fbpx

Just do it!

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Ik verbeter het leven van mijn cliënten niet, ik transformeer het, vaak radicaal. Voor het radicaal veranderen van je leven is slechts één ding nodig: Just do it!  Een open deur? Ja. Denk je nu ‘hij heeft makkelijk praten’? Ja, maar ik zal je laten zien dat ik gelijk heb.

Vrijwel alles is mogelijk

Ik ben geen dromer, ik ben een realist. Dat maakt dan ook dat ik zeg dat vrijwel alles mogelijk is. Ik weet ook wel dat uit het raam springen en denken dat je kunt vliegen door met je armen te wapperen niet kan. Toch zijn er genoeg dingen gecreëerd in deze wereld waarvan ooit werd gedacht dat het niet kon. Denk aan op afstand bellen met elkaar, eerst met tussenkomst van een telefonist(e), toen rechtstreeks en nu via een mobiele telefoon. Wat dacht je van virtual reality; met één druk op de knop zit je in een andere wereld (ik ben een groot fan van VR by the way). Elon Musk en Richard Branson die zichzelf de ruimte in schieten, elektrische auto’s zoals Tesla en ga zo maar door.

Het begint met een idee

Alles was ooit een idee, werd opgepakt door iemand die er écht in geloofde en het werd gecreëerd. Of er veel tijd in ging zitten? Uiteraard! Maar zo is dat nou eenmaal met geweldige dingen. Het creëren kost tijd en die tijd heb je ervoor over als het belangrijk genoeg voor jezelf is. Dus gedachten zoals ‘dat is niet mogelijk’, ‘dat kan ik niet’, ‘het is er de tijd niet voor’ of ‘ik heb niet genoeg geld’ zijn allemaal bullshitexcuses om het simpelweg niet te doen. Bij deze getackeld want: vrijwel alles is mogelijk.

Just do it!

Kies of faal

Vorige week zat ik in een coachingsessie met één van mijn cliënten die een groot doel heeft. Voor de zekerheid had hij nog twee extra doelen voor als zijn eerste doel zou mislukken. Mijn reactie: ‘Pussy, stop met vangnetten creëren, anders zal je het nooit redden.’ Waarom? Het is simpel. Op het moment dat je slechts één doel hebt, gaan je focus en breinkracht uit naar dat doel. Je gaat kansen zien die je voorheen niet zag. Dit hoor ik bij iedere cliënt van mij. 

Ben jij een loser?

Met te veel doelen heb je geen focus waardoor je kansen die voorbijkomen niet ziet. Je laat daarmee ook een loser-mentaliteit zien omdat je diep van binnen denkt dat het je niet gaat lukken en daarom maar extra opties uitstippelt. Nou ik heb nieuws, door een gebrek aan focus gaan die opties ook niet lukken. Speel het daarom ook niet op safe.

Durf te kiezen

Uiteraard zeg ik niet dat je roekeloos te werk moet gaan. Fulltime ondernemer worden wanneer je geen spaargeld hebt, € 0 inkomen en een gezin waar je voor moet zorgen is niet slim. Blijf alleen niet hangen in de gedachte dat het niet kan. Ga kijken wat je kunt doen om uiteindelijk wel fulltime ondernemer te worden en focus daarop.

Just do it!

Nobody gives a shit

Ik hoor heel vaak excuses die te maken hebben met wat anderen denken. ‘Ja maar Wouter, wat moet mijn vrouw wel niet denken.’ Of deze van een start-up die snel groeit: ‘Wat zullen mijn medewerkers denken, als ik een dikke auto koop.’ Het grappige is dat we continu bezig zijn met ons druk te maken over wat andere mensen over ons denken. We zijn dus druk met onszelf. En jij bent niet de enige die druk is met zichzelf, nee vrijwel iedereen is druk bezig met zichzelf. Wat betekent: niemand let op jou, so nobody gives a shit. En zo is het!

Zet jezelf op de eerste plaats

Natuurlijk zijn er mensen die negatief zijn. Met 66 referenties op Bol.com scoor ik 4,7 van 5 sterren. Die 0,3 is gecreëerd door negatieve mensen die even hun ei kwijt moesten, but guess what: I don’t give a shit! Uiteindelijk komt er een dag dat ik doodga, niemand zal om mij treuren and that’s it! (Dat hoop ik, ik ben toch al dood dan…) Druk gemaakt om niks. En zo moet jij het ook te zien. Als mensen negatief zijn, walk away. Als mensen je niet met respect behandelen, fuck them, walk away of ontsla ze desnoods. Je bent hier voor jezelf, dus zet jezelf op plek één en handel vanuit liefde om iets te creëren en niet vanuit angst om iets kwijt te raken. Dat maakt je niet egoïstisch. Nee, het laat puur zien dat jij jezelf en de mensen waar jij graag je tijd mee doorbrengt respecteert.

Just do it!

In een rechte lijn van A -> B

In diverse interviews sprak ik over mijn gedachtegang van het ‘A -> B de rest is bullshit’-idee. We maken het onszelf moeilijk terwijl het heel simpel is. Als je weet wat je definitieve doel is (B), kies je één activiteit die de grootste invloed heeft op het bereiken van dat doel. Dat wordt je nummer-één-activiteit. Het enige wat je dan hoeft te doen is je dag in, dag uit focussen op die ene activiteit. Simpel right? Je gaat hierdoor in een rechte lijn van A naar B. Je laat je niet afleiden door bullshit-activiteiten zoals mailbox checken, telefoontjes plegen, social media of even bij de medewerkers langslopen. Dus stop met verzinnen van excuses en houd je alleen bezig met het behalen van je doel. 

Ruimte, tijd en focus

Ik creëer voor mezelf een succesvol leven waarin ik slechts nog doe wat mij voldoening geeft. Dat zorgt voor veel ruimte, vrije tijd en focus. Ik focus op het coachen van maximaal twee cliënten per dag, sporten, VR-gaming, lezen, minivakanties, mijn verloofde Victoria en onze hond Hero. Dingen zoals marketing, financiën, schoonmaken et cetera hebben we allemaal uitbesteed. Jij kunt dat ook.

Just do it!

Het begint bij jezelf

De dingen hierboven heb je vast en zeker al wel eens gelezen. Er zijn immers geen geheimen. Punt is wel dat de meeste mensen zich focussen op ‘activiteiten’ en ‘tricks’ die ze kunnen toepassen om sneller van A naar B te gaan. Dat is leuk, maar dat houdt geen stand omdat het trucjes zijn met een tijdelijk resultaat, waarna je weer snel in oude routines en gewoonten vervalt.

Jouw 2.0-versie

Om echt radicaal te transformeren op het niveau van zijn en doen moet je eerst jezelf afvragen wie je wilt zijn, om het daarna te kunnen doen. Dat wil zeggen dat je eerst kiest wie de 2.0-versie van jezelf gaat worden. Pas daarna ga je actie ondernemen om die persoon te worden en dat kost veel tijd. Alleen op die manier kom je tot een permanente verandering.

Just do it!

Klaar voor een eerste stap? Ik bied je twee opties:

  1. Bestel mijn boek Zo word je een gamechanger waarin ik je meeneem in dit en vele andere processen.
  2. Verdiep je in de mogelijkheden van no-nonsensecoaching.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.