fbpx

Wees assertief en krijg wat je wilt

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Vroeger was ik zo’n verlegen ventje dat het vooral anderen naar de zin wilde maken. ‘Als ik iemand anders gelukkig maak, ben ik dat ook’ dacht ik. Niet dus! Het duurde even voor ik besefte dat het ook anders kon en dat ikzelf de enige was die het kon veranderen. Wat ik doen moest? Assertief worden, zelfverzekerd gaan bouwen aan mijn eigen leven. En dat kun jij ook, want assertiviteit ziet niet in je DNA, je kunt er zelf voor kiezen.

Fuck DNA, assertief zijn is een keuze

Ik heb het al vaker gezegd: fuck DNA. Ik geloof honderd procent in zelfcreatie. Vroeger was ik een extreme ‘nice-guy’, de ultieme ‘peacekeeper’ die altijd instemde met de ideeën van anderen. Ik had hyperventilatieaanvallen omdat ik te druk bezig was met wat anderen van mij vonden.

Ik was nul assertief en als ik naar diverse ‘mentoren’ had geluisterd dan had ik nooit bereikt wat ik nu heb. Neem bijvoorbeeld de NLP-gekkies die enkel probeerden een pleister op mijn wond te plakken. Ze losten daar het ‘probleem’ niet mee op, want dat kwam iedere keer weer terug. Nee, de radicale transformatie in mijn leven vond plaats toen ik begreep én voelde, op ‘hartniveau’, dat ik kon worden wie ik zou willen zijn. En dat alles begon bij simpelweg het maken van de keuze om assertief te zijn.

Kies voor assertief

In een interview met Baaz magazine zeg ik het volgende:

“Het gros van zelfhulpboeken gaat over prestaties die de schrijver zelf nooit heeft behaald”, vertelt Kleinsman. “‘Woo-woo’-verhalen, vaak op één aspect gefocust. Denk bijvoorbeeld aan ‘The power of now’. Leuk om in het ‘nu’ te leven… maar wat als je niet eens weet wie je als mens bent? En wat dacht je van Tony Robbins-boeken? Is je leven een gigantische puinhoop, dan heeft gesleutel aan de mindset weinig zin. Zelf hulpboeken zijn doorgaans té specifiek. Ik kan het weten, want van de honderden titels die ik las, maakte ik er één. Het doel was pragmatiek en dat doel is bereikt.” Hij vervolgt: “Je moet actie ondernemen, of je nu een betere leider wilt zijn of meer zelfvertrouwen wilt krijgen. Al het andere zoals meer boeken lezen, motiverende video’s kijken of een onlineworkshop volgen is bullshit. Schrijf je kernwaarden op en neem deze iedere dag onder de loep. Bevraag bij elke uitdagende situatie hoe de beste versie van jezelf zou handelen in de situatie. Handel naar het antwoord en kom verder.”

Er zijn geen geheimen in het leven. Het enige wat je tegenhoudt bij het bereiken van ieder willekeurig doel in je leven is simpelweg het niet ondernemen van actie. Dus kom in actie, maak zelfverzekerde keuzes die jou verder brengen en krijg precies wat je wilt.

Stop met het zijn van de ‘nice guy’ of ‘nice girl’

Je wordt nooit gelukkig als jij jezelf op de tweede plek zet. Mensen vertrouwen je ook niet, omdat je altijd instemt met de ideeën van een ander, ook wanneer je weet dat de ander ongelijk heeft. De oplossing? Handelen als een assertief mens, hoe moeilijk het ook is. Door het te doen ga je ervaren dat wanneer je écht assertief bent, je leven in positieve zin verandert.

De ‘assertiviteitcheck’

Persoonlijk noem ik dit ook wel de ‘nice guy-‘ of ‘nice-girlcheck’. Is het nog niet direct eenvoudig om voor jezelf te kiezen? Doe dan het volgende: in iedere situatie waar je een keuze moet maken vraag jezelf het volgende af: 

Handel ik vanuit liefde (om iets te creëren) of vanuit angst (om iets kwijt te raken)? 

Waarbij handelen vanuit liefde de juiste manier is. 

Voorbeeld: Je partner vraagt wat je van haar kleding denkt en je vindt het persoonlijk niks, sterker nog: ze had wel een maatje groter mogen bestellen. Als je handelt vanuit angst dan zeg je dat ze er goed uitziet omdat je haar niet wilt kwetsen. Domme keuze, want nu loopt ze voor gek in haar te strakke kleding compleet met ‘camel-toe’. Wanneer je handelt vanuit liefde, vertel je haar dat ze er geweldig uitziet maar dat ze wel een maatje groter moet bestellen want haar kleding staat op spannen. Dit is een liefdevolle manier van handelen, want je vriendin is immers mooi genoeg maar doet zichzelf te kort door te strakke kleding te dragen, right?

