fbpx

Midlife crisis? Zonder ben je pas echt de lul!

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Volgens Wikipedia is een midlifecrisis een verzamelbegrip voor de psychologische ontwikkelingsfase van mensen tussen de 35 en 50 jaar. Vaak wordt men op deze leeftijd geconfronteerd met zingevingsvraagstukken en daardoor raakt men uit balans.

Hoewel ik zelf nog geen 35 jaar oud ben (geboren in 1989), heb ik nu al ieder jaar een midlife crisis. En ik kan je vertellen … het is geweldig!

Eindelijk een ‘midlife crisis’!

De afgelopen jaren coachte ik diverse carrièregefocuste / ambitieuze cliënten die zichzelf verkenden in een midlife crisis. Één van deze cliënten had een succesvolle baan, ze verdiende € 6.000 per maand en alles verliep zoals zij dat wilde. Toen haar kinderen uit huis gingen kwam ze in een midlife crisis. De welbekende vragen kwamen,  zoals: ‘Wat moet ik doen als mijn kinderen uit huis zijn?’ en ‘Moet ik deze job nog wel houden of toch iets nieuws gaan zoeken?’ En wat denk je van de overweging ‘Ik wil niet al op m’n 43ste voor de rest van mijn leven gaan bridgen zoals mijn vriendinnen doen.’

Mijn reactie was onbehouwen eerlijk: ‘Ik ben blij dat jij in een ‘midlife crisis’ zit. Het werd wel eens tijd, je zat al veel te lang in een comfortzone waarin alles je kwam aanwaaien. Je weet van jezelf dat je zoveel meer kunt en wilt bereiken. Het ‘gevoel’ van midlife crisis had wel eerder mogen komen.

Inderdaad ‘gevoel’. Pas als jij jezelf als slachtoffer van de midlife crisis ziet, dan ben je echt goed de lul.

De ‘easy way out’

Je leeft maar één keer, dus waarom zou je kiezen voor een middelmatige job waarmee je net genoeg geld verdient om te overleven en genoegen nemen met één keer in de maand seks? Mensen kiezen onbewust voor een middelmatig leven. Mijn cliënten en ik kiezen daarentegen bewust voor een buitengewoon leven met succes, invloed, geld en seks.

Ik ben dan ook blij wanneer mensen denken dat ze in een ‘midlife crisis’ zitten. Ik zie het als een teken dat ze van zichzelf weten dat ze zoveel meer kunnen bereiken in hun leven. Durf dan ook de confrontatie aan te gaan in plaats van voor de ‘easy way out’ kiezen. Confrontatie is nodig voor een buitengewoon leven op je hoogste potentieel en performance.

Ieder jaar heb ik een midlife crisis

In mijn succesvolle boek ‘Zo word je een gamechanger’ vertel ik over hoe ik ieder jaar een midlife crisis heb en dat ik het geweldig vind. Een jaar zonder midlife crisis is een jaar niet geleefd. Ik geloof in zelfcreatie. Dat wil zeggen: ik kan mezelf creëren zoals ik wil zijn. Fuck DNA en al die andere beperkende overtuigingen en excuses. Als je daarin gelooft ben je nogmaals ‘de lul’.

Omarm de midlife crisis. Zie het als een teken dat je meer en beter verdient in deze wereld. Je kunt immers alles in deze wereld hebben, mits je bereid bent om jezelf voor een langere tijd oncomfortabel te voelen. Dit is precies wat ik in mijn boek over de eliteperformers zeg:

Eliteperformers zijn vastberaden om iedere dag te werken aan het bereiken van hun maxi­male potentieel en zetten alles op alles om de beste versie van zichzelf te worden. Een van de grootste verschillen tussen high performers en eliteperformers is de diehardmentaliteit die eliteperformers hebben. Ze leven strikt volgens de strategie en routines die nodig zijn om excellent te presteren. Ze optimaliseren lichaam en brein door gebruik te maken van geavanceerde technieken, principes, levensstijl, supplementkeuzes, biohackingtechnie­ken, technologieën en methoden om zo niveaus te bereiken die niet mogelijk lijken te zijn. Je moet dus stevig in je schoenen staan, want je gaat meer dan je zelf voor mogelijk houdt je grenzen verleggen. Wees dus gewaarschuwd: in dit deel van het boek worden flauwe excuses niet geaccepteerd. Je bent bereid om je voor een onbepaalde tijd ontzettend ongemakkelijk te voelen, te inves­teren in jezelf en om coachable te zijn zodat er ruimte ontstaat voor extreme persoonlijke groei.

