.

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Goedemorgen Vanny,

   Ik ben bang dat dit niet meer mogelijk is. Je kunt wel een nieuw privé account aanmaken die je alleen zakelijk gebruikt. Hierbij bedoel ik dan, dat je een privé account aanmaakt maar deze verder leeg laat.

   Beantwoorden
 5. Marieke
  Marieke zegt:

  Hallo Wouter, wat fijn dat je al onze vragen beantwoordt. ik heb er ook eentje. Ik dacht vorige week een bedrijfspagina te hebben aangemaakt, maar nu kom ik er net achter dat dit een privépagina is. Vervolgens heb ik via /pages/ een bedrijfspagina aangemaakt en zou ik de oude (privepagina) van mijn bedrijf graag verwijderen. Wel zou ik graag de belangstellenden meenemen. Hoe doe ik dit? En betekent het meenemen van de vrienden dat zij automatisch LIKES worden? bedankt !

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Marieke,

   Geen enkel probleem. Ik help graag :-)

   Je kunt het volgende doen:

   – Geef het privé account rechten tot de bedrijfspagina. Oftewel maak het privé account mede-beheerder van de bedrijfspagina. (Je maakt iemand mede-beheerder via: Pagina bewerken -> Beheerdersrollen beheren

   – Als het privé account beheerders-rechten heeft, kun je via het privé account omschakelen naar het bedrijfsaccount en dan heb je de mogelijkheid tot het uitnodigen van de privé account connecties.

   Optie 2:

   Zet op de privé pagina een bericht waar je duidelijk maakt dat je een nieuwe pagina hebt aangemaakt en vraag daarbij de mensen om die pagina te liken.

   Beantwoorden
   • Marieke
    Marieke zegt:

    Ha Wouter,
    Dank je wel !
    Ik ben voor optie 1 gegaan. Echter, de enige andere beheerder die ik kan kiezen is mijn privé-privé-account. Die staat op mijn persoonsnaam en niet op mijn bedrijfsnaam. Met berichten en foto’s over de kinderen enzo :-) Maar ik moet mijn privé-bedrijfspagina hebben en die wordt niet vermeld. Snap jij het nog? Wat nu? (ik heb dus 3 pagina’s, privé/privé, privé/zakelijk, zakelijk/zakelijk)

    Beantwoorden
   • Marieke
    Marieke zegt:

    PS, ik denk dat de zakelijk/zakelijk pagina al gekoppeld is aan de privé/zakelijke pagina, want ik kan onder de privé/zakelijke kiezen voor ‘facebook gebruiken als’ en dan kiezen voor de zakelijk/zakelijk versie :-) maar hoe krijg ik dan die vrienden als LIKES naar de zakelijk/zakelijk?

    Beantwoorden
 6. Evelyn
  Evelyn zegt:

  Hoi Wouter,

  Ik ben bezig met het omzetten van een privé facebookpagina naar een bedrijfspagina. Nu is het alleen zo dat ik bij het instellen van ‘Company, Organization or Institution’ niet verder kom, Ik krijg de melding ‘Creating content with this name is not allowed. Try another name.’. Dit terwijl ik dezelfde naam gebruik als die de pagina al heeft. Als ik een iets klein aanpas aan de naam, zoals bijvoorbeeld een spatie of ‘BV.’ weghaal, dan krijg ik de melding: ‘Our automated system has detected that the name ‘bedrijfsnaam’ is not same or similar to your profile name bedrijfsnaam BV. Please keep it same or similar and retry.’.

  Ik weet niet of jij hier mee over weet? Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 7. sandra
  sandra zegt:

  Hallo,
  Ik heb via mijn privé pagina ook een bedrijfspagina gemaakt. Maar ik ben via de zoekmachine niet te vinden, alleen via mijn privé pagina, Hoe kan ik dit veranderen, ik kan nu ook niet zien wie mijn pagina like als het geen vriend is

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Sandra,

   Het kan een aantal dagen duren voordat je pagina zichtbaar is in de zoekmachine van Facebook. Als je van privé pagina naar bedrijfspagina switched .. dan kun je alles zien omtrent statistieken maar ook wie jouw pagina heeft geliked.

   Succes! :)

   Beantwoorden
 8. Edwin
  Edwin zegt:

  Hoi Wouter,

  Ik ben beheerder van een bedrijfspagina op Facebook. Ik log in met mijn prive-account. Vroeger kon ik namens het bedrijf vrienden worden met particulieren en andere bedrijven. Deze staan ook in mijn nieuwsoverzicht. Vandaag wilde ik een aantal bevriende winkeliers liken, maar dat kan helemaal niet meer… ik heb wel de zoekbalk bovenin, maar de [vind ik leuk] knop ontbreekt…
  Heb jij enig idee wat er aan de hand kan zijn? Is dit “nieuw” beleid van FB?

  Dank, Edwin

  Beantwoorden
 9. ronald
  ronald zegt:

  beste wouter,
  ik heb een persoonlijke pagina omgezet naar een bedrijven pagina , nu is het zo dat ik 1749 vrienden had op deze pers pagina dat zijn nu likes geworden .
  ik kan alleen nu met mijn andere persoonlijke pagina mijn bedrijven pagina niet vinden .
  ik heb voor deze twee pagina’s andere e mail adressen en inlogcodes dus deze pagina’s zijn niet met elkaar verbonden .
  hoe kan ik via mijn pers. pagina mijn bedrijven pagina weer vinden
  de naar van de bedrijven pagina is cafedeburen Hellevoetsluis .
  alvast bedankt

  Beantwoorden
 10. Marco Bemelmans
  Marco Bemelmans zegt:

  Dag Wouter…
  Weer iemand met een probleem….
  Ik wil graag mijn privepagina (onger de paort) omzetten naar bedrijfspagina.
  Nu heb ik dit (zoals ik goed zie) wel gedaan, maar kan ik geen facebook url opgeven…. hij zegt dat dit al bestaat…. nu wil ik deze graag gebruiken omdat dit mijn bedrijfsnaam is…. Is dit op te lossen?
  Grtz Marco

  Beantwoorden
 11. Kijk op Voeding
  Kijk op Voeding zegt:

  Hoi Wouter, ik heb jouw tip gevolgd om van mijn privépagina een zakelijke te maken en nu ben ik mijn privépagina helemaal kwijt. Het account is geinactiveerd wordt aangegeven als mijn vriend (die een facebookvriend) was mij nog probeert te vinden. Help :( Wat nu te doen? Is het handig om mijn privépagina op een of andere manier terug te krijgen en dan een bedrijfspagina eraan vast te koppelen? Hoor graag van je! Groet Fee

  Beantwoorden
 12. Aloijs
  Aloijs zegt:

  Dag Wouter

  Wij zijn gek op Schotse Herders honden ook wel collies genaamd.
  Wat gedaan tot nu toe.

  Ik nu een Facebook account aan gemaakt, met de naam, De Schotse Herdershond.

  Nu kan je daarin een pagina aan maken voor bv, goed doel of community ik heb daar een pagina aangemaakt met de naam, Schotse Herdershond

  Als je nu gaat zoek in Facebook naar Schotse
  Herdershond, dan kom ik telkens bij mijn account uit namelijk, De Schotse
  Herdershond. En niet bij mijn zgn bedrijfspagina uit van Schotse Herdershond.

