fbpx

Stop met stoppen en bereik je grootste uitdagende doelen

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Stop met stoppen, het klinkt wat tegenstrijdig, maar wat ik ermee bedoel te zeggen is dat je alles in het leven kunt bereiken als je maar doorzet. Niet meteen stoppen dus als het even een beetje tegenzit. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het is niet zo eenvoudig om dat alleen te doen. Mijn cliënten weten dat het ze zonder mijn no-nonsense coaching niet zal lukken. Ze betalen veel geld voor mijn coaching, omdat ze weten dat ze dan hun grootste en uitdagende doelen gaan bereiken.

Gemiddeld versus succesvol

Weet jij wat het grootste verschil is tussen iemand met een gemiddelde relatie, carrière, gezondheid, onderneming of seksleven en iemand die het maximale uit alle levensgebieden haalt? Het is antwoord is simpel: mensen met een gemiddeld leven, geven altijd te snel op.

Tijdens het schrijven van mijn bestseller ‘Zo word je een gamechanger’ deed ik veel onderzoek naar elitesporters en andere succesvolle mensen in deze wereld. Niemand van hen is geboren met succes in hun DNA en ze gebruiken ook geen onzintermen en excuses zoals gemiddelde mensen vaak doen wanneer ze niet bereiken wat ze willen.

Zelf geloof ik ook niet in het verleden, DNA en andere nonsens. Ik weet net als ieder succesvol mens dat je ieder doel kunt bereiken door simpelweg te stoppen met stoppen. Het vraagt extreem gedisciplineerde training van jezelf om de meest grote doelen in je leven te bereiken. In mijn boek schrijf ik daar het volgende over:

Extreem gedisciplineerde training

Eliteperformers zijn extreem gedisciplineerd in hun training of werk. Zo gedisciplineerd zelfs dat ze door de overige 95 procent van deze wereld voor gek worden verklaard. Al eerder vertelde ik je over de trainingsarbeid van Mathew Fraser (fitste man van de wereld), Tia-Clair Toomey (fitste vrouw van de wereld) en Kobe Bryant (beste basketballer van de wereld, helaas overleden). Ik kan daar Bill Gates en Tony Robbins aan toevoegen. Gates leest gemiddeld vijftig boeken per jaar en Robbins werkt gemiddeld zestien uur per dag.

Nu hoef je echt niet meteen net zoveel te gaan trainen of werken als de Mathews en Tony’s van deze wereld. Als je in aansluiting op het onderzoek van professor Hayes bedenkt dat het 10 jaar duurt voordat je erkenning krijgt voor je werk en dat er 10.000 uren nodig zijn om een expert op je vakgebied te worden, kun je het volgende rekensommetje maken: 365 dagen x 10 jaar = 3.650 dagen. Je deelt 10.000 uur door 3.650 dagen en dan kom je uit op 2,74 uur per dag. In de 10 jaar stilte moet je dus 2,74 uur per dag in jezelf investeren om je talenten te ontwikkelen. Voldoende voor iemand in loondienst, maar wanneer je ondernemer bent, dan kun je beter harder aan het rad gaan draaien en meer uit je dag halen, want je hebt immers de complete regie over je eigen dag.

Gemiddelde mensen en hun bullshit

In mijn no-nonsense coaching zeg ik tegen iedere cliënt van mij:

 1. Als je voor jezelf een doel hebt uitgewerkt
 2. en de stappen zijn helder,
 3. dan is het enige wat je hoeft te doen die stappen ondernemen
 4. de rest is bullshit.

Het probleem van gemiddelde mensen? Ze hebben altijd wel een excuus of een reden waarom iets vandaag niet te doen. Zij geloven heilig in hun eigen bullshit. En grappig genoeg, ze denken daadwerkelijk dat wat er in hun hoofd omgaat, dat zij dat zelf zijn. Echt niet waar! Er zit een groot verschil tussen denken wie je bent en zijn wie je bent.

