fbpx

Arm zijn en rijk worden? Dat kun jij ook.

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Luister naar de podcast

Krijg deze episode op

Waar denk jij aan als je ‘arm zijn’ en ‘rijk worden’ leest? Denk jij aan geld en aan het feit dat je altijd een stukje maand overhoudt in plaats van euro’s? Weet dan dat rijk worden in eerste instantie helemaal niet draait om geld. Het begint met de juiste strategie, als je weet hoe het werkt kun jij ook rijk worden, maar… je moet er wel wat voor doen.

Dus wil jij rijk worden? Ga je het commitment aan om er knetterhard voor te werken? En ben je bereid om de aankomende jaren all-in te gaan?

Ja? Goed want hier komt de disclaimer van dit artikel: we kunnen allemaal rijk worden mits we bereid zijn om er ontzettend hard voor te werken en nooit op te geven.

Alright, laten we nu écht rijk worden!
Here we go:

Rijk worden begint met de juiste mindset

Wat is het verschil tussen iemand die arm is en iemand die rijk is?
Netflix versus mindset.

Natuurlijk is er niks mis met zo nu en dan Netflix kijken, als je ook maar dagelijks tijd besteedt aan het ontwikkelen van je mindset.

Je hoeft niet te falen in deze wereld. Alles kan, als je maar wilt. Vijf procent van de wereldbevolking zijn top-high-performers. En ik kan je daarbij één ding zeggen, ook onder deze mensen zaten ‘drop-outs’ van school, ‘probleemgevallen’, mensen die op een houtje moesten bijten en bij een lokaal zwembad gingen douchen omdat ze de vaste lasten niet konden betalen.

En waar staan deze mensen nu? Juist ja, aan de top en dan heb ik het niet alleen over hun inkomen. Want rijk zijn is niet slechts uit te drukken in geld. Geld alleen maakt niet gelukkig, geloof me, dat is echt zo. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die veel geld hebben maar doodongelukkig zijn. Echt rijk zijn is een 9.5 scoren op alle gebieden van jouw leven:

 • Gezondheid en energie
 • Partner
 • Familie en vrienden
 • Missie
 • Financiën
 • Hobby’s en passies
 • Geest & mindset

Gezonde mindset

Daarom is het zo belangrijk dat je eerst begint met het creëren en trainen van een gezonde mindset. Je beseft zelf niet dat jouw mindset vaak bestaat uit negatieve en belemmerende overtuigingen, die ervoor zorgen dat je in iedere kans ook een probleem ziet. Ik sprak met een nieuwe cliënt die op dat moment niet wist wat hij wilde bereiken. Hij was het doel in z’n leven helemaal kwijt. Toen we door mijn coachingsproces heen gingen kreeg hij inzicht in wat hij echt wil gaan doen / bereiken in deze wereld. En wat deed hij met dit inzicht? Juist ja, door zijn negatieve overtuigingen over zichzelf elimineerde hij dit doel direct.

Ja maar …,

 • ik ben al te oud;
 • dat kan ik niet, ik ben niet goed genoeg;
 • zoveel andere mensen doen dit al;
 • hoe kan ik mezelf nog uniek positioneren in de markt?

Allemaal beperkende gedachten die hem in de weg zaten, terwijl het zo simpel is; voor ieder ‘probleem’ is er een oplossing. De enige kanttekening, oplossingen vinden is ontzettend lastig als je een beperkte mindset hebt.

Begin het creëren van een gezonde mindset eens met het lezen van de vele artikelen op mijn website. Velen gaan over het trainen van je mindset. Heb je iemand nodig die je pusht en committed houdt en die je helpt om jouw negatieve en beperkende gedachten aan de kant te schuiven? Doe dan een vrijblijvende intake voor high performance of business coaching.

Ontdek jouw ‘arm-zijn-strategie’

Er is nog een verschil tussen mensen die rijk zijn geworden en mensen die arm blijven. Naast het hebben van een gezonde mindset, hebben de mensen die rijk zijn een ‘rijk-maak-strategie’ en arme mensen een ‘arm-zijn-strategie’.

Wat is jouw arm-zijn-strategie? Ik ga ervan uit dat je die hebt, anders zou je dit artikel niet lezen. Wat zorgt ervoor dat jij niet rijk wordt?

 • Heb je weinig discipline?
 • Zijn er veel negatieve overtuigingen?
 • Vind je geld een vervelend onderwerp?
 • Ben je verslaafd aan afleiding?
 • Gun je jezelf het geluk in rijkdom niet?
 • Denk je in schaarste in plaats van in overvloed?
 • Denk je dat succesvol zijn in je dna moet zitten?

Één van de meest voorkomende arm-zijn-strategieën is het ontbreken van een planning. Je begint je dag met allerlei activiteiten, zoals mails lezen, social media checken en lange telefoongesprekken, dingen die energie vreten en jouw agenda bepalen maar niets opleveren. Ik noem dat altijd ‘drukwerk’, het draagt niet bij aan je grotere doel, je ‘levenswerk’, en het zorgt voor arm zijn en blijven.