  Misschien heb jij een suggestie waar ik telkens overheen kijkt.
  MvG,
  Aloijs uit Amersfoort

  Beantwoorden
 13. Henriette
  Henriette zegt:

  Ik heb met jouw hulp van onze fbpagina van het werk een bedrijfspagina gemaakt, alleen ben je dan alle berichten kwijt. Deze heb ik nog wel op Hootsuite staan, dus vraag me af of ik ze toch terug kan zetten?

  Beantwoorden
 14. Kirsten
  Kirsten zegt:

  Ik heb dit al meerdere malen geprobeerd, maar hij blijft vragen of ik mijn woonplaats in wil vullen. Dat heb ik natuurlijk wel gedaan. Maar hij komt er steeds op terug en ik kan dus niet verder. Wat kan ik nu doen? Zou je me willen helpen?

  Kirsten

  Beantwoorden
 15. Joost
  Joost zegt:

  Hallo Wouter Kleinsman,
  Ik heb geprobeerd om mijn persoonlijke persoonlijk profiel om te zetten in een zakelijke pagina. Dit is echter niet gelukt. Ik kreeg de foutmelding log in op een computer waar je vaker inlogt op facebook voor de veiligheid. Juist wou ik dit doen op de pc waar ik het profiel ook heb aangemaakt. Hoe dit op te lossen?
  Met vriendelijke groet,
  Joost

  Beantwoorden
 16. Marcella
  Marcella zegt:

  Dag Wouter, Wanneer ik een persoonlijke pagina ga omzetten naar een bedrijfspagina? Moet ik dan actief de Facebook link zoals op de website en onderaan e-mails aanpassen? Of wordt je dan automatisch door gelinkt naar de nieuwe pagina?

  Beantwoorden
 17. christine
  christine zegt:

  Hoi Wouter,

  Net een pagina aangemaakt voor mijn bedrijfje. Maar op een of andere manier ziet FB het als community… Hoe kan ik dit aanpassen naar lokaal bedrijf? FB help geeft een optie :
  “klik boven aan je pagina op Pagina bewerken ,Selecteer Instellingen bewerken.
  Klik op Officiële pagina en klik op X naast de getoonde pagina”
  Maar ik zie geen Regel Officiele pagina… Weet jij hoe dit is op te lossen?
  Alvast Bedankt!

  Beantwoorden
 18. ebelien
  ebelien zegt:

  Dag Wouter,

  Mijn vriendin heeft een bedrijfspagina gemaakt op facebook, maar wel met dezelfde naam als haar privepagina. Klopt het dat dat officieel niet kan/mag?

  de bedrijfspagina heeft het adres: https://www.facebook.com/pages/Abalorios-Maravillosos/443742162414822?ref=hl
  de persoonlijke pagina heeft het adres: https://www.facebook.com/Abalorios.Maravillosos
  zij is wel beheerder van haar bedrijfspagina.
  Kan ze beter haar privepagina een andere naam geven?

  Beantwoorden
 19. Arjan Molenaar
  Arjan Molenaar zegt:

  Hoi Wouter,

  Ik heb gisteren en privéfacebooKlazina omgezet naar een fanpagina. Waar jij voor waarschuwde is gebeurd, de vrienden zijn nog niet fan geworden. Hoe lang kan dit gemiddeld duren. Heb een slechte nacht achter de rug … ;-)

  Arjan

  Beantwoorden
   • Arjan Molenaar
    Arjan Molenaar zegt:

    Hoi Wouter ! Binnen 24 uur waren alle vrienden fans geworden, beter nog … omdat ik via priveberichten vrienden om hulp had gevraagd, daar ik dacht dat iedereen kwijt was, heb ik er per saldo zo’n 70 extra fans aan overgehouden !! Bedankt voor je belangstelling en hulp !

    Arjan

    Beantwoorden
 20. christa
  christa zegt:

  Hallo Wouter,

  Net als Marieke hebben wij ook een privépagina als basis gemaakt, daaronder vallen bedrijfspagina’s.
  We willen van die privé pagina af.
  Hoe kan ik dat het beste doen, zonder de berichten en likes van de bedrijfspagina’s te verliezen?

  Hartelijke groet en bedankt,
  Christa

  Beantwoorden
 21. Carlijn
  Carlijn zegt:

  Goedemorgen Wouter,
  Wij hebben onze persoonlijke pagina omgezet naar een bedrijfsaccount. Nu las ik dat je bestaande foto’s etc. kan overzetten naar een bedrijvenpagina. We hebben alle foto’s etc. opgeslagen maar hoe zetten we deze nu op de bedrijvenpagina, en krijgen de likers dan niet 500 meldingen dat er nieuwe post zijn (terwijl dit de oude foto’s zijn?)
  Alvast bedankt!!

  Beantwoorden
 22. Evert Kremer
  Evert Kremer zegt:

  We hebben op jou manier onze pagina omgezet van prive naar bedrijfspagina. Eerst ook netjes een backup gemaakt. Onze volgers hebben we behouden. Maar hoe krijgen we alle gegeven, foto’s en reacties nu weer op onze bedrijfspagina?

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Evert,

   Het is niet mogelijk om je berichten in te laden via Facebook zelf. Er zijn wel tools hiervoor maar helaas betaal je hiervoor wel. Misschien een goed idee om berichten opnieuw te plaatsen die het goed deden?

   Beantwoorden
 23. Lys
  Lys zegt:

  Hallo Wouter. Ik ben voor mijn zus een ander aan het uitzoeken. Hoe kan ik zie of ik een bedrijfspagina of een lokaal bedrijf heb gemaakt. En klopt het dat bij lokaal bedrijf de witte tekst van de categorie door de foto gaat? Ik weet niet hoe ik dit kan oplossen. Het ziet er lelijk uit. Kijk eens op mindful touch: https://www.facebook.com/PraktijkMindfulTouch
  Dank je, Lys

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Lys,

   Dankjewel voor jouw vraag! Als je naar jouw bedrijfspagina gaat dan kun je bovenaan kiezen voor > pagina bewerken > pagina informatie bewerken.
   Op deze pagina staat achter “categorie” wat voor soort pagina je hebt.

   Het klopt inderdaad dat de witte tekst door de foto gaat. Dit kun je zelf helaas niet aanpassen.

   Succes! :-) Mochten er nog vragen zijn, dan laat het mij weten.

   Beantwoorden
 24. Joep Buijs
  Joep Buijs zegt:

  Hallo Wouter, ben je hier nog? Zie oude berichten..;) ik probeer het toch even. Ik wil graag mijn prive profiel deactiveren, niet moeilijk, lukt ook wel. Wat ik echter wel wil behouden is mijn zakelijke pagina die reeds bestaat. Als ik migreer zoals jij boven beschrijft moet ik een nieuwe pagina aanmaken begrijp ik. Kan ik dit ook doen met een reeds bestaande zakelijke pagina? Dank voor je antwoord.
  Groet,
  Joep

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Joep,

   Ik zou de voorkeur geven aan het aanmaken van privé-profiel waar je jouw bedrijfspagina aankoppelt. Vanwege je Facebook niet privé wilt gebruiken, zou ik gewoon een privé account aanmaken waar je verder niks meedoet.

   Begrijp je wat ik bedoel?

   Succes!

   Beantwoorden
   • Joep
    Joep zegt:

    Dank voor je antwoord Wouter. Bedoel je een nieuw (alternatief) privé account aanmaken? Ik had al een bedrijfspagina èn een privé account waarvanuit ik die bedrijfspagina had gemaakt. Dat privé account wil ik deactiveren.

