Zo word je een gamechanger

Share on twitter
Tweet dit
Share on linkedin
Deel op linkedin
Share on facebook
Deel op Facebook

Op 3 december 2020 kwam mijn boek Zo word je een gamechanger’ uit. In dit boek beschrijf ik de vier fasen die je daarbij doorloopt: performer, high performer, eliteperformer en gamechanger. 

Een gamechanger word je niet van de een op de andere dag. Het proces duurt jaren en is niet te versnellen. De eerste stap is dus het worden van een performer, dan high performer en stap drie de elite performer. Hier schreef ik al eerder artikelen over:

 • Zo word je een performer
 • Zo word je een high performer
 • Zo word je een eliteperformer

Dit artikel gaat over de vierde en laatste fase namelijk het worden van een gamechanger.

Maak kennis met de gamechanger

De gamechanger ziet het leven als een spel en weet dat slim te spelen. Los van het systeem leeft hij zijn eigen leven. Op basis van bewuste keuzes is hij diep doorgedrongen tot de eigen kern en dat zorgt voor een positieve invloed op zichzelf, het leven van anderen en zelfs op de wereld. De gamechanger geniet van overvloed en financiële vrijheid met een netwerk van de juiste mensen om zich heen.

Wat hierbij bijzonder is, is dat je in eerste instantie niet direct ziet wie een gamechanger is. Dit komt doordat de gamechanger zichzelf niet hoeft te bewijzen tegenover anderen omdat hij tot in de kern weet wie hij is en wat hij de wereld te bieden heeft. En nee, een gamechanger is niet per definitie een miljonair, dus jij kunt het ook zijn. Na het lezen én toepassen van de informatie uit eliteperformer ben je klaar om de stap naar gamechanger te zetten. Besef wel dat je dan op 99 procent van je potentieel leeft, want een gamechanger ziet altijd ruimte voor verbetering.

In het deel over het worden van een gamechanger heb ik het onder andere over:

 • De dertien geboden van de gamechanger
 • De leefregels van de gamechanger
 • De W.W.I.G.S.S.-code die vrijwel alle hoofdstukken in het boek aan bod laat komen
 • De allianties van de gamechanger

Wil je een compleet onderwerpenoverzicht zien? Kijk dan op www.wouterkleinsman.nl/boek

De geboden van de gamechanger

Het boek leidt je stap voor stap door je persoonlijke transformatie, van performer naar high performer en vervolgens eliteperformer. Iedere transformatie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vaak ook een identiteitsswitch waarbij je er gaandeweg steeds beter achterkomt wie je echt bent. In deel vier van het boek sta je voor de uitdaging om een gamechanger te worden, en ik zal eerlijk zijn, deze levensgrote transformatie op zowel persoonlijk als zakelijk gebied vraagt veel tijd, maar brengt ook de meeste voldoening. Het is ook een transformatie die voor velen een stap te ver is. Hoe is dat voor jou? Durf jij het aan?

Met ieder deel van het boek ga je een stapje verder en je manier van denken transformeert mee. Als gamechanger moet je je opnieuw bewust worden van het feit dat je de resultaten van je leven alleen kunt veranderen als je eerst zelf verandert. Je kunt alles bereiken in je leven, mits je bereid bent om alle resultaten en situaties, goed of fout, terug te vertalen naar jezelf. Op die manier neem je leiderschap over je leven. De dertien geboden van de gamechanger helpen je om de juiste mindset aan te nemen.

De leefregels van de gamechanger

Het boek ‘Zo word je een gamechanger’ begin met deze tekst: ‘Weet je dat een buitengewoon leven op het allerhoogste niveau van je potentie en performance voor iedereen is weggelegd? Potentie staat voor wat jij kunt en performance voor de manier waarop je dat doet, en beide kun je ontwikkelen. Als je het allerhoogste niveau bereikt ben je een gamechanger. Dan ben je iemand met enorme impact op zowel je eigen leven als op dat van andere mensen. Je behaalt dan maximale voldoening en maakt dromen en doelen waar.’

Het is goed om die beschrijving voor ogen te houden, want door voor jezelf een beeld te hebben is het makkelijker om als een gamechanger te gaan leven. In mijn boek geef ik voorbeelden als Bill Gates, Warren Buffet en Kobe Bryant, maar er zijn nog zo veel meer gamechangers die jij en ik niet kennen omdat ze minder bekend zijn. Weet dus dat er gamechangers in ‘alle soorten en maten’ zijn en dat jij je allerhoogste niveau bereikt op basis van de leefregels die het beste aansluiten bij je levensstijl.

In totaal zijn er dertien leefregels, namelijk:

 1. Change de ‘game’ door ondernemend te denken
 2. Focus op resultaat
 3. Sta negativiteit niet toe
 4. Je wordt alleen een gamechanger als je het echt wilt
 5. De 80-20-regel
 6. Forever student
 7. De beste opleiding is je leven
 8. Wees zuinig
 9. Zet de tv uit
 10. Zet je familie op de eerste plek
 11. Zeg altijd eerst NEE
 12. Stop met jaloers zijn
 13. Non-verbale communicatie is een ‘stille verrader’

Deze dertien leefregels heb ik straigth-to-the-point en 100% praktisch uitgewerkt in mijn boek dat je hier kunt bestellen.

De alliantie van de gamechanger

In het leven van de gamechanger doet zich een kenmerkende tegenstelling voor. In een eerder deel van het boek staat dat CEO’s en topleiders regelmatig isolatie zoeken om zo sneller stappen te zetten. Zo heeft Bill Gates twee keer per jaar zogenoemde ‘denkweken’. Hij gaat een week lang naar een geheime locatie in de bossen waar hij tot wel achttien uur per dag zo veel mogelijk kranten en boeken leest. En diverse topauteurs en ’s wereld meest succesvolle mensen nemen ook de tijd om zichzelf volledig af te sluiten van de buitenwereld zodat er ruimte is voor groei.

De kracht van gamechanger worden zit echter niet enkel in de isolatie, maar juist ook in een alliantie hebben. Er is geen enkele gamechanger te vinden die alles in zijn eentje heeft gedaan. Een gamechanger verzamelt mensen om zich heen die hem ieder op hun eigen manier helpen. Deze alliantie bestaat uit:

 • mastermind;
 • vrienden;
 • partner;
 • adoptanten;
 • coach.

Door het creëren van de juiste allianties heb je mensen om je heen die je helpen om een échte gamechanger te worden. De stappen om deze allianties voor jezelf te creëren laat ik je zien in mijn boek: ‘Zo word je een gamechanger’.

Let op

‘Zo word je een gamechanger’ is geen boek voor watjes. Ieder deel gaat dieper in op de materie, routines en geavanceerde technieken die je nodig hebt om een gamechanger te worden. Om je bij de les te houden ga ik je in ieder deel steeds dwingender aanspreken, zodat ik er zeker van ben dat je alles onderneemt om je bewustzijn te vergroten. Als je dat doet, durf ik te zeggen dat er na het laatste hoofdstuk slechts één conclusie mogelijk is: jouw leven is dan compleet veranderd. Mensen om je heen zullen je vragen: ‘Hoe is het mogelijk dat je in zo’n korte tijd zo succesvol bent geworden? Wat is je geheim?’

Durf jij het aan? Bestel het boek nu via: www.wouterkleinsman.nl/boek

boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger
boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn boek: zo word je een gamechanger

Vul je gegevens in en krijg direct toegang tot de gratis hoofdstukken van mijn boek.