fbpx

Durf oncomfortabel te zijn en zoek de weerstand op

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Durf jij dat, oncomfortabel zijn en weerstand opzoeken? Als je twijfelt lees dan verder, ik geloof namelijk dat ook jij alles wat je wilt in je leven kunt hebben. En nee, dit is geen ‘woo-woo’-uitspraak waar veel doorsnee-coaches mee komen, maar een uitspraak van mij, een ervaren personal en life coach. Uit ervaring weet ik dat oncomfortabel zijn en weerstand opzoeken helpen om tot een grote radicale transformatie te komen. In het boek ‘Zo word je een gamechanger’ lees je waarom dat zo belangrijk is, hier vertel ik het in het kort.

Oncomfortabel zijn en weerstand voelen is slagen in het leven

Veel mensen falen simpelweg in het leven omdat ze niet kunnen omgaan met weerstand en oncomfortabel zijn, twee dingen die bij een buitengewoon leven horen. Het is een twee-eenheid die altijd aanwezig zal zijn wanneer je aan het doorbreken bent in je leven. Het is dé twee-eenheid die je nodig hebt om tot geweldige resultaten te komen. Kobe Bryant (beste basketballer) was om 3:00 uur ’s ochtends al aan het trainen en deed dingen die niemand anders deed in zijn leven. Mathew Fraser (fitste man van de wereld) verlegde iedere keer weer zijn grenzen. Ikzelf die nooit genoegen neemt met mijn manier van no-nonsense coaching. Het zijn voorbeelden van mensen die altijd weer een next-level opzoeken en dat echt niet alleen maar leuk vinden. Begrijp het volgende dan ook goed:

Oncomfortabel zijn en weerstand = groei

Het inslaan van nieuwe, onbekende paden zorgt een oncomfortabel gevoel en weerstand en dat is goed. Het zijn beiden tekens van groei. Haak dus niet af zoals 95% van de wereld die een gemiddeld leven leidt doet. Zet door! Je moet er doorheen om een buitengewoon leven te gaan leiden. Had ik al gezegd dat je voor een buitengewoon leven wel een missie nodig hebt?

Geen missie = geen succes

In mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’ kun je uitgebreid lezen over het hebben van een missie en een brandend verlangen. Zonder het hebben van een missie in je leven ga je nooit een succesvol leven leiden. Waarom niet? Omdat je het bij de kleinste tegenslag al zal opgeven. We kennen ze allemaal wel, mensen die komen met grootse verhalen,  maar het nooit waarmaken in hun leven. De mensen die zeggen ‘ooit ga ik een boek schrijven’, ‘ooit zal ik stoppen met roken’ of ‘ooit zal ik de beste ondernemer worden’ en andere fantastische toekomstbeelden. Nice, maar ik wil het zien en houd anders alsjeblieft je mond, I’m not buying into that shit.

‘Omgaan’ met oncomfortabel zijn

Op weg naar jouw doel ga jij je oncomfortabel voelen. Komt dat gevoel niet? Dan ben je op ‘safe’ aan het spelen. Komt het wel dan deal je er op de volgende manier mee:

  1. Houd je missie / brandend verlangen voor ogen.
  2. Weet wie de beste versie van jezelf is op basis van kernwaarden (meer hierover lees je in mijn boek) en vraag jezelf af: wat zou de beste versie van mezelf in deze situatie doen?
  3. Zet door en weet dat dit oncomfortabele gevoel bijdraagt aan je persoonlijke groei.

In ‘Zo word je een gamechanger’ lees je:

Je hebt altijd een keuze, dus neem die verantwoording

Het leven wordt een stuk eenvoudiger wanneer je beseft dat je in alles een keuze hebt. Ben je klaar met je baas? Ga ergens anders werken. Ben je ongelukkig in je relatie? Doe er iets aan of zet er een punt achter. Eet je veel ongezonde dingen? Stop ermee en kies voor gezonde alternatieven. Heb je inmiddels te veel maatjes meer? Kom in beweging. Een van de grootste blokkades die ik als coach tegenkom tijdens mijn intakes is dat mensen niet (volledig) hun eigen verantwoording nemen. Ze wijzen naar andere mensen of situaties als reden dat ze niet kunnen veranderen. Helaas, het zijn allemaal zwakke excuses die je opzij moet zetten. Dat zal in het begin oncomfortabel aanvoelen, maar hoe consequenter je het doet, hoe beter je erin wordt. Accepteer dat het toepassen van de adviezen uit dit boek niet direct zal gaan zoals je misschien zou willen, maar laat dat geen excuus zijn om te stoppen. Weet dat iedere stap die je zet een stap is die je nog nooit eerder zette en dat het een stap is naar een buitengewoon leven.