    Beantwoorden
 25. Joel
  Joel zegt:

  Hoi Wouter, ik had een vraag, ik hoop dat jij me kan helpen. Ik wil mijn bestaande profiel omzetten naar een artiesten account, maar ben ik dan gebonden aan mijn eigen naam, of kan ik zelf iets anders invullen?

  Hoop dat je dit leest!

  Beantwoorden
 26. Bellazy
  Bellazy zegt:

  Hallo Wouter, ik heb een groot probleem. ik heb al een pagina, en facebookgeeft aan dat ik me tijdlijn over moet zetten in een pagina en dat wil ik niet, omdat ik een persoonlijke pagina ook wil hebben. Facebook geeft aan: “Het lijkt erop dat je je tijdlijn gebruikt om een organisatie, bedrijf, merk of een bekend persoon te vertegenwoordigen.
  Persoonlijke tijdlijnen zijn bedoeld voor individuen en moeten de naam van een individu hebben. Facebook-pagina’s zien er bijna net zo uit als persoonlijke tijdlijnen, maar bieden unieke hulpmiddelen waarmee mensen in contact kunnen komen met een onderwerp dat ze interessant vinden, zoals een organisatie, bedrijf, merk of bekend persoon.
  Je kunt het beste je tijdlijn omzetten in een Facebook-pagina omdat het gebruik van een persoonlijke tijdlijn voor het vertegenwoordigen van iets anders dan jezelf, in strijd is met deFacebook-voorwaarden.”
  WAt moet ik doen nu?

  Beantwoorden
 27. Laura
  Laura zegt:

  Hoi Wouter,
  Ik heb de onstaande stappen toegepast en ik heb nu inderdaad een ‘vind ik leuk’ pagina. Toch is mijn ‘persoonlijke pagina’ nu niet verdwenen, hoe kan dit? Ik dacht dat ik bij het omzetten die andere zou verwijderen. Als mensen nu zoeken, zien ze dus twee verschillende pagina’s, wat ik nogal verwarrend vind!

  Beantwoorden
 28. Edwin
  Edwin zegt:

  Beste Wouter,

  Ik heb een heel groot probleem. Facebook wılt mıjn facebook account omzetten ın een bedrıjfspagına, maar dat wıl ık nıet. Hoe kan ık dat oplossen? Is er een mogelıjkheıd?
  Kunt u mıj AUB helpen?

  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
 29. NinaJDS
  NinaJDS zegt:

  Beste Wouter, ik wilde mijn pagina koppelen aan mijn prive FB. Blijkbaar heb ik een community page ipv bedrijfspagina? Hoe kan ik deze nu omzetten in een bedrijfspagina? En dan al mijn geliefde likes meenemen?? En ik wilde de titel van mijn pagina gebruiken in het FB webadres, deze is al in gebruik? Vreemd want er is helemaal geen een pagina met dezelfde naam.. Hoe kan dit?

  Alvast bedankt!!

  Groet Nina

  Beantwoorden
 30. Nienke
  Nienke zegt:

  Hallo Wouter, ik heb een privé pagina, en ik dacht ook een bedrijfspagina. Nu kunnen klanten alleen niet inchecken op mijn bedrijf. Waar gaat dit mis? Heb die incheck pagina nieuw aangemaakt, maar dan kom je niet op mijn bedrijfspagina, maar op een nieuwe pagina. Kun je me helpen?

  Beantwoorden
 31. MultiMedia Westland
  MultiMedia Westland zegt:

  Beste Wouter, Ik probeer een privé profiel omtezetten naar een bedrijfsprofiel en dat gaat eigenlijk best wel goed. Alleen wanneer er gevraagd wordt of ik mijn account wil omzetten naar een bedrijfsaccount (wijzigen) gebeurt er niets. wanneer ik bovenaan de menubalk weer klikt op de accountnaam kom ik terug op het oude profiel. Ik wil eigenlijk het privé account geheel weg hebben kan dat niet? Want wanneer ik mij afmeld en daarna mij weer aanmeld kom ik terug op het oude profiel. Wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden
     • MultiMedia Westland
      MultiMedia Westland zegt:

      Vind je het erg dat ik dat even niet begrijpt. Ik kan niet op mijn bedrijfsprofiel komen. Ik heb getracht om mijn Privé profiel om te zetten naar een bedrijfsprofiel. Dat lukt niet. Wanneer ik mijn privé profiel omzet blijf deze actief en na het uitloggen en opnieuw in te loggen blijf mijn privé profiel actief en werkt het bedrijfsprofiel niet meer dus wat moet ik doen!

 32. alice
  alice zegt:

  hoi Wouter, ik ben een bedrijfspagina aan het maken van mijn nieuwe bedrijf. er word gevraagd of het een echt bedrijf is… nog niet maar dat gaat wel gebeuren. kan ik dit later nog veranderen?
  Gr. Alice

  Beantwoorden
 33. Mike
  Mike zegt:

  Hoi Wouter,

  Ik wil een persoonlijke pagina omzetten in een bedrijfspagina. Als ik het wil bevestigen, moet ik mijn wachtwoord intikken. Dan geeft hij aan dat mijn wachtwoord onjuist was, terwijl ik duidelijk wel het goede wachtwoord intyp. Is dit een vaker voorkomend probleem en is dit op te lossen?

  Beantwoorden
 34. Joelle
  Joelle zegt:

  Hallo wouter, welke tools kan ik gebruiken om statussen en foto’s van mijn prive account over te zetten op mijn bedrijfspagina, ik heb het zip bestandje met al mijn foto’s ect.

  Beantwoorden
 35. Marijke
  Marijke zegt:

  Hoi Wouter, ik wil een album met foto’s van mijn persoonlijk profiel overzetten naar mijn bedrijfspagina. Kan dit en zoja: hoe doe ik dat het gemakkelijkste?

  Beantwoorden
 36. MI
  MI zegt:

  Hallo,
  Ik wil een persoonlijke pagina overzetten naar een bedrijvenpagina. Is prima omschreven op je site. Maar…. ik wil niet al mijn oude berichten verliezen. Kunnen deze mee overgenomen worden? (met datum en reacties?).

  Ik hoop t, want de pagina is al een aantal jaren actief.

  Beantwoorden
 37. Maud
  Maud zegt:

  Hallo,
  Ik heb facebook omgezet naar bedrijfspagina. Nu probeer ik mijn backup terug te zetten.. maar hoe krijg ik de uitgepakte bestanden weer in mijn bedrijfspagina?

  Beantwoorden
 38. La Blomst Living
  La Blomst Living zegt:

  Hallo Wouter,
  Ik heb onlangs mijn profiel met ruim 200 vrienden omgezet naar een bedrijfspagina. Helaas zijn die vrienden geen likes geworden. Ik zie wel vrienden staan in het pop-up schermpje bij diegenen die ik als pagina heb geliked; er staat dan bijv. 10 vrienden vinden dit ook leuk.
  Kunnen die vrienden nog ergens vandaan getoverd worden en zichtbaar worden als likes?
  Alvast bedankt voor je antwoord! Linda

  Beantwoorden
 39. Gineke
  Gineke zegt:

  Hallo Wouter,

  Als je een persoonlijke pagina per ongeluk hebt omgezet naar een bedrijfspagina kan je dit dan nog weer terugdraaien?

