fbpx

Kernwaarden en discipline voor een succesvoller leven

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Kernwaarden en discipline zijn nodig om een succesvol leven te gaan leiden. Het zijn dus twee belangrijke componenten binnen mijn coachingstrajecten.

Twee maart was de eerste exclusieve live online-training/coaching voor mensen die het boek ‘Zo word je een gamechanger’ bestelden. Deze training begon met het definiëren van kernwaarden en eindigde met waarom discipline alles bepalend is voor een succesvol leven. 

Iedereen heeft kernwaarden

Je beseft het misschien niet, maar iedereen heeft kernwaarden,  jij dus ook. In het boek ‘Zo word je een gamechanger’ zeg ik het volgende over kernwaarden:

Iedereen in deze wereld heeft kernwaarden en jij dus ook. Ben je jezelf niet bewust van je kernwaarden, dan is de kans groot dat positieve en negatieve emoties elkaar in rap tempo afwisselen. Je ervaart deze verschillende gevoelens omdat je niet altijd in lijn leeft met je kernwaarden. Door te leven volgens kernwaarden die in lijn zijn met je ervaringen, groei en bijdrage zul je een leven leiden met de hoogste voldoening. Echte high performers zijn zich op drie niveaus bewust van hun kernwaarden die helpen bij het nastreven van hun missie. Ieder niveau wordt samengevat in drie waarden.

De drie kernwaardenniveaus zijn:

  1. de beste versie van jezelf;
  2. je relatie tot andere mensen;
  3. jouw succes.

Jezelf bewust worden van deze drie niveaus van kernwaarden is de eerste belangrijke stap naar een succesvol leven.

KERNWAARDEN RICHTEN OP DE TOEKOMST 

In mijn boek vertel ik in het eerste deel ‘het worden van een performer‘ over negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen. Deze hebben we namelijk allemaal, zelfs succesvolle mensen zoals ik. Het is goed om ze te hebben, zodat je kunt leren hoe je erop moet reageren.

Anyway, kernwaarden gaan je helpen om je eigen toekomst te creëren. Dat doe je niet op basis van negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen uit het verleden. Dat doe je wel door te visualiseren hoe jouw beste versie eruit moet zien. Besef goed dat ‘vrijwel alles‘ mogelijk is in deze wereld. Tja, eerlijk is eerlijk,  vrijwel alles. Er blijven altijd dingen die niet mogelijk zijn, vliegen door met je armen te wapperen bijvoorbeeld.

Ik spreek uit ervaring want ik visualiseerde zelf vele jaren geleden ook:

  • Als de ontzettend onzekere man die ik was,  visualiseerde ik de beste versie van mezelf die ontzettend moedig was.
  • Ik durfde nooit de leiding te nemen en dus visualiseerde ik de beste versie van mezelf die zich altijd goed voorbereidt en daardoor de leiding durft te nemen.
  • Er was een gebrek aan discipline in mijn leven en dus visualiseerde ik de beste versie van mezelf die no-matter-what er altijd voor gaat.

Wanneer je het bovenstaande echt begrijpt, dan ga je ervaren dat vrijwel alles mogelijk is in deze wereld. Creëer helderheid, bepaal bewust je kernwaarden en onderneem daarna gedisciplineerd actie.

Discipline is alles

Coaches die zeggen ‘mindset is alles…’ hebben te veel boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling maar het nooit toegepast in de praktijk. Mindset is belangrijk, maar het is niet ‘alles’. Discipline is alles. Je kunt het immers allemaal wel begrijpen, als je het niet doet, dan gebeurt het simpelweg niet.

In Nederland ben ik de gedisciplineerde coach van de radicale transformatie. Nee, ik heb niet in het leger gezeten maar ik pak mezelf wel hard aan. Ik weet namelijk dat het verschil tussen een gemiddeld en een succesvol leven de mate van discipline is.

Of het nou gaat over de beste atleet, auteur, coach of advocaat, om écht succesvol in je leven te zijn, moet je gedisciplineerd zijn. Discipline zorgt er namelijk voor dat je er altijd voor gaat, ook wanneer je iets moet doen waar je totaal geen zin in hebt. In mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’ zeg ik het volgende over discipline:

Niet alles in je leven is leuk om te doen, maar veel dingen daarvan dien je wel te ondernemen om te komen waar je wilt. Op zulke momenten is discipline het tovermiddel; accepteren dat je iets misschien niet leuk vindt, maar weten dat het noodzakelijk is en het ook doen. Als je dat volhoudt, wordt je disciplinespier ieder keer sterker en je zelfvertrouwen zal flink toenemen.

In het boek vertel ik daarna hoe je met dagelijkse training je disciplinespier laat groeien. Het boek bestellen kan via: www.wouterkleinsman.nl/boek

IK MAAK HARDE AFSPRAKEN MET MEZELF

Wanneer ik met mezelf de afspraak maak om zes keer in de week te gaan sporten, dan ga ik het ook doen. En natuurlijk, er gaan vaak genoeg gedachten door mijn hoofd zoals ‘Wouter, vandaag mag je het wel even rustig aandoen want je hebt al hard gewerkt’, of ‘Wouter, laten we het iets later vandaag doen, want dan komt het beter uit’.

Het zijn gedachten die bij mijn oude identiteit horen. Die oude identiteit probeert me klein en binnen de comfortzone te houden. Als zulke gedachten opborrelen dan zeg ik de volgende dingen tegen mezelf:

  1. Wouter, je zegt dat discipline en commitment belangrijke kernwaarden voor je zijn. Hoe zou de beste versie van jezelf handelen in deze situatie? Zou hij niet gaan sporten of zou hij het wel gaan doen ook al heeft hij er geen zin in?
  2. Wauw Wouter, volgens Panorama sta jij bekend als de beste coach van Nederland. Wat voor een loser ben je als je tegen je cliënten vertelt dat ze vijf of zes keer in de week moeten sporten maar het vervolgens zelf niet doet.

ZONDER EXCUSES EN ANDERE NONSENS VAN JEZELF HOUDEN

Er zijn genoeg mensen die mijn manier van denken niet accepteren en dat is oké. Ik ben namelijk geen coach die iedereen kan helpen.

Ik werk alleen met winnaars, met mensen die al succes hebben of op zijn minst vastbesloten zijn om succesvol te worden. Door alleen met ‘mijn mensen’ te werken, kan ik mijn zeer hoge slagingspercentage van ongeveer 95% behouden. Dat zijn mensen die adviezen aannemen, kunnen omgaan met kritiek, direct beslissingen durven te nemen, die altijd hun afspraken nakomen én het lef hebben om zich daarbij oncomfortabel te voelen omdat ze weten dat daar de groei ligt.

Als jij één van die mensen bent of resultaten wilt bereiken in je leven, moet je ontzettend veel van jezelf houden. Je accepteert je eigen excuses en andere nonsens niet omdat je daarmee jezelf te kort doet. Leef iedere dag in lijn met je kernwaarden, daag jezelf uit, wees gedisciplineerd en zie hoe iedere week je leven steeds succesvoller wordt.

Aan de slag met je kernwaarden en discipline

Wanneer je echt serieus aan de slag wilt gaan met het leiden van een succesvol leven, dan zijn er slechts twee dingen die je nu voor jezelf kan overwegen:

  1. Bestel mijn boek Zo word je een gamechanger
  2. Verdiep je in de mogelijkheden van no-nonsense coaching

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.