fbpx

4 Sleutels tot High Performance

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
YouTube video
Vraag jij jezelf wel eens af wat succesvolle mensen anders doen dan gemiddelde mensen? Wil jij een betere versie van jezelf worden? Wil jij weten welke 4 sleutels je nodig hebt om jouw gemiddelde bestaan te veranderen in een  high performance leven? Check dan nu direct dit artikel. Ik laat jou namelijk zien wat de 4 sleutels tot high performance zijn en waarom jij deze 4 sleutels dagelijks wilt toepassen om zo het leven te leven dat jij voor ogen hebt. Let’s go!

Waarom high performance?

Ik zal eerst kort vertellen wat high performance nou eigenlijk is. High performance gaat over een verschil maken in jouw eigen leven én in dat van anderen. High performance gaat over meer hebben van het goede in je leven en het altijd zoeken naar een hoger doel dat zorgt voor meer voldoening in je leven. Mensen die geïnteresseerd zijn in high performance, zijn de mensen die zich niet willen settelen in het leven of een gesetteld leven achter zich willen laten. Deze mensen, zoals ik, zijn zich ervan bewust dat ze altijd meer uit het leven kunnen halen en door te gaan leven als een high performer brengen ze hun totale leven (gezondheid, liefde, relaties, hobby’s, missie, mindset) naar de next-level. Voor meer informatie over high performance klik hier. Het is tijd om nu aan de slag te gaan!

High Performance Sleutel 1: Psychologie (mindset)

Alles, maar dan ook echt alles begint bij jouw psychologie (mindset). Na vele jaren van persoonlijke ontwikkeling is mijn ervaring dat te weinig tijd besteden aan je mindset ervoor zorgt dat je al met 2-0 achterstaat. Mensen die hun psychologie niet onder controle hebben zijn de ene week enorm gelukkig en andere weken ontzettend verdrietig, gestrest en geïrriteerd. Ze begrijpen zelf niet hoe dit kan en vaak geven ze de buitenwereld op de schuld. Ik zat vele jaren geleden in precies hetzelfde schuitje. Mijn leven was een rollercoaster van emoties. De ene maand voelde ik me geweldig en de andere maand voelde ik mij gestrest en had ik het gevoel dat de wereld zich tegen mij keerde. Ik begreep op dat moment nog niet dat mijn mindset mij de baas speelde en dat ik mijn mindset vol stopte met troep. Met troep bedoel ik dingen zoals: het nieuws kijken, continu scrollen door social media, omgaan met negatieve mensen, alcohol drinken, snackbarfood en meer. In die tijd had ik niet door wat de impact hiervan was op mijn mindset en dus mijn leven. Totdat ik de rollercoaster van negatieve emoties zat was en ik mezelf steeds vaker ging afvragen:

Er moet toch een manier zijn om mijn mindset te sturen zodat ik minder vaak / lang negatieve emoties ervaar en juist meer kan genieten van het leven?

En ja, ik vond een antwoord nadat ik vele boeken las en een passie kreeg voor persoonlijke ontwikkeling en ik me liet certificeren als één van de eerste certified high performance coaches in Nederland. Als je ECHT gelukkig wilt worden, begint alles bij meesterschap verkrijgen over jouw mindset. Wanneer je meesterschap hebt over jouw mindset, dan kun je jouw leven en emoties sturen en kun jij zelf kiezen of vandaag een mooie dag is of een dag die je liever overslaat.
Als je ECHT gelukkig wilt worden, begint alles bij meesterschap verkrijgen over jouw mindset.
Wanneer we kijken naar de mindset, dan is mijn advies om je direct te focussen op onderstaande 4 pijlers:

#1 Discipline en Motivatie

Het begint bij discipline en motivatie in je leven. Hoewel ik vaak schrijf dat motivatie zwak is, is het goed om naast discipline toch ook motivatie te benoemen. Discipline en motivatie zijn van belang omdat het de motor in jouw leven is. Hoe vaak hoor je dat mensen geweldige ideeën hebben, maar ze nooit uitvoeren? Ik heel vaak. Deze mensen zijn zich er niet van bewust hoe belangrijk het is om gedisciplineerd en gemotiveerd te zijn. Wanneer je immers meer van het goede in je leven wilt hebben, moet je eerst in actie komen om dit ook daadwerkelijk waarheid te maken. Leer daarom ten eerste om gedisciplineerd te worden in jouw leven. In mijn artikel: Discipline nodig? 7 adviezen voor discipline! laat ik je precies zien hoe je dit aanpakt.
Wanneer je meer van het goede in je leven wilt hebben, moet je eerst in actie komen om dit ook daadwerkelijk waarheid te maken.