  Groet,
  Gineke

  Beantwoorden
 40. Sanjeev
  Sanjeev zegt:

  Beste Wouter, als eerste wat fantastisch dat je men zo op weg helpt. Ik heb een vraag en misschien kan je me hierbij helpen. Ik wil mijn huidige profielpagina omzetten naar me bestaande bedrijven pagina met behoud van me profielpagina ( deze staat al op me eigen naam). Is dit mogelijk en zo ja hoe?? IK hoop dat u me kunt helpen. Gr. Sanjeev

  Beantwoorden
 41. henk Bron
  henk Bron zegt:

  hallo Wouter… Ik ben een van de beheerders (3 beheerders ) van een besloten groep nu wil de owner van de groep ( dus de eerste beheerder ) eigenlijk wel stoppen met alle drukte want ze had niet verwacht dat deze groep ( inmiddels over de 2500 leden ) zo groot zou worden, is het ook mogelijk om de account te kunnen overnemen. ( mijn idee om dit via een domeinaccount te doen kan je het overdragen aan iedereen die er dan belang bij heeft ), maar hoe kan ik het nu regelen dat dus het priveaccount met daarachter de groep bewaard blijft voor de 2500 leden en niet verdwijnt ( of moeten we weer compleet overnieuw beginnen :( )

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Henk,

   Dankjewel voor jouw vraag. Als er meerdere mensen beheerder zijn van de pagina. Dan kan het persoon dat geen beheerder meer wil zijn, zijn beheerders-rol opzeggen. Hierdoor blijft de pagina onder beheer van de overige beheerders.

   Beantwoorden
   • henk Bron
    henk Bron zegt:

    Ja okee maar het betreft hier een Groep dus niet een pagina… een groep is meestal aangemaakt door een prive account nu wil dit priveaccount eigelijk stoppen met de groep… en wij willen dit wel overnemen maar hoe moeten wij dit regelen ?

    Beantwoorden
 42. Claudia
  Claudia zegt:

  Beste Wouter, Ik heb mijn persoonlijk profiel omgezet naar een artiestenpagina en ik heb nu dus helemaal geen profiel meer waardoor ik ook geen vrienden meer heb en niet kan zien wat hen bezig houdt. ik kan ook geen nieuw profiel maken omdat mijn emailadres al gebruikt is door mijzelf en mijn telefoonnummer ook…wat nu???

  Beantwoorden
 43. Bas Wilffert
  Bas Wilffert zegt:

  Beste Wouter,

  Ik hoop heel erg dat jij mij kan helpen, want ik ben na 3 uur proberen helemaal klaar met facebook.

  Ik wil mijn profiel (2000+ vrienden) omzetten naar een pagina. Dit omdat er veel liefhebbers van mijn muziek op me prive profiel zitten en ik eigenlijk gewoon een nieuwe prive wil met een paar vrienden.

  Ik wil dus omzetten naar een nieuwe pagina.

  Als ik naar die migrate link ga en ik volg de stappen dan krijg ik na het invoeren van mijn wachtwoord de volgende fout melding:

  ”Er is een fout opgetreden bij het migreren van de pagina’s. Dit kan komen omdat je probeert teveel pagina’s te migreren.”

  En vervolgens heeft facebook een nieuwe pagina voor me aangemaakt met 0 likes en onder dezelfde naam als mijn profiel. Maar mijn profiel bestaat vervolgens nog steeds. Maar onder mijn huidige profiel bevinden zich helemaal geen andere pagina’s en dus snap ik de foutmelding niet.
  Mijn profiel heet Bas Wilffert en ik wil die omzetten naar een pagina die heet Wilffert. Dit kan niet omdat de namen te veel van elkaar verschillen, dus besloot ik van Bas Wilffert (profielpagina) naar Bas Wilffert (Pagina) te gaan. Maar dan krijg ik dus de foutmelding.

  Ik hoop dat jij de oplossing weet, want ik contact komen met facebook zou een goed verhaal zijn voor de nieuwe Mission Impossible film…

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Groetjes,
  Bas

  Beantwoorden
 44. Drn
  Drn zegt:

  Hallo,
  Mijn collega heeft een facebookaccount van Cultuurdienst Duffel. Ze kreeg onlangs een melding dat ze dit moest omzetten naar een pagina. Ze doet dit en klikt op ‘aan de slag’. Ze download haar foto’s etc. Tijdens de overgangsfase wordt haar niet gevraagd wie er (nog) beheerder zal zijn van de pagina. Bij het opnieuw inloggen krijgt ze steeds weer het bericht dat het een account is dat moet omgezet worden. Ze kan zelf momenteel haar pagina dus niet beheren. Er is wel bewijs dat de pagina bestaat, want elke faceboekgebruiker kan de pagina bezoeken. Kan het dat de pagina onbeheerd is? Hoe lossen we dit best op? Moet ze eventueel een account maken als ‘medewerker van Cultuurdienst Duffel’? Kan ze de pagina beheren met haar huidige inloggegevens?

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi,

   Dankjewel voor jouw vraag. Het klinkt als een “ghost-pagina”. Een pagina die onbeheerd is. Als je inlogt op het account heb je dus geen toegang meer tot de pagina?

   Je mag een bericht sturen naar wouter[at]wouterkleinsman.nl. Ik duik dan even voor jullie in het probleem.

   Alvast bedankt!

   Beantwoorden
   • Joyce
    Joyce zegt:

    Ik heb hetzelfde probleem! Lieve Wouter, zou je mij ook kunnen helpen? Ben radeloos….

    Afgelopen dinsdag, dus 3 dagen geleden, kreeg ik ook de melding en heb ook mijn foto’s en alles moeten downloaden en geen melding gehad over enige beheerder dan ook. Maar nu kom ik mijn profiel niet meer op die facebook zelf heeft omgezet naar een bedrijfspagina (ik gebruikte schijnbaar deze als normaal profiel maar werd zakelijk gezien door facebook).
    Elke dag gemaild met FB maar ik krijg geen reactie.
    Ik krijg inmiddels de melding :

    Je profiel wordt een pagina, dus je nieuwe pagina en enige andere momenteel door jou beheerde pagina’s moeten een beheerder hebben om deze te beheren. Dit moet het volgende zijn:

    Een bestaand persoonlijk profiel dat jou als persoon vertegenwoordigt

    Het profiel van een vertrouwde vriend, collega of partner die je helpt je pagina’s te beheren

    ——
    Ik heb een persoonlijk account maar kan deze niet koppelen aan de veranderde pagina die facebook zelf heeft omgezet of kan dat wel? Via FB dus nog steeds geen gehoor.

    Met vriendelijke groet, Joyce

    Beantwoorden
 45. Sarah
  Sarah zegt:

  Hallo Wouter,

  Mijn privé account op fb is zonder pardon omgezet naar een Like pagina, ik moest dus een beheerder selecteren en heb mezelf als beheerder gemaakt. Die zelfde dag wou ik iemand anders als beheerder benoemen, omdat de account die ik gebruikt had als beheerder niet meer gebruik. En nu komt het!!! Voordat ik iemand anders als beheerder kon maken, heb ik mezelf als enige beheerder verwijderd en nu kan ik mijn eigen Like pagina niet meer beheren.

  Mijn pagina heeft nu geen beheerder meer, en heb van alles geprobeerd, ik heb fb gemaild maar helaas geen reactie.

  Is het nog mogelijk om mijn pagina terug te krijgen, of kan ik het vergeten?

