fbpx

Radicale persoonlijke en zakelijke groei voor jou mogelijk?

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Begin dit jaar zat Peter van de Kraats tegenover mij. Peter is hoofdredacteur/chief editor van de Panorama en was benieuwd of een radicale persoonlijke en zakelijke transformatie voor hem mogelijk was. 

Peter dacht in eerste instantie van niet. Dat was voordat hij mij gesproken had voor een artikel dat hij schreef over mij en zijn ervaring met mijn manier van no-nonsense coaching. Dit is wat Peter in de inleiding schreef:

Hij is de beste coach van Nederland, maar er komt geen bal aan te pas. Hij is de succesvolste coach van Nederland, maar er wordt geen beker gehaald. Wouter Kleinsman (31) coacht namelijk geen sport, maar je leven. Honderden mensen roemen zijn unieke stijl van coachen, waarbij gelul, gedram of excuses niet worden geaccepteerd. Maar kan hij ook het leven van onze hoofdredacteur radicaal transformeren?

“Liefdesleven?” “Een 9!” “Familie?” “Een 8.” Financiën?” “Een 5. Nooit goed geweest met cijfers…” “Spiritualiteit/religie?” “Een 0, heb ik niets mee.” “Gewicht?” “Een 4.” “Eetpatroon?” “Een 5, ik eet veel te onregelmatig en veel te weinig fruit.” “Fitness?” “Een 5… Tja, dat gewicht komt natuurlijk wel ergens vandaan!” Ik lach bij dit cijfer, maar dit vraaggesprekje met personal coach Wouter Kleinsman lijkt dan wel op iets dat je op een avondje met vrienden kunt spelen, maar is allesbehalve een spelletje. Bij iedere vraag van Wouter moet ik een cijfer geven waarbij 10 staat voor hartstikke goed en 1 (of 0, in mijn geval bij geloof en spiritualiteit) voor heel erg slecht. Ik scoor vervolgens ook ruk op ‘werk/leven-balans’ en ‘tijdsbeheer’ waardoor mijn overtuigd klinkende ‘als je het mij vraagt heb ik eigenlijk niks waar ik aan zou willen of moeten werken’ dat ik kort hiervoor uitsprak, ineens helemaal niet meer geloofwaardig klinkt. Er is wel degelijk werk aan de winkel voor me, schetst Wouter.”

Een radicale persoonlijke en zakelijke groei is voor bijna iedereen

Ik geloof niet dat succes in ons DNA zit. En ik geloof ook niet dat wie jij in de afgelopen jaren bent geworden, bepaalt hoe de rest van jouw leven eruitziet. Nee, ik geloof dat een radicale transformatie op het gebied van persoonlijke en zakelijke groei voor iedereen mogelijk is, mits het maar belangrijk genoeg voor jezelf is. Zelf ben ik hier het bewijs van

Tot mijn vijfentwintigste leefde ik een middelmatig leven, waarin ik met vallen en opstaan mijn weg vond. Sommige opleidingen bleven onafgerond, andere lukten wel. In 2009 startte ik mijn onlinemarketingbureau en ik werkte mezelf naar een plafondinkomen van € 30.000 per maand. Toen kwam ik erachter dat het werk me geen voldoening meer bracht, dat mijn relaties mij ongelukkig maakten, dat recreatief drugsgebruik me ook niet hielp en dat ik altijd probeerde de mensen om mij heen te pleasen.

Het roer ging om …

Ik besloot het roer drastisch om te gooien. Ik ging aan mezelf werken, verbrandde mijn schepen achter me en liet me officieel certificeren als internationaal highperformancecoach. In korte tijd maakte in mijn coachingbusiness succesvol en bereikte grote doorbraken en transformaties met mijn cliënten. Toch stopte ik met coaching via een ‘template’. Nu, zo’n vier jaar later, coach ik op mijn eigen unieke manier en ben ik een van de meest succesvolle no-nonsense personal coaches van Nederland. Honderden ondernemers, managers, CEO’s en journalisten roemen mijn unieke coachingstijl.

Leuk ‘verhaal’ what’s in it for me?

Als je mij voor mijn vijfentwintigste had verteld wat ik zou bereiken in mijn leven, dan had ik je uitgelachen. Ik, een succesvolle personal coach? No way, ik verstopte me achter een masker van ‘zware introvert en ultra-verlegen’, ik had hyperventilatie-aanvallen, was onzeker en ik had weinig discipline, commitment en motivatie om echt iets van mijn leven te maken. Laat staan dat ik als ‘master pleaser’ enig integriteit zou kunnen opbrengen.

