fbpx

[FHM] Hoe graag wil jij het maximale uit je leven halen?

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Ben je tevreden met je leven? Zo ja, dan kun je hier stoppen. Maar wil je méér bereiken, wil je naar de top en ga je voor goud? Dan moet je opletten. In dit artikel deelt Wouter Kleinsman wat hij de honderden ondernemers, managers, CEO’s en journalisten vertelt die hij op een unieke no-nonsense manier coacht. Kleine waarschuwing: it’s not going to be nice… originele artikel

Ga all-in

Er is een reden waarom slechts vijf procent van de wereldbevolking een buitengewoon leven leidt. Dat is omdat deze gamechangers simpelweg geen genoegen nemen met minder. Ze willen de beste zijn (en zijn dat ook) in alles wat ze doen. Kijk bijvoorbeeld naar een van de beste basketballers aller tijden: Kobe Bryant. Kobes doel was de beste basketballer te worden en daarvoor deed hij wat geen andere basketballer deed. Hij stond om 3.00 uur ’s ochtends op om te trainen zodat hij voor de ‘echte training’ al meer dan 100 shots had geoefend. Hij bestudeerde iedere tegenstander zodat hij precies wist welke moves hij kon verwachten en welke moves hijzelf moest maken. Ook keek hij de beelden van iedere wedstrijd terug. Niet om te kijken wat goed ging, maar juist om te kijken wat beter kon, zodat hij dit kon verbeteren. Voor mij is Kobe het bewijs dat als je iets echt wilt bereiken, je all-in moet gaan, nooit moet opgeven, en dat, ook als je de top hebt bereikt, je altijd aan jezelf moet blijven werken.

Geloof jij in je eigen bullshit?

Het verhaal over Kobe klinkt misschien als een open deur. Iedereen begrijpt dat als je écht iets wilt bereiken, je er volledig voor moet gaan. Het probleem is alleen dat maar vijf procent van de mensen het ook echt doet. De overige vijfennegentig procent zegt alleen maar dat ze iets willen en bedenkt excuses waarom het uiteindelijk toch niet is gelukt. De waarheid is: heb je het niet gehaald? Dan wilde je het niet ‘bad enough’ en ben je gaan geloven in je eigen bullshit.

Hoe zou jij reageren?

Herinner je je de scène uit Wolf of Wall Street nog waarin Naomi Belfort zonder slipje Leonardo DiCaprio heftig probeert te verleiden?

De ‘gemiddelde man’ zou alles aan de kant gooien en zich vol op Naomi storten. Jordan (Leonardo) daarentegen hield zich sterk, zelfs deze knappe verschijning leidde hem niet af van zijn doel om alles te bereiken. Hij ging door. En ja, hij verloor uiteindelijk alles, maar dacht fuck it en stond weer op. En terecht. Want als het doel dat je wilt bereiken belangrijk genoeg is, mag je nooit opgeven. Ook niet wanneer je failliet gaat en alles kwijtraakt. En al helemaal niet voor het mooie meisje uit de klas.

Je hebt altijd een keuze, dus neem die verantwoordelijkheid

Het leven wordt een stuk eenvoudiger wanneer je beseft dat je in alles een keuze hebt. Ben je klaar met je baas? Ga ergens anders werken. Ben je ongelukkig in je relatie? Doe er iets aan of zet er een punt achter. Eet je veel ongezonde dingen? Stop ermee en kies voor gezonde alternatieven. Een van de grootste blokkades die ik als coach bij cliënten tegenkom is dat mensen niet (volledig) hun verantwoordelijkheid nemen. Ze wijzen naar anderen of naar situaties als reden waarom ze niet kunnen veranderen. Helaas, het zijn allemaal zwakke excuses die je opzij moet zetten. Dat zal in het begin oncomfortabel aanvoelen, maar hoe consequenter je het doet, hoe beter je erin wordt.

You can have it all, and this is how…

Ik geloof dat ik alles kan hebben in het leven en hetzelfde geldt voor jou. Het enige wat je moet doen is het volgen van mijn straight-to-the-point adviezen. Ik durf te wedden dat je ze kent, maar zeker (nog) niet in je leven toepast:

 #1 Verkrijg complete helderheid

Het maakt me niet uit wat je wilt hebben in je leven of wie je wilt zijn. Alles begint bij complete helderheid. Bepaal daarom eerst het doel dat je no matter what gaat bereiken. Heb je je doel bepaald? Werk dan de stappen (van doel naar huidige situatie) die je maandelijks/wekelijks/dagelijks moet zetten om je doel te bereiken achterstevoren uit.

#2 Stop met jezelf vergelijken

Speel je eigen spel. Een van je doelen moet zijn om de beste versie van jezelf te worden. Kobe wilde de beste versie van zichzelf worden en niet enkel beter zijn dan zijn tegenstandersJezelf vergelijken met anderen is zinloos. Je wilt immers niet het leven van iemand anders als je een nog mooier leven kunt hebben op basis van je eigen behoeftes.

#3 Omarm oncomfortabel zijn en weerstand

Op de weg naar je doel ga je je gegarandeerd oncomfortabel voelen. Er komt weerstand in je op, maar daar kun je mee omgaan zolang je je doel voor ogen houdt. En stel jezelf de vraag wat de beste versie van jezelf in deze situatie zou doen. Daarna is het een kwestie van de knop omzetten, doorgaan en beseffen dat dit oncomfortabele gevoel en deze weerstand bijdragen aan je persoonlijke groei. Ervaar je geen weerstand? Dan speel je op safe.

#4 Doe wat je moet doen

Het maakt mij niks uit wat je moet doen om dat te bereiken in je leven wat je wilt. Of het nu gaat om een betere relatie, carrière, gezondheid, seksleven or whatever it is. Doe wat je moet doen en de rest is bullshit. Ga in een rechte lijn op je doel af.

Do you want it bad enough?

Het klinkt allemaal misschien zo simpel. En dat klopt. Het leven is simpel. Het is aan jou of je er een middelmatig leven van maakt of dat je er alles uit gaat halen wat erin zit. Twijfel je nog? Beeld je dan in dat je een pistool tegen je hoofd hebt waarvan de trekker over wordt gehaald als je genoegen neemt met minder. Ik kan je garanderen dat je onder zo’n enorme druk alle excuses opzijschuift en alles uit het leven gaat halen. De keuze is aan jou… do you want it bad enough?

Wouter Kleinsman

Wil je de complete, praktische, no-nonsense gids die jou naar dat buitengewone leven leidt? Wouter Kleinsman beschrijft in zijn bestseller Zo word je een gamechanger in vier fases een complete strategie voor het nemen van leiding over je eigen leven.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.