  Beantwoorden
 46. Rita
  Rita zegt:

  Hallo Wouter, ik moest een account op facebook die ik gebruikte omzetten in een pagina, is in zoverre gelukt,maar zit met het probleem als ik bij: De Beheerder van je openbare pagina instelling email en wachtwoord in vul krijg ik steeds de melding :
  User does not exist or is currently invalid
  Nu is er wel een pagina ,maar zonde beheerder

  Beantwoorden
 47. Vonne
  Vonne zegt:

  Hoi Wouter, ik heb een persoonlijk pagina en een communitypagina gekoppeld aan hetzelfde emailadres (wél met meerdere beheerders) Nu wil ik mn persoonlijke pagina verwijderen en de communitypagina in beheer houden. Hoe doe ik dit?

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Vonne,

   Je kunt alleen een communitypagina beheren vanuit jouw privé-pagina. Misschien een goed idee om jouw privé-pagina leeg te halen en alleen nog te gebruiken om hiermee de community aan te sturen?

   Beantwoorden
 48. peter
  peter zegt:

  hey wouter

  Ik heb een vraagje een collega van mij zijn prive fb werd omgezet naar een pagina, dus zijn vrienden werden automatich likers op deze pagina.
  Nu geeft facebook op zijn aanvraag zijn fb weer gezet.
  Is er geen manier dat facebook mijn vrienden automatich op een pagina zet en ik de fb houd.
  is er een link of mail om dit aan fb te vragen

  Beantwoorden
  • Wouter Kleinsman
   Wouter Kleinsman zegt:

   Hi Peter,

   Bedoel je dat je de privé-pagina wil omzetten naar een bedrijfspagina en dat je hierbij dan ook jouw privé-pagina behoud? Dat je dan zowel op je privé-pagina de vrienden behoud en op de bedrijfspagina de fans?

   Beantwoorden
 49. William
  William zegt:

  ik ben beheerder van een pagina van de toneelvereniging … ( 14 dagen geleden allemaal omgezet naar een pagina gekoppeld aan mijn facebook .. )
  we hadden een zelfstandige facebook … nu niet meer …
  ik wil dit niet en alles zou moeten worden terug gezet
  weet u misschien hoe ik dit kan doen !

  Beantwoorden
 50. floor
  floor zegt:

  Hoi Wouter,
  Ik heb ook een vraag :)
  Ik heb een bedrijfspagina aangemaakt via mijn privepagina. Maar ik wil eigenlijk niet dat gebruikers van mijn bedrijfspagina toegang hebben tot mijn privepagina en ook niet dat ze kunnen zien dat ik deze beheer. Kunnen ze dit zien? Eigenlijk bedoel ik dus dat als mensen op mijn bedrijfspagina zijn kunnen ze dan ook bij mijn privepagina of zien dat ik de pagina beheer? Ik heb nergens mijn eigen naam ingevuld maar kan dus wel via mijn prive pagina mijn bedrijfspagina beheren.
  Ik hoor graag van je.
  Floor

  Beantwoorden
 51. bianca
  bianca zegt:

  beste wouter, ik heb mijn profiel omgezet. Er is 1 grote kleine fout die ik heb gemaakt. Bij het invullen van de naam van het bedrijf (niet wetende dat dit het vakje was want mijn profielnaam stond hierin) had ik dus White Weddings moeten zetten. Nu heet mijn bedrijfspagina dus Bianca Tool-Kist ipv White Weddings…grhh. Enig idee of ik deze naam nog kan aanpassen? Ik heb een nieuwe pagina hieraan gehangen maar dan krijg ik mijn fans niet overgezet. Wat een zooitje, ben bijna geneigd helemaal maar met Facebook te stoppen.

  Beantwoorden
 52. ron
  ron zegt:

  Hallo Wouter. Ik heb gisteren mijn privé pagina omgezet naar een bedrijfspagina en nu zijn mijn vrienden niet mee verhuisd en moet ik ze alle 326 vrienden uitnodigen . Rara hoe kan dat? want als ik inlog log ik steeds in op mijn privé pagina en zo kan ik pas bij mijn bedrijfspagina komen. Hoe kan ik als nog mijn vrienden automatisch overzetten.

  Beantwoorden
 53. tessa
  tessa zegt:

  Hoi
  wouter,

  Eindelijk
  iemand met kennis!

  Door f.b ben ik benaderd dat mijn prive pagina te zakelijk was en dat ik deze moest
  koppelen aan mijn zakelijkepagina.

  Prima
  dacht ik, ik kon mij op dat moment al niet meer op de pagina s aanmelden.

  Moest alles down loden en toen kreeg ik dit in beeld:

  User does not exist or is currently invalid.

  Iedere keer als ik me probeer aan te melden met e mail en ww krijg ik deze
  melding.
  Ook heb ik al 3 vrienden moeten uitnodigen die een code toegestuurd zouden
  krijgen ( Nooit gebeurt) die ik weer kon gebruiken om me aan te melden. Niet
  dus!

  Wat kan ik nog doen , volgens jou?

  Groetjes tessa

  Beantwoorden
 54. Wouter Kleinsman
  Wouter Kleinsman zegt:

  Hi Tessa,

  Wat een vervelend probleem zeg. De optie met 3 vrienden moet in principe wel werken. Heb je op dit moment niet een e-mail mogen ontvangen van Facebook? Soms heeft het namelijk iets vertraging.

  Beantwoorden
 55. Dian Biemans
  Dian Biemans zegt:

  Hi Wouter,

  Ik heb een vraagje. Ik heb mijn persoonlijk profiel omgezet in een pagina, maar nu kan ik helemaal niets meer. Ik had verwacht dat ik er dan nog een leeg persoonlijk profiel bij zou hebben, waarmee ik dan weer vrienden e.d. toe kon voegen en van waaruit ik de pagina kon beheren. Ik heb nu echter alleen een pagina. Weet jij toevallig hoe ik een persoonlijk profiel aan deze pagina toe kan voegen?

  Groetjes Dian

  Beantwoorden
 56. elsbeth
  elsbeth zegt:

  Hoi,
  Onze account van de kerk had een privé profiel. Dit account werd geblokkeerd omdat het een bedrijf is. En dus hebben we het omgezet naar een bedrijfspagina (Kerk en religieuze organisatie). Inmiddels zijn er 4 pagina’s aangemaakt. Het probleem nu is dat ik niet kan inloggen op de bedrijfspagina.
  Facebook blijft maar aangeven dat ik moet conventeren naar een pagina. Dat heb ik dus inmiddels 4x gedaan. Als je op Facebook zoekt zie je onze kerkpagina wel.
  Maar ik heb geen toegang meer en kan hem dus ook niet beheren.
  Weet je een oplossing?

  Beantwoorden
  • Elsbeth
   Elsbeth zegt:

   Hoi Wouter heb je al een idee hoe we dit probleem kunnen oplossen.

   We kunnen natuurlijk een nieuwe pagina maken maar dan zijn we alle volgers en foto’s kwijt.

   Graag een reactie. groeten van Elsbeth

   Beantwoorden
   • Elsbeth
    Elsbeth zegt:

    Hoi wouter,
    We hebben dus nu een bedrijfspagina zonder beheerder. In het proces van privépagina naar bedrijfspagina is nooit gevraagd naar het aanwijzen van een beheerder. Kan dit nog achteraf. Welk stappenplan moeten we daarvoor doorlopen? We willen graag de volgers behouden en de pagina verder gaan vullen.
    Heb je een idee hoe dit moet?

    Gr, Elsbeth

    Beantwoorden
 57. Angelique
  Angelique zegt:

  Hallo wouter, vraagje ik heb een prive account waaraan ik ook een zakelijk account gekoppeld heb nu wil ik mijn prive account omzetten naar een zakelijk account maar die mot wel apart blijven van die andere.. blijven ze wel los van elkaar als ik de prive pagina omzet naar zakelijk??

