Dé vijf no-nonsense-stappen naar persoonlijk leiderschap

Share on twitter
Tweet dit
Share on linkedin
Deel op linkedin
Share on facebook
Deel op Facebook

Ben je klaar met een gemiddeld leven? Een leven waarin je andere mensen de boventoon laat voeren? Een leven waarin je niet achter je eigen keuzes kunt staan en wat je in de greep houdt van ‘het systeem’, waar ik over schrijf in mijn boek ‘Zo word je een gamechanger? Dan wordt het tijd dat je leiderschap over je eigen leven neemt.

Hierna lees je dé vijf no-nonsense-stappen naar persoonlijk leiderschap waarvan je alleen maar kunt denken ‘had ik ze maar eerder gelezen.’

#1 JIJ kiest voor persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap nemen over je leven is een bewuste keuze. Die keuze kun je op elk moment maken, NU bijvoorbeeld. Denk niet dat je nog meer informatie nodig hebt, dat je nog eens een online-training or whatever moet volgen. Met die mentaliteit blijf je altijd in een cirkel ronddraaien. Een boek, een video of dit artikel zijn goede hulpmiddelen, maar het begint allemaal met het besef dat JIJ die ene belangrijke keuze moet maken: ik wil leiderschap over mijn leven.

#2 Het is allemaal jouw schuld

In Nederland ben ik één van de meest succesvolle personal coaches. Waarom? Omdat ik gelul, gedram of excuses niet accepteer van mijn cliënten. Ik verbeter het leven van mijn cliënten niet, ik transformeer het, vaak radicaal.

Mijn cliënten weten dan ook dat alles hun eigen schuld of hun eigen succes is. Ben jij de drammer die alleen maar excuses zoekt of met de vinger naar anderen wijst? Dan heb ik één vraag voor je: zit je lekker in die slachtofferrol van je? Word wakker en besef dat je zelf de touwtjes in handen hebt en dat je dus niet afhankelijk bent van de mensen om je heen en de situaties die zich voordoen.

Gaat je partner vreemd? Klinkt misschien gek, maar het is jouw schuld of juist jouw succes. Wanneer ze vreemdgaat omdat je zelf een eikel bent, dan is het jouw schuld. Wanneer ze vreemdgaat omdat zij een loser is en jij wel beter verdient, dan is het jouw succes.

Zo simpel is het. Zo moeilijk is het echter voor de mensen die niet honderd procent het heft in eigen handen nemen. Mijn aanpak als no-nonsense coach is dan ook niet geschikt voor de tere zieltjes, wel voor de mensen die mijn honderd procent eerlijkheid kunnen accepteren.

#3 Zonder helderheid is het ‘lijderschap’

Of ik nu een multinationalleider, een top-CEO, manager of een startup coach, iedere beginnende cliënt mist helderheid in het leven. Ze zijn zich niet compleet bewust van wie ze willen zijn, wat ze willen bereiken en wat écht belangrijk voor ze is. In mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’ laat ik de lezer precies zien hoe ze helderheid op drie niveaus kunnen creëren, namelijk:

  • ervaringen;
  • groei;
  • contributie.

Als je concrete stappen met deadlines uitwerkt, krijg je helderheid in je leven en dan kun je persoonlijk leiderschap nemen. Zo niet, dan ga je van links naar rechts omdat jij jezelf eenvoudig laat beïnvloeden door mensen en meningen om je heen.

Heb je wel helderheid in je leven? Dan maakt het niet uit wat mensen over je zeggen of in welke situatie je verkeert. Jij weet van jezelf wie je bent en hoe jij handelt in iedere situatie of in communicatie met andere mensen.

#4 Sluit negativiteit uit

Het ultieme doel is nul procent negativiteit in je leven te hebben. Of het nu gaat om een medewerker, compagnon, partner, vriend of familie, accepteer NOOIT negativiteit in je leven. Je wilt geen drammerige excuuszoekers die altijd anderen de schuld geven om je heen hebben. Want weet je, uiteindelijk wordt je het gemiddelde van de vijf mensen waar je de meeste tijd mee doorbrengt. Mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’ nog niet besteld? Dan wordt het nu tijd, want ik laat je daarin precies zien hoe jij negativiteit compleet kunt uitsluiten. Klik hier en bestel het boek.

#5 Wees honderd procent eerlijk tegen jezelf

Onlangs had ik een intensieve coachingsessie met Esther Goedegebuure, hoofdredacteur van JAN Magazine. Esther was zo enthousiast over deze sessie dat ze er een artikel over heeft geschreven in het magazine.

Het artikel gaat over hoe om te gaan met onzekerheid. Op je weg naar persoonlijk leiderschap doen zich geheid onzekere momenten voor. Om niet in de verleiding te komen om te gaan volgen, adviseer ik je mijn drie stappen naar meer zelfvertrouwen die gebaseerd zijn op honderd procent eerlijkheid naar jezelf.

Stel, je komt in een situatie dat je twijfelt of je wel goed genoeg bent, of dat wat je gedaan hebt wel de moeite waard is of anderen het wel zullen waarderen. Stel jezelf dan de volgende vragen:

  1. Heb ik dit gedaan uit liefde of uit angst?
  2. Heb ik mijn best gedaan of heb ik de kantjes eraf gelopen?
  3. Had ik één agenda of speelden er nog andere belangen mee?

Is je antwoord op alle drie de vragen de eerste, zuivere en pure optie, dan is er geen enkele gegronde reden om onzeker te zijn. Lees hier het artikel van Esther Goedegebuure / JAN Magazine.

NU persoonlijk leiderschap nemen?

Zoals ik al zei aan het begin: jij kunt NU de keuze maken om leiderschap te nemen over je leven. Het is de keuze tussen een gemiddeld leven en een leven op je hoogste potentie en beste performance.

Durf jij het aan om nu direct serieuze stappen te ondernemen? Doe dan het volgende:

  1. Verdiep je in de mogelijkheden van personal coaching.
  2. Bestel mijn boek Zo word je een gamechanger
boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger
boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn boek: zo word je een gamechanger

Vul je gegevens in en krijg direct toegang tot de gratis hoofdstukken van mijn boek.