Oftewel: als ik ooit had geloofd in het verhaal van succesvol zijn moet in je DNA zitten, dan had ik nooit bereikt wat ik nu heb. Gelukkig nam ik één wijs advies wel aan en dat was: ‘je wordt het gemiddelde van de vijf mensen om je heen’. Kijkend naar de mensen die ik toen om mij heen had, kon ik al snel genoeg zien waarom ik bleef hangen in mijn leven. Ik schreef er ook over in mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’:

In de afgelopen jaren ging ik van tientallen vrienden naar slechts twee vrienden. Hoe dat ging? Van een partyanimal met vele ‘vrienden’, die de nodige alcoholische drankjes wegtikte en minstens zestien festivals per jaar bezocht, transformeerde ik in een high performer. Ik stopte met alcohol drinken, bezocht geen festivals meer en ik besloot om de beste versie van mezelf te worden. Dat betekende dus ook vriendschappen beëindigen en een antwoord vinden op de vraag op wie ik nou echt zou willen lijken. Nu heb ik slechts twee goede vrienden die een positieve invloed op mijn leven hebben en een grotere cirkel van high-performancerelaties met wie ik dezelfde kernwaarden en interesses deel.

Radicale persoonlijke en zakelijke groei begint bij het maken van een keuze

In een vorig artikel schreef ik over hoe mensen hun eigen leven belachelijk moeilijk maken omdat ze zo ontzettend slecht zijn in het maken van een keuze. We hebben wel de ‘leuke ideeën’, maar ondernemen nooit (lang genoeg) actie. We zien al beren op de weg voordat we zijn begonnen omdat we niet weten wat de toekomst ons brengt. Angst is dan ook wat ons klein houdt.

En guess what? Er is maar één manier om radicaal persoonlijk en zakelijk te groeien. Door een keuze te maken en direct actie te ondernemen. Meer hoef je niet te doen. Let maar op het volgende:

  • Meer zelfvertrouwen ontstaat door de afspraken met jezelf en anderen na te komen.
  • Een betere leider word je door leiderschap te nemen.
  • Een sterker lichaam krijg je door hard te trainen.
  • Meer nieuwe klanten krijg je door de juiste actie te ondernemen.
  • Een gamechangerrelatie krijg je door de juiste dingen te doen.

En zo kan de lijst nog wel even doorgaan. Alles kan pas ontstaan als je actie onderneemt. Je kunt het begrijpen, je kunt er duizend boeken over hebben gelezen (zoals velen hebben gedaan), maar als je niets doet zal het ook simpelweg nooit gebeuren.

En nee, wachten op meer zelfvertrouwen, leiderschap, discipline of wat er ook belangrijk voor jou is zal nooit werken. Deze eigenschappen ontstaan pas nadat je actie onderneemt. Ik zeg dat mijn slagingspercentage met zo’n 95 procent extreem hoog is. De vijf procent die niet slagen zijn de mensen die continu in cirkels blijven draaien. Zij zouden vraag twee die hieronder staat in eerste instantie beantwoorden met ‘Ja’ maar in de praktijk komt er een dikke vette ‘Nee’ uit.

Oftewel: is radicale persoonlijke en zakelijke groei voor jou mogelijk?

Geef antwoord op de onderstaande twee vragen en je weet het.

  1. Wat wil je echt bereiken op het gebied van je radicale persoonlijke en zakelijke groei?
  2. Ben jij bereid om all-in te gaan?
    Dat betekent adviezen aannemen, omgaan met kritiek, direct beslissingen durven nemen, altijd je afspraken nakomen én het lef hebben om je daarbij oncomfortabel te voelen.

Als je antwoord op beide vragen een vurig ‘JA’ is, dan heb jij het in je om zowel op persoonlijk als zakelijk gebied te groeien. Dan is het eventueel zelfs interessant om je te verdiepen in de mogelijkheden van no-nonsense coaching.

Zo niet, kies dan voor de gemakkelijke weg en koop mijn boek ‘Zo word je een gamechanger. Een boek dat zo praktisch is dat het als een persoonlijke, levensveranderende mentor kan worden beschouwd. In vier fasen beschrijf ik een complete strategie voor het verkrijgen van leiderschap over je eigen leven om uiteindelijk een gamechanger te worden. Iedere fase gaat dieper in op de materie, de routines en de geavanceerde technieken die nodig zijn. Het doorlopen ervan is niet iets voor watjes. De recensies  zijn overweldigend. 

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.