fbpx

Nobody gives a fuck, maar jij wel!

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Heel veel mensen maken zich druk over wat anderen van ze denken. En die mensen leiden een leven op basis van de verwachtingen van die anderen. Herken je dat? Als dat zo is, stop met die belachelijke instelling en ga eindelijk een écht vrij leven leiden.

Je bent alleen geboren en gaat alleen dood

Je bent alleen geboren en je gaat ook alleen dood. Daartussenin moet je het allemaal zelf doen. Dan kun je ervoor kiezen om je voortdurend druk te maken over wat andere mensen van jou denken … En dan opeens lig je in je kist of zit je as in een urn en that’s it! Game over. Er zullen best nabestaanden naast je sterfbed staan, maar laten we eerlijk zijn: hun leven gaat gewoon door, maar dat van jou niet.

Mensen zijn je snel vergeten

Als je doodgaat zal er enige rouw zijn. Mensen die het jammer vinden dat je de wereld hebt verlaten. Maar hoe lang rouwen mensen? Sommigen maar één dag, anderen één week en een enkeling iets langer. Denk je eens in, al die jaren dat jij jezelf druk maakte over een ander en wat krijg je terug? Het is bizar als je erover nadenkt hoe bitter weinig dat is. En wat nog grappiger is, als je spiritueel bent dan weet je dat op het moment dat jij je lichaam verlaat het je allemaal niks meer uitmaakt. Het hiernamaals wacht op jou. En hé, als je denkt dat er geen leven na de dood is: wat kan het jou dan schelen? Je bent er toch niet meer.

Relatie stukgelopen?

Iets minder heftig, maar relaties die stuklopen zijn vergelijkbaar met doodgaan. Jaren werk je hard aan een relatie en opeens ‘poef’ voorbij. Het gebeurde dit jaar bij veel van mijn cliënten, zij verbraken hun relatie of werden ‘gedumpt’. En de relatie was pas koud voorbij of de ex-partner lag al met een ander in bed. Seks om de leegte op te vullen is niet de meest verstandige keuze, maar goed, het laat maar weer eens zien: al die jaren maak je je ‘druk om elkaar’, en ook hier geldt: nobody gives a fuck (of misschien toch wel maar dan een ‘fuck’ op een andere ‘manier’).

Succesvol zijn maakt niet geliefd

Nadat ik in diverse media stond en Panorama mij de beste coach van Nederland noemde, kwam er wekelijks op zijn minst één negatieve mail binnen. Mails van mensen die mij niet kennen, maar mij toch met de grond gelijk probeerden te maken. En naarmate mijn boek meer en meer positieve referenties kreeg op Bol.com, kwamen daar opeens ook de boycotters boven die klaagden over dat ik bullshit verkoop en dat mijn referenties fake zijn. Zelf zie ik die negativiteit als een compliment. Hoe meer mensen waar ik niks mee heb mij proberen omlaag te halen, hoe meer ik de bevestiging krijg dat ik de juiste dingen aan het doen ben.

Dus tja, do I give a shit over al die negatieve referenties van mensen die ik niet ken? No way! En als ik me wel iets aan zou trekken van die negatieve reacties, één keer raden who doesn’t give a shit? Juist ja, die hater die zelf even iets van zich af moest schrijven en weer verderging met zijn leven.

So don’t give a shit

Tijdens het schrijven van dit artikel schoot het boek ‘The Subtle Art of Not Giving a Fuck’ door mijn hoofd. Mark Manson en ik delen dus dezelfde gedachtegang. Anyway, het leven is zo ontzettend eenvoudig als je stopt met je druk maken over alles en iedereen. Want zoals je al leest: nobody gives a shit, maar jij wel, om jezelf welteverstaan. En dat doe je als volgt:

  1. Word de beste versie van jezelf en niet een kloon van een of andere goeroe waar je dagelijks op loopt te geilen waarvan je enkel de positieve en nooit de negatieve dingen ziet.
  2. Focus je compleet op je eigen leven en waar jij naartoe wilt, al het andere ligt buiten jouw bereik.
  3. Handel altijd vanuit liefde (om iets te creëren) en niet vanuit angst (om iets te verliezen). Meer hierover lees je in ‘Zo word je een gamechanger’.
  4. Sta negativiteit niet toe bij een ander en al helemaal niet bij jezelf. Wanneer mensen negatief zijn en ze stoppen niet met dat walgelijke gedrag …, walk away!
  5. Jij kunt iemand anders niet gelukkig maken. Mensen die ongelukkig zijn in hun leven moeten zichzelf gelukkig maken. Het helpt daarbij wel dat je zelf gelukkig bent, dat maakt het anderen makkelijker om gelukkig te worden.
  6. Iedereen maakt zich druk over zichzelf, oftewel: niemand maakt zich druk over jou.
  7. Uiteindelijk als het erop aankomt kiest iedereen voor zichzelf en dan sta jij er dus alleen voor.

En dan als laatste nog even dit …

Aan het begin zei ik al dat je alleen op deze wereld komt en ook alleen doodgaat. Laat ik daar nog aan toevoegen dat alles wat je op deze wereld neerzet ook weer verdwijnt. Fuck legacy waar velen het over hebben. Je gaat dood, je vergeet alles en eventueel begin je weer opnieuw maar dat zal jij jezelf niet meer herinneren. In Zo word je een gamechanger staat dat leven geen betekenis heeft. We kennen er namelijk zelf een betekenis aan toe. We zijn betekenis-machines. Alles in ons leven willen we een betekenis geven.

Het is jouw leven

Het is goed om te beseffen dat het JOUW LEVEN is. Jij bepaalt iedere seconde van de dag hoe jouw leven eruitziet. Het leven is niet zinloos, maar het heeft simpelweg geen betekenis. Denk eens aan tijd, seizoenen, dagen, weekenden, jouw naam en ga zo maar door, het krijgt pas betekenis als iemand die eraan geeft. Het leven zelf heeft geen betekenis, het krijgt de betekenis die jij kiest!

Laat dit maar eens goed landen. Besef dat je doodgaat. Misschien zelfs eerder dan je denkt. Sommige mensen overlijden in hun slaap op jonge leeftijd. Wat nou ‘ik word tachtig jaar’? Misschien ben je morgen wel dood. Wake-up, trek je niets aan van anderen. Word de beste versie van jezelf, geniet met de mensen waarmee je samen wilt genieten, ontdek je unieke gave (die iedereen heeft) en focus je daar compleet op. Stop met jezelf druk maken om andere mensen. Dat maakt je niet egoïstisch, nee jezelf op plek nummer 1 zetten is het beste wat je kunt doen, mits je het combineert met altijd handelen vanuit liefde.

So don’t give a shit about others, but do give a shit about you! Mocht je er iets aan willen doen, overweeg dan het volgende:

  1. Verdiep je in de mogelijkheden van no-nonsensecoaching
  2. Durf je stap één nog niet aan? Bestel dan het boek ‘Zo word je een gamechanger
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.