#2 Optimisme

Meer bereiken in het leven betekent dat je een optimist met een ‘groeimindset’ moet zijn. Als ik kijk naar de ‘oude versie’ van mezelf, dan zie ik de rollercoaster van emoties en absoluut géén groeimindset. Hoewel ik altijd al meer uit mijn onderneming wilde halen, was ik mezelf nooit bewust van de kracht van persoonlijke groei. Totdat ik echt klaar was met de rollercoaster en een groeimindset ‘aannam’. Aannam ja, want het is je eigen keuze. Vanaf die dag veranderde mijn leven totaal. En niet enkel dat van mezelf, maar ook van iedereen die ik het dichtst om mij heen had. Ik zie het ook bij de mensen die ik 1-op-1 coach, dit zijn allemaal mensen die een groeimindset hebben en van zichzelf weten dat ze een student-forever zijn! Zij en ik weten dat we alles kunnen bereiken in ons leven en dat niemand ons kan tegenhouden.
Meer bereiken in het leven betekent dat je een optimist met een ‘groeimindset’ moet zijn.

#3 Veerkracht

Iedere high performer weet dat er ook momenten in het leven zijn dat het niet altijd meezit. Van die momenten dat het leven je achteruittikt en dat je weer moet opstaan en verdergaan. Veerkracht is daarom ontzettend belangrijk. Je zult het nodig hebben, want zoals ik al zei: het leven is niet 100% eenvoudig. Juist op de momenten dat het lastig is, sta je direct weer op en zeg je tegen jezelf: “I figure this out!”

#4 Empathie

Naast dat je een gedisciplineerd, veerkrachtig en optimistisch mens bent, kun je ook empathie naar andere mensen tonen. Je kunt immers enkel voor jezelf een beter leven creëren als je ook liefde en respect geeft aan andere mensen. Vraag jezelf daarom altijd af welke mensen jij het liefst om je heen hebt en hoe je deze mensen het beste kunt helpen.
Je kunt enkel voor jezelf een beter leven creëren als je ook liefde en respect geeft aan andere mensen.

High Performance Sleutel 2: Fysiologie

De uitdrukking ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ kennen we allemaal. Daaruit blijkt dat je psychologie en fysiologie nauw samenhangen. Fysiologie is dan ook de tweede sleutel waar high performers aan werken. Bij fysiologie heb ik het over activiteiten zoals:
 • routines
 • voeding
 • beweging
 • rust / slaap

Verschil

Ik leefde een leven met te weinig slaap, geen routines en weinig beweging. En ik geef toe dat ik soms nog wel eens van deze momentjes heb dat ik het ervaar. Wat ik ervaar? Ik ervaar de impact van te weinig slaap of een hele week ongezond eten, denk bijvoorbeeld aan vakanties. En dankzij deze momentjes die er soms nog zijn in mijn leven, zie ik direct hoe belangrijk het is om dagelijks te focussen op je fysiologie, op een leven met routines, gezonde voeding, veel beweging en een goede rust en slaap. Om  jouw fysiologie te verbeteren, moet je direct antwoord kunnen geven op vragen zoals:
 • Heb jij voor jezelf een dagelijkse routine? Een routine van vaste activiteiten gedurende de dag die jouw in een hoge flow houden?
 • Is je een eetpatroon gezond? Zelf kies ik voor intermitted fasting en eet ik twee keer op een dag (12:00 uur en 17:00 uur) en focussen wij ons op 100% gezond eten.
 • Zet je dagelijks minstens 10.000 stappen of ben je actief in de sportschool?
 • Heb je minstens zeven uur diepe slaap?
 • Houd je pauze na 50 minuten van werken in combinatie met ademhalingsoefeningen en stretchen?
Onvoldoende aandacht voor het optimaliseren van jouw fysiologie zorgt ervoor dat je in het midden van jouw dag opeens minder energie ervaart. Of je bent steeds vaker gestrest, je focus is zoek, je hoofd zit vol en de kans op een burn-out ontstaat.
Om direct aan de slag te gaan met jouw fysiologie adviseer ik je om mijn gratis 5×50 Productiviteit Formule te downloaden. Op basis van een video laat ik je precies zien hoe je productiever wordt in combinatie met het werken aan jouw fysiologie.

