fbpx

[FHM] Hoe jij jouw mannelijke radicale transformatie van 2021 vormgeeft

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Of je nou een betere sekspartner in bed wilt worden, een carrièreswitch wil maken of miljoenen wil verdienen met je onderneming, na vandaag staat niks meer in je weg om deze doelen ook écht te gaan bereiken voor jezelf. No nonsense coach Wouter Kleinsman gaat je uitleggen hoe jij jouw radicale transformatie voor elkaar gaat boksen. originele artikel

Jouw mannelijke radicale transformatie

Als één van Nederlands meest succesvolle no-nonsense personal coaches geloof ik in een radicale transformatie. Een radicale transformatie gaat over een totale opoffering die zo groot is, dat het succes wat je haalt uit deze opoffering zorgt voor radicale verandering én blijvende motivatie, iets dat ik zelfdiscipline noem.

Ik hoef jou niet te vertellen over de vele mensen die falen bij de beste voornemens die ze hebben voor het nieuwe jaar. Beste voornemens zijn zwak omdat ze op een zwakke fundering staan (jijzelf). We houden het veelal enkele weken vol en daarna zijn we weer terug bij de start. Ja, die mensen ken je wel om je heen. Ze scheppen op over hoe ‘geweldig’ hun nieuwe jaar zal worden, maar uiteindelijk zijn ze jaren later nog steeds datzelfde persoon. Maar ik weet dat jij anders bent. Jij bent een man die hongerig is naar meer. Of het nou gaat om een betere relatie, meer sex, meer geld, meer invloed, meer vrije tijd of whatever jou gelukkig maakt. Je mannelijke radicale transformatie is dichterbij dan je denkt.

Alles begint bij je ‘mindmanset’

Laten we de cliches van ‘mindset is alles’ achterwege houden. Duizenden boeken zijn geschreven over de mindset maar slechts weinigen hebben mensen echt succesvol gemaakt. Fuck de mindset en let’s go met de manset.

Dit is alles wat je moet weten over de manset:

  • op een missie zijn
  • de alpha zijn in huis
  • altijd je eigen keuzes maken
Gorilla Hurrying GIF - Find & Share on GIPHY

Misschien wel het stereotype Alpha man, maar ‘who cares’?

Wij mannen zijn altijd op een missie in ons leven (believe it or not). Op het moment dat wij de missie opgeven in ons leven en deze inruilen voor Netflix-and-chill en complete settlement voor ouderschap, het verschonen van luiers en slechts nog huisvader spelen, dan voelen wij onszelf al snel minder serieus genomen en zwakker. Bij vele ‘oud-clienten’ van mij eindigt dit in een relatie zonder sex. Je vriendin, vrouw of je minnares wil namelijk een echte man in haar leven. Een man waarop ze kan vertrouwen, weet dat hij voor haar altijd kan zorgen, dat hij het niet flikt om na één minuut al klaar te komen omdat hij zijn eigen lichaam niet onder controle heeft en stiekem kickt ze erop dat zijn missie op plek nummer één staat en zij op nummer twee. Als man wil je de alpha zijn. Zie het als de man die zorgt voor het geld wat binnenkomt, die een duidelijke missie in zijn leven heeft en vastberaden is om deze te bereiken. Een man van totaal leiderschap over zijn eigen leven, die altijd zijn eigen keuzes maakt en zijn afspraken nakomt. Een man die letterlijk zijn eigen leven creëert in plaats van dat anderen zeggen hoe hij zijn leven zou moeten leven. Het is de man die ik zelf ben geworden: een man van discipline en integriteit.

Als je het mij zou vragen is dat het hebben van een échte manset. Maar laten we eerlijk zijn. Helaas hebben we het niet allemaal in ons om een kruising te zijn van: The Godfather, James Bond, Indiana Jones en Aquaman. Sterker nog, het is beter om je eigen manset te creëren. Het worden van de man in je leven die jezelf wilt worden. Want waarom zouden we ons laten vertellen door een ander (zoals ik) hoe jij JOUW leven zou moeten leven?

Juist ja…het is jouw leven en dus jij kiest voor jezelf hoe je radicale transformatie eruit komt te zien voor dit jaar. Je gaat de beste versie van jezelf creëren op basis wat belangrijk voor JOU is. Betekent dit toch de huisvader te zijn van 2021? Wees dan ook echt DE huisvader van 2021. ‘Don’t fuck it up…’

Je bent compleet geprogrammeerd

In mijn succesvolle boek: Zo word je een gamechanger schrijf ik het volgende:

Van het moment dat je ter wereld kwam herinner je je niets. Dat wat je ervan weet, zag je op fotos of ken je uit de verhalen. Toch is het zo dat jouw geest toen en ook al voor je geboorte wijd openstond voor zowel positieve als negatieve invloeden van bijvoorbeeld je ouders, de verloskundige en de kraamzorg. In de loop van je leven kwam daar ook de invloed bij van familie, leerkrachten, vrienden, collegas, werkgevers en ga zo maar door. Naast de mensen in je omgeving zijn het ook televisie met bijvoorbeeld reallifesoaps, die niet zo real zijn als ze lijken, radio met muziek waarin seks en geweld eerder regel dan uitzondering zijn, de krant en niet te vergeten internet die jou dagelijks beïnvloeden. Je bent dus geworden wie je bent door alles en iedereen om je heen. Je bent compleet geprogrammeerd zonder dat je je daarvan bewust bent en dat proces stopt nooit. Nee, ook niet als je dit boek aan het lezen bent.

