fbpx

Vind eenvoudig de beste content en plaats het op de juiste tijd

Tweet dit
Deel op linkedin
Deel op Facebook

[info_box title=”TITLE”]Ben jij ook één van de personen die het lastig vindt om goede interessante content te vinden? Content die up-to-date is en niet al maanden oud? En twijfel je ook op welke tijden je deze content moet plaatsen op je social media kanalen? ‘s Ochtends, ’s middags of ’s avonds?[/info_box]

Lees dan dit artikel! In dit artikel leer ik jou op een eenvoudige manier hoe je snel de beste content kunt vinden en op welke tijden je het beste jouw content kunt plaatsen.

Als ondernemer of als medewerker bij een bedrijf, heb je vaak wel meer dingen aan je hoofd, dan alleen het beheren van de social media kanalen. Content vinden en content plaatsen kost veel tijd. En als het dan die ene dag is dat je een bericht moet verspreiden, dan weet je niet wat je moet verspreiden!

Elk bericht dat je verstuurt via je social media kanaal, moet een bericht met een reden zijn. Daarom leer ik jou in dit artikel, hoe je ervoor kunt zorgen dat ieder bericht dat je verspreidt een bericht van hoge kwaliteit is!

[info_box title=”2 delig artikel”] Dit is deel 1 van het tweedelige artikel. In dit artikel vertel ik over het verzamelen van interessante content. In deel 2 gaat het over het plaatsen van de content op de juiste tijden. [/info_box]

#1 Interessante content vinden is niet lastig.

In deze snelle wereld is er iedere dag weer voldoende interessante content te vinden. Maar je moet wel weten waar je deze informatie het makkelijkste kunt vinden en wat je daarna met deze informatie moet doen.

Alltop is een geweldige website, die beschikt over bijna alle interessante artikelen op jouw werkgebied. Iedere dag, uur, minuut en seconden wordt deze website geüpdatet met de nieuwste interessantste artikelen. Het voordeel van Alltop is, dat je een eigen profiel kunt aanmaken. Nadat je dit profiel hebt aangemaakt, kun je op zoek gaan naar interessante content-makers (zoals Dutchcowboys, Emerce, Frankwatching en vele anderen). Deze kun je selecteren en hierdoor plaats je deze content-makers op je eigen profiel. Door deze handeling te verrichten, blijf je iedere dag op de hoogte van hun interessante artikelen.

Voordeel van Alltop:

  • Je hoeft niet perse de content-maker te kennen. Je kunt bijvoorbeeld psychologie intypen en je ziet dan gelijk welke content-makers informatie verspreiden over dit onderwerp.
  • Als je iemand kent die altijd interessante content heeft, kun je kijken of deze persoon een Alltop account heeft. Als dit het geval is, kun je zien van welke content-makers hij/zij lid is.[/icon_list]

Goede content, is content waarbij je jouw doelgroep raakt en aanzet tot actie! – Tweet deze quote


StumbleUpon
is een krachtige en eenvoudige manier om op een snelle manier interessante content te vinden. Het enige wat je hoeft te doen bij StumbleUpon, is het aangeven van je interesses en StumbleUpon doet de rest. Klinkt eenvoudig toch? Bekijk snel onderstaande video van 45 seconden en begin met het binnenhalen van de beste content!

Facebook list: Via Facebook is het al een lange tijd mogelijk om interesse-lijsten aan te maken. Hierdoor blijf je altijd up-to-date over de berichten die een bepaald persoon / personen verspreid via Facebook. Voordeel is ook dat je gemakkelijk deze lijst kunt bekijken als je even tijd hebt om op zoek te gaan naar interessante content. Je hoeft niet 1 voor 1 de profielen van de desbetreffende personen aan te klikken.

Twitter list: Als je interessante mensen volgt via Twitter is de kans al groot dat je Twitter-timeline overspoeld raakt met tweets. Het is dan ook een aanrader om gebruik te maken van Twitterlijsten. Door het aanmaken van een Twitterlijst kun je mensen groeperen op verschillende onderwerpen. @wouterkleinsman plaats je bijvoorbeeld in je (Social media lijst), @NU.nl in je (Nieuws lijst) etc. Hierdoor kun je snel opzoek gaan naar de laatste interessante Twitter-berichten, zonder dat je uren lang hoeft te zoeken.

Google+ Verkennen: Als we het hebben over het vinden van interessante content, dan ben ik een echte voorstander van Google+. Via Google+ wordt vaak goede informatie gedeeld op het gebied van verschillende onderwerpen. Door naar Verkennen te gaan in Google+, kun je op zoek gaan naar interessante mensen en/of onderwerpen. Als je een interessant persoon hebt gevonden, kun je deze eenvoudig toevoegen aan de cirkels die je hebt aangemaakt.

Google Plus - Interesse lijst

#2 Al jouw favoriete blogs op 1 plek

Als je informatie binnenhaalt via verschillende blogs zoals DutchCowboys, Emerce, Frankwatching e.d. kun je het beste gebruik maken van een RSS Reader. Door middel van een RSS Reader kun je al jouw favoriete blogs importeren en hierdoor komen alle artikelen van verschillende blogs, binnen op één plek.

Door gebruik te maken van Feedly kun je op een mooie en goede manier de artikelen lezen waarop je bent geabonneerd. Daarnaast heeft Feedly ook een zoekfunctie, waarbij je kunt zoeken op jouw interesse gebieden. Feedly is beschikbaar voor PC, smartphone en tablet (Android & iOS).

#3 Interessant artikel gevonden, maar geen tijd om het te lezen?

Door bovenstaande tips te gebruiken, ben ik er van overtuigd dat je vele interessante artikelen zult vinden. Maar de kans is groot, dat je niet al deze artikelen in één keer kunt lezen! Gelukkig is er Pocket, de app waarmee je binnen enkele seconden artikelen eenvoudig kunt opslaan en later kunt lezen.

Het voordeel van Pocket is, is dat het beschikbaar is voor de PC, Smartphone en Tablet (Android & iOS). Hierdoor kun je op ieder gewenst tijdstip van de dag je opgeslagen artikelen lezen.

[cta_box title=”TITLE”]Door het gebruik maken van bovenstaande tips, ben ik er van overtuigd dat je op een snellere manier goede content kunt vinden![/cta_box]

[info_box title=”TITLE”]Weet je nog andere interessante tools voor het vinden van goede content? Of heb je vragen en/of opmerkingen? Laat ze hieronder achter, en ik beantwoord ze graag![/info_box]

boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger
boek.png

Krijg gratis een inkijkexemplaar verzonden naar je mailbox van mijn boek: zo word je een gamechanger