fbpx

Waarom is jouw leven niet AMAZING?

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Waarom is jouw leven niet AMAZING?

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik nooit genoegen neem met een ‘oké’ leven. Nee, ik geloof in een amazing leven waarin ik slechts dingen doe die ik geweldig vind. Een leven waarin ik enkel tijd doorbreng met mensen die mij mijn kostbare tijd waard zijn. Of het me is komen aanwaaien? No fucking way! Ik heb er hard voor gewerkt en daardoor leid ik nu het leven van mijn dromen. En uiteraard …, het kan altijd beter! Ik gun jou ook een fantastisch leven en daarom deel ik zeven adviezen. Pas ze toe en maak van een ‘oké’ leven een amazing leven.

Disclaimer: Pas deze adviezen alleen toe als het echt belangrijk genoeg voor jezelf is om meer uit het leven te halen. Als dat niet het geval is, ga dan lekker verder met wat je aan het doen was, eindeloos scrollen op social media of zo. Ik kan je dan zeker weten niet verder helpen.

#1 Weet waar je naartoe wilt

Waar wil je naartoe? Wat wil je volgend jaar om deze tijd bereikt hebben? Hoe weet je wat je iedere dag, week en maand moet doen om je doelen te behalen? Menigeen heeft werkelijk geen idee. Zelfs succesvolle CEO’s van bedrijven hebben het vaak niet concreet genoeg voor zichzelf. Als je niet weet waar je naartoe wilt, verdoe je kostbare tijd. En nee, haal niet je ‘5-jaren-doel’ uit de kast. Dat is veel te groot en dat ga je nooit halen. Ga voor maximaal 1 jaar, opgedeeld in kwartaal-, maand-, week- en eventueel dagdoelen en maak het meetbaar, bijvoorbeeld:

  • Marathon lopen? Hoeveel kilometer moet je iedere week lopen om uiteindelijk de marathon te kunnen lopen?
  • Een miljoen winst dit jaar? Hoeveel dien je dan iedere maand om te zetten?
  • Dit jaar tien nieuwe medewerkers aannemen? Hoeveel medewerkers per kwartaal / per maand?

Geef toe, dit is ‘easy’ materie. Enkel is easy niet sexy en veelal doen we het niet op bovenstaande manier omdat we niet met onze neus op de feiten gedrukt willen worden als we onze targets niet halen. Liever dan maar een 5-jaren- doel, want dan heb je genoeg excuses en bullshit-talk omdat je ‘nog genoeg tijd hebt’.

#2 Doe alleen dingen die je geweldig vindt

Besef het alsjeblieft goed: je tijd is kostbaar. Ooit ga je dood. Sommige mensen overlijden op jonge leeftijd in hun slaap of verongelukken. Een ander gaat dood aan een ziekte. Als je beseft dat je morgen dood kunt gaan, dan ga je op een andere manier naar het leven kijken. Tja, grote kans dat de meesten dat toch niet doen. Ik ken zoveel mensen die dingen doen die ze niet geweldig vinden maar het toch doen omdat ‘het zo hoort’. Hallo, dikke bullshit! Accepteer vooral niet dat je dingen moet doen die je niet leuk vindt.

Stel dat jij jezelf een uurtarief kunt toekennen (ja, dat kan echt…). Laten we zeggen € 100 (wat belachelijk laag is trouwens, zelfs als je in loondienst werkt). All right, stel je vindt schoonmaken thuis verschrikkelijk. Ken jij iemand die het voor minder dan € 100 per uur wil doen? Vast wel. Uitbesteden die hap. Alles wat Victoria en ik verschrikkelijk vinden, besteden we uit. Kunnen we niemand vinden die het ECHT goed kan overnemen? Dan pas accepteren we dat we het zelf moeten doen, maar dan wel op de meest efficiënte manier om er snel mee te dealen. En uiteraard blijven we kijken of iemand anders het wel van ons kan overnemen. Kortom: doe enkel de dingen die je geweldig vindt in het leven en de rest besteed je uit of je stopt ermee. Meer hierover lees je in de bestseller Zo word je een gamechanger’.

#3 Weet waar gelukkig zijn echt om draait

Wat maakt jou gelukkig? Alle antwoorden die je op die vraag geeft die niet ‘intern’ zijn, zijn bullshit. Wat ik hiermee bedoel? Nou, andere mensen of dingen mogen en kunnen jou niet gelukkig maken. Echt geluk vind je in jezelf. Hoe? Simpel, zorg goed voor jezelf, eet gezond, sport regelmatig, verzorg jezelf, kortom: ga voor de beste versie van jezelf. Dat zijn dingen die je écht gelukkig maken, al het andere is dikke onzin. Vrienden, dure auto’s, mooi huis, allemaal bullshit. We denken dat het ons gelukkig maakt omdat de ‘maatschappij’ zegt dat het zo is, maar dat is niet zo. En ik kan erover meepraten want ik dacht dat:

  • 30.000 euro per maand verdienen me gelukkig zou maken;
  • ik geluk vond in het rijden van een Tesla;
  • een bestseller schrijven het ultieme geluk betekende;
  • et cetera …

Eén keer raden? Alle bovenstaande activiteiten gaven me toch wel vijf héle minuten een gevoel van geluk. En het grappige is, het is geen geluk. Het is een dopamineshot. Net zoals het ontvangen van een e-mail of een notificatie / like op social media. Er is totaal niks geweldigs aan. Het is tijdelijk. Voor mij duurde het een jaar om mijn boek te schrijven en ik kon er slechts vijf minuten intens van genieten. Toen was het alweer ‘normaal’. Moraal van het verhaal: wees ontzettend gelukkig met jezelf want daar draait geluk om. Toen ik dit vertelde op social media bleek dat veel mensen het hiermee eens zijn.