  Beantwoorden
 58. Adriaan
  Adriaan zegt:

  Ha Wouter,

  Ik krijg de fout melding ” Your Page is being changed to a profile and should be finished soon. Please check your email for more details.

  The admin of your new Page will be: en dan mijn oude prive account waar ik deze melding krijg …

  Beantwoorden
 59. Rosemarije
  Rosemarije zegt:

  Ik ging mijn profiel dus omzetten, daarvoor bleek ik dan ook nog een persoonlijk profiel nodig te hebben, als beheerder. Dat heb ik aangemaakt. Maar als ik dat nu invul krijg ik steeds de melding dat de gebruiker niet bestaat. Nu kan ik dus niet meer bij de pagina van mijn boek, ik heb ook geen idee of hij uberhaupt nog in de lucht is!!!

  Heeft u een idee hoe dit opgelost kan???

  Beantwoorden
 60. jenny
  jenny zegt:

  Ik heb een persoonlijk nep profiel aangemaakt, omdat mijn eerder profiel was gehackt. Aan dit nepprofiel heb ik1 pagina toegevoegd. Dit ging allemaal prima. Nuheb ik een nieuwe pagina nog eraan toegevoegd omdat ik een nieuwe website heb gemaakt, maar nu zegt fb dat ik mijn profiel moet migreren naar een pagina. Dit heb ik gedaan, maar nu kan ik niks meer en zegt fb dat ik op een bericht van hun moet wachten.Dit duurt nu al 2 dagen. Ondertussen had ik wel al een nieuw profiel aangemaakt zodat ik wel berichten kon blijven plaatsen voor mijn pagina, maar ook hierbij hetzelfde, verdorie. Dus ik een 3e nieuw profiel aangemaakt om mijn pagina in de gaten te kunnen houden, maar nu moet ik steeds bewijzen dat dit mmijn profiel is en een code invoeren. Dat lukt, maar daarna blijft fb steken. Wat kan ik doen? Hulp bij fb is onmogelijk heb ik al gemerkt..Ik hoop dat iemand mij kan helpen want nu verlies ik klanten en interesses
  :(

  Beantwoorden
 61. Ted Handelé
  Ted Handelé zegt:

  Hallo Wouter,
  Facebook heeft mij gevraagd om de persoonlijke pagina van mijn cafe om te zeteen naar enn bedrijfspagina. Geen probleem , ik werk wel mee. Dus back up gemaakt en daarna aan de slag. In de laatste stap krijg ik steeds een foutmelding:

  Ik ben al een week aan het proberen maar krijg steeds het zelfde en contact opnemen met facebook is onmogelijk omdat ik niet kan inloggen

  Beantwoorden
   • Ted Handelé
    Ted Handelé zegt:

    Ik heb een cafe en dat cafe bestaat als persoon op face, nu heeft face mij gevraagd omdat profiel om tezeteen naar een bedrijfspagina:

    Dit accepteer ik en volg alle stappen:

    Tot aan:

    En daarna gaat het fout:

    Deze melding krijg ik elke keer en weet absoluut niet wat te doen

    Beantwoorden
    • Ted Handelé
     Ted Handelé zegt:

     Ik zie dat alle printscreens die ik gekopieerd had niet in het bericht verschijnen. Heb je een email waar ik ze naar toe kan sturen om het duidelijker te maken?
     De foutmelding die ik krijg nadat ik alle stappen heb gedaan om de pagina om te zetten naar een bedrijfspagina is:

     Er is een fout opgetreden bij het maken van je pagina.

     En dan kan ik niets meer, behalve alles weer opnieuw proberen, maar dat geeft hetzelfde resultaat

     Beantwoorden
 62. Tao Yoga
  Tao Yoga zegt:

  Dag Wouter, dank voor je nuttige informatie.
  Voor het omzetten van privé naar bedrijfspagina werd mij aangeboden mijn FB gegevens op te slaan/ te archiveren omdat anders alle gegevens (m.u.v. de connecties) verloren zouden gaan. Ik zou een email krijgen zodra dit gereed is. Daar wacht ik nu al twee dagen op…
  (Ik heb het ondertussen een tweede keer aangevraagd, een aantal uur geleden, maar nog geen bericht)
  Duurt dit normaal langer?
  Heb jij dit eerder meegemaakt?
  Vriendelijke groet,
  mattijs m. van katwijk

  Beantwoorden
 63. Sandra De Vree
  Sandra De Vree zegt:

  Hallo ik heb ook een vraag. Ik heb net mijn privé facebook omgezet naar bedrijf maar nu zou ik mijn naam willen veranderen in mijn bedrijfsnaam en onder mijn naam staat nu ook de tekst detailhandel en consumentengoederen deze zou ik ook graag aan willen passen naar mijn eigen tekst. Onder het kopje info staat naam bewerken als ik dit probeer en ik klik op wijzigingen opslaan springt hij meteen weer op mijn naam. Ik hoop dat je mij verder kunt helpen.

  Beantwoorden
 64. Marjolein Cobussen
  Marjolein Cobussen zegt:

  Hoi Wouter, mijn vader heeft 2 persoonlijke profielen voor zijn 2 bedrijfjes, nu is hij zo stom geweest om die profielen naar zijn eigen naam te vernoemen. Ik doe eigenlijk het meeste met zijn profielen en vind het zo ontzettend achterlijk terwijl het hem niet zoveel scheelt, alleen is het gewoon niet zo professioneel! We hebben uiteindelijk meer dan 60 dagen gewacht om de namen weer aan te passen maar helaas lukt dat niet meer omdat er staat dat de naam te vaak is aangepast (maar een keer gebeurd maargoed). Gisteravond kwam ik dus op het geweldige idee om in ieder geval een profiel naar een pagina om te zetten omdat ik dacht dat ik dan de naam wel aan kon passen, niet dus. De pagina zit ver boven de 200 likes en het is voor ons geen optie om die likes te verwijderen. We hebben ook al zo’n 50 fans gevraagd om een bewerking van de naam voor te stellen maar het is eigenlijk gewoon een te grote naamswijziging terwijl dat alleen voor een kleine naamswijziging is. Oke ik hoop dat je het nog allemaal snapt want ik weet het echt niet meer…

  Beantwoorden
 65. Wendy Boussen
  Wendy Boussen zegt:

  hoi, wij zouden graag de naam veranderen van onze pagina maar hebben reeds over de 3000 likes kan iemand ons helpen hoe we dit kunnen doen? grts

  Beantwoorden
 66. Suzanna
  Suzanna zegt:

  Goedenavond Wouter,

  Ik weet niet of ik hier wel goed zit, maar ik hoop dat je me kunt helpen.
  Hoe zet ik bedrijfspagina op naar “Lokaal bedrijf” zodat ik de openingstijden kan toevoegen?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 67. Sabine
  Sabine zegt:

  Hallo,

  Een vraagje. Ik heb een persoonlijke pagina met daaraan een pagina gekoppeld voor een bedrijf. Nu wil ik deze pagina omzetten naar een bedrijfspagina. Ik wil graag alle volgers houden. Maar als ik het goed begrijp, krijgt de bedrijfspagina de naam van mijn persoonlijke pagina en niet van mijn gekoppelde pagina. Klopt dat? Ik wil graag dat de bedrijfspagina de naam krijgt van het bedrijf en niet mijn naam. Ik kan mijn naam niet nogmaals wijzigen, omdat ik dit al recent gedaan heb. Hoe moet ik dit oplossen?

