fbpx

Doelen stellen op de no-nonsense-manier

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Succesvolle mensen maken doelen stellen nooit onnodig ingewikkeld, jij toch ook niet? Lees hier hoe je op een no-nonsense-manier recht op je doel afgaat.

Drie antwoorden

Om doelen te stellen hoef je maar drie vragen te beantwoorden:

  1. Wat is je doel? – maak doelen altijd meetbaar
  2. Waar sta je nu? – denk eraan: be brutally honest
  3. Wat zijn de concrete actiestappen om recht op je doel af te gaan? – zet die stappen op basis van prioriteit

Recht op je doel afgaan

Als je de drie antwoorden helder hebt, maak dan een eenvoudig jaaroverzicht met kwartaal- en maanddoelen. Aan het begin van iedere maand bepaal je week- en dagdoelen. Heb je op een dag een doel niet behaald? Tackel dit direct de volgende dag. Het gaat om het 100% afronden van iedere activiteit of ieder doel. Let op, 99% is gelijk aan 0 (oftewel, niet gedaan). Door maandelijks te analyseren en reflecteren ga je concreet jouw doelen realiseren.

Crush your day met de 1-3-5 Productiviteit Formule

Plannen is key! Plan morgen altijd vandaag. Hoe? In onderstaande volgorde: 

1: De één staat voor ‘one thing’, dé activiteit waarmee je het snelst je doel bereikt (de needle mover). Het is dus altijd gekoppeld aan een doel. Deze activiteit staat gelijk aan ‘belangrijk en urgent’.

3: De drie staat voor de top-drie-projecten, je belangrijkste projecten onder andere gebaseerd op deadlines. Deze projecten staan gelijk aan niet belangrijk maar wel urgent.

5: De 5 staat voor je top-vijf-activi­teiten. Dit zijn de activiteiten die je op een bepaalde dag echt moet afronden, bijvoorbeeld het reageren op echt belangrijke e-mails of een telefoontje plegen naar een potentiële klant. Deze activiteiten staan gelijk aan belangrijk en niet urgent.

Wie behaalt je doelen?

‘Ja, dûh, ik, wie anders?’ denk je nu misschien, maar bedenk dan dat alles invloed heeft. Je moet dan ook weten wie je moet zijn om je doel te bereiken. Welke persoonlijke waarden zijn er nodig? Hoe denk, kleed en loop je? En hoe ziet een effectieve omgeving er voor jezelf uit? Als je zorgt dat alles klopt bereik je een optimaal resultaat. Dat betekent dat teleurstellingen ook hun weerslag hebben op je prestaties. Dat is niet erg, als je er maar adequaat op reageert.

Laat doelen aansluiten op wie je wilt zijn

Pas als je echt weet wie je bent kun je gericht doelen nastreven. Wil je miljonair worden? Dat kan, maar laat dan het geld geen leidende factor zijn. Ik heb miljonairs en Quote 500-ondernemers onder mijn cliënten, maar ik geef geen f*ck om hun geld. Het is veel interessanter om te zien welke man of vrouw zij worden bij het bereiken van hun eerste miljoen en die daaropvolgend etc. Het gaat niet om het doel op zich, maar om het proces dat van jou de performer maakt die je wilt zijn. Dat is de échte kracht van doelen stellen. Zien wie je echt kan worden op basis van krachtige doelen!

EN NU?

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.