Veranderen

Pas als je weet wat je tegenhoudt, kun je het veranderen. Breng de negatieve punten in kaart, kijk hoe je die om kunt zetten in positieve punten en zorg daarna voor een planning. In die planning is het eerste wat jij iedere ochtend doet werken aan jouw levenswerk. Dat zijn de dingen die jou als persoon beter, gezonder, succesvoller en rijker maken. 

Hulp nodig? Volg de geheel gratis high performance challenge of elite challenge waarmee je iedere blokkade weghaalt en die je op weg helpt naar een rijk-maak-strategie.

De juiste marketingstrategie

In 2011 startte ik mijn eigen online-marketingbureau. De eerste jaren viel het mij op dat zowel grote (160+ medewerkers) als kleine bedrijven (mkb, zzp) geen juiste strategie hadden om hun bedrijf succesvoller te maken. Ze deden maar iets, gaven duizenden euro’s uit aan marketing maar hadden geen idee, en nu overdrijf ik niet, hoe ze de resultaten meetbaar konden maken.

De wereld kent veel ‘snel-rijk-strategieën’ en ‘easy quicks’. We zijn het harde werken verleerd.

 

Niks komt eenvoudig in deze wereld en al helemaal niet zonder de juiste marketingstrategie. De meeste easy-quick-strategieën richten zich slechts op het hebben van een zogenaamde ‘leadgeneratiefunnel’. De meest succesvolle bedrijven en ondernemers kiezen liever voor een ijzersterkte strategie, waarmee zij zich uniek in de markt positioneren en echt toegevoegde waarde bieden. Zo’n strategie bevat onder andere:

 • een missie, visie en kernwaarden;
 • een BHAG (big hairy audacious goal);
 • de doelgroep en toegevoegde waarde;
 • een online-marketingstrategie volgens de customer journey: aandacht, informatie, evaluatie, aankoop en ervaring;
 • slechts een beperkt aantal key performance indicators (kpi’s) om doelen meetbaar te maken.

Niks easy and quick. Ga eerst naar de tekentafel om daar een ijzersterke strategie uit te werken om je de aankomende jaren op te focussen. En zo geldt dit voor alles in het leven.

WE HEBBEN DE JUISTE STRATEGIE NODIG OM HET LEVEN TE KRIJGEN WAT WIJ VOOR OGEN HEBBEN.

Dit is een stap voor ondernemers die op financieel gebied rijk willen worden. Een stap die ze graag overslaan of uitbesteden. Mijn advies is om in eerste instantie een business coach aan te trekken die samen met jou de strategie uitwerkt, zodat je eerst de ‘knowhow’ krijgt voordat je het uitbesteedt.

De juiste levensstrategie en kpi’s

Het vorige punt was gericht op de ondernemer, dit punt is weer gericht op iedereen. Wanneer je rijk wilt worden heb je een juiste levensstrategie nodig met een beperkt aantal kengetallen, of kpi’s, die aangeven waar jij je de aankomende maanden op gaat focussen.

Wil je gezonder worden? Dit kunnen jouw kpi’s zijn:

 • Het aantal keren dat je per week naar de sportschool gaat.
 • Het aantal gezonde maaltijden per week (70% groenten, 30% eiwitten en de rest aanvullen met gezonde vetten).
 • De dagelijkse hoeveelheid water die je drinkt.

Als dit jouw kpi’s zijn voor gezonder worden, maak je voor jezelf een schema (bijvoorbeeld in je journal) en houd je iedere dag bij of je die activiteiten uitvoert. Besef wel dat het aanleren van nieuwe gewoonten gemiddeld 66 dagen duurt, dus een levensstrategie is geen easy-quick-strategie

Binnen je levensstrategie stel je kpi’s op voor alle levensgebieden:

 • Gezondheid en energie
 • Partner
 • Familie en vrienden
 • Missie
 • Financiën
 • Hobby’s en passies
 • Geest & mindset

Nadat je per gebied voor jezelf de activiteiten hebt uitgewerkt, ga je vol discipline en commitment aan de slag. Op het moment dat jij jouw belemmerende overtuigingen en negatieve gewoonten loslaat en all-in gaat, staat niets je in de weg om rijk te worden in jouw leven.

Klaar om rijk te worden?

Mensen die arm zijn en arm blijven, zijn de mensen die dit artikel lezen en er daarna niks mee doen. Mensen die klaar zijn om rijk te worden (de mensen die ik ontzettend graag wil helpen) zijn de mensen die:

 • eerst dit artikel lezen;
 • hun inzichten met minimaal drie mensen delen (delen = beter onthouden);
 • direct een actieplan uitwerken;
 • aan de slag gaan met rijk worden.

Ben jij diegene? Houd jij van aanpakken? Zet dan nu direct de volgende stap om dit proces te versnellen:

 1. Doe een intake voor business coaching of high performance coaching (als je minimaal € 3.000 hebt om in jezelf te investeren).
 2. Volg de high performance fundamentals training (wanneer je maximaal € 600 hebt).
 3. Volg de gratis high performance challenge of elite challenge (een voordelige variant als je van arm zijn, rijk worden wilt maken).
 
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.