fbpx

Boost De 9 Gebieden Van Persoonlijk & Zakelijk Succes

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
YouTube video
Ben je zakelijk al succesvol maar ga je persoonlijk door een rollercoaster van verschillende emoties? Wil je zowel zakelijk als persoonlijk succesvol worden? Ben je klaar om jezelf te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling? Wat je doel ook is, de 9 gebieden in het leven die bepalend zijn voor persoonlijk en zakelijk succes MOET je kennen om zo jouw succes 10 keer te boosten! Waarom moet je deze 9 gebieden begrijpen? Er zijn heel wat zakelijk succesvolle ondernemers die helaas op privégebied zwaar onderpresteren. Hetzelfde geldt andersom, mensen die hoog scoren op privégebied, scoren vaak laag op zakelijk gebied. Hoe dat kan? Deze mensen beschikken niet over de juiste manier van werken en zijn als een beginneling aan het jongleren en vragen niet om hulp aan experts in hun omgeving. De combinatie van zakelijk en persoonlijk succes begint bij het begrijpen van de 9 levensgebieden. Als je BEGRIJPT dat alle gebieden een connectie met elkaar hebben, begrijp je ook dat je alleen succes bereikt als je zowel persoonlijk als zakelijk deze gebieden aandacht geeft. Ready? Let’s go!

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 1: Interne Zelf

Heb jij ook voornamelijk een externe focus? Dan ben je niet de enige. Veel mensen in deze wereld denken dat ze een beter mens zijn, bijvoorbeeld door het hebben van een dure auto, merkkleding (die dan binnen 1 maand kapotgaat) of veel volgers op social media. Hoewel deze mensen misschien op extern gebied goed scoren, scoren ze vaak laag op intern gebied ook wel ‘interne zelf’ genoemd. Jouw eerste stap naar persoonlijk en zakelijk succes begint bij jouw interne zelf:
 • persoonlijkheid
 • geschenken
 • talenten
 • sterke punten
 • emoties
Ik vind mensen die hoog scoren op intern gebied duizend keer interessanter en aantrekkelijker dan mensen met een externe focus. Vroeger was ik ook zo’n ‘extern’ type. Ik stond zeven dagen per week in de sportschool en liep rond op festivals met een gespierd lijf maar zo verlegen en onzeker als ik weet niet wat. Ook verdiende ik al flink wat geld, maar mijn intenties waren niet altijd even zuiver. Kortom: vroeger scoorde ik hier en daar op extern maar totaal niet op intern gebied, wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik er zowel persoonlijk als zakelijk niet succesvoller op werd. Want laten we eerlijk zijn, wie valt er op een mooie dame of man die er van buiten mooi uitziet maar arrogant of ontzettend verlegen is? Ik niet!

Succes komt uit jezelf

Begin daarom ook altijd bij je interne zelf. Ik kan niet genoeg mensen aanmoedigen om eens een intakesessie te doen voor high performance coaching. Het is één van de eerste stappen om op een succesvolle manier te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling begint immers bij jezelf en niet bij de situatie om je heen. Denk na over:
 • wie je bent / wilt zijn (je kernwaarden);
 • wat je wilt bereiken in deze wereld;
 • je passie / je machtige missie;
 • sterke maar ook je zwakke punten. Van de zwakke kun je sterke punten maken;
 • de negatieve emoties die je ervaart en hoe je deze omzet in positieve emoties.
Kortom: de eerste stap naar persoonlijk en zakelijk succes begint bij jouw interne zelf. Zoek het 100% van binnen en word de beste versie van jezelf!

