fbpx

HOOR JIJ BIJ DE VIJF PROCENT DIE NADENKT?

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Slechts vijf procent van de samenleving denkt bewust na over het hoe, wat en waarom van het eigen handelen. Dat wil dus ook zeggen dat 95 procent dat niet doet. Zij volgen als schapen de meute en begrijpen niet waarom de acties die zij ondernemen niet werken. Waarom niet? Omdat ze niet nadenken. 

Resultaten behalen zoals die van de meest succesvolle ondernemers, directeuren en leiders begint bij het activeren van je grijze massa.

Een deel van dit artikel komt uit mijn boek ‘Zo word je een gamechanger – No-nonsense coaching naar een buitengewoon leven’ dat in november verschijnt.

Het systeem weerhoudt je van denken

Denk jij dat in de huidige samenleving iedereen zijn eigen keuzes maakt?

Helaas, ik moet je teleurstellen. Binnen onze samenleving bestaat een systeem dat ervoor zorgt dat we allemaal netjes binnen de lijntjes blijven kleuren. We worden bijna allemaal opgevoed binnen dat sociale systeem van regels. Het begint al voor je geboorte en het wordt op de basisschool voortgezet. Daar leer je dat je altijd eerst je hand op moet steken als je iets wilt zeggen. Een beetje dromen tijdens de les mag niet en dat terwijl de meest succesvolle mensen ter wereld juist de grootste dromers zijn. Gelukkig komt er op steeds meer scholen aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de werking van de mindset.

Natuurlijk heeft zo’n systeem veel voordelen, anders zou het niet blijven bestaan. Het grote nadeel is echter dat het systeem er ook voor zorgt dat we niet meer zelf nadenken. We vragen ons bijvoorbeeld zelden af waarom tabak en alcohol nog zijn toegestaan, terwijl we weten dat ze net zo verslavend zijn als drugs. Bij veel apotheken staat er snoep in de etalage, maar of dat nou echt zo gezond is? Over gezondheid gesproken, vraag jij je wel eens af waarom er zoveel geld omgaat in de farmaceutische industrie voor medicijnen die alleen symptomen onderdrukken maar niet het daadwerkelijke probleem oplossen? En denk jij wel eens na over de informatie die je via diverse kanalen binnenkrijgt, klopt het wel wat je hoort, ziet of leest?

Stemt het bovenstaande je tot nadenken en kom je tot de conclusie dat jij bewuster in het leven wilt staan? Bestel dan mijn boek via: www.wouterkleinsman.nl/boek. Het helpt jou op je weg naar een buitengewoon leven los van het systeem.

Het gevaar van niet nadenken

Ik zie ze iedere dag weer in mijn social-mediatijdlijn voorbijkomen, ondernemers die niet nadenken. Ze volgen blindelings de adviezen op van mentoren en zogenaamde goeroes. Niks mis mee, maar ze vergeten vaak om ook zelf kritisch te kijken naar wat, waarom en hoe ze iets doen. Ze bedienen zich bijvoorbeeld allemaal van hetzelfde ‘trucje’ op het gebied van online marketing. Ze creëren iets om gratis weg te geven wat vaak ronduit slecht is. Vervolgens delen ze nog meer waardeloze informatie met hun ‘potentiële lead’ en eindigen met mailtjes om hun shit te verkopen.

En nu komt het, omdat veel ondernemers niet nadenken, volgen ze als schapen deze techniek die leadgeneratie wordt genoemd. Het levert alleen nooit tevreden klanten op.

De mensen die hier goed geld aan verdienen? Dat zijn de zogenaamde marketingoeroes die met fake-reviews laten zien hoeveel miljoenen euro’s ze hiermee verdienen. Dan heb ik het nog niet over dropshitting ‘dropshipping’. Dit is het fenomeen waarbij wannabe-ondernemers hun ‘aanbod’ inkopen bij AliExpress en deze producten tien keer duurder verkopen via een webshopje dat ze hebben opgezet via Shopify. 

Ik geef toe, zelf hanteerde ik ook funnels, maar ik verkocht geen waardeloze shit. Sterker nog, mijn gratis product was zo ontzettend waardevol dat ik een ‘volgers-army’ van mensen creëerde die meer van die waardevolle gratis dingen wilden hebben.

