fbpx

Op deze manier ga jij alles uit jezelf halen in 2022

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp


ARTIKEL FHM: En dan is het 2022. Hoe ga jij er een gamechangerjaar van maken? Wil je dit jaar ieder doel wat je voor ogen hebt gaan bereiken? Wil je je vrienden, partner en collega’s versteld doen staan? Wil jij alles uit jezelf halen? Zeg je nu volmondig ‘JA’, maar heb je geen idee hoe je dat aan moet pakken? No-nonsense personal coach Wouter Kleinsman vertelt hoe je moet beginnen met de beste versie van jezelf te worden.

The best version of what?

 In het boek Zo word je een gamechanger vertel ik over hoe ik ieder jaar een midlifecrisis heb en dat ik het geweldig vind. Een jaar zonder midlifecrisis is een jaar niet geleefd. Het zorgt ervoor dat ik me iedere keer weer afvraag ‘welke beste versie wil ik dit jaar worden?’ Ik geloof in zelfcreatie, dat wil zeggen: ik kan mezelf creëren zoals ik wil zijn. Fuck DNA en al die andere belemmerende overtuigingen en slappe excuses. Als je daarin gelooft ben je ‘de lul’. Als jij dit jaar wilt starten met je beste versie worden, stel jezelf dan de volgende vragen:

 1. Welke beste versie wil ik worden?
 2. Welke kernwaarden passen daarbij?
 3. Wat doet de beste versie van mezelf in deze situatie?

Ik geef bij iedere vraag wat voorbeelden.

Bij de beste versie kun je denken aan de meest

 • gezonde versie;
 • fitte versie;
 • succesvolle gamer;
 • attente partner;
 • succesvolle coach;
 • verleidelijke player.

Beeld jezelf in dat je die man of vrouw wordt en houd dit beeld het hele jaar voor ogen.

Bijpassende kernwaarden kunnen zijn:

 • Integriteit
 • Discipline
 • Focus

Je kiest drie à vier kernwaarden die leading zijn om de beste versie van jezelf te worden. Weet dat DNA niet bepalend is. Creëer jezelf. Kies en stel jezelf vervolgens in iedere situatie de derde vraag: wat doet de beste versie van mezelf in deze situatie?

 • Als ik dit jaar eindelijk ontslag wil nemen? Wat zou de meest integere versie van mezelf doen?
 • Als ik moet sporten maar ik heb geen zin: wat zou de meest gedisciplineerde versie van mezelf doen?

Door in iedere situatie deze vraag te stellen, kies je makkelijker voor je nieuwe identiteit (de beste versie van jezelf). 

Zet je doelen

Nu je gekozen hebt wie je wilt zijn, ga je voor jezelf duidelijk maken hoe je dat gaat bereiken. Je gaat doelen stellen, per kwartaal, maand, week en dag. Wil je de meest fitte versie van jezelf worden? Plan dan je doelen/activiteiten tot op dagniveau. Zonder planning gaat het je simpelweg niet lukken. Stel een eenvoudige weekplanning op (desnoods in Google Calendar of Outlook) en deel iedere dag precies zo in dat jij ieder doel gaat bereiken.

Wijk af en wees weerbaar

Zo, dat was de basis, maar er is meer. Als je écht succesvol wilt worden in je leven, durf dan af te wijken. Deze strategie heeft mij in twee jaar tijd ontzettend succesvol gemaakt. Zo succesvol zelfs dat diverse media, waaronder FHM, mij hebben uitgelicht als de leading coach van Nederland. Dus wees geen schaap. Kies je eigen weg. Doe precies het tegenovergestelde van wat de kudde doet. Wanneer je dat blijft volhouden, val je op in de markt omdat je afwijkt. Naast afwijken is weerbaarheid belangrijk, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, relatie, financiële situatie etc. Je komt ‘hobbels’ tegen en afwijken roept weerstand op bij de mensen om je heen. Don’t give a fuck, do it anyway. Zorg dat je weerbaar bent, zodat je niet bij de geringste tegenslag al opgeeft. Als je weerbaarheid combineert met afwijken kan ik je garanderen dat 2022 voor jou een zeer succesvol jaar gaat worden.

Alles uit jezelf halen

Ja echt, ook jij kunt alles hebben in je leven, het maakt niet uit wat. Als je een wild seksleven met trio’s en kwartetjes belangrijk vindt, dan is dat mogelijk. Wil je meer uit je huidige relatie halen? Dat is mogelijk. Als je van baan wilt veranderen, voor jezelf wilt beginnen of meer winst wilt behalen met je bedrijf? Het is mogelijk! Laat jezelf niet gek maken door mensen die zeggen dat jij niet kunt hebben, wat zij ook niet hebben. Jij kunt alles hebben. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen wie je wilt zijn, bepalen hoe je die persoon wilt worden en vervolgens ga je jouw leven creëren. Dat vraagt tijd. Het kan zomaar langer duren dan een jaar, maar who gives a fuck, als het echt zo belangrijk voor jezelf is.

Over Wouter Kleinsman

Wil je de complete, praktische, no-nonsense gids die jou naar dat buitengewone leven leidt? Wouter Kleinsman beschrijft in zijn bestseller Zo word je een gamechanger in vier fases een complete strategie voor het nemen van leiding over je eigen leven. Om je hierbij te helpen geeft hij je €5 korting op de bestseller Zo word je een gamechanger met kortingscode: FHM2022. Hier kun jij het boek bestellen.

Bron artikel FHM

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.