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 2: Memetic

Wat een memetic is? Meme is een zichzelf vermeerderende eenheid van de culturele evolutie, zoals een gen de eenheid is van de biologische evolutie. Een meme bestaat ook wel uit aspecten zoals:
 • overtuigingen;
 • ideeën;
 • kennis;
 • culturele normen.
Iedereen is een geweldig mens. Het zou arrogant zijn om te zeggen dat dat niet zo is. Helaas beseffen te weinig mensen dat ze van zichzelf een geweldig mens zijn. Dit alles heeft te maken met onze overtuigingen. Al vanaf de geboorte krijgen we vele overtuigingen over het leven mee. Deze krijgen we aangereikt door onder anderen:
 • vader en moeder;
 • broer en zus;
 • leraren;
 • vrienden;
 • autoriteiten.
Als jij je nooit hebt afgevraagd of jouw huidige overtuigingen wel kloppen, dan ben je een slaaf geworden van het systeem. Wat ik hiermee bedoel is dat je het leven leidt zoals anderen van jou verwachten. Je neemt geen persoonlijk leiderschap over jouw eigen leven en je kiest niet zelf welke overtuigingen wel en niet kloppen. Daarom moet je werken aan jouw memetic. Er zijn vele manieren om hieraan te werken, denk bijvoorbeeld aan:
 • meditatie;
 • affirmaties;
 • visualisatie;
 • breinprogramma’s om jouw onderbewustzijn te programmeren;
 • lezen van boeken en het volgen van trainingen;
 • etc.
Als je net zoals ik een elite performer bent, dan zijn op zijn minst bovenstaande activiteiten dingen die je dagelijks doet. Net zoals bij het gebied ‘interne zelf’ moet je bij dit gebied het heft in eigen handen nemen. Vraag jezelf af: wie is die beste versie van mezelf en hoe creëer ik die? Om daar mee aan de slag te gaan dien je jezelf te programmeren. Dat doe je onder andere met bovenstaande activiteiten. Wil je sneller doorgroeien? Dan adviseer ik jou om eenintake te doen voor high performance coaching.

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 3: Spiritualiteit

Heb jij iets met spiritualiteit? Toen ik er de eerste keer mee in aanraking kwam, vond ik het allemaal maar zweverig. Eerlijk gezegd wilde ik niks met deze ‘onzin’ te maken hebben. Oké, je raadt het al, ik kwam erachter dat spiritueel zijn verreweg van onzin is. We zijn immers allemaal spirituele wezens (believe it or not!). Spiritueel zijn brengt ontzettend veel. Of je nou wel of niet in God gelooft, dat maakt allemaal niks uit. Het gaat erom dat je inziet dat we leven in een wereld van overvloed in plaats van schaarste en gebrek. En dat wanneer we handelen vanuit zuivere en goede intenties we allemaal succesvoller kunnen worden. Spiritualiteit begint dan ook bij het hebben van de juiste mindset. Wanneer jij jezelf ervoor openstelt en wanneer je hier dagelijks mee aan de slag gaat, zul je stap voor stap zien hoe je zowel persoonlijk als zakelijk succesvoller wordt. En nee, spiritueel zijn betekent niet dat alles vanzelf komt aanwaaien en dat je niks hoeft te doen, dát is zweverig zijn! Spiritueel betekent dat je gelooft en dat je handelt naar wat je diep van binnen voelt. Dus ALTIJD actie ondernemen en never nooit denken dat het vanzelf komt aanwaaien. Wanneer je aan de slag wilt gaan met spiritualiteit, adviseer ik jou om dit artikel door te nemen: Spiritueel ondernemen en leven

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 4: Externe relaties

Is het je al opgevallen dat we van binnen naar buiten gaan? We zijn begonnen bij interne zelf, en via memetic en spiritualiteit gaan we nu naar ‘buiten’, naar onze externe relaties. Je hebt vast en zeker wel eens gehoord van het volgende:
Jij bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meeste mee omgaat.
Als je naar jezelf kijkt welke mensen staan dan het dichtst bij jou?
 • familie
 • vrienden
 • collega’s
 • netwerk
Hoe is dat bij jou? Wil je ook daadwerkelijk deze mensen om je heen hebben? Wanneer je op dit moment vrienden hebt die enkel klagen en die jouw energie wegnemen, dan wil ik je vragen om te stoppen met deze relaties. Het leven is te kort om energieslurpers om je heen te hebben. Besef nogmaals goed dat je gaat lijken op de mensen waarmee je het meest omgaat. Dit is de reden waarom mijn vriendengroep zo ontzettend klein is. Ik wil enkel mensen om mij heen hebben die het beste in mij omhooghalen. Hanteer daarom de volgende regel:
Vrienden kun je ALTIJD kiezen. Familie niet maar wel de hoeveelheid tijd die je met hen doorbrengt.
De meest succesvolle mensen van deze wereld weten als geen ander hoe belangrijk hun externe relaties zijn. Dus kijk daarom nu naar de mensen die het dichtst bij je staan en stel jezelf de volgende vraag: Zou ik met het leven van de anderen willen wisselen? Nee? Vraag jezelf dan nog eens goed af of je deze mensen om je heen wilt hebben.

