fbpx

Geld is geen excuus

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Geld is geen excuus

In mijn werk hoor ik de geweldigste excuses zoals:

“Ik wil eerst zelfstandig aan mijn mindset gaan werken zodat ik daarna klaar ben voor coaching.”

“Een vriendin belde net en zei dat haar vader is overleden. Ik moet ik onze afspraak dus afzeggen want ik moet haar morele support bieden.”

“Mijn goudvis is ziek.”

Bovengenoemde excuses zijn al niet ijzersterk, maar de meest voorkomende is zo zwak dat het tijd wordt dat ik je erop aanspreek: geld!

Geld als excuus

Zowel het gebrek aan geld als een overvloed eraan. Velen denken graag dat het gebrek aan geld ze ervan weerhoudt om dingen te doen. En gek genoeg denken degenen die financieel succesvol zijn dat ook. Let me tell you, it’s all bullshit.

Geen geld versus veel geld

Mensen met weinig of geen geld zeggen vaak: “Ik heb geen geld om naar de sportschool te gaan” of “ik heb geen tijd om te sporten, omdat ik moet werken”. Een andere ‘goede’ reden: “Ik moet eerst deze dingen afronden. Pas dan ben ik er ‘mentaal’ klaar voor om de volgende stap te zetten.”

En mensen met veel geld zeggen: “Ik wil alleen de beste sportschool of personal trainer” of “ik heb geen tijd voor sporten, ik moet mijn bedrijf runnen”. Totaal onverantwoordelijk, maar ook gehoord: “Ik hoef niet te sporten, ik heb een hele goede ziektekostenverzekering”. Of wat denk je van “ik zal dealen met mijn slechte gezondheid als er echt iets gebeurt”.

Als je een excuus zoekt, vind je er altijd een

Als coach heb ik de meeste bullshit-excuses wel gehoord en ik weet uit ervaring dat het anders kan. Zo had ik consulten waarbij de één in gedachten ‘niet voldoende geld’ had. Een ander had echt niet voldoende geld, maar vond een manier om toch aan het geld te komen. Hetzelfde gold voor één van mijn succesvolle cliënten uit de UK. Het was een beginnend coach die grote stappen wilde maken met haar praktijk. Ze voerde het niet direct geld beschikbaar hebben niet als excuus aan, maar gebruikte haar creditcard om voor de coaching te betalen. Het is maar net hoe je dingen ziet. Geld is veelal een excuus omdat je niet de ballen hebt om geld voor je te laten werken of omdat je niet in jezelf te gelooft.

Prioriteiten

Punt is dat veel mensen veel liever geld uitgeven aan dure vakanties, dikke auto’s of mooie horloges. Daar hebben ze wel geld voor. Als het om een echt goede investering gaat, namelijk hun persoonlijke ontwikkeling, dan komen ze vaak met de belachelijkste excuses om dat niet te doen. Laten we zeggen dat het een kwestie van prioriteiten stellen is. Zet jezelf op nummer één en investeer in je persoonlijke ontwikkeling.

Nog even het sportvoorbeeld. “Ik heb geen tijd, ik moet werken.” Dat kan, als je van hand tot mond leeft, ik begrijp dat je moet eten. Zo’n lul ben ik nou ook weer niet, hoewel ik denk dat het tijd is dat je jouw vaardigheden ergens inzet waar ze je meer geld opleveren. Maar de meerderheid van de mensen KAN echt wel tijd vrijmaken.

Geen geld voor sport? Ga hardlopen, doe thuisworkouts, ga wandelen of fietsen met vrienden in het weekend.

Overvloed aan geld? Onthoud dat de trainer of de sportschool niet direct het grootste verschil maakt, het is het werk dat je erin steekt dat telt. Maar als je er dan op staat, laat ‘s ochtends een personal trainer bij je thuis komen, of zelfs op je werk tijdens de lunch? Doe de YouTube-workouts. Combineer sporten met familietijd. Ga in het weekend fietsen.

En ja, ik gebruikte lichaamsbeweging als voorbeeld, maar veel of weinig geld als excuus komt op ieder levensgebied voor: tijd doorbrengen met je familie en vrienden, gezond eten, een nieuw bedrijf starten, een partner vinden… de lijst is eindeloos.

Van € 4.500 naar loonsverhoging en € 5.000 bonus

Karim, één van mijn succesvolle cliënten, schakelde mij in als zijn eerste coach. Hij wilde werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling en het benutten van zijn potentieel. Dat kostte hem € 4.500.  In ongeveer 1,5 maand kregen we het voor elkaar dat hij naast de nodige persoonlijke ontwikkeling op carrièregebied een loonsverhoging én een bonus van € 5.000 kreeg. De € 4.500 die hij in mij investeerde haalde hij er dus binnen een 1,5 maand uit. Het is maar net zoals je het voor jezelf ziet. Als je in jezelf gelooft en de winnaarsmentaliteit hebt, dan weet je dat geld nooit een excuus is. Met jouw inzet en mijn expertise bereiken we jouw doelen zodat het een ‘no-brainer’ is om in jezelf te investeren. 

Geld is dus nooit een excuus

Stop dus met doen alsof het iets anders is dan JIJ en je HOUDING die jouzelf in de weg zitten. Als je echt wilt, vind je je weg. Vergeet niet dat wanneer je dingen uitstelt het je uiteindelijk meer geld en energie kost. Een slechte relatie? Weinig omzet met je bedrijf? Medewerkers die niet naar je luisteren? Belabberde gezondheid? Het maakt niet uit welke vraag ik je stel. Besef goed dat blijven rondlopen met sh*t je uiteindelijk veel meer gaat kosten dan de investering in een goede coach.

Weg dus met het geldexcuus, het is tijd om dingen gedaan te krijgen..

Welke stap ga jij nu zetten?

  1. Verdiep je in de mogelijkheden van no-nonsensecoaching.
  2. Durf je stap één nog niet aan? Bestel dan mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.