fbpx

Dé Life Coach adviezen voor persoonlijke en zakelijke weerbaarheid

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Waarom wachten met werken aan je persoonlijke en zakelijke weerbaarheid als je ook nú kunt beginnen? Het toepassen van de ‘uplifting’ life coach adviezen uit dit artikel is een mooi begin.

Wil je nog meer weten over het verbeteren van je persoonlijke en zakelijke weerbaarheid? In mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’ lees je er alles over. Hieronder deel ik alvast zéér belangrijke adviezen die je van de meeste life coaches niet krijgt maar wel van mij. 

#1 Stop met naar anderen wijzen

Je kunt de regering, de media of misschien wel je negatieve vriend of vriendin de schuld geven, maar weet goed: met het vingertje naar anderen wijzen heeft niemand verder gebracht in het leven. Waar jij nu staat in het leven is het gevolg van jouw keuzes. En nee, jij hebt niet gekozen voor deze pandemie maar jij bepaalt wel zelf hoe je ermee omgaat en dat geldt voor alle dingen in het leven. Als je niet tevreden bent met je inkomen, je gezondheid, je sociale contacten, je relatie or whatever it is, niemand gaat het voor jou oplossen. Jij hebt de keuze om er iets aan te doen, of niet natuurlijk.

Dus vraag jezelf nu één ding af: Wil ik veranderen en wat is dan een concrete actiestap die ik nu kan ondernemen?

#2 Blijf fysiek en mentaal bewegen

Zonder beweging wordt er niks gecreëerd. Als je niet beweegt ga je langzaam dood. Dit komt ook regelmatig aan de orde in mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’.

Als je op dit moment vastzit, kom dan vooral in beweging. Trek je wandelschoenen aan en ga wandelen. Of kies voor sportschoenen en doe een intensieve work-out. Geen idee hoe je aan nieuwe klanten komt? Beweeg naar de mensen waarmee je wilt werken toe. Ik coachte een succesvolle ondernemer die zwaar getroffen was door corona. Het was fight, flight of freeze. Na een aanvankelijke freeze, koos hij uiteindelijk toch voor fight. Hij ging actief mensen benaderen en bewoog dus naar de mensen die hij wilde helpen toe. Dat deed hij niet door ‘nog maar eens een social-mediaberichtje te plaatsen’. No way, hij zocht coronaproof persoonlijk contact via de telefoon, e-mail of LinkedIn.

Blijf in beweging en zoek naar wat er wel kan.

#3 Weet waar je geld blijft

Als je momenteel in geldproblemen zit, vraag jezelf dan goed af waar je geld naartoe gaat. Kijk als je ondernemer bent ook vooral eens naar wat je advertentiecampagnes, webinars en andere activiteiten je opleveren. Veel ondernemers hebben tientallen campagnes lopen, maar ze hebben geen benul van wat het ze oplevert. ‘Uh ja, een aantal deelnemers voor mijn webinar.’ Die vervolgens vaak niet komen opdagen.

Financieel weerbaar zijn betekent dat je weet waar je nu staat. Waar gaat maandelijks je geld naartoe? Wat is overbodig? Wat levert juist wel op en hoe kun je daar meer in investeren?

Tip voor alle ondernemers onder ons: de kans is groot dat jouw marketingfunnels je veel meer geld kosten dan het je daadwerkelijk oplevert. Dus check je statistieken en zet geld verspillende campagnes uit of optimaliseer ze zodat ze wel geld opbrengen!

#4 Negeer negativiteit

Negeer alle negatieve invloeden om je heen. Uiteraard is dat niet voor iedereen mogelijk. Er zijn mensen die werk verrichten waarbij ze niet om negativiteit heen kunnen, maar ook dan is het belangrijk op positieve dingen te zoeken.

Ik las een bericht van een ondernemer die zijn hoofd niet boven water kon houden. Mensen kwamen met reacties zoals: ‘Wat vervelend, als ik jou was zou ik zoeken naar een vaste baan en je onderneming opdoeken.’ What the f*ck, reacties zoals deze gaan niet helpen. Het probleem van negativiteit is dat je zelf ook negatief wordt. En een keer raden: negativiteit trekt negativiteit aan. Het klinkt zo cliché, maar het is echt zo! Als jij negatief ingesteld bent, zoek dan alsjeblieft een life coach zodat jij je mindset kunt fixen en je zult zien dat alles goed gaat komen.

Blijf niet in de sleur van een relatie die niet meer werkt, blijf niet werken voor een baas die een lul is en spendeer je kostbare uren niet aan ‘vrienden’ die alleen maar klagen over de hele corona-situatie. Stop ermee en verzamel positieve mensen om je heen die je leven een heel stuk aangenamer maken. 

Meer adviezen over het creëren van de beste relaties in je leven? Doe jezelf een plezier en koop het boek ‘Zo word je een gamechanger’.  