Ik ben gestopt met dat standaardaanbod en ga links waar menig ondernemer/coach rechts gaat. De groep van volgzame ondernemers liet ik begin van dit jaar achter me. Ik focus mij op de zeer succesvolle mensen die niet blindelings in allerlei marketing-ongein trappen maar ook zelf nadenken.

Mensen zijn eenvoudig te beïnvloeden

Ik gaf het al eerder aan,  onze samenleving zorgt ervoor dat we niet meer hoeven na te denken. Denk maar eens aan de volgende situaties:.

  • Vrijwel iedereen rijdt met navigatie: Geeft de navigatie in een bepaalde situatie een verkeerde route aan? Dan volgen we die blindelings ondanks aanwezige twijfel. Dat is DOM.
  • Een lifttest: er was eens een lifttest waarbij een aantal mensen in de lift stond met een hoed op. Zij namen deel aan een experiment. Iedere keer wanneer er iemand in de lift stapte die niet deelnam aan het experiment gingen ze anders staan. Zo draaiden zij zich opeens negentig graden naar links. Wat deden de nieuwe personen? Juist ja, die draaiden mee en dat is DOM want het slaat nergens op..
  • Bezoekje aan Tony Robbins: Tijdens mijn deelname aan Unleash the Power Within van Tony Robbins werden zijn producten onder de aandacht gebracht. Tony liet heel slim een aantal ‘nepklanten’ als een stel gekken naar de verkoop van de producten rennen. Anderen deden hetzelfde en kochten een product. Dat is DOM, want ze dachten niet eens na of ze er echt iets aan hadden.

Ja echt, zo ontzettend eenvoudig zijn mensen te beïnvloeden. En daarom blijft 95 procent krijgen wat ze al hebben. Pas als je bewust gaat nadenken kun je een eigen leven gaan leiden en krijgen wat jij wilt.

Start met nadenken

Het is dus aan jou om te starten met nadenken. Trek je eigen conclusies en onderneem je eigen stappen. Als jij denkt dat iemand het niet juist heeft, neem dan volledig leiderschap in de situatie. Dat geldt voor het navigatiesysteem dat vertelt naar links te gaan waar je zelf weet dat je rechtsaf moet. Het geldt voor de marketingfunnels. Durf ze van je website te gooien en gebruik je verstand om een originele manier te zoeken die beter opvalt. Als iemand probeert om je snel-rijkmakende-formules te verkopen, lach hem uit, draai je om en loop weg. Laat je ook niet gek maken door je compagnon die je vertelt dat je ook op zaterdag en zondag moet werken omdat hij dat ook doet. Vertel hem dan hoe jij te werk gaat, op welke dagen jij werkt en waarom het belangrijk is om er in het weekend te zijn voor je gezin.

Neem dus leiderschap. Het woord leiderschap wordt te pas en te onpas gebruikt, maar echt leiderschap nemen is het krachtigste wat je in je leven kunt doen. Leiderschap betekent dat je bij alles wat je onderneemt in je leven je eigen keuzes maakt. Je denkt na, trekt een conclusie en je onderneemt direct actie. Dat levert ook nog iets heel moois op: zelfvertrouwen.

Leiderschap + Zelfvertrouwen geven je wat je nodig hebt in je leven om je los te rukken van de 95 procent en je aan te sluiten bij de vijf procent van gamechangers.

Onderneem nu direct actie

De tijd van meelopen is voorbij. Het is tijd om de andere kant op te gaan. Maak je eigen keuzes, ga nadenken en creëer je eigen roedel van gelijkgestemde mensen. Om dit direct voor jezelf toe te passen heb je twee keuzes.

Keuze 1: Bestel mijn boek ‘Zo word je een gamechanger – No-nonsense coaching naar een buitengewoon leven’ wanneer je van jezelf weet dat je een integer en vastberaden mens bent die weet wat hij wel en niet moet toepassen.

Keuze 2: Als je een zeer succesvolle ondernemer, directeur, leider of iemand met een winnaarsmindset bent, overweeg dan mijn no-nonsense coaching. Voor meer informatie klik hier.

PS Ik hoop dat je een keuze gaat maken, want anders blijf je net als de 95 procent altijd ronddraaien in cirkels. Dus bewijs jezelf een dienst en laat zien dat jij één van die vijf procent wilt worden. Maak je keuze nu.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.