  Met vriendelijke groet,
  Sabine

  Beantwoorden
 68. Lisette
  Lisette zegt:

  Hoi Wouter, ik heb mijn priveaccount omgezet naar zakelijke pagina, hoe kan ik beheerder worden? Moet ik dan weer een privé account aanmaken? Ik kan namelijk niet inloggen, groetjes Lisette

  Beantwoorden
 69. Pernette
  Pernette zegt:

  Hi, ik heb mijn persoonlijke pagina omgezet naar een bedrijfspagina, maar mijn vrienden zijn niet omgezet naar likes (tot nu toe dan). Hoelang duurt het meestal voordat dit omgezet is?

  Beantwoorden
 70. Eric van Hoof
  Eric van Hoof zegt:

  Hoi, Ik had een account aangemaakt voor een groep te beheren, maar nu is dit account geblokt. kan ik dit account nog activeren als communty? het account was: beheer.roosendaalenomgeving
  Mvg. Eric

  Beantwoorden
 71. Fleur Diks
  Fleur Diks zegt:

  Hoi Wouter,

  Ons bedrijf had een persoonlijk account maar gebruikte deze in eerste instantie voor persoonlijke doeleienden. Van Facebook krijgen wij te horen dat dit niet mag. Daarom is er een nieuw persoonlijk account aangemaakt en was het bestaande account omgezet naar een bedrijfspagina. Tenminste, dat dachten wij. Nu blijkt dat dit niet volgens de regels is omgezet omdat het nog steeds een persoonlijk account bleek te zijn met de naam van het bedrijf. Het account is door Facebook uitgeschakeld en wij kunnen dus niet meer inloggen. Dit account kunnen wij niet terug krijgen omdat wij geen geldig identiteitsbewijs kunnen insturen, want de naam van het bedrijf is opgedeeld in de voor en achternaam. Wat kunnen wij doen om onze pagina terug te krijgen inclusief alle likes?

  Alvast bedankt voor de hulp.
  Vriendelijke groeten

  Beantwoorden
 72. Saskia Luesink
  Saskia Luesink zegt:

  Dit persoonlijke profiel converteren?
  Warning
  Er is een fout opgetreden bij het maken van je pagina.
  Je hebt ervoor gekozen om dit profiel om te zetten in een Facebook-pagina:
  Cigo Benno
  Voer om veiligheidsredenen je Facebook-wachtwoord in en klik op Profiel omzetten om verder te gaan:Wachtwoord:
  Dit profiel converterenAnnuleren

  Beantwoorden
 73. Rik
  Rik zegt:

  Ik heb bovenstaande vandaag ook gedaan op verzoek van Facebook, maar nu kan ik met mijn oude facebook gegevens niet meer in Spotify terecht… Deze verwijst me telkens naar facebook. Maar daar heb ik een nieuwe beheerderspagina aan moeten maken en is de eerdere personen pagina verdwenen.

  Beantwoorden
 74. Shannah v. Zandt
  Shannah v. Zandt zegt:

  ik ben geblokt door Face book omdat ik geen authentieke naam heb ingevoerd. Ik heb mijn bedrijfsnaam als naam gebruikt. Helaas had ik daar ook alle contacten voor mijn bedrijf..en de communicatie verliep dus voor 90% op die pagina. Moet nu bewijzen dat ik echt zo heet, maar zal niet lukken want mijn echte naam is anders dan bedrijfsnaam. Wilde tijd geleden al omzetten naar een bedrijfspagina. maar wist niet of ik dan alles zou verliezen..had ik dat maar gedaan! Is dit op de een of andere manier nog terug te krijgen die pagina? Ik kan nergens kontakt krijgen met een facebook klantenservice of zoiets dergelijks. Dan kan ik de pagina alsnog omzetten in een zakelijke, of is dit te laat nu?

  Beantwoorden
 75. Theo Koopman
  Theo Koopman zegt:

  Hallo
  Wouter. Helaas is het mij niet helemaal gelukt de pagina om te zetten, althans, de pagina is omgezet, maar zodra ik op de link klik om naar mijn eigen tijdlijn te gaan, krijg ik weer de oude ‘persoonlijke’ pagina. Wanneer ik opnieuw de stappen doorloop om er een ‘zakelijke’ pagina van te maken, krijg ik de melding dat die al bestaat met een link er naartoe en dan is hij er inderdaad ook, echter zodra ik dus weer op de tijdlijn-link klik, gaat hij weer naar de tijdlijn van de ‘persoonlijke’ pagina.

  Ik heb de naam van die pagina gewijzigd van de standaard numerieke Facebook-id naar de naam van de organisatie en wanneer ik die in de adresbalk intik, kom ik er wel, maar kennelijk bestaan beide pagina’s dus naast elkaar.

  Moet ik de ‘oude’ pagina eerst nog verwijderen, wellicht??

  Beantwoorden
 76. Ina du Pont
  Ina du Pont zegt:

  Je profiel wordt een pagina, dus je nieuwe pagina en enige andere momenteel door jou beheerde pagina’s moeten een beheerder hebben om deze te beheren. Dit moet het volgende zijn:
  Een bestaand persoonlijk profiel dat jou als persoon vertegenwoordigt
  Het profiel van een vertrouwde vriend, collega of partner die je helpt je pagina’s te beherenE-mailadres:Wachtwoord:

  Beantwoorden
 77. Ina du Pont
  Ina du Pont zegt:

  Helaas lukt het mij niet op de persoonspagina om te zetten naar een bedrijfspagina. Onderstaande melding geeft Facebook. Wachtwoorden pakt ie niet. Waarschijnlijk omdat ik bij de pagina voor onze wereldwinkel een ander emailadres heb opgegeven dan voor mijn persoonlijke profiel. Ben al n paar uur aan t proberen en gr t lukt niet.

  Beantwoorden
 78. Lara
  Lara zegt:

  Hallo Wouter ik heb mezelf per ongeluk als beheerder verwijderd van me pagina, ik was als enige beheerder heb jij enig idee hoe ik me pagina terug kan krijgen?

  Beantwoorden
 79. MX Stickers Winkel
  MX Stickers Winkel zegt:

  Hi Wouter, ik probeer een persoonlijke pagina te migreren naar een bedrijfspagina. FB geeft aan dat die pagina niet gemigreerd kan worden. Wat doe ik fout? Gaat om MX Stickers Winkel. MX Stickers is ook nog beheerder van een andere bedrijfspagina Braking.nl. Kan het daaraan liggen? Ik hoor heel graag van je!

  Beantwoorden
 80. Meester Bor
  Meester Bor zegt:

  Hallo Wouter
  Ook wij wilden als school ons professioneler profileren. Nu staat de pagina al 3 weken op “migratie wordt uitgevoerd”. We kunnen nu zelf niets meer plaatsen (alleen via het prive account van onze klassenassistent.
  Kan jij ons helpen?

  Beantwoorden
 81. Keurslagerij Mark van der Poel
  Keurslagerij Mark van der Poel zegt:

  Beste Wouter, ik heb geprobeerd om m’n persoonlijke pagina om te zetten naar een bedrijfspagina, maar nu hangt de pagina onder de persoonlijke pagina en is dus niet vervangen. Kan ik dit nog veranderen? Groetjes Priscilla

  Beantwoorden
 82. Aranka
  Aranka zegt:

  Hallo Wouter,
  Ik heb mijn eigen pagina en een business pagina via mijn pagina. Ik wil mijn persoonlijke pagina verwijderen en alleen de business pagina houden, hoe doe ik dat?
  Dank je en groetjes,
  Aranka

  Beantwoorden
 83. Stijn Kouwenhoven
  Stijn Kouwenhoven zegt:

  Hallo Wouter, ik heb zojuist mijn privé profiel omgezet, maar er is iets fout gedaan waardoor maar de helft van mijn vrienden omgezet zijn naar ‘likers’. Als ik opnieuw wil importeren staat er dat alle vrienden al zijn geïmporteerd. Hoe kan ik dit oplossen?