Doordat je geprogrammeerd bent is het lastig om jezelf radicaal te transformeren. Zie het als een NPC (none playing character) in één van je favoriete videogames die je vroeger (of nu) speelde, die continu dezelfde handelingen verricht. Er zal nooit een moment in zijn leven komen dat hij ander gedrag zal vertonen. Om niet de rest van je leven een NPC te zijn begint alles bij het beseffen dat je altijd een keuze hebt in je leven. Jij kiest, dus kies dan ook wijs.

Je hebt altijd een keuze

Niets of niemand vertelt jou hoe jij je leven zou moeten leven. Het is jouw leven en jij kiest dan ook hoe dit leven eruit komt te zien. Kijk daarom ook niet terug naar het verleden om erachter te komen wie je bent. Zie vandaag als de dag waarop je herboren bent en waar je kunt kiezen wie je wilt zijn.

  • wie wil je zijn (welke woorden / kernwaarden passen daarbij)?
  • hoe ziet jouw ideale leven eruit?

Het is zo ontzettend simpel enkel door alle negatieve overtuigingen en het vele terugkijken in het verleden geven we het al snel op. Een bezoekje aan de psycholoog trekt je enkel nog maar verder in het verleden (no offense richting psychologen. Als je er eentje echt nodig hebt dan adviseer ik je dat). Kijk dan ook niet terug maar ga vooruit. Het enige wat je hoeft te doen is bovenstaande twee vragen te beantwoorden en vanuit daar direct actie te ondernemen. Dus niet: ja maar, of dat kan ik niet, of dat heb ik al geprobeerd etc… Actie is het meest belangrijke woord in je leven. Dingen kunnen enkel ontstaan vanuit actie. Of het nou gaat om meer zelfvertrouwen, leiderschap, liefdevol zijn of de alpha man spelen. Door het lezen van boeken, het kijken naar films en vervolgens niet actie te ondernemen, zal je er nooit komen. Stop dan ook met het draaien in cirkels met de gedachtengang ‘nog één boek lezen en dan weet ik hoe ik meer leiderschap kan ondernemen in mijn leven’. Dikke bullshit. Je weet al hoe je het moet doen, veelal heb je de ballen er niet voor. Ga gewoon aan de slag en besef je daarbij altijd het volgende:

Het is allemaal jouw schuld

In Nederland ben ik één van de meest succesvolle personal coaches. Waarom? Omdat ik gelul, gedram of excuses niet accepteer van mijn cliënten. Ik verbeter het leven van mijn cliënten niet, ik transformeer het, vaak radicaal.

Mijn cliënten weten dan ook dat alles hun eigen schuld of hun eigen succes is. Ben jij de drammer die alleen maar excuses zoekt of met de vinger naar anderen wijst? Dan heb ik één vraag voor je: zit je lekker in die slachtofferrol van je? Word wakker en besef dat je zelf de touwtjes in handen hebt en dat je dus niet afhankelijk bent van de mensen om je heen en de situaties die zich voordoen. Gaat je partner vreemd? Klinkt misschien gek, maar het is jouw schuld of juist jouw succes. Wanneer ze vreemdgaat omdat je zelf een eikel bent, dan is het jouw schuld. Wanneer ze vreemdgaat omdat zij een loser is en jij wel beter verdient, dan is het jouw succes. Zo simpel is het. Zo moeilijk is het echter voor de mensen die niet honderd procent het heft in eigen handen nemen. Mijn aanpak als no-nonsense coach is dan ook niet geschikt voor de tere zieltjes, wel voor de mensen die mijn honderd procent eerlijkheid kunnen accepteren. Deze mensen (hopelijk jij) zijn de mensen die dit jaar een radicale transformatie voor zichzelf gaan maken.

De radicale keuze en transformatie is nu aan jou

Ik kan nog wel urenlang blijven doortypen maar hier zit jij, de hoofdredacteur van FHM en ik zelf niet op te wachten. Ik schreef er immers een boek over dus ik val nu niet in herhaling. De stappen zijn immers eenvoudig en de keuze ligt geheel bij jou:

  1. Wie wil je zijn (welke woorden / kernwaarden passen daarbij)?
  2. Hoe ziet jouw ideale 2021 eruit?
  3. Welke radicale stappen dien je nu direct te ondernemen zodat je dit jaar écht je meest belangrijke doelen gaat behalen?

Meer over Wouter Kleinsman

Meer over Wouter Kleinsman kun je vinden op wouterkleinsman.nl, zijn boek Zo word je een gamechanger kun je hier ook bestellen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.