fbpx

“Ik heb geen life coach nodig”

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

“Ik heb geen life coach nodig, want ik weet als geen ander hoe ik mijn leven moet leven. Het is precies zoals ik het wil. Het is perfect!”, zegt de man die, net als iedereen, wel een life coach kan gebruiken.

Als ik mensen hoor roepen dat zij echt geen coach nodig hebben denk ik meteen twee dingen:

  1. BULLSH*T;
  1. Deze man of vrouw heeft geen idee van de kracht van een goede coach.

Het mooie is dat IEDEREEN wel eens een coach kan gebruiken in zijn leven. En als ik iemand hoor zeggen: “life coaching is niets voor mij”, weet ik dat ze geen idee hebben wat het is en wat het voor ze kan doen.

Ik vind het dus geweldig om mensen te horen zeggen: “Ik moet mijn leven zelf leiden, maar ik kan best wat hulp gebruiken bij het helder krijgen van hoe ik dat kan doen.” Voor mij een bewijs dat diegene zich bewust is van de kracht van coaching én van het feit dat leven in het nu belangrijk is, maar dat je ook moet meebewegen met ontwikkelingen.

Stop met liegen

Als je denkt dat je nu het perfecte leven hebt, lieg je. Dat je dat tegen mij doet is niet zo erg, maar je liegt ook tegen jezelf. Zelfs als de perfectie dichtbij is, weet je dat het niet zo zal blijven. Dat bedoel ik niet negatief, maar weet dat het leven wendingen neemt. Juist op die momenten is externe steun van iemand die zich honderd procent inzet voor het leven dat jij wilt bereiken precies wat je nodig hebt.

Je kunt nog zo succesvol in je bedrijf, je carrière en je leven zijn, maar als die bom inslaat en ‘shit hits the fan’, ben jij dan iemand die:

  • bang wordt en het probleem twee keer zo groot maakt?
  • kalm en beheerst blijft en er perfect mee om kan gaan? (leugenaar ?)
  • erkent dat het een enorme hulp zou zijn om iemand te hebben die aan jouw kant staat en je helpt om zaken in het juiste perspectief te zetten?

Iedere succesvolle CEO heeft een coach

Bedrijven die zich tijdig aanpassen zijn succesvolle bedrijven, denk aan Apple, Google of Microsoft. Aanpassing is één van de sleutels tot succes op lange termijn. Het maakt niet uit hoe geweldig je huidige product of dienst nu is, om succesvol te blijven moet je weten waar je naartoe wilt en hoe je het beste kunt groeien wanneer de tijd daar rijp voor is. De CEO’s van de genoemde grote bedrijven weten dat succes BEHOUDEN niet zo makkelijk is. Zij hebben allemaal een life coach die ze helpt om in de gaten te houden wat er voor ze ligt en daar tijdig op te anticiperen. En weet je? Net als die CEO’s verdien jij ook zo’n coach.

Geen verkooppraatje

Verwar dit artikel niet met een verkooppraatje. Het kan me echt niet schelen als je mij niet als je coach kiest. Wat ik duidelijk wil maken is dat een slim, oprecht en succesvol mens open zal staan ​​voor het idee om met iemand samen te werken als de tijd daar is. Als je hiervan het bewijs wilt, bekijk dan onderstaande video van succesvolle CEO’s die hetzelfde zeggen: 

De keuze is aan jou om wel of niet met een coach samen te werken. Mijn advies is: doe jezelf niet te kort omdat je te verdomde trots bent, be like Bill Gates and Eric Schmidt.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.