fbpx

Vergeet balans, heb het allemaal

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

“Het draait allemaal om balans”, dat is wat je veel mensen, waaronder vaak ook  life coaches, hoort zeggen. Er moet evenwicht zijn, bijvoorbeeld in je voedingspatroon en tussen werk en privé. Met name evenwicht tussen werk en privé is niet zo eenvoudig, denken veel mensen. Ik ben een life coach die het daar niet mee eens is en ik zal je vertellen waarom.

Balans tussen werk en privé

Als mensen praten over de balans tussen werk en privé, hebben ze het vaak over compromissen sluiten en dingen opofferen op het ene gebied, zodat het andere gebied volop kan groeien. Denk bijvoorbeeld aan het beginnen van een nieuw bedrijf, een andere baan of relatie. Je wilt dan graag een goede eerste indruk maken en meteen een stempel drukken, maar hoe blijf je dan in balans?

In balans

Je bent op ieder gebied volop aanwezig: een paar jaar in een relatie, getrouwd zelfs, misschien kinderen. Je hebt een eigen bedrijf of je hebt al een tijdje een baan. Kortom, je bent lekker in balans, maar je wilt een van deze gebieden verder uitbouwen.

Of je nu een nieuwe relatie wilt of een bestaande wilt opfleuren of versterken, je bedrijf een boost wilt geven of je volgende promotie krijgen, het is tijd om die balans weer te laten verslappen.

Of niet?

Ik geloof er stellig in dat je ALLES kunt hebben zonder compromissen of opofferingen.

Iedereen die je anders vertelt, legt je zijn eigen belemmerende overtuigingen op die voortkomen uit zijn eigen angsten en onzekerheden. Laat hen maar falen in hun eigen leven als ze dat willen, maar niet in het jouwe. Richt je liever op de beste worden op elk gebied van het leven, word een echte gamechanger.

Maar hoe? Hoe kun je alles hebben?

De sleutels zijn:

  • Prioriteiten stellen
  • Planning
  • Bewustzijn

Prioriteiten stellen

Door te weten wat belangrijk voor je is vóórdat je iets doet, weet je precies waar jouw inspanning naartoe moet. Zet op papier wat er precies van vitaal belang is in je leven – zaken, gezondheid, liefde, beweging, geld, gezelligheid. Meer hierover lees je in het boek Zo word je een gamechanger.

Planning

Nu je weet wat je wilt, plan je de dagen en weken. Je ziet dan hoe je leven eruit gaat zien en het mooie is dat je niets hoeft op te offeren als je je eigen leven plant. Jij bent degene die het naleeft, jij bepaalt wat je met je tijd doet. Jij kiest en niemand anders. Dus maak een planning met ALLES wat je erin wilt hebben.

Bewustzijn

Wees je er ten slotte hyperbewust van hoe jouw verandering in zakelijke activiteit jouw relatie zal beïnvloeden. Zorg er wel voor dat je er iets aan doet. Je hoeft NIET te accepteren dat je relatie eronder zal lijden omdat je je meer op het werk concentreert. Dat geldt ook voor je bedrijf of baan als jij jezelf richt op jouw relatie of gezin of gezondheid. Je hebt het allemaal zelf in de hand.

Er is altijd een manier

Wat er ook gebeurt, er is altijd een manier om alles te krijgen wat je wilt. Balans is geweldig en noodzakelijk, maar het is geen f*cking excuus om welk gebied van je leven dan ook eronder te laten lijden.

Je verdient dat 10/10 leven, net zoals ik dat heb en mijn cliënten. Zorg dat het lukt.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.