fbpx

Dé reden waarom je continu faalt in je leven

Tweet dit
Deel op linkedin
Deel op Facebook
verstuur via whatsapp

Een succesvol bedrijf hebben, een geweldige partner zijn, meer seks, gezonder leven of een échte leider binnen je organisatie worden? Er is één reden waarom jij die doelen niet bereikt: je denkt niet na over de struggles.

There wil be struggles

Tussen 2017 en 2021 besteedde ik ongeveer 10.000 uur aan het leren beheersen van de kunst van het coachen. Ik coachte in die periode iedere keer tussen de 15 en 20 cliënten tegelijk, bijna 300 in totaal. Uit die ruime ervaring met coaching kwam één ding continu naar voren; mensen falen omdat ze niet nadenken over de struggle die bij alles in het leven hoort.

Mensen hebben het over 15-, 10-, en 5-jaar doelen. Maar daar geloof ik niet in. Dat zijn bullshitdoelen want je weet simpelweg nu niet waar je over 15 jaar wilt staan. Mensen visualiseren dagelijks over hun doelen, ze leven alsof ze die doelen hebben bereikt. Leuk, maar je bent jezelf voor de gek aan het houden. Natuurlijk is visualiseren belangrijk, maar dan wel haalbare doelen. En die doelen bereik je pas als je eerst alle struggles kent en overwint.

Warning:

Als jij al nooit je struggles accepteert, verspil dan alsjeblieft geen tijd om er mee aan de slag te gaan. Je houdt jezelf dan simpelweg voor de gek.

Ieder doel brengt vele struggles met zich mee

Wanneer je JA zegt tegen een doel, zeg je ook direct JA tegen de onvermijdelijke struggles. Ik geef je een voorbeeld van struggles die het uitgeven van mijn boek met zich meebracht. And guess what …, ze gaan nu nog steeds door.

De struggles van zelf een boek uitgeven:

  1. Na het uitwerken van een boekenplan en het aanleveren van deel 1, gaf de redacteur aan dat ze niet overweg kon met de tekst. Het stond te ver van haar wereld af. Ik moest het op haar manier gaan doen of een andere redacteur zoeken. Oplossing: ik zocht een nieuwe redacteur.
  2. De kosten voor het zelf uitgeven van een boek zouden naar mijn schatting ongeveer € 10.000 zijn. Uiteindelijk bleek de investering uit te komen op € 30.000. Oplossing: een reden om me extra in te spannen om van mijn boek een groot succes te maken.
  3. Deel 3 ‘eliteperformer’ bracht mij de meeste irritatie. In dat deel komt voeding aan bod en dat is een zeer complex onderwerp waarbij studies elkaar tegenspreken. Oplossing: in plaats van het op te geven, deed ik drie weken intensief onderzoek omdat ik heilig geloofde in mijn boek en dus deze struggle diende te overwinnen.
  4. Nu komen er hier en daar boeken retour die beschadigd zijn tijdens verzending. Oplossing: het accepteren dat dit nu eenmaal gebeurt en mijn emoties controleren als er twijfel bestaat over de oorzaak van de schade.
  5. In de eerste en tweede druk van het boek zitten fouten en misschien in de derde ook wel.  Oplossing: in plaats van boos en geïrriteerd te worden, dien ik te accepteren dat perfectie niet bestaat.

Het is een zeer klein deel van de struggles die ik meemaak met mijn boek. Wat ik je wil laten inzien is het volgende: wanneer ik niet zou kunnen omgaan met deze struggles, dan had ik op dit moment niet al 2.400 boeken verkocht in zeven maanden tijd. Het was dan slechts bij een leuk idee gebleven, ik had het geprobeerd zoals vele mensen zouden doen, maar het vervolgens opgegeven.

Kies voor de betere struggles

Je zult altijd struggles tegenkomen en het mooie is dat je de keus hebt, dus kies voor de betere struggles. Dat zijn de uitdagingen waar je van kunt genieten. Ik kan van iedere struggle in mijn leven genieten, als het doel maar belangrijk genoeg is. Ik geef een voorbeeld:

Enkele weken geleden bracht mijn personal trainer mijn maaltijden van 2800 naar 1800 calorieën om zo flink vet te verbranden. Met nog één kilo te gaan was ik zeer geïrriteerd, vermoeid en kon mijn aandacht er niet bij houden. Ik zei tegen mijn personal trainer dat ik er klaar mee was. Mijn intentie was immers niet meedoen aan bodybuildingwedstrijden, dus die ene kilo kon mij gestolen worden. Ik had mijn energie nodig om er te zijn voor mijn cliënten. De struggles waren niet interessant genoeg om mijn doel te bereiken. Mijn leermoment: de inschatting van de struggles was niet perfect.

Welke struggles wil jij hebben in je leven?

Stop met meteen beginnen van visualiseren en doen alsof jij je doelen al hebt bereikt. Richt eerst je complete aandacht op alle struggles die je gaat meemaken. Kun je wat met deze struggles of zijn ze het niet waard, net zoals mijn extra kilo afvallen? Wanneer ze het niet waard zijn, dan ga alsjeblieft niet aan de slag met je doel. Het is dan simpelweg niet haalbaar.

En vergeet niet…

Het oplossen van struggles in ons leven, geeft een enorme voldoening. Ik geniet tot op de dag van vandaag van iedere struggle die ik meemaakte. Bijvoorbeeld die bij het realiseren van mijn boek en van één van de meest succesvolle coachingspraktijken in Nederland. Struggles zijn voor mij een teken van groei. Ik betreed een nieuw gebied en ik moet vaardigheden ontwikkelen om de volgende stap te zetten. Om mijn struggles eenvoudiger te doorlopen heb ik altijd een eigen coach in mijn leven. Samen gaan we door een struggle heen om op die manier sneller vorderingen te maken in het ontwikkelingsproces.

En jij?

Hoe ga jij het anders aanpakken? Hoe ga je voorkomen dat je weer zult falen. Besef goed dat er iets moet veranderen in je aanpak want anders zullen resultaten uitblijven.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.