High Performance indicator, habits, teams, organisaties & meer

Voor ondernemers die hun barrières willen doorbreken en hun hoogste potentieel en performance op alle terreinen van hun leven willen bereiken.

boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger

Bekend van

high performance coaching

Laat me raden: je bent geïnteresseerd in high performance en wilt er meer over te weten komen?

Goed nieuws, want dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Vandaag laat ik je zien hoe jij je eerste stappen kunt zetten in het leven als high performer!

Als high performance coach (in de loop van 2019 zelfs de eerste officiëel gecertificeerde high performance coach van Nederland) wil ik je graag het een en ander vertellen over enkele high performance gebieden. Aan het eind van deze tekst vind je een overzicht van artikelen die ik zelf over high performance heb geschreven. Bovendien heb je daar de mogelijkheid om direct stappen te ondernemen. Neem daarom de tijd om jezelf te verdiepen in wat high performance voor jou kan betekenen!


High Performance, wat is dat nou precies?

Het woord high performance zegt het eigenlijk al. High performance gaat over het behalen van maximale resultaten. High performance gaat erover hoe je op elk terrein van je leven het maximale uit jezelf haalt:

 • gezondheid
 • liefde
 • familie en vrienden
 • missie
 • hobby’s
 • spiritualiteit


Wanneer je het maximale uit je leven wilt halen en het hoogste level van voldoening wilt ervaren, dan moet je een tien zien te scoren op alle zes de levensgebieden.

Bij high performance draait het dus om de volgende vraag: hoe zorg ik ervoor dat ik iedere dag het maximale uit mijn dag haal? Die vraag klinkt eenvoudig, maar als high performance coach weet ik uit ervaring dat je gewoon nooit uitgeleerd raakt over hoe je nog meer uit je dag en je leven kunt halen.


High performers houden constant rekening met hun:

 • Energie: hoe houd ik continu een hoog energielevel?
 • Mindset: hoe blijf ik continu gedreven, enthousiast, positief en gefocust?
 • Productiviteit: hoe kan ik continu werken vanuit flow en mijn doelen behalen?
 • Communicatie: hoe communiceer ik op de juiste manier, zodat niet alleen ik, maar ook mijn medewerkers, vrienden en partner het uiterste uit onze relatie kunnen halen?
 • Gezondheid: wat moet ik dagelijks doen om mezelf fit en gezond te houden?
 • Spirit: hoe werk ik continu volgens mijn persoonlijke kernwaarden en doelen?

Dit zijn enkele punten waar high performers zich – elke dag – continu mee bezig houden. Dit noemen we ook wel:


High Performance Habits

Je wordt niet zomaar van de ene op de andere dag een high performer. Als je een high performer wilt worden, heb je een levensstrategie nodig. Daarvoor moet je voor jezelf helder krijgen wat high performance habits (gewoontes) zijn: triggers en routines die je gedurende de dag kunt toepassen.


Bij high performance habits moet je bijvoorbeeld rekening houden met negatieve gewoontes, en ga je op zoek naar manieren om die om te zetten naar positieve gewoontes (high performance habits). Zelf maak ik gebruik van veel verschillende soorten high performance habits.

Je kunt hierbij denken aan de volgende high performance habits:

 • Iedere ochtend om 5:00 uur opstaan
 • Beginnen met een ijskoude douche, gevolgd door het drinken van 2 à 3 glazen water
 • Yoga, meditatie, visualisatie, journaling, boeken lezen
 • Mobiele telefoon, mailbox, social media e.d. worden sowieso voor 8:30 uur niet aangeraakt
 • Werken in blokken van 50 minuten, gevolgd door ademhalingstechnieken
 • Breath scaling en release-meditatie

En zo kunnen we nog wel even doorgaan (zie mijn ochtendroutine).

Het is heel belangrijk dat je high performance habits hebt en dat je ze ook daadwerkelijk dagelijks uitvoert. High performance habits zorgen er namelijk voor dat je je continu bewust bent van de dingen die je doet, waardoor je ervoor zorgt dat je hoog blijft in energie, productiviteit, flow en alle andere punten die ik hiervoor genoemd heb.


High performance indicator

Wanneer je de eerste stap wilt zetten om een high performer te worden, kun je het best beginnen met het invullen van de high performance indicator test. De high performance indicator die hieruit volgt, maakt het direct inzichtelijk hoe jij er op alle zes de levensgebieden voor staat.

