fbpx

Zou jij je werk gratis doen?

Tweet dit
Deel op linkedin
Deel op Facebook
verstuur via whatsapp

Veel mensen hebben geweldige ideeën, slechts weinigen gaan er ook echt mee aan de slag. En van die weinigen, blijven er maar enkele over die uiteindelijk hun idee waarmaken.

En jij? Hoe zit het met jouw brainwaves, doe jij er wat mee? Doe jij wat je wilt doen of heb je een hekel aan je baan? Of maakt het je niet echt uit? Weet je, jij moet je werk geweldig vinden en ik vertel je in dit artikel waarom ik dat vind.

Dit is niet voor de 9-tot-5-types

Als je dit artikel leest ben je waarschijnlijk niet het 9-tot-5-type. De kans is groot dat je een CEO, manager, bedrijfseigenaar of ondernemer bent. Of je bent iemand die er alles aan wil doen om je 9-to-5-job zo snel mogelijk vaarwel te zeggen. Bijvoorbeeld om iets te gaan doen wat je echt voldoening geeft. Oké, veel geld verdienen is een voordeel en een maatstaf voor succes, maar diep van binnen weet je dat het hoofddoel in het leven niet geld verdienen is. Net als alle succesvolle mensen weet jij dat je een missie hebt.

Je bent op een missie

Écht succesvolle mensen zijn op een missie. Ze zijn gedreven, gefocust en er is niets dat ze kan stoppen. Onlangs zag ik de docuserie The Last Dance. Die gaat over de toewijding van Michael Jordan aan het worden van de beste basketballer ooit. Jordan was en is op een missie en niets of niemand kan hem tegenhouden om deze missie te behalen.

Helaas, zijn er slechts weinig mensen die écht op een missie zijn in het leven. Voor veel mensen is het leven namelijk niet zo eenvoudig. Waarom niet? Omdat ze veel weerstand en uitdagingen tegenkomen, ze maken fouten en ze ondervinden mislukkingen. Ze krijgen het gevoel dat het allemaal voorbij is en dat ze er klaar mee zijn. Ze zien de laatste euro’s als sneeuw voor de zon verdwijnen en ze vragen zich af ‘waar doe ik dit allemaal voor?’.

Waar doe ik het allemaal voor? Als jij geen krachtig antwoord op die vraag kunt geven, kan ik je nu alvast vertellen dat je zult falen. Falen zoals 95% van deze wereld. Waarom? Omdat je idee dan niet bij je missie past. Het was een ‘oprisping’ en al snel niet meer belangrijk. Veel mensen geloven graag in hun slappe excuses en voordat ze het weten zijn ze terug bij af. Dat gebeurt jou toch niet?! Om daar zeker van te zijn deel ik twee adviezen.

#1 Je hebt maar één doel: van A > B

Ik test altijd hoe graag mijn cliënten iets willen door ze te vragen of ze het werk dat ervoor nodig is ook gratis willen doen. En ja, dat vraag ik ook aan de ‘zelfverzekerden’ die denken ‘snel’ geld te kunnen verdienen. Ik vraag letterlijk: Zou je ook aan je missie of doel willen werken als je het eerste jaar € 0 verdient?

Als het antwoord op die vraag een vastbesloten JA is, dan is je missie of doel ook écht ontzettend belangrijk. Pas als je dat zeker weet ga je een strategie uitwerken. Het idee van de strategie is simpel: je wilt van A naar B. Je rekent van B (doel) terug naar A (waar je nu staat). Je werkt concrete actiestappen uit, met meetbare doelen en deadlines. Zo kun je sturen op zo snel mogelijk van A naar B gaan. De rest, dus alle activiteiten die niet binnen die strategie vallen, is bullshit. Die negeer je. Daar zeg je NEE tegen.

#2 Omarm de shitstorm

In mijn boek ‘Zo word je een gamechanger’ vertel ik straight-to-the-point hoe weerstand mensen klein houdt, ze deinzen namelijk van de kleinste weerstand al terug. But you know what? Niets geweldigs ontstaat in korte tijd en al helemaal NIET zonder weerstand. Er zal ‘shit’ over je heen komen, met stress en irritaties. En wat ik je wil vragen is om ieder keer bij zo’n negatieve shitstorm tegen jezelf te zeggen: Zonder weerstand is er geen groei. Zonder weerstand speel ik het veilig in mijn comfortzone. Ik heb weerstand nodig om te groeien.

Dus: no matter what, ga door, geniet, lach, wees in het moment en weet dat aan het einde van iedere shitstorm een gevoel van voldoening en vreugde ligt. Geloof mij maar op mijn woord. Of het nu het opbouwen van mijn coaching business was, het schrijven en verkopen van mijn boek (ruim 2.100 verkocht in slechts 7 maanden tijd) of zes keer in de week netjes en zwaar trainen, heel vaak voel ik weerstand en tegenspoed and I LOVE IT! Shitstorms ‘are the shit’!

Omdenken dus…

Dus in plaats van weerstand en uitdagingen als iets negatiefs zien, geef je er juist een positieve draai aan. Iedere tegenslag in je leven is een uitdaging. Vier alle overwinningen GROOTS – die van jezelf, medewerkers, klanten en partners. Onthoud je prestaties en gebruik ze als brandstof om je doelen te bereiken, waar je natuurlijk helemaal enthousiast over bent. Zelfde uitdagingen, andere mindset. En wat een andere mindset je geeft, is een totaal ander en beter leven. Een verdomd geweldig leven. Mijn cliënten zijn daar perfecte voorbeelden van. Hun toewijding aan zichzelf en aan het leven dat ze willen leiden is onwrikbaar.

Ze willen succes, ja, maar ze nemen geen genoegen met een baan of “werk”. Ze houden van wat ze doen en zouden het zonder het geld ook doen (zolang ze het uiteraard kunnen volhouden). Al mijn cliënten doen wat ze doen omdat ze er dag in dag uit een enorme kick van krijgen. Ik wil dat jij deze mentaliteit ook hebt. Kijk uit naar iedere volgende ontmoeting, klant of reis, omdat je weet dat het jou en je bedrijf verder brengt.

Je hebt twee opties:

  • hou van wat je doet en hou van je leven;
  • breng elke dag door met verlangen naar meer.

Alleen jij weet wat voor jou de beste optie is en alleen jij kunt het veranderen.

Dit is belangrijk. Dit is je leven. Laat het tellen en laat het voor jou werken, niet andersom.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.