Dus laat je door en niets en niemand weerhouden om je grootste doelen te bereiken. Onderneem actie én stop met stoppen.

Stoppen met stoppen

Ik ken genoeg mensen die geweldige ambities in hun leven hebben. Het is alleen zo jammer dat er veel lijden aan het obsessief ‘stopgedrag’. Dat laat zich als volgt omschrijven:

 1. Ze krijgen een idee.
 2. Gaan daar direct mee aan de slag.
 3. Geven het na enkele weken op omdat het niet lukt.
 4. Ze bedenken een nieuw idee.
 5. Gaan er opnieuw enthousiast mee aan de slag. 
 6. Helaas, na enkele weken stopt het alweer omdat het niet lukt.
 7. Ze krijgen een idee …

Het probleem? Het continu stoppen met het zetten van de benodigde stappen, dus: STOP MET STOPPEN. Doe het volgende en zie wat er gebeurt:

 1. Bepaal het grootste en meest belangrijke doel in je leven en maak het meetbaar door middel van key performance indicators.
 2. Werk een concrete strategie uit om dit doel te bereiken, dus hoe je het gaat doen.
 3. Zet alles in een strikte planning en ga daarna direct aan de slag en focus je enkel op de actiestappen, de rest is bullshit.
 4. Houd wekelijks je kpi’s in de gaten en stuur bij indien nodig.
 5. Verander nooit je DOEL, pas eventueel de strategie aan als er na minimaal vier weken geen enkel klein teken van succes is te zien.

That’s it. Je stopt met stoppen. In plaats daarvan ga je, indien nodig, je strategie optimaliseren om toch dat doel te bereiken. En ja, het bereiken van je doel vraagt offers, bijvoorbeeld:

Je oncomfortabel voelen

Het bereiken van de meest grote doelen in je leven is ontzettend oncomfortabel. Waarom? Als het leven comfortabel is dan betekent het dat je niet meer groeit. Je speelt het leven op safe, doet dingen die je al weet, waardoor je de resultaten behaalt die je altijd al behaalde. Om werkelijk iets te bereiken moet je continu stappen buiten je comfortzone zetten.

Ik maak me het leven iedere dag oncomfortabel in de vorm van extreme conditie- en krachttraining. Begin 2020 bouwden we onze elite-private-gym in ons huis, voorzien van de beste apparatuur voor kracht- en conditietraining. Het resultaat? Een private-gym waar ik mezelf iedere keer ontzettend oncomfortabel ga voelen. Voorheen sportte ik tien keer in de week, nu heb ik dit teruggebracht naar zes work-outs per week, maar wel op basis van maximale output.

Waarom ik dit doe? Zeker te weten niet omdat ik het leuk vind. Nee, ik wil mezelf continu oncomfortabel voelen bij het sporten omdat het ontzettend gezond is voor mijn eigen succesvolle identiteit. Juist door continu grenzen te verleggen en mezelf oncomfortabel te voelen, krijg ik iedere keer weer de bevestiging dat ik zoveel meer kan bereiken dan ik zelf denk. En het mooie is dat het ook voor jou geldt. Ook jij kunt zoveel meer bereiken dan je zelf denkt, maar alleen als je het oncomfortabele gevoel accepteert en blijft doorzetten. Dan bereik je doorbraken in het leven, creëer je radicale transformatie en leef jij je leven op het allerhoogste potentieel en performance.

Stop daarom ook voorgoed met stoppen, onderneem de acties die je dient te ondernemen, accepteer dat het oncomfortabele gevoel altijd zal komen, breek door en bereik je grootste uitdagende doelen.

Maak nu de juiste keuze

Stop met consumeren van kennis en kom nu in actie. Er zijn drie dingen die je kunt doen:

 1. Stop met stoppen en bereik je grootste uitdagende doelen;
 2. Verdiep je in de mogelijkheden van no-nonsensecoaching;
 3. Consumeer verder, maar op de juiste manier door mijn succesvolle boek ‘Zo word je een gamechanger‘ te bestellen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.