fbpx

Val het leven aan

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

En, hoe staat het leven? Overkomt het jou of ga jij er vol voor en ga je geen uitdaging uit de weg? Laat ik vast verklappen dat zeiken over alles wat er niet goed gaat in deze wereld je helemaal nergens brengt. Sterker nog, het maakt je zwak en dat wil je niet als succesvolle ondernemer.

Stop met zeiken

De seizoenen komen en gaan ieder jaar weer en dat verandert never-nooit. Hetzelfde geldt voor het leven, successen en mislukkingen komen en gaan en daar moet je mee dealen. Stop dus met zeiken en weet dat moeilijkheden altijd na kansen komen. Voorbeeld: een recessie die komt altijd na? Juist ja … een uitbreiding.

Neem complete verantwoordelijkheid

Nu je begrijpt dat het hele leven bestaat uit een opeenvolging van moeilijkheden en kansen, begrijp je ook dat je nooit lijdzaam moet toezien. Laat je ‘concurrentie’ in de moeilijke tijden maar in de verdediging gaan, JIJ gaat in de aanval. Minder concurrentie, lagere marketingkosten en héy… iemand moet ‘de markt’ bedienen, right? Dus cut the crap en neem complete verantwoordelijkheid. Hoe?

#1 Word sterker: Werk mentaal en lichamelijk aan jezelf. Stop met het consumeren van het nieuws, politieke propaganda, social media en andere bullshit-media-kanalen die je iedere dag zwakker maken. Stop met tijd doorbrengen met mensen die je niet gelukkig of wijzer maken of je alleen maar tijd en geld kosten. Accepteer geen negativiteit op de werkvloer. Voed je lichaam en geest met gezonde dingen. Cultiveer die winnaarsmindset!

#2 Word wijzer: Zie moeilijkheden als gebrek aan kennis. Word wijzer, lees de juiste boeken, haal de juiste kennis binnen, investeer in jezelf en jouw bedrijf. Zo word je slimmer en kun je maximaal profiteren van de kansen die er altijd en overal zijn.

#3 Word beter: Je wilt simpelweg iedere situatie de baas zijn, dus je valt het leven aan met de insteek om het BETER te maken. Dat kost net zoveel energie als het leven je laten overkomen met dit verschil dat het wél return on investment oplevert.

I declare! (not ‘I motivate’)

Zie dit vooral niet als motivatie. Motivatie is tijdelijk en zwak. Zie het als een commitment dat je nu direct kunt maken op identiteitsniveau. Een commitment dat exact past bij wie je écht wilt zijn.

Hierbij verklaar ik dat ik vanaf vandaag complete verantwoordelijkheid neem over mijn eigen leven en bedrijf.

Now crush it!

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.