fbpx

Bewustzijn creëren? Bereik het hoogste level van leven & ondernemerschap!

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Bewustzijn-creëren--Bereik-het-hoogste-level-van-leven-en-ondernemerschap!

Zonder bewustzijn bereik je nooit het hoogste level van leven en ondernemerschap.

Echt niet? Echt niet! Als high performance ondernemer begint alles bij bewustzijn.

Ga dus aan de slag met het creëren van meer bewustzijn. Weet je niet hoe? Of leef je simpelweg zo bij de waan van de dag dat je geen tijd hebt om erover na te denken? Vandaag geef ik je concrete tips over hoe je een beter bewustzijn voor jezelf kunt creëren.

Dus…vertel me, wil je een high performance leven en ondernemerschap?

Lees dan nu dit artikel en laten we samen jouw bewustzijn creëren.

Ps. Heb jij mijn succesvolle boek Zo word je een gamechanger al besteld?

Bewustzijn? Wat bedoel je precies?

Wikipedia omschrijft bewustzijn als:  het vermogen om te kunnen ervaren of waarnemen, oftewel een beleving of besef hebben van jezelf en de omgeving.

Nou, als je het mij vraagt is dat glashelder!
Maar toch, toch zien we dat de meeste mensen niet volledig bewust leven. Sterker nog, slechts 1% is zich echt bewust van wie hij echt is.

“Oké Wouter, gaan we nu zweverig praten!?”

Nee, ik ga zeker niet zweverig praten, maar ik geef eerlijk toe dat een artikel dat over bewustzijn gaat al snel zweverig lijkt.

Waarom? Omdat je nog niet het bewustzijn hebt van het echte bewustzijn. (zo…lekker zweverig zinnetje zeg!)

In het artikel: Zingeving, ondernemerschap en het doel van het leven, vertel ik je hier meer over.

Kort samengevat: jij bestaat uit 3 delen, hier zijn vele verschillende bewoordingen voor maar ik kies voor:

 • ziel
 • geest
 • lichaam

Jouw ziel weet ontzettend goed wie hijzelf is.
Je geest zou als doel moeten hebben om erachter te komen wie hij echt is (de ziel).
Jouw lichaam volgt de instructies op van jouw geest.

Wat, naar mijn mening, ons hogere doel is, is erachter komen wie we echt zijn. En erachter komen wie je bent, doe je door het opdoen van ervaringen. Zo wist je eerst nooit wat warm en koud was. Totdat je het ervaarde…

Maar oké, hier ga ik nu niet te diep op in. Vind je dit interessant, lees dan dit artikel:  Zingeving, ondernemerschap en het doel van het leven

Waarom is bewustzijn zo ontzettend belangrijk?

Als je, net zoals ik, een high performer wilt worden, dan begint alles bij het creëren van bewustzijn. Maar…, ons dagelijks doen en laten is totaal niet gericht op bewust handelen, waardoor we dus verre van productief en al helemaal geen high performer zijn.

Bronnen die ons positief of negatief beïnvloeden omringen ons, denk bijvoorbeeld aan:

 • ouders
 • leraren
 • vrienden
 • collega’s
 • pastoors
 • boeken
 • etc!

Vaak laten we ons hele bestaan leiden door deze invloeden, de invloeden van anderen. Je leeft dus niet je eigen leven! Tot nu, want nu ga jij bewustzijn creëren.

Er bestaat geen:

 • goed en fout;
 • links en rechts
 • warm en koud.
 • etc. etc. etc…

Jijzelf kent een betekenis toe aan deze dingen en dat doe je op basis van ervaringen die je zelf creëert. Op die manier werk je aan je bewustzijn.

Hoe creëer je bewustzijn?

Naar mijn mening begint het creëren van bewustzijn bij accepteren dat je een ziel in een lichaam bent en dat jij jouw geest en lichaam nodig hebt om erachter te komen wie je bent en te ontdekken dat je alles weet.

Nu kan dit direct al voor onduidelijkheden zorgen. Als dat zo is, dan zitten jij en ik op een ander level van bewustzijn. Daar kun je wat aan doen:

 • bewustzijn creëren 1: lees dit artikel
 • bewustzijn creëren 2: schaf dit boek aan

Gedaan of begrijp je mij?
Awesome, dan begrijp je nu dat je altijd een keuze hebt en dat het leven een continu proces is van het creëren van meer bewustzijn.

Nu vraag jij je misschien af: “Ja Wouter…alles leuk en aardig! Ik moet dus simpelweg een ander artikel lezen + een boek aanschaffen. Is dat je briljante tip?”

Uh Uh, no way!
Ik ga je nu namelijk concrete tips geven die ik zelf toepas om continu te werken aan mijn bewustzijn.

Benieuwd?
Here we go!

#1 Doelgericht bewustzijn is een keuze

That’s right! Alles begint met het doelgericht kiezen voor bewustzijn. Jij kiest er heel bewust voor om zelf aan de knoppen te draaien. Je maakt je eigen keuzes en laat je niet beïnvloeden door anderen.

Hoe maak je de juiste keuze?
Door iedere dag goed naar jezelf  te luisteren.

Krijg jij van iets een ontzettend, maar dan ook echt een ontzettend, goed gevoel? Dan is de kans groot dat dit idee of wat je op dat moment aan het doen bent het juiste is. Heb je een gevoel van: “Hmmmm dat voelt niet goed.” Doe het dan niet!