Zonder assertiviteit word je nooit succesvol

Succesvol zijn betekent dat je de dingen kunt doen in je leven die je wilt doen. En je begrijpt nu dus dat je dan assertief moet zijn. Mensen die zichzelf hebben gesetteld zijn in mijn ogen verliezers. Ze accepteren dat het leven er niet beter op zal worden en kiezen daarom voor een gemiddeld leven. Winnaars, mensen die altijd bezig zijn met verdere groei, ondernemen actie en accepteren dat zij zich hierbij in eerste instantie oncomfortabel gaan voelen en waarschijnlijk in sommige situaties door een hel gaan. Dit hoort er nou eenmaal bij wanneer je een radicale transformatie maakt in je leven.

We leven in een wereld van overvloed. Van alles is overvloed. Niet alleen in geld, maar ook in cliënten, seks, partners, huizen, liefde en whatever the fuck you want! Als jij écht begrijpt hoe belangrijk het is om assertief te zijn, kun jij ook alles hebben wat je wilt.

Ik transformeerde, nu jij nog

Dat mijn leven radicaal transformeerde is geen hyper coaching language, ‘living the dream’ of met mijn Tesla jou imponeren met hoe geweldig mijn leven is. Het is pure realiteit, lees maar verder.

Toen

Tot mijn vijfentwintigste leefde ik een middelmatig leven, waarin ik met vallen en opstaan mijn weg vond. Sommige opleidingen bleven onafgerond, andere lukten wel. In 2009 startte ik mijn onlinemarketingbureau en ik werkte mezelf naar een plafondinkomen van € 30.000 per maand. Toen kwam ik erachter dat het werk me geen voldoening meer bracht, dat mijn relaties mij ongelukkig maakten, dat recreatief drugsgebruik me ook niet hielp en dat ik altijd probeerde de mensen om mij heen te pleasen.

Ik besloot het roer drastisch om te gooien, ging aan mezelf werken, verbrandde mijn schepen achter me, en liet me officieel certificeren als internationaal highperformancecoach. Ik maakte in korte tijd mijn coachingbusiness succesvol en bereikte grote doorbraken en transformaties in het leven van mijn cliënten. Toch stopte ik met coaching via een ‘template’. Ik ben gaan coachen op mijn eigen unieke manier. Daardoor maak ik nóg grotere doorbraken in de levens van mijn cliënten en de mensen om mij heen mogelijk.

En nu…

Nu, zo’n vier jaar later, ben ik een van de meest succesvolle no-nonsense personal coaches van Nederland. Honderden ondernemers, managers, CEO’s en journalisten roemen mijn unieke coachingstijl. Tijdschrift Panorama zegt letterlijk in een artikel dat ik de beste coach van Nederland ben. Ik doe waar ik van houd, met de mensen van wie ik houd. Ik heb de beste relatie, ben zowel op lichamelijk als geestelijk vlak op topniveau en word alleen maar beter, neem vaak minivakanties, verblijf op de meest speciale locaties en breng mijn waardevolle tijd door met gelijkgestemden. Er waren interviews voor de tv-kanalen 1TwenteRTL 5 en RTL Z, als keynotespreker sprak ik op diverse podia, waaronder TEDx, en ik stond in verschillende magazines en kranten zoals: PanoramaDe OndernemerBaaz MagazineFHMJAN MagazineFonkManagementboekIndebuurt en het startersmagazine en kvk geldboek van de Kamer van Koophandel.

 

En nu komt het: afgelopen jaar (3 december 2020) publiceerde ik mijn succesvolle boek ‘Zo word je een gamechanger’. Een boek schrijven is iets wat veel mensen willen maar uiteindelijk nooit doen (of ze schrijven een flut e-book). Zelf schreef ik ook e-books en whitepapers die niemand wilde hebben. Als ik had gedacht ‘niemand is geïnteresseerd in mijn shit’, dan had ik dit boek nooit geschreven. Sterker nog: mijn eerste redacteur gaf de opdracht terug omdat er maar een zeer beperkt publiek zou zijn voor mijn boek. Maar nu slechts vier maanden later (8 april 2021) kan ik zeggen dat ik al meer dan duizend exemplaren heb verkocht. Volgens Nederlandse termen is mijn boek een officiële bestseller. Mijn mailbox, Instagram- en Facebookstories en -nieuwsoverzichten stromen over van gelukkige mensen die gamechangers aan het worden zijn.

Al deze geweldige resultaten in mijn leven heb ik slechts kunnen bereiken op één manier, namelijk door assertief te zijn en door altijd zelfverzekerd te weten ‘ik ga een bestseller schrijven’.

Maak nu de juiste keuze

Stop met consumeren van kennis en kom nu in actie. Er zijn drie dingen die je kunt doen:

  1. Kies, wees assertief worden en ‘oefen’ net zolang totdat je het bent;
  2. Verdiep je in de mogelijkheden van no-nonsensecoaching;
  3. Consumeer verder, maar op de juiste manier door mijn succesvolle boek Zo word je een gamechanger te bestellen.

 

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.