High Performance Sleutel 3: Productiviteit

Echte productiviteit brengt je dichter bij je doel en geeft je daardoor een voldaan gevoel. Het gaat dus over zinvolle activiteiten en niet over zoveel mogelijk activiteiten. Door WhatsAppberichtjes en social medianotificaties scrollen, mailtjes afvinken en op nog andere manieren  reactief bezig zijn lijkt misschien heel productief, maar aan het einde van de dag geeft het niet echt een voldaan gevoel. Begin dus ’s ochtends nooit met je mailbox checken, het nieuws luisteren of je mobiel openen. Zo voorkom je dat je reactief aan de slag gaat en begint met het reageren op andere mensen. NEE…, de ochtend staat in het teken van jouw persoonlijke doelen!
Productiviteit gaat over zinvolle activiteiten die je een voldaan gevoel geven en bijdragen aan het waarmaken van jouw doelen en dromen.
Download direct mijn gratis 5×50 Productiviteit Formule als je dat nog niet hebt gedaan.

High Performance Sleutel 4: Invloed

Échte high performers zijn rolmodellen voor andere mensen. Zij weten als geen ander hoe zij andere mensen mee krijgen in de dromen en doelen van hun leven. Als jij op dit moment kijkt naar jouw leven, hoe invloedrijk ben jij dan? Moet jij altijd veel energie stoppen in het ‘overtuigen’ van mensen of krijg je ze juist eenvoudig mee in jouw ideeën, doelen en dromen?

Wereldmodel

Als je invloed op anderen wilt hebben, verken dan het wereldmodel van de anderen. Kom erachter wat hun belangen zijn en laat ze inzien wat de voordelen zijn als ze jou gaan volgen. Benadruk dan ook de ‘benefit extension’, oftewel: als je mensen mee wilt krijgen in jouw verhaal heb je het niet alleen over de voordelen voor jezelf maar juist ook over de voordelen voor de ander. Denk maar eens terug aan een moment waarop je niet op één lijn zat met jouw partner. Wat ging er op dat moment verkeerd? Hield jij geen rekening met het wereldmodel van jouw partner? Wist jij niet hoe jouw partner  naar de wereld keek?
Als je invloed op anderen wilt hebben, verken dan het wereldmodel van de anderen. Kom erachter wat hun belangen zijn en laat ze inzien wat de voordelen zijn als ze jou gaan volgen.
Als er een ruzie ontstaat in een relatie, verdiepen mensen zich vaak niet in elkaars wereldmodel. Ze vragen zich bijvoorbeeld niet de volgende dingen af:
 • Wat voor informatie heeft hij/zij tot zich genomen?
 • Hoe kijkt hij/zij naar deze situatie?
 • Wat vindt hij/zij belangrijk?
Doordat deze vragen niet eerst worden gesteld, ligt een ruzie al snel op de loer. Hetzelfde geldt in communicatie met je medewerkers of eventueel nieuwe klanten. Vraag jezelf daarom altijd af: voor wie wil ik een rolmodel zijn en hoe kunnen we samen beter worden van situaties? Voor mij persoonlijk is het zijn van een rolmodel voor klanten en potentiële klanten belangrijk. Ik wil ze laten zien wat high performance voor mij betekent en wat het ook voor hun kan betekenen. Ik kan dat enkel bereiken als ik de sleutel Invloed beheers. Meer leren over invloed krijgen in jouw relaties? Volg dan gratis de: 7-Daagse High Performance Challenge.

De next step?

Nu je weet wat de belangrijke 4 sleutels zijn tot een high performance leven is de vraag: wat is de next step? De eerste stap die je direct nu kunt zetten, is jezelf een score tussen de 1 tot 10 geven voor iedere sleutel. Door jezelf een score te geven, kun je ook direct voor jezelf een actielijst opstellen hoe je dat cijfer op ieder gebied kunt verhogen. High performance gaat over het creëren van routines, gewoontes en om jezelf continu vragen te stellen: hoe kan ik een betere versie van mezelf worden? Hoe maak ik van de 7.5 voor fysiologie een 9? Wat moet ik vanaf vandaag anders doen? Dat is het leuke van high performance. Jijzelf bent de grootste mentor die je in jouw leven zult hebben door simpelweg dagelijks of wekelijks jouw leven te reflecteren en jezelf eerlijk af te vragen hoe je dingen beter kunt gaan doen. Wanneer je klaar bent voor de next step nodig ik je graag uit voor een intakegesprek. Je krijgt dan direct adviezen van mij hoe jij vanaf vandaag meer uit jouw leven kunt halen. Interessant? Klik dan hier. burnout-fysiologie-en-high-performers Invloed-als-high-performer high-performance-productiviteit-en-waarmaken-doelen-en-dromen Groeimindset-en-high-performer Goede-in-het-leven-en-high-performance-sleutels high performance sleutels en gelukkig zijn      
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.