fbpx

Geef je leven jouw eigen betekenis!

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Wil jij maximaal presteren in je leven met als resultaat meer vrijheid? Stop dan nu met het aannemen van betekenissen en ervaar wat er gebeurt met het succes in je leven. Hoe je dat doet? Dat kun je hier lezen.

De betekenis van …?

We geven alles wat we zien een betekenis. Zo zit je misschien op een ‘bureaustoel’, lees je dit artikel op je ‘laptop’ die op een ‘bureau’ staat. Niks mis mee toch? Jawel. Al die betekenissen beperken je in je performance, want doordat je iets een ‘bureau’ noemt, zal je er waarschijnlijk niet op gaan zitten (dat is je vroeger immers afgeleerd). En die bureaustoel? Daar ga je natuurlijk niet op staan, want daar is een stoel niet voor (betekenis 1). En het is ook nog eens gevaarlijk, vooral als die ronddraait (betekenis 2). En je laptop? Daar ga je niet mee in het zwembad zitten. Volkomen logisch uiteraard, maar zie je hoe alles een betekenis geven direct al kaders schept over hoe je het object gebruikt?

Betekenissen belemmeren je

Ik weet dat dit niet eenvoudig is om te begrijpen, want ik wil hier niet mee zeggen dat het leven betekenisloos is. Wat je moet beseffen is dat alle betekenissen in deze wereld door mensen bedacht zijn en jij nam ze aan. Vertelden je arme ouders je altijd dat veel geld hebben niet gezond is, dan kan die betekenis er je hele leven voor zorgen dat je geld dat binnenkomt direct uitgeeft, met als gevolg dat je nooit financieel succesvol wordt in je leven.

Betekenis ontstaat in ‘taal’

Taal geeft betekenis aan alles om ons heen. Of het nu gaat om je gedachten of om iets, betekenis ontstaat simpelweg in taal. Zonder taal zou je iets zien als een object. Je gaat dan zonder vooroordeel kijken wat je er allemaal mee kunt doen. Maar mensen zijn ‘betekenisrobots’ en we kunnen niets geen betekenis geven. Dus wat is de oplossing?

Kies zelf welke betekenis je geeft

Ga uit van het principe dat niets een betekenis heeft. Hoe mooi is dat, je kunt dan zelf kiezen welke betekenis je aan iets geeft. Zo kun je dus in plaats van het overnemen van een negatieve betekenis zelf kiezen voor een positieve benadering. En als je dat doet, dan verandert ook direct je performance. Want jezelf een loser of een winnaar vinden is al een groot verschil. Dit keuzeprincipe toepassen is een mooi begin, maar dan ben je er nog niet. Ik adviseer je om ook mijn artikel over de ‘Act’ te lezen. Als je dat combineert met dit artikel ga je steeds beter begrijpen hoe je maximaal kunt presteren en meer vrijheid creëert in je leven. Je bent namelijk compleet zelf verantwoordelijk voor jouw succes. Stop dus met het creëren van belemmerende kaders.

Next step?

Bestel ‘Zo word je een GAMECHANGER’ als je meer over dit topic te weten wilt komen of verdiep je in de mogelijkheden van coaching.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.