fbpx

Buitengewone resultaten in je leven in 2 supersimpele stappen

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Mijn succesvolle cliënten bevestigen keer op keer dat het realiseren van buitengewone resultaten vele malen eenvoudiger is dan ze dachten. Voordat ze bij mij kwamen, maakten ze het vaak onnodig moeilijk voor zichzelf. Voor het worden van een gamechanger zijn slechts twee dingen belangrijk :

  1. Helderheid over je doel én de manier waarop je dat wilt bereiken.
  2. Commitment en discipline.

Mijn cliënten weten nu dat je nooit buitengewone resultaten bereikt in het leven als je te moeilijk denkt. Hoe is het met jou? Verschuil jij je nog steeds achter ‘ik wil wel, maar ik kan niet’?

Het ‘geheim’: actie

Er.is.géén.geheime.formule.voor.een.buitengewoon.leven!

Toch denken veel mensen dat deze geheime formule er wel is. Ze lezen boek na boek, volgen nog een online-workshop enzovoort om toch maar het geheim van het leven te ontdekken. Wat ze feitelijk aan het doen zijn is zelfsabotage en ‘goede’ excuses verzinnen waarom ze niet klaar zijn om actie te ondernemen. Hierdoor blijven ze rondjes draaien totdat ze het opgeven en de rest van hun leven een gemiddeld leven leiden.

Maar zoals ik al zei: je bereikt buitengewone resultaten in slechts twee simpele stappen…

Stap 1: Helderheid

Als één van Nederlands meest succesvolle no-nonsense personal coaches en volgens Panorama de beste coach van Nederland, coach(te) ik al vele succesvolle directeuren, managers en ondernemers. Ik kan dan ook zeggen dat ik weet dat iedereen onvoldoende helderheid heeft in zijn leven. Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, carrière, leiderschap of relatie of omdat ze ‘nice guy’ of ‘nice girl’ willen blijven. Altijd is het de helderheid die in de beginfase ontbreekt. En ja, genoeg mensen hebben hun doelen helder, maar ze hebben geen idee hoe ze deze doelen gaan bereiken. Afijn, weg helderheid.

In Nederland ben ik bekend als de coach die een radicale transformatie teweegbrengt in het leven van zijn cliënten. Zo bereiken de meeste cliënten van mij in slechts twee weken tijd de grootste doorbraken in hun leven. Hoe ze dit doen? Simpel, de eerste stap is helderheid:

  • We creëren overzicht op 25 levensgebieden;
  • Ik prik door al hun bullshit en belemmerende overtuigingen heen en laat ze in de eerste sessie direct al zien wie ze echt zijn en welke ‘nieuwe wereld’ er mogelijk is (geen zweverig gedoe maar harde realiteit);
  • Vanuit die helderheid kiezen zij wie ze willen worden en vervolgens gaan we naar de alles beslissende tweede stap, namelijk:

Stap 2: commitment en discipline

Er ontstaat pas iets vanuit actie (sorry zwevende-manifesteerders-op-een-kleedje, fly away!). Maar om actie te ondernemen in jouw leven dien je committed (toegewijd) en gedisciplineerd te zijn. En nee, kom niet met de zoveelste smoes aan die ik telkens weer hoor:

  • “Ik wil vrij zijn in mijn leven, niet een streng gedisciplineerd persoon”
  • “Wouter,  ik geloof niet in discipline omdat ik van nature niet gedisciplineerd ben”
  • “Wat nou commitment, ik wil gewoon mezelf zijn”

Mijn reactie: “Stop met deze bullshit.”

That’s right! Zoals ik al zei, ik hoor deze bullshit-talk zo ontzettend vaak. Het is alsof je het volgende zou zeggen:  

Wouter, ik wil een ontzettend aantrekkelijke partner in mijn leven, die goed voor mij zorgt en die 100% te vertrouwen is. Maar ik blijf wel slecht voor mezelf zorgen, een affaire hebben waar mijn partner niks van weet en het maakt mij geen ene shit uit dat het slecht gaat met mijn partner.” 

Hoe noemen we zoiets ook alweer? Oh ja, ‘wel de lusten maar niet de lasten’. Ook al zijn het geen lasten maar bullshit-ideeën.

I told you so

Het leven is simpel, we maken het onszelf alleen zo verdomd moeilijk. We zijn zo ontzettend druk bezig met het uitwerken van een 100% positief fail-proof-scenario, waardoor we nooit echt in actie komen. Ook al weet je dat je slechts committed en gedisciplineerd moet zijn om ergens een succes van te maken. Weet je, als je doodgaat zullen mensen één dag (sommigen iets langer) om je treuren en dat was het. En dan heb jij je al die jaren druk gemaakt over hoe mensen over je denken en op je begrafenis blijkt ‘almost nobody gives a shit!’. Ze zijn eerder uit op de broodjes met ham en kaas. 

Tien jaar stilte

In mijn succesvolle boek ‘Zo word je een gamechanger vertel ik over de tien jaar van stilte. Uit onderzoeken blijkt dat getalenteerde mensen zoals Mozart minstens tien jaar aan de weg timmerden voordat zij hun meesterwerken maakten. Deze periode van hard werken zonder erkenning noemt men ‘tien jaar stilte’.

Uit aanvullende onderzoeken blijkt ook dat er 10.000 werkuren nodig zijn om een expert op je vakgebied te worden. Toen de onderzoekers dieper gingen graven, ontdekten ze dat tijd slechts een deel van het succes verklaart. Succes is niet het product van tien jaar inspanning of 10.000 uur werken. De manier waarop je te werk gaat speelt ook een belangrijke rol. Kijk naar Kobe Bryant, de helaas te vroeg overleden succesvolle basketballer, of Mathew Fraser, die de CrossFit Games 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020 won. Zij waren committed, gedisciplineerd en ze accepteerden dat het niet altijd leuk was. Zo schrijf ik het volgende in mijn boek:

Doelgericht een gewoonte aanleren is een groot deel van de tijd gewoon niet leuk, dus weet dat je de struggle dient te omarmen van het proces waar je doorheen moet. Mathew Fraser geeft in interviews vaak aan dat hij de lol niet haalt uit het dagelijks zes uur trainen, omdat het meestal verschrikkelijk saai is. Hij blijft echter dagelijks doelgericht oefenen om te kunnen genieten wanneer hij deelneemt aan de verschillende Crossfit Games en om de beste versie van zichzelf te worden.

De keuze is dan ook aan jou

Als je een gemiddeld leven wilt blijven leiden, doet dat vooral. Blijf lekker in de waan van je dag zitten, maak afspraken met jezelf en kom ze niet na. En maar zeuren tegen je vrienden over hoe je zo ontzettend graag wilt veranderen, maar vervolgens geen commitment en discipline tonen.

OF

Creëer helderheid in je leven, definieer de beste versie van jezelf, bepaal doelen en werk tien jaar in stilte, maak gedisciplineerd en committed 10.000 productieve uren om het buitengewone leven van je dromen te creëren.

De keuze is compleet aan jou. Nobody gives a shit, but you. Ga niet voor hoe mensen willen dat jij jouw leven leidt, maar altijd voor een mooier leven met meer voldoening.

Voor meer informatie over mijn unieke manier van no-nonsense coaching klik hier. Is dat nog een stap te ver? Bestel dan mijn succesvolle boek: Zo word je een gamechanger’.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.