fbpx

Ik coach geen ‘losers’

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Heftige titel? Tja, je kunt het maar beter meteen weten als je door mij gecoacht wilt worden. Ik ben er niet om je ego te strelen maar om je te helpen de beste versie van jezelf te worden. Om dit te bewerkstelligen werk ik alleen met ‘mijn mensen’. Dat zijn mensen die adviezen aannemen, kunnen omgaan met opbouwende kritiek, direct beslissingen durven te nemen, die hun afspraken nakomen én het lef hebben om zich daarbij oncomfortabel te voelen omdat ze weten dat daar de groei ligt.

Cliënten die met mij aan de slag gaan, weten dat ik een integer man ben. Iemand die zijn afspraken nakomt, waarbij woorden gelijk staan aan daden. Eerlijk gezegd, vaak meer daden dan woorden omdat ik een no-nonsense-aanpak hanteer. Als mij iets niet bevalt dan laat ik dat straight-to-the-point weten. Het maakt me dan echt niet uit wie ik voor me heb. Dat maakt ook meteen dat ik geen ‘losers’ coach.

Wat is in mijn ogen een loser?

Een loser is iemand die de slachtofferrol koestert en geen controle heeft over zijn eigen leven, die ook niet wil nemen maar wel loopt te bitchen. Je kent ze vast en zeker wel. Mensen die altijd slachtoffer zijn van de situatie, het ligt nooit aan hen. Of mensen die wel continu hun mond opendoen maar nooit in actie komen. Deze mensen hebben zelf al bepaald dat ze niks aan de situatie kunnen veranderen, ook al zeggen ze dat ze ECHT verandering willen in hun leven. Laat ik deze beschrijving illustreren met wat “karaktertrekken” van de loser.

Een loser houdt zichzelf voor de gek

Losers houden zichzelf voor de gek want diep van binnen willen ze helemaal niet veranderen. En ik kan het weten, want in het verleden sprak ik diverse losers. Ze wilden “echt” veranderen door te profiteren van een gratis consult. Als ze eventueel wel wilden betalen kwam er uiteindelijk toch wel weer een excuus om dat niet te doen.

Losers klagen

Zo nu en dan krijg ik een aanvraag via mijn e-mail van een loser. In die mails staan grote woorden over hoe graag men wil veranderen, er alles al aan heeft gedaan maar dat niks werkt. Oké, dat maakt de aanvrager nog geen loser. Wat hem of haar wel een loser maakt, is het niet op komen dagen bij een ingepland consult of het met een slap excuus opschuiven. Ze vinden zichzelf dan vooral heel zielig omdat alles en iedereen tegen ze is waardoor er nooit eens iets lukt. Ze gaan klagen dat ze er allemaal niets aan kunnen doen en dat niemand ze kan of wil helpen.

Losers slurpen energie

Ooit wel eens geprobeerd om een auto in je eentje vooruit te duwen? Ik kan je vertellen, dat kost je veel energie. Hetzelfde geldt voor omgaan met losers. Ze slurpen energie omdat ze op ieder gevraagd advies komen met een excuus waarom het niet lukt. Ongevraagd advies geven werkt daarom al helemaal niet.

Losers zijn freaking boring

Al mijn cliënten zijn amazing. Iedere dag zetten ze weer stappen in hun persoonlijke en zakelijke groei en dat maakt hun leven uitdagend. Natuurlijk hebben ze allemaal wel eens een dag dat het tegenzit, dat heb ik zelf ook wel eens, maar dat verandert niets aan het topleven dat zij en ik leiden. 

Boring

Maar wacht, laat ik eerlijk zijn, dat amazing zijn geldt voor negen van de tien cliënten. Soms is er één die amazing is, maar dan gebeurt er iets waardoor hij verandert in een loser. En dat is jammer want losers zijn namelijk saai. Waarom ze saai zijn? Omdat ze altijd op safe spelen. Ze denken veelal in schaarste in plaats van overvloed. Losers verzinnen bij iedere oplossing een probleem. Ze gaan vaak twee stappen vooruit om er vervolgens drie terug te zetten. Freaking boring! 

Losers zijn dus niet coachable

Losers zeggen dat ze willen veranderen, maar diep van binnen willen ze dat dus helemaal niet. En dat is nou net het punt: als je zelf niet alles in de strijd wilt gooien om echt te veranderen ben je simpelweg niet coachable. Weet je waarom niet?

Losers nemen geen adviezen aan. Ze hebben geen controle over hun eigen leven. Losers hebben de keuze gemaakt (ook al zeggen ze zelf van niet) dat het niet mogelijk is om te veranderen.

Daarom coach ik geen losers

Ik neem dus nooit losers aan. Ik focus me compleet op de mensen met een winnaarsmindset. Dat zijn mensen die al succesvol zijn of besloten hebben om succesvol te worden. Losers vinden mij egoïstisch, want mijn persoonlijkheid en manier van coachen zijn voor hen niet geschikt. En dat is goed want ik ben geen coach die iedereen kan helpen.

Alright, cut the negativity…

Dat heeft de redacteur die mijn artikelen redigeert waarschijnlijk al zo’n drie keer gedacht. Maar het is niet zo negatief wat je zojuist hebt gelezen. Het geeft je juist inzicht in waarom je geen loser wilt zijn en ook geen losers om je heen wilt hebben. Maar hé, je las door tot dit punt dus dat wist je uiteraard zelf al wel.

Losers hebben de handdoek in de ring gegooid en hebben daar vrede mee ook al zeggen ze dat niet

Het is alsof ze denken dat ze nog heel wat jaren te leven hebben (wat misschien ook wel zo is) maar niemand weet het zeker. Wees dus geen loser. Durf grote stappen buiten je comfortzone te zetten. Op die manier creëer je voor jezelf een radicale transformatie. Mijn cliënten en ik kunnen het volgende beamen: it’s freaking awesome om te ontdekken hoeveel potentieel er in jezelf zit. Ook bij de leiders van multinationals die ik coach is er vaak nog zoveel ruimte voor verbetering. Enkel dien je het te zien, direct een keuze te maken en aan de slag te gaan.

It’s your choice

Let wel, ook het niet maken van een keuze is een keuze, maar jij bent de enige die verandering in werking kan zetten. Wacht dan ook niet op het juiste moment of dat iemand anders de keuze maakt (volkomen kansloos en kiezen voor ‘de easy way out’). Kies voor een buitengewoon leven net zoals mijn cliënten. Ik kan je vertellen: once you experience our lifestyle, there is no way back!

Ben je geen loser? Overweeg dan het ondernemen van een volgende stap in je leven / carrière:

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.