fbpx

Zonder bullshit-excuses van A naar B

Tweet dit
Deel op linkedin
Deel op Facebook
verstuur via whatsapp

Artikel geschreven voor FHM.nl

Voor het radicaal veranderen van je leven is slechts één ding nodig: Just do it! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waarschijnlijk heb je altijd wel een excuus paraat om het niet te doen. Leading personal coach Wouter Kleinsman zet je met zijn ‘A -> B de rest is bullshit’-idee op het juiste spoor.

VRIJWEL ALLES IS MOGELIJK

Laat om te beginnen ‘vrijwel alles is mogelijk’ de leidende gedachte in je veranderingsproces zijn. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat echt niet alles mogelijk is. Uit het raam springen en denken dat je kunt vliegen door met je armen te wapperen lukt echt niet. Maar kijk eens om je heen, er zijn zoveel dingen gecreëerd waarvan ooit werd gedacht dat het niet kon. Neem bijvoorbeeld die mobiele telefoon die zeker weten een grote rol speelt in je leven. Bedenk dan dat het begon met tussenkomst van een telefonist(e), toen rechtstreeks ‘door een draadje’ en nu heb je zo ongeveer op de hele wereld draadloos bereik. Wat dacht je van virtual reality; met één druk op de knop zit je in een andere wereld (ik ben een groot fan van VR by theway). En dan Elon Musk en Richard Branson die toeristische ruimtereizen mogelijk (gaan) maken.

HET BEGINT MET EEN IDEE

Als je écht in een idee gelooft moet je ervoor gaan. Dat vraagt offers en dat hoort bij het creëren van geweldige dingen. Dus gedachten zoals ‘dat is niet mogelijk’, ‘dat kan ik niet’, ‘het is er de tijd niet voor’ of ‘ik heb niet genoeg geld’ zijn allemaal bullshitexcuses om het simpelweg niet te doen. Bij deze getackeld want: vrijwel alles is mogelijk.

HEB LEF: JE WILT GEEN LOSER ZIJN

Soms tref ik cliënten die naast hun belangrijkste doel voor de zekerheid nog extra doelen stellen voor als het eerste doel mislukt. You know what? Dat is voor watjes. Stop met vangnetten creëren, anders red je het nooit. Met slechts één doel gaan je focus en breinkracht uit naar dat doel. Je gaat dan kansen zien die je voorheen niet zag.

Met te veel doelen mis je niet alleen kansen, je laat ook een loser-mentaliteit zien omdat je diep vanbinnen denk dat het je niet gaat lukken en daarom maar extra opties uitstippelt. Nou ik heb nieuws, door een gebrek aan focus gaan die opties ook niet lukken. Speel het daarom ook niet op safe, show some guts!

DURF TE KIEZEN

Je moet natuurlijk ook niet roekeloos te werk gaan. Fulltime ondernemer worden zonder spaargeld, € 0 inkomen en een gezin waar je voor moet zorgen is niet slim. Durf wel de keuze te maken om niet in de gedachte dat het niet kan te blijven hangen. Ga kijken wat je kunt doen om uiteindelijk wel fulltime ondernemer te worden en focus daarop.

NOBODY GIVES A SHIT

We zijn continu bezig met ons druk maken over wat andere mensen over ons denken. Ja, jij ook, maar weet je wat zo grappig is? Jij bent niet de enige, vrijwel iedereen is druk bezig met zichzelf. Conclusie: niemand let op jou, so nobody gives a shit. Koop die dikke auto of ga drie keer per jaar op vakantie als jij daar zin in hebt.

ZET JEZELF OP DE EERSTE PLAATS

Je bent op aarde voor jezelf, dus zet jezelf op plek één en handel vanuit liefde om iets te creëren en niet vanuit angst om iets kwijt te raken. Dat maakt je niet egoïstisch, het laat juist zien dat jij jezelf en de mensen waar jij graag je tijd mee doorbrengt respecteert. Als mensen in je omgeving negatief zijn, walk away. Behandelen ze je niet met respect? Fuck them, walk away of ontsla ze desnoods.

RUIMTE, TIJD EN FOCUS

Een leven creëren waarin je alleen doet wat je voldoening geeft zorgt voor veel ruimte, vrije tijd en focus. Besteed daarom zaken die vaak veel energie slurpen uit. Ik focus me op het coachen van één cliënt per dag, sporten, VR-gaming, lezen, minivakanties, mijn verloofde Victoria en onze hond Hero. Dingen zoals marketing, financiën, schoonmaken et cetera hebben we allemaal uitbesteed. Jij kunt dat ook, maar pas op: de meeste mensen focussen zich op ‘activiteiten’ en ‘tricks’. Dat is leuk, maar dat houdt geen stand omdat het maar tijdelijk resultaat geeft. Daarna vervallen ze weer snel in oude routines en gewoonten.

STRAIGHT FROM A TO B

In diverse interviews sprak ik over mijn gedachtegang van het ‘A -> B de rest is bullshit’-idee. A is je huidige situatie, B is je belangrijkste doel. En dan is het simpel: kies één activiteit die de grootste invloed heeft op het bereiken van dat doel. Dat wordt je nummer-één-activiteit waarop jij je dag in, dag uit focust. Je laat je daarbij niet afleiden door bullshit-activiteiten zoals ieder uur je mailbox checken, telefoontjes plegen, social media of even bij de medewerkers langslopen. Zo ga je in een rechte lijn van A naar B.

HET BEGINT BIJ JOU

Transformeren op het niveau van zijn en doen kan pas als je weet wie je wilt zijn. Dat wil zeggen dat je eerst een 2.0-versie kiest. Pas daarna ga je actie ondernemen om die persoon te worden en dat kost veel tijd, maar nu je al zover bent heb je dat er met liefde voor over, toch?

Hulp nodig bij de eerste stap? Ik bied je twee opties:

  1. Bestel mijn boek Zo word je een gamechangerDe complete, praktische, no-nonsense gids die jou naar een buitengewoon leven leidt. Hier kun jij het boek bestellen.
  2. Verdiep je in de mogelijkheden van no-nonsensecoaching.
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.