  Beantwoorden
 84. Bianca Otten
  Bianca Otten zegt:

  Hoi Wouter, voor één van mijn artiesten uit mijn netwerk moet ik de pagina omzetten naar een like pagina maar ik krijg: pagina is niet beschikbaar/ de link waarop je hebt geklikt is mogelijk buiten werken of de pagina is verwijderd. De prive pagina bestaat nog gewoon dus ik weet het niet meer. Ik heb al meer dan 100 pagina’s omgezet met de link zoals ook door jou vermeld en ik heb dit nog nooit gehad. Omdat ik inmiddels al een paar weken vast zit hier mee en facebook ook niet reageert ben ik aan het kijken of iemand mij hiermee kan helpen. Hopelijk weet jij een antwoordje.

  Beantwoorden
 85. Patrick van den Hoek
  Patrick van den Hoek zegt:

  Dag Wouter. Ik ben Radio DJ en heb mijn profiel omgezet naar een like-page. Echter zijn er nu twee profielen: 1 pagina en 1 persoon.

  Facebook zegt: “Je hebt nog 14 dagen om informatie van je profiel te verplaatsen. Nodig vrienden uit, kopieer fotoalbums en meer van je profiel naar je nieuwe pagina.”.

  Klopt het dat ik mijn persoonlijke profiel dan kwijt raak? Moet ik een nieuw account aanmaken en deze beheerder maken? Ik heb dit niet via de ‘Merge’ optie gedaan. Even contacten van de week?

  Beantwoorden
  • Willeke
   Willeke zegt:

   Beste Patrick,
   Omdat ik nu met hetzelfde probleem zit, waarmee jij vier maanden geleden zat, ben ik zo brutaal jouw te benaderen. Ik zag ook geen antwoord staan en ben erg nieuwsgierig. Hoe is het afgelopen?
   Ik heb voor een bedrijfspagina die ik beheer nog maar 8 dagen over en krijg ineens de kriebels: “als dit maar goed afloopt”.
   Indien je mij wilt laten weten hoe het gegaan is, graag en alvast heel erg bedankt! Groeten, Willeke

   Beantwoorden
 86. Desirée van Damme
  Desirée van Damme zegt:

  Hallo, ik wil een profielpagina omzetten naar een bedrijfspagina en heb getracht via de link dit te doen.
  Echter vanzodra ik klik op ‘aan de slag’ gebeurt er niets meer en ik kan dus niet verder. Is er een ander alternatief?

  Beantwoorden
 87. Paul Krause
  Paul Krause zegt:

  Hallo Wouter
  Mijn FB profiel heeft de 5000 volgers bereikt, en ik wil deze nu omzetten in een bedrijfspagina.
  Als ik de link voor migreren aanklik wordt de link doorgeschakeld en krijg ik de melding ‘sorry, deze pagina is niet beschikbaar, met een plaatsje van een duim omhoog met een verbandje eromheen. Ik kan dus helemaal niets meer nu, en heb geen idee hoe ik iemand van Facebook aan de lijn kan krijgen om dit op te lossen. De migrate-link doet niets anders dan het volgende achter mijn FB webadres zetten: /?ref=p2p_redirect , waarna de duim met verband verschijnt.
  Heb jij nog een tip?
  Bijvoorbaat dank, ik hoop dat je me kan hepen die 5000 volgers naar een pagina over te zetten.
  Met een warme groet, Paul

  Beantwoorden
  • Wendy Scholten
   Wendy Scholten zegt:

   Hoi Paul, dit probleem had ik ook echt heel lang. Ik heb mijn paginanaam veranderd in een wat zakelijkere naam en FB pikte dit op een gegeven moment op als ‘zakelijk account’ onder persoonlijk profiel, wat dus niet mag. Zo werd ik op een dag automatisch omgezet naar een bedrijfspagina. Stuur ook een report. Ze reageren nooit, maar doen er – zo weet ik uit ervaring – wel wat mee. Het kost alleen tijd en geduld :-( Succes, misschien helpt het.

   Beantwoorden
 88. romy
  romy zegt:

  Hallo Wouter, ik heb via mijn prive account een bedrijfspagina ervan gemaakt nu heb ik via dit account een officiële bedrijfspagina aangemaakt hoe verwijder ik alleen mijn prive account zonder dat mijn bedrijfspagina weg gaat?

  Beantwoorden
 89. Annemiek
  Annemiek zegt:

  Hoi Wouter, lees hier dat je al zoveel mensen beantwoord hebt! Top!
  Ik heb ook een vraagje: Heb een prive en een zakelijke account bij facebook, maar nu is mijn prive uitgeschakeld omdat ik hem toch ook zakelijk gebruik. Ik kan op mijn computer er niet meer inloggen, maar op mijn mobiel nog wel…….Kan ik het uitschakelen nog terug draaien? En zit mijn bedrijfs aan mij prive geschakeld, of kan ik ook nog op mijn bedrijfs komen als mij prive uitgeschakeld blijft??
  Alvast bedankt! Annemiek

  Beantwoorden
 90. Ruben
  Ruben zegt:

  Hallo Wouter,
  Ik heb mijn facebookpagina overgezet naar een bedrijfspagina, zoals beschreven. Dat is goed gegaan. Alle de vrienden zijn na een week nog steeds niet omgezet naar ‘vind-ik-leuk’ op de nieuwe pagina. Duurt dat altijd zo lang of is er mogelijk iets misgegaan? Dank alvast.

  Beantwoorden
 91. Heidy van Kooten
  Heidy van Kooten zegt:

  Hallo Wouter, Ik probeer het profiel van ons bedrijf om te zetten naar een bedrijfsprofiel. We hebben ook een pagina. Op de een of andere manier krijg ik het niet goed voor elkaar. Kun jij mij aangeven wat ik moet doen? De link pagina migreren werkt niet.

  Beantwoorden
 92. Bibi-janne Balk
  Bibi-janne Balk zegt:

  Hoi,

  Ik krijg het niet voor elkaar om mijn pagina met bedrijfsnaam om te zetten naar een echte bedrijfspagina. (bibi-living)

  Beantwoorden
 93. patricia
  patricia zegt:

  Hallo Wouter, ik heb via mijn prive account een bedrijfspagina ervan gemaakt nu heb ik via dit account een officiële bedrijfspagina aangemaakt hoe verwijder ik alleen mijn prive account zonder dat mijn bedrijfspagina weg gaat?

  Beantwoorden
 94. Cinta Havers de Jong
  Cinta Havers de Jong zegt:

  hallo wouter ik heb een zakelijke pagina en zou die geaag naar een groep omzetten maar hoe doe je dat. graag in jip en janneke taal

  Beantwoorden
  • wouterkleinsman
   wouterkleinsman zegt:

   Hee Kristy,

   Een kopie terugzetten kan niet.
   Wat je dient te doen is je privé-pagina om te zetten naar een bedrijfspagina waardoor hij alle content / berichten e.d. automatisch zal overnemen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *