fbpx

De 5 geboden als jij een echte gamechanger wil zijn

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

ARTIKEL FHM: Een gamechanger ziet het leven als een spel en weet dat slim te spelen. Los van het systeem, leeft hij zijn eigen leven. Op basis van bewuste keuzes is hij diep doorgedrongen tot de kern, wat zorgt voor een positieve invloed op zichzelf, het leven van anderen en zelfs op de wereld. Zo’n buitengewoon leven is ook voor jou weggelegd, dus waarom zou je genoegen nemen met een ‘oké’ leven? Wouter Kleinsman (de  no-nonsensecoach van Nederland) vertelt er in de bestseller Zo word je een gamechangeralles over. Hier deelt hij alvast vijf van de dertien geboden voor de échte gamechanger.

Gebod 1: ik creëer mijn leven

Het leven overkomt je niet, het leven creëer je zelf. Geef in vervelende situaties niet de schuld aan anderen, ga niet klagen of jezelf rechtvaardigen, want dat brengt je niet verder. Als de architect van je eigen leven trek je, al dan niet bewust, de mensen en dingen aan die je wilt aantrekken. De gamechanger vraagt zichzelf dan ook iedere keer weer af wat hij kan leren van een bepaalde situatie of hij laat de situatie voor wat die is en gaat verder met zijn leven. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms krijg je heel veel shit in één keer te verwerken en dan is het niet direct eenvoudig om het heft in handen te nemen, maar weet dat er altijd een oplossing is, want die creëer je zelf.

Bevestig dit voor jezelf: Ik creëer mijn eigen leven en neem volledig leiderschap.

Gebod 2: mijn leven is een voortdurende uitdaging

Als gamechanger ben je continu in beweging en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Stilstand is achteruitgang. De grote successen van Steve Jobs, Martin Luther King, Oprah Winfrey, Bill Gates en Jeff Bezos komen voort uit het continu zoeken en vinden van nieuwe uitdagingen om zo te blijven groeien. Want vergeet niet, wanneer jij jezelf naar de top werkt, zal er steeds minder ‘concurrentie’ om je heen zijn. Dat betekent dat je zelf nieuwe ideeën en uitdagingen moet bedenken om niet in de verleiding te komen om het ‘rustig’ aan te gaan doen. Elon Musk liet zich ook nooit verleiden om het rustiger aan te doen en hij schreef inmiddels geschiedenis met zijn ruimtevaartsuccessen. Daar heb je veel geld voor nodig en dat zou een overtuiging kunnen zijn om niet te zoeken naar zulke uitdagingen voor jezelf, maar minder of geen geld hebben betekent niet dat je geen nieuwe uitdagingen kunt aangaan in je leven.

Bevestig dit voor jezelf: Iedere dag zoek ik naar een nieuwe uitdaging, zodat ik als mens blijf groeien.

Gebod 3: ik ben wie ik ben en blijf wie ik ben

De gamechanger leeft zijn eigen leven, heeft geen bevestiging van anderen nodig en is en blijft dan ook altijd compleet zichzelf. Hij kan dus uitstekend functioneren zonder rolmodellen en heeft dus zeker geen ‘influencers’ nodig, die vaak ook nog eens een vertekend beeld van de wereld geven door negatieve eigenschappen niet te laten zien.

Bevestig dit voor jezelf: Iedere dag werk ik met mijn unieke persoonlijkheid en krachten aan de beste versie van mezelf om zo uit te groeien tot de gamechanger die ik diep vanbinnen al ben.

Gebod 4: ik ben de volhardende leider die direct in actie komt

De gamechanger verspilt zijn dagen niet. Iedere dag die hij verdoet aan twijfelen en uitstelgedrag is een verloren dag. Echte gamechangers hebben hun planning voor de komende maanden al compleet uitgewerkt en ze weten precies wat ze ieder uur van de dag gaan doen zodat ze niet verleid worden tot uitstelgedrag. Door een heldere planning en continu bezig zijn met de uitdaging krijg je vanzelf de ingevingen om tot een oplossing te komen. Door direct actie te ondernemen maak je optimaal gebruik van deze ingeving en door volhardend te zijn zal niks of niemand jou kunnen tegenhouden om een gamechanger te worden.

Bevestig dit voor jezelf: Ik werk iedere dag volhardend volgens een strakke planning en ik weet welke zaken directe actie vragen en welke even kunnen wachten. Niets of niemand houdt mij tegen om een gamechanger te worden.

Gebod 5: ik weet dat ik het kan

Gamechangers hebben er vertrouwen in dat ze uiteindelijk kunnen waarmaken wat ze willen. Ze hebben namelijk ‘gekke ideeën’, waarbij andere mensen nog niet hebben stilgestaan. Voor de gamechanger is zelfvertrouwen belangrijk omdat hij anders, net zoals velen, in de verleiding komt om ‘game-changing-ideeën’ op te geven. Geloof daarom in jezelf, want als jij jouw ideeën niet waarmaakt, zal een andere gamechanger dit wel gaan doen.

Een lichtend voorbeeld is Thomas Edison. Leraren vertelden dat hij ‘te dom was om iets te leren’, hij werd ontslagen bij zijn eerste twee banen omdat hij niet productief was. Maar uiteindelijk na 1.001 pogingen vond hij wel de gloeilamp uit omdat hij wist dat hij het kon.

Bevestig dit voor jezelf: Ik geloof altijd in mezelf en zal een weg vinden om mijn ideeën waarheid te maken. Het doet me niks dat andere mensen er niet in geloven.

En die andere 8 geboden?

De overige acht geboden kun je lezen in de bestseller Zo word je een gamechanger. Als je het boek hier bestelt, krijg je met de kortingscode #FHM52021 €5 korting. Toch lekker meegenomen. Uiteraard kun je ook eerst de bovenstaande vijf geboden toepassen in je leven en zien hoever je komt. De keuze is aan jou, dus kies wijs.

Bron artikel via FHM.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.