Je leven draait om ervaren en groeien anders ga je dood

Aan het begin van mijn boek zeg ik het volgende:

Wat was jij toen je werd geboren? Mooi of lelijk, een flinke baby of van gemiddeld gewicht, had je wat donzige haartjes of een volle bos? Je was een jongen of een meisje and that’s it. Al het andere waren betekenissen die de mensen om je heen eraan gaven. Dat was toen, maar hoe is het nu? In dit boek lees je hoe je stap voor stap de beste versie van jezelf wordt. Je gaat jezelf dus opnieuw ontdekken en dat doe je door het creëren van ervaringen. Vind je dat wat vaag klinken? Kijk dan eens naar de onderstaande situaties, dan begrijp je het meteen:

  • Je kunt alleen ervaren wat koud is, door ook te weten wat warm is.
  • Je weet wat dik is, als je ook dun hebt ervaren.
  • Je ziet pas wat er in een relatie verkeerd was, op het moment dat je een toprelatie hebt.

Nieuwe ervaringen laten je ontdekken wat wel én niet voor je werkt en op basis van die bevindingen leer je jezelf steeds beter kennen. Dit proces stopt nooit, want als we stoppen met het creëren van ervaringen, dan stoppen we met groeien. En als we stoppen met groeien, dan gaan we langzaam dood.

Als je weet wie je bent, laat je belemmerende overtuigingen en betekenissen achter je en kun je in totale vrijheid leven. Dat betekent leven in het nu.

Je midlife crisis is een teken

Oftewel: zie je midlife crisis als een teken dat je aan de slag moet gaan met het creëren van nieuwe ervaringen en je persoonlijke groei en ontwikkeling. Sluit jezelf niet aan bij de 95% van deze wereld die zichzelf al heel jong settelen. Je kent ze vast en zeker wel, de mensen die al sinds hun 25ste dezelfde gemiddelde relatie, carrière, huis, gezondheid en seks hebben. Deze mensen vinden dat dit is wat zij verdienen en niet meer. En alweer, als je dit accepteert ben je … de lul!

Ik geloof dat ik alles kan hebben en jij dus ook

De afgelopen jaren heb ik mezelf bewezen dat ik alles kan hebben wat ik wil. Ik heb de beste relatie, een optimale gezondheid, een volle coachingspraktijk en veel bestellingen van het boek ‘Zo word je een gamechanger’. We transformeerden de zolder van ons huis in een elite private gym, we nemen regelmatig mini-vakanties en we zijn bezig met het kopen van ons droomhuis. Als ik dit alles kan hebben, dan jij dus ook.

Fuck daarom de midlife crisis. Omarm de kracht! It’s time to wake up. Je bent op de wereld gekomen om het leven van een gamechanger te leiden en ik kan je laten zien hoe.

Hoe?

Mensen die hun leven écht serieus nemen verdiepen zich in de mogelijkheden van no-nonsense coaching.

Voor de mensen die mijn hulp (nog) niet kunnen betalen of bang zijn voor mijn controversiële aanpak is er mijn boek ‘Zo word je een gamechanger. Een boek dat zo praktisch is dat het als een persoonlijke, levensveranderende mentor kan worden beschouwd. In vier fasen beschrijf ik een complete strategie voor het verkrijgen van leiderschap over je eigen leven om uiteindelijk een gamechanger te worden. Iedere fase gaat dieper in op de materie, de routines en de geavanceerde technieken die nodig zijn. Het doorlopen ervan is niet iets voor watjes. De recensies  zijn overweldigend. 

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.