Zo transformeer je radicaal je leven

Share on twitter
Tweet dit
Share on linkedin
Deel op linkedin
Share on facebook
Deel op Facebook

‘Ik verbeter het leven van mijn cliënten niet, ik transformeer het. Vaak radicaal.’ Zo vat ik mijn manier van coachen samen.

Ik weet honderd procent zeker dat een radicale transformatie in het leven voor iedereen mogelijk is. Dat begint bij het maken van de keuze dat je daadwerkelijk wilt veranderen. Dat kan zijn op het gebied van je carrière, je gezinsleven, het managen van je medewerkers, de omgang met je compagnon(s), het verbeteren van je gezondheid en atletisch vermogen of je seksleven.

Ik ben een van de meest succesvolle no-nonsense coaches van Nederland en nadat je met mij hebt samengewerkt, begrijp je waarom. Ik help namelijk mijn cliënten om te krijgen wat ze écht willen. Zij betalen hierbij niet voor mijn tijd. Ze betalen voor het bereiken van hun grootste en uitdagende doelen die ze zonder mijn no-nonsense coaching niet bereiken.

Wat is een radicale transformatie?

Een radicale transformatie gaat over een totale opoffering die zo groot is, dat het succes wat je haalt uit deze opoffering zorgt voor radicale verandering én blijvende motivatie (wat ik zelf discipline noem).

Uit de bestseller Zo word je een gamechanger

Als je de stap van high performer naar eliteperformer wilt zetten, dan moet je nu besluiten dat een radicale verandering nodig is. Alleen zo kun je het gewenste resultaat afdwingen. Ik leg het uit aan de hand van twee situaties.

Situatie 1 – De opoffering die groter is dan het gewenste resultaat: stel dat je besluit om niet meer te snoepen omdat je wilt afvallen. Na twee weken zonder zoetigheid zie je echter geen tot weinig resultaat op de weegschaal. Wat er dan vaak gebeurt, is dat je terugvalt in je oude patroon omdat die kleine verandering niet het gewenste resultaat oplevert. Je brein vindt het niet interessant genoeg om vol te houden.

Situatie 2 – De opoffering die zorgt voor verandering én blijvende motivatie: stel dat je van één of twee keer in de week sporten naar vijf keer in de week gaat. Je mag dan verwachten dat je binnen één à twee weken een grote verandering ziet, bijvoorbeeld meer energie krijgen en/of je gelukkiger voelen. Door het bereiken van dit grote resultaat blijf je direct ook gemotiveerder om door te zetten, want je weet nu wat meer sporten voor je doet. ‘Hard work pays off’ en is dus zeer interessant voor jouw brein! Motivatie is onmisbaar in het veranderproces. Je hebt een early motivator nodig voor het begin en een eliteperformancemotivator die je voor de rest van je leven aanmoedigt.

De early motivator voor de radicale verandering
Voor een echt radicale verandering moet je een ijzersterke reden (motivator) hebben, maar als jij de voordelen van bijvoorbeeld meer sporten of gezonder eten nog niet kent, is het niet makkelijk om die motivator te vinden.

In mijn boek lees je welke vragen jij jezelf moet stellen om de radicale verandering in werking te zetten. Voor meer informatie over het boek klik hier.

Hoe ziet een radicale transformatie eruit?

Als no-nonsense coach roemen honderden ondernemers, managers en CEO’s mijn unieke coachingstijl. Ik volg geen vast programma en gelul, gedram of excuses worden niet geaccepteerd. Om je te laten zien hoe zo’n radicale transformatie eruitziet deel ik enkele cases. Natuurlijk noem ik in verband met de privacy van mijn cliënten geen namen.

Communicatie

Open en eerlijke communicatie met de compagnon
Eén van mijn cliënten durfde zijn compagnon nooit onorthodox de waarheid te zeggen. Daardoor nam hij vaak ongewild verantwoordlijkheden van die compagnon over. Dit zorgde voor frustratie in zijn eigen leven en het werkte door in zijn relatie. Hij had al enkele maanden geen seks gehad. Hij voelde zich in zijn mannelijkheid aangetast omdat hij niet de ballen had om voor zichzelf op te komen.

Tijdens de coaching gingen we dan ook onder andere werken aan zijn communicatievaardigheden en leiderschap. Hij benaderde zijn compagnon en liet weten dat de samenwerking vanaf die dag compleet anders zou gaan verlopen. Deze radicale transformatie zorgde ervoor dat compagnon én medewerkers hem nu als een leider zien die zeer serieus wordt genomen. Één keer raden wat dit met zijn seksleven deed …

Actie ondernemen

Het direct verbreken van een huwelijk
Er wordt gezegd dat coaches niet de bevoegdheid hebben om een cliënt activiteiten ‘op te leggen’. Maar weet je, ik coach op mijn eigen manier en niemand heeft daar iets over te zeggen *punt*
Soms is het gewoon nodig dat ik ze tot actie ‘dwing’, maar ik zal nooit iets van mijn cliënt vragen wat niet bij hem of haar past. Ik zie het potentieel van mijn cliënten al voor dat zij het zien en zet in op dat niveau.