High performers staan erom bekend dat ze zich bewust zijn van waar zij nu staan (hun beginpositie op de zes levensgebieden) en van hoe zij deze zes levensgebieden kunnen optimaliseren, zodat ze uiteindelijk op ieder levensgebied een tien scoren. Daarom is het belangrijk dat je begint met het invullen van de high performance indicator test.

Heb je de high performance indicator test nog niet ingevuld? Klik dan hier, en kom erachter wat jouw score is. Op basis daarvan kun je meteen aan de slag met het optimaliseren van jouw zes levensgebieden. Vervolgens kun je de high performance indicator test wekelijks of maandelijks opnieuw uitvoeren, zodat duidelijk wordt of je vooruitgang boekt. Op deze manier tracken wij high performers onze high performance resultaten.


High performance teams, organisaties en cultuur

Ten slotte wil ik het op deze pagina nog even met jou hebben over high performance teams,  organisaties en cultuur.

High performance teams, organisaties en culturen komen nog maar weinig voor. Ik ben van mening dat de eerste zet moet liggen bij de directeur. Regelmatig spreek ik directeuren die zelf geen high performer zijn, en ook niet precies weten wat het inhoudt.

Je ziet het vaak bij henzelf terug: een succesvol bedrijf, maar hun gezondheid komt op de laatste plaats, of hun relatie is niet optimaal. Als je een high performance team, organisatie of cultuur wilt realiseren, dan begint alles bij de directeur. Die moet als rolmodel fungeren voor zijn medewerkers, zodat mensen het resultaat zien en gemotiveerd worden om ook zo te gaan leven en werken.

Zelf een high performer worden is een keuze. Het opzetten van een high performance team, organisatie en cultuur is ook een keuze. Een keuze die je ontzettend veel zal opleveren door wat het doet met de energie en dus de productiviteit van high performance teams en organisaties.

Ik weet niet of jij op dit moment DGA, CEO of ondernemer bent, of misschien wel in loondienst bij een organisatie. Dan is mijn vraag aan jou: waar staat jouw team/organisatie op dit moment? Zijn je mensen vermoeid? Kampen ze met een burn-out? Zijn ze vaak ziek? Gedemotiveerd? Onrespectvol?

Of heb je een high performance team/organisatie waar continu flow ervaren wordt, iedereen hoog in zijn energie zit, met weinig ziekteverzuim en medewerkers die elkaar met respect en enthousiasme behandelen?

Een high performance team, organisatie en cultuur noem ik ook wel ‘next-level-business’. Het kan zo veel doen wanneer je kijkt naar de middelmatige teams en organisaties waar de meeste mensen totaal geen puf meer hebben wanneer de klok 15:00 uur slaat.


Jouw high performance next-step

Overtuigd dat high performance iets voor jou is? Dan is het tijd om de vervolgstap te zetten. Als eerste kun je de high performance indicator test doen. Maar wanneer je direct verder wilt en niet alleen een test wilt invullen, dan kun je je ook meteen aanmelden voor een gratis één-op-één coachingsgesprek.


Toch nog niet zo ver?

High performers zijn bold van zichzelf. Dit wil zeggen dat we vooruit gaan en niet treuzelen of aarzelen. Mocht je echter nog niet zo ver zijn, dan raad ik je onderstaande artikelen aan over high performance. Dit zijn alle artikelen die ik zelf heb geschreven over high performance leven en ondernemerschap.

Trajecten

VERDIEP JE IN DE COACHINGSTRAJECTEN

Klaar om jouw maximale potentieel en performance te bereiken in alle gebieden van jouw leven? Dan is één van mijn (online)coachingstrajecten iets voor jou.

high performance challenge

Nog niet klaar om direct het commitment aan te gaan? Meld je dan gratis aan voor de welbekende 7-daagse high performance challenge voor startende performers.

Neem jouw eerste stap om de mindset van een performer aan te leren.

fill-1@3x

Bereik je ware potentieel en performance op elk gebied van je leven

fill-1@3x
group-2@3x

Elite Performance

Verhoog de lat en bereik resultaten waarvan je nooit had gedacht dat ze mogelijk waren in je leven.

fill-1@3x
group-2@3x

Game Changer

Sluit je aan bij de inner circle van gamechangers en zie hoe je de grootste impact kan maken in jouw leven / die van anderen.

fill-1@3x

Heb je een vraag?