Oftewel: omarm het oncomfortabele gevoel en weet dat de 95% van de mensen die een gemiddeld leven op het moment van oncomfortabel zijn afhaken. En jij? Wat ga jij doen?

Zoek de weerstand op

Er zijn vele ‘woo-woo’-coaches die vertellen dat weerstand niet gezond is. Het is een teken van de ziel die aangeeft dat je het niet moet doen. Grappig genoeg zie je vaak bij die coaches dat zij niet het leven leiden dat jij wilt hebben. Zoek juist de weerstand op. Maar toch moet ik de ‘woo-woo’-coaches soms gelijk geven, want je hebt namelijk twee soorten weerstand. Er is weerstand die je moet volgen en een variant die je moet ontvolgen. Wat ik hiermee bedoel? Het volgende schrijf ik hierover in ‘Zo word je een gamechanger’:

Weerstand die je volgt

Wanneer je wilt groeien, zoek dan de weerstand op en breek erdoorheen. Tijdens mijn transformatie van gemiddeld mens naar ‘de 5 procent’ voelde ik heel vaak weerstand: tegen het om 5.00 uur wakker worden, de ijskoude douche, de zware conditietrainingen, het opgeven van mijn goed verdienende freelancejob, het twee keer per dag eten in plaats van zes keer per dag en ook het opgeven van denken in schaarste viel niet mee. Deze weerstand werd iedere week nog groter omdat ik bezig was met het doorbreken van mijn identiteitverdedigingsmechanisme (ivm). Door vol te houden doorbrak ik mijn ivm en creëerde ik een betere versie van mezelf. Deze vorm van weerstand maakt je sterker. Je kunt het zien als een signaal dat je bezig bent met het creëren van een betere versie van jezelf. Wanneer je door deze weerstand heen bent, zoek je weer opnieuw de weerstand op, breek je door je ivm heen en herhaal je deze cyclus. Door deze vorm van weerstand op te zoeken handel je als een gamechanger die nooit klaar is met groeien.

Weerstand die je ontvolgt

Emotionele weerstand is een vorm die speciale aandacht verdient. Leer herkennen wanneer je emotionele weerstand niet gezond is, want je trekt aan wat je uitstraalt. Als jij emotioneel op een verkeerd spoor zit en weerstand voelt, moet je die weerstand ontvolgen; haal jezelf uit de situatie en maak een keuze waarvan je wel positieve energie krijgt. Wanneer je dit ‘spelletje’ begrijpt en ook kunt toepassen, word jij sneller een gamechanger. Diverse gamechangers die ik sprak, kwamen allemaal met hetzelfde advies: onderneem dingen in je leven waarvan je een goed gevoel krijgt. Het is een teken dat je opereert op je eigen unieke identiteitsniveau en niet handelt zoals anderen van jou verwachten. Hierdoor ga je mee met de stroom om de dingen aan te trekken die je wilt aantrekken, en verspil je geen tijd en energie aan tegen de stroom in zwemmen. Kijk dus iedere dag even of je dingen onderneemt en mensen om je heen hebt die bij jou geen weerstand oproepen maar je juist veel energie geven.

Dit is nog maar het topje van de ijsberg over weerstand. Het complete hoofdstuk kan je lezen in de bestseller ‘Zo word je een gamechanger’.

Ben jij écht klaar voor een buitengewoon leven?

Wanneer je écht klaar bent voor een buitengewoon leven weet je wat je moet doen:

  1. Heb een missie in je leven die zo ontzettend belangrijk voor je is dat die je never nooit opgeeft en waar je dus honderd procent voor gaat.
  2. Omarm oncomfortabel zijn en de weerstand want dat ga je hoe dan ook tegenkomen.
  3. Blijf actie ondernemen, wees geduldig en vroeg of laat leid jij net zo’n buitengewoon leven als ik en mijn cliënten.

En dan de volgende stap

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.