Deze cliënt had al een jaar lang een affaire met zijn personal assistent en zijn vrouw had ook een verhouding. De kinderen waren niet dom en ze zagen echt wel wat er aan de hand was. De cliënt zei dat hij van vrouw en kinderen hield. Dûh, dat was een zwak excuus voor het feit dat hij het lef niet had om zijn huwelijk te beëindigen. Na twee intensieve sessies overzag hij de chaos die hij zelf veroorzaakte. Hij besefte ook hoe iedereen in het gezin hieronder te leiden had. Door het bespreken van de strategische stappen is het huwelijk beëindigd en zijn mijn cliënt, zijn ex-vrouw en hun kinderen gelukkiger dan ooit.

Of we ook keken naar de mogelijkheden om het huwelijk weer gezond te maken? Zeker weten, maar het was na één sessie al overduidelijk dat dat er niet in zat. Geloof me, je houdt niet van je vrouw als je iedere week met je personal assistent het bed in duikt. Als je zegt dat dat wel zo is, ben je gewoon een watje en durf je de radicale keuze niet te maken die je leven weer op de rit zet.

Passie naleven

Verkopen van miljoenenbedrijven
In mijn boek Zo word je een gamechanger vertel ik over één van mijn cliënten die verschillende miljoenenbedrijven opzette. Kort samengevat: hij was voor zijn dertigste miljonair, maar was doodongelukkig. Tijdens de coaching verkocht hij zijn miljoenenbedrijven en is hij zijn echte passie gaan naleven. Nu is hij wél gelukkig.

Ik kan nog wel eindeloos voorbeelden geven, maar je begrijpt wat ik bedoel. Radicale transformaties halen het uiterste uit jezelf! Spelen er op dit moment in jouw leven ook bepaalde dingen waarvan je weet dat het anders moet? Misschien is het wel je:

  • gezondheid?
  • carrière of onderneming?
  • relatie?
  • communicatie richting je medewerkers of compagnon?
  • familie?
  • seksleven?

Het maakt niet uit om welke situatie in je leven het gaat, er is maar één manier om voor jezelf die radicale transformatie te maken: het maken van een radicale keuze.

De radicale keuze

Je hoeft mij niet te vertellen dat er altijd wel een goed excuus is om die radicale keuze niet te maken. Je verdooft liever je pijn door middel van seks, alcohol, drugs, chocolade, shop-verslaving of andere ‘pijnstillers’.

Ik had vier jaar een relatie waarvan het laatste jaar een sleur was. Stoppen was de enige juiste optie, maar ik had het lef niet om er een punt achter te zetten.

Eén van mijn voormalige klanten had een betalingsachterstand van 16.000 euro. Ik accepteerde iedere keer weer de bullshit-excuses in plaats van een incassobureau in te schakelen omdat ik geen leiderschap had over mijn eigen leven. 

Na een plafondinkomen van € 30.000 te hebben bereikt, durfde ik niet te stoppen met het werk wat mij doodongelukkig maakte. Ik was bang om in financiële problemen te komen en tien jaar van kennis vergaren op te geven.

Ik begrijp je, maar …

Het is nu belangrijk dat je net zo gedreven bent als mijn cliënten en ik en op een vergelijkbare manier wilt denken en leven. Wij weten hoe het is om succes te hebben en te winnen en we begrijpen de geneugten en pijn ervan. Samen behalen we door het coachproces een substantieel rendement op geld- en tijdinvestering. Spreekt dat je aan?

De keus is aan jou

Houd er wel rekening mee dat het die radicale keuze vraagt. Die keuze die aanvoelt als één van je grootste angsten, maar eenmaal gemaakt brengt het je uiteindelijk ontzettend veel voldoening en geluk. Je zou het kunnen vergelijken met het springen uit een vliegtuig. Je hangt bij een parachutist op schoot uit het vliegtuig en denkt: WTF doe ik hier! en voordat je je kunt bedenken, spring je, vlieg je en heb je een orgasme aan geluk en op de grond aangekomen wil je nog een keer.

Die beleving wil jij toch ook? En dat kan. Het enige wat je hoeft te doen is het maken van die ene, je leven transformerende, radicale keuze.

Maak het verschil met de 95 procent van de gemiddelde mensen die zeggen dat ze het willen, maar nooit de keuze maken. Schaar jezelf onder de vijf procent die direct actie onderneemt door de knoop NU door te hakken.

Het leven van mij en mijn cliënten bestaat uit vele radicale keuzes en transformaties en wij leven het beste leven. Wanneer jij ook klaar bent voor een radicale transformatie kun je nu twee stappen ondernemen:

  1. Verdiep je in de mogelijkheden van coaching.
  2. Bestel mijn bestseller boek Zo word je een gamechanger

 

boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger
boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn boek: zo word je een gamechanger

Vul je gegevens in en krijg direct toegang tot de gratis hoofdstukken van mijn boek.