Hoe meer bewustzijn je creëert, door goed je naar jezelf te luisteren dus, hoe beter je het juiste kunt horen. Klinkt nu misschien nog zweverig, maar maak simpelweg de keuze dat het niet zweverig is en dat je echt kunt werken aan je bewustzijn.

Awesome…keuze gemaakt?
Let’s follow on!

#2 Integreer routines en habits (gewoontes) in je leven

Hoe oud ben jij op dit moment?
Al deze jaren heb jij jezelf diverse routines en gewoontes aangeleerd, goede maar ook slechte. Bij bewust leven hoort ook het integreren van nieuwe routines en gewoontes.

Mijn ochtendroutine?
Die kun je hier vinden

Het kost tijd om nieuwe routines en gewoontes goed te integreren. Dat is niet gek, want je bestaande routines en gewoontes voelen zo vertrouwd.

Zelf ben ik een addicted sporter, maar ik heb ook tijden gehad dat ik me maar niet naar de sportschool kon slepen.

Hoe kwam dit?
Door ziekte of vermoeidheid sloeg ik een paar keer het sportschoolbezoek over en miste dus de gewoonlijke routine. Het valt dan niet mee om die routine weer op te pakken. Eenmaal weer in het ritme, was ik de sportschool niet meer uit te slaan.

Deze tip is dus ontzettend belangrijk als  je wilt werken aan je bewustzijn en het  hoogste level van leven en ondernemerschap wilt bereiken:

Integreer routines en habits (gewoontes) in je leven.

Heb je hier hulp bij nodig? Een coach?
Klik dan hier 

Zo niet, lees verder.
Oh wacht, lees anyway even verder!

#3 Integreer transcendente meditatie in je leven

Nee, je kunt er niet omheen, meditatie heeft zijn streepjes in de afgelopen jaren wel verdiend.

“Oké, leuk Wouter dat zoveel mensen positief zijn over transcendente meditatie, maar ik begrijp niet eens wat het is en van meditatie begin ik ook te kokhalzen.”

Tof zeg dat je je sowieso niet direct laat beïnvloeden door mijn mening. Heb je in ieder geval het eerste deel van dit artikel al opgevolgd.

Transcendente meditatie volgens WikipediaTranscendente meditatie (TM) is een eind twintigste eeuw bekend geworden vorm van meditatie geïntroduceerd door Maharishi Mahesh Yogi in de jaren vijftig in India. Inmiddels hebben wereldwijd zes miljoen mensen een training gekregen in deze techniek, die meestal tweemaal per dag ruim een kwartier in een gemakkelijke zithouding beoefend wordt.

Transcendente meditatie heeft vele voordelen. Één van deze voordelen (en dat is waarom ik het doe) is dat transcendente meditatie helpt om “hoger bewustzijn” te bereiken: ieder mens zou “zuiver bewustzijn” in zich hebben, dat gemeenschappelijk is voor iedereen en dat, wanneer het met het waakbewustzijn wordt geïntegreerd, helpt bij het maken van de juiste keuzes in het dagelijkse leven. De meditatie zou deze integratie van het hogere bewustzijn met het waakbewustzijn bevorderen.

Ja, deze bovenstaande regel heb ik van Wikipedia *woo-yeah!*

Ga je ook eens verdiepen in transcendente meditatie. Mij heeft het al opgeleverd dat ik ontzettend rustig ben, en dan bedoel ik nagenoeg stressvrij. Mijn vriendin heeft letterlijk een connectie gemaakt met haar innerlijk, believe it or not!

Dus tip 3 is voor de wat meer gevorderde mensen die altijd streven naar meer (zoals ik!).

#4 Blijf altijd werken aan je persoonlijke ontwikkeling en groei

Wanneer je gelooft in het creëren van bewustzijn, dan geloof je ook dat er meer is in deze wereld.
Ik ben daarom ook never-nooit uitgeleerd (stoppen met groeien = jezelf naar de dood toewerken) en ik hoop jij dus ook niet!

Blijf daarom continu werken aan je persoonlijke ontwikkeling en groei. Verdiep je bijvoorbeeld in boeken en leiders zoals Dalai Lama. Je kunt het ook heel eenvoudig doen door mij te gaan volgen (wanneer je het nog niet doet):

 • via dit blog
 • Facebook
 • Instagram
 • en wat de toekomst ons nog meer zal bieden…

En wat je natuurlijk ook kunt doen is kennis met mij maken als jouw high performance coach.

Wat is jouw level van bewustzijn?

Ik creëer bewustzijn om erachter te komen wie ik echt ben, om zo de beste versie van mezelf te worden. Ik ben ontzettend benieuwd wat jouw level van bewustzijn op dit moment is. Ben je net pas voor jezelf begonnen of ben je al gevorderd?

Wil je meer weten over bewust leven én ondernemen klik dan eens hier.

In dit artikel gaf ik je een aantal tips over hoe je kunt groeien in jouw bewustzijn.
Besef goed: het is een keuze en daarbij dien je voor jezelf een levensstrategie op te stellen op basis van routines en gewoontes.

Op deze pagina zul je een aantal artikelen vinden die jou hierbij helpen.

Succes!

Ps. Heb jij mijn succesvolle boek Zo word je een gamechanger al besteld?

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.