#4 Leef in het nu

Weet jij wat je tien minuten geleden zei of dacht? Waarschijnlijk niet en daarom moet je het verleden laten rusten. Denken aan dingen van vroeger is zonde van je tijd. We weten niet meer wat er vroeger is gebeurd. Ja, bepaalde dingen kunnen we ons herinneren, maar de echte emoties die daaraan verbonden waren zeker weten niet. Onze hersens verzinnen het. Vier jaar lang gebruikte ik tijdens festivals recreatief drugs. Het laatste jaar wist ik dat het niet goed was voor mijn gezondheid, maar mijn hersens maakten het verleden altijd weer aantrekkelijker door me te laten denken ‘ach…, het viel allemaal best wel mee!’ Niet dus!

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de toekomst. Niemand weet wat er over tien minuten, morgen of over een halfjaar gaat gebeuren. Misschien ga je morgen dood. I know, kort door de bocht. Maar zo is het wel. Al die belemmerende gedachten en overtuigingen die we over de toekomst hebben en die voor 99.99% niet uitkomen. Geniet lekker in het heden (in het nu), daar kun je sturen en daar heb je invloed op. De rest is bullshit en het maakt je echt niet gelukkiger.

#5 Mijd negatieve mensen

Je leven wordt nooit amazing als je negatieve mensen om je heen hebt. In mijn boek Zo word je een gamechanger’ vertel ik over spiegelneuronen. Dat is een gedeelte in ons brein dat gedrag overneemt van mensen om ons heen. Als je veel tijd doorbrengt met negatieve mensen mag je één keer raden wat er gebeurt met jou leven … Ik heb een eenvoudige regel in mijn leven: ik spendeer 0% tijd aan negatieve mensen. Als iemand negatief is of als ik me in een omgeving bevind waar mensen negatief zijn dan ben ik weg. Mijn tijd is kostbaar en ik ga die tijd niet verspillen aan negatieve mensen. Zij moeten hun eigen shit fixen. Hun shit is niet mijn probleem maar hun eigen probleem.

#6 Aanvaard weerstand

Er ontstaat niks geweldigs in je leven zonder weerstand. Weerstand is een teken van groei omdat je iets aan het doen bent wat je nog niet kunt of nog niet eerder deed. Weerstand ondervind je in alles. Het is er bij het schrijven van een boek (voor mij), het trainen van je spieren en uithoudingsvermogen of bij het presenteren voor een zaal. Het maakt niet uit welk voorbeeld ik geef. Zoek ALTIJD weerstand als je een amazing leven wilt leiden. In mijn boek vertel ik over twee types van weerstand, één die je volgt en de andere die je ontvolgt. Voor nu is het voldoende om te weten dat je zonder weerstand nooit een amazing leven creëert. Ik en mijn cliënten ondervinden dagelijks weerstand and we LOVE IT! 

#7 Fuck ‘legacy’ je gaat dood en that’s it!

Eén ding is zeker: je gaat dood. Het gaat echt gebeuren. Alles wat je hebt gecreëerd zal verdwijnen. Fuck legacy. Niemand kent je meer over duizend jaar. Nobody gives a shit. Sterker nog: de meeste mensen zullen niet eens rouwen wanneer je doodgaat. Ze zijn veel te druk bezig met hun eigen leven. Maak je daarom ook 0% druk om andere mensen en wat je nalaat. Het is allemaal verspilde tijd. Je bent alleen geboren en je gaat alleen dood. That’s it. Alles wat je daartussenin doet is compleet nutteloos maar je kunt het wel amazing voor jezelf maken. 

Neem het leven daarom ook niet zo serieus. Weet dat ieder doel dat je wilt bereiken zowel positieve als negatieve dingen met zich meebrengt. Het is continu een spelletje van opoffering. Wil je dit? Dan offer je dat op, etc. Het is een spel dat je speelt waarbij uiteindelijk niks te winnen is, want alles verdwijnt. Doe dus dingen die jij amazing vindt.

Het is nu aan jou. Tijd komt niet terug. Gebruik daarom geld om tijd slim in te zetten voor jouw fantastische leven. Of heb je liever spijt op je sterfbed? Ik en mijn cliënten gaan voor een AMAZING leven, nu jij nog …

  1. Verdiep je in de mogelijkheden van no-nonsensecoaching
  2. Durf je stap één nog niet aan? Bestel dan het boek ‘Zo word je een gamechanger
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.