#5 Kijk eens in de spiegel

Er zijn genoeg mensen die op mijn website komen en dan direct afhaken. Waarom? Omdat ik straight-to-the-point ben. Ik zeg waar het op staat. Veel mensen willen de waarheid niet onder ogen zien. Ze leven liever in een wereld van illusies en betalen voor een coach die hen behandelt als een beste vriend en die voortdurend vertelt hoe geweldig ze zijn, ook wanneer ze dat niet zijn. Als je het mij vraagt ben je met Tinder goedkoper af wanneer je zoekt naar egostrelende complimentjes.

Het is tijd om eens genadeloos eerlijk naar jezelf te worden. Als jij op dit moment persoonlijk of zakelijk niet weerbaar genoeg bent, loop dan naar een spiegel, kijk jezelf aan en zeg eens eerlijk tegen jezelf wat het probleem is. Zelf doe ik dat ook. Als ik merk dat er ‘problemen’ zijn, dan loop ik naar de spiegel en vraag ik aan mezelf: ‘Wat is het probleem en hoe los ik het op?’

Stop alsjeblieft met het weglachen van serieuze dingen en het ontlopen van problemen die jezelf veroorzaakt. Wees eens goudeerlijk naar jezelf en fix je shit.

Als je daar moeite mee hebt, kun je altijd de hulp inroepen van een no-nonsense life coach. Maar zoals ik al zei: wel eentje die de fluwelen handschoentjes thuis laat en niet voortdurend je ego gaat strelen.

#6 Vroeger was alles beter

Vroeger was je waarschijnlijk veel stoerder dan nu. Je viel ontelbare keren, maar toch ging je door tot je kon fietsen. Je was niet bang om uit een boom te vallen of op je ski’s van de zwarte piste naar beneden te suizen. Tja, vroeger was alles beter.

Nu ben je bang om je benen te breken als je de zwarte piste neemt of durf je niet de boom in te klimmen ‘omdat je te oud bent’. Op een vrouw af lopen en zeggen dat je haar stiekem best wel leuk vindt is ook doodeng.

Misschien zijn de situaties niet direct relevant voor jou, maar wat wel relevant is: bij veelmensen komt er een moment in hun leven dat ze gaan zoeken naar comfort, veiligheid en stabiliteit. In Nederland hebben we erg veel comfort. Je hoeft niet snel bang te zijn dat je als zwerver op straat moet leven.

Die state of mind heeft ons kwetsbaar gemaakt. Kwetsbaar omdat we zijn gaan leunen op instanties en andere mensen die voor ons zorgen. En nu opeens de hel is losgebroken met het coronavirus, kunnen we niet meer vertrouwen op instanties om ons heen en komt alles weer terug bij onszelf.

Het is dan ook tijd om weer die stoere jongen of meid te worden van vroeger en niet bang te zijn voor alle negativiteit om je heen. Heb simpelweg schijt aan alles en leef je eigen leven. Het wordt dan zoveel eenvoudiger!

#7 Ga links waar iedereen rechts gaat

Ik wil afsluiten met dit laatste maar direct ook meest belangrijke advies. Als er één ding in het leven mij écht succesvol heeft gemaakt dan is het wel de andere kant opgaan.

Al het moois in mijn leven is ontstaan door links af te slaan waar menig mens rechts af zou gaan. 

  • Zo kwam ik de liefde van mijn leven tegen door alleen op vakantie te gaan. De meute vond het maar gek dat ik alleen op vakantie ging.
  • Ik trok de beste klanten in mijn leven aan nadat ik stopte met het inzetten van marketingfunnels, Facebook ads en andere activiteiten die 99 procent van alle ondernemers gebruiken.
  • Ik ben sinds 2009 ondernemer met een goedlopend bedrijf. De meeste mensen verklaarden mij voor gek toen ik voor mezelf begon.
  • Ik investeerde op zijn minst € 25.000 in het zelf uitgeven van mijn aankomend bestselling boek ‘Zo word je een gamechanger’. Menigeen zei dat ik voor € 1.000 ook een boek kon uitgeven. ‘Yeah right…!’ Niet een boek zoals ik dat heb geschreven. Als je me niet gelooft, bestel het boek dan hier.

Afijn, je begrijpt wel wat ik bedoel. Jij bent op deze wereld gekomen om JEZELF te zijn en dat doe je door je eigen krachten te omarmen. Stop met het zijn van een schaap en het volgen van andere mensen. Maak juist je eigen keuzes.

Inderdaad maak je eigen keuzes…

Zakelijk en persoonlijk weerbaarder worden in het leven begint bij het volgende: het maken van een eigen keuze. Je hebt van niemand goedkeuring of bevestiging nodig.

Zoals Richard Branson zegt: Screw it, just do it!

Jij bent nu aan zet. Je kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

  1. Bestel het boek ‘Zo word je een gamechanger – No-nonsense coaching naar een buitengewoon leven’
  2. Of als je moedig genoeg bent: verdiep je in de mogelijkheden van life coaching.

Doe je niks? Dan doe jij jezelf in ieder geval veel te kort!

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.