fbpx

De 5 ‘heetste’ inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp


ARTIKEL FHM: Het jaar is bijna voorbij. Hoe kijk jij erop terug? Kun jij net als personal coach Wouter Kleinsman denken: ‘damn, wat heb ik veel amazing dingen gedaan en bereikt!’ Ja, dan heb jij misschien zijn boek al gelezen. Nee, dan is vandaag je geluksdag, want hij deelt hier met ons de 5 heetste inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling van 2021.

#1 Weerbaarheid is a bitch

 Weerbaarheid gaat over meer dan alleen een goede lichamelijke gezondheid. Weerbaar zijn raakt alle levensgebieden, zoals je liefdesleven, carrière, financiën en familie en vrienden. Als je weerbaarheid te wensen overliet, dan was je het afgelopen jaar waarschijnlijk flink de lul. Een relatie die al niet lekker liep, werd waarschijnlijk niet beter tijdens een lockdown. Ben je een big spender, dan was het moeilijk om één of twee slechte financiële maanden te doorstaan. Ik zag vele mensen omvallen, niet per se omdat het ‘zo zwaar was’. Nee, ze waren simpelweg niet weerbaar genoeg. Weerbaarheid is a bitch, heerlijk als je het hebt, maar als je het mist kan het je goed ‘naaien’.

Advies voor 2022: zorg voor weerbaarheid op alle vlakken van je leven

#2 Je hebt altijd een keuze

 Ding dong, cliché, maar het is wel zo. Ook het, bijna, afgelopen jaar had jij bij alles wat op je pad kwam altijd een keuze. Puntje van aandacht: kiezen is eenvoudig, maar met keuzes komen ook de verantwoordelijkheden en dat maakt het niet altijd even gemakkelijk om achter je eigen keuzes te blijven staan. Misschien heb je het wel ondervonden. Nou, wen er maar aan. Niet iedereen vindt je een geweldig mens en dat zal altijd zo blijven, zelfs Jezus Christus had haters. Denk dus niet dat je beter bent dan Jezus en dat iedereen je mag. En ja, misschien kon je niet alles doen zoals je had gepland, maar ik weet zeker dat er nieuwe mogelijkheden ontstonden, juist omdat het niet op de ‘oude manier’ kon. En het was aan jou om daarvoor te kiezen.

Advies voor 2022: durf te kiezen en blijf achter je keuzes staan

#3 Fuck externe factoren: be a MAN

Zeg eens eerlijk, waren jouw geluk en voldoening in 2021 afhankelijk van externe dingen waar je totaal geen controle over had? Fuck that and grow up. Be a man! Houd van jezelf, heb je shit op orde en weet wie je wilt zijn, dan kun je optimaal genieten. Mijn jaar was écht geweldig. Ik heb het leven zoals ik het voor me zie in werking kunnen zetten. Op identiteitsniveau ben ik nog meer de man geworden die ik wil zijn. Ook ik houd van geld, leven in luxe, Michelinsterrestaurants en mini-vakanties, maar deze externe dingen definiëren niet mijn succes en levensvoldoening.

Advies voor 2022: weet vanuit jezelf wie je wilt zijn

#4 Integriteit = ALLES

 Voor veel mensen bracht 2021 de nodige bullshit, waardoor het moeilijk was om vast te houden aan vaste normen en waarden terwijl die integriteit juist zo belangrijk was. Integriteit is mijn belangrijkste kernwaarde, ik zeg wat ik denk en handel daarbij altijd vanuit liefde (om iets te creëren) en niet vanuit angst (om iets kwijt te raken). Als de liefde van mijn leven Victoria – nee, niet Koblenko – mijn mening vraagt over bijvoorbeeld een nieuw lingeriesetje, dan zal ik altijd eerlijk zijn. En dat kan dan wel eens confronterend zijn, maar dat boeit me niks. Jij wilt toch ook niet dat je partner een te strak broekje aan heeft dat nogal de nadruk op bepaalde lichaamsdelen legt? Heb dan als man de ballen om te zeggen dat het broekje te strak zit. Dat is handelen vanuit liefde want je wilt niet dat ze voor gek loopt. Als je handelt vanuit angst en het niet durft te zeggen omdat je bang bent dat ze dan misschien denkt dat ze wat ‘groter is’, dan zit je haar alleen maar in de weg.

Advies voor 2022: maak je leven eenvoudiger door vast te houden aan je eigen normen en waarden

#5 Play your own game

Last but not least: alleen jij bepaalt hoe je jouw leven leeft. Trek je alleen iets aan van de mensen die belangrijk voor je zijn en laat de mening van alle anderen links liggen. Aarzel niet om relaties met negatieve mensen te verbreken, ga verhuizen als de mensen in de buurt niet de mensen zijn die je om je heen wilt hebben, zeg je baan op als je al maanden of jaren loopt te zeiken dat je baas een lul is. Anyway, you got it.

Advies voor 2022: start met leven zoals jij dat wilt

Bron artikel FHM

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.