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 5: Netwerk

Net zoals de meest succesvolle mensen beseffen hoe belangrijk hun externe relaties zijn, weten ze ook als geen ander hoe belangrijk hun netwerk is. Het netwerk dat bestaat uit:
 • communities (denk bijvoorbeeld aan social media of misschien wel een eigen community die je hebt);
 • strategische partners;
 • klanten.
Snel zakelijk en persoonlijk succesvol worden doe je met een netwerk van mensen om je heen die dezelfde kant op kijken. In het boek van ‘Think and Grow Rich’ hebben ze het hierbij over een mastermind(groep). Zelf heb ik ook een mastermindgroep opgericht met internationale leden. We spreken wekelijks af om zo onze gedeelde ideeën naar een hoger level te brengen. Maar niet alleen een mastermind is van belang. Hoe is het met de klanten waar jij voor werkt? Passen die wel echt bij jou? Te veel ondernemers die ik spreek hebben vrij weinig A-klanten, klanten waar ze echt gelukkig van worden en die ook nog eens goed betalen. Hoe dit tekort aan A-klanten komt? Deze ondernemers hebben vaak een laag zelfvertrouwen, handelen vanuit angst en denken dat er schaarste / gebrek in de wereld is, waardoor ze iedere klant willen binnenhalen. Domme zet! Als ondernemer wil je alleen A-klanten hebben. Klanten die je veel energie geven, weinig zeuren en goed betalen! Vergeet immers niet: wanneer jij KIEST om te werken voor minder, zul je nooit all-in gaan. Jouw energie wordt dan opgeslurpt door slecht betalende klanten die ook nog eens veel klagen.
A-klanten zorgen voor energie! Alles daaronder kost je energie. JIJ kiest altijd!
Zorg er daarom voor dat je ook hier weer goed om je heen kijkt en KIEST welke mensen jij in jouw community, mastermind en klantenkring wilt hebben.
Jij kiest altijd! Believe it or not!

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 6: Financieel

Hoe sta jij er op dit moment financieel voor? Heb je geen idee? Ik wist hier ook vrij weinig vanaf toen ik als ondernemer begon. Pas in mijn tweede ondernemersjaar ging ik hier tijd aan besteden. Verstand hebben van financiën is een must om zowel persoonlijk als zakelijk succesvol te zijn. Je dient hierbij te denken aan:
 • geld (dûh!);
 • investeringen;
 • budgettering;
 • verzekeringen.
Ik ken heel wat ondernemers die veel geld verdienen maar nog altijd in de geldproblemen zitten. Waarom? Ze hebben geen duidelijk beeld van hun financiën, waardoor er meer uit gaat dan er binnenkomt. Komt je bekend voor? Dan adviseer ik jou om eens te kijken of je een goede accountant kunt vinden die jou een financiële training kan geven zodat je het besef krijgt hoe je er financieel voorstaat. Tijdens mijn business coachingstrajecten is financiën altijd een vast onderdeel. Ik wil immers niet dat mijn klanten veel geld verdienen maar onderaan de streep negatief draaien. Mijn klanten leer ik daarom onder andere om:
 • inkomsten en uitgaven helder te maken;
 • hun inkomsten en uitgaven te optimaliseren (van inzicht -> slimme keuzes);
 • geld in eerste instantie te investeren in indexfondsen (je moet immers geld voor later hebben);
 • de juiste verzekeringen af te sluiten (anders kun je goed nat gaan).
De financiële kant is misschien niet sexy, ik kan je vertellen dat het een enorme impact heeft op zowel jouw persoonlijke als zakelijke succes. Investeer daarom in jouw financiën en zorg er tenminste voor dat je een boekhouder hebt. Deze verdient zichzelf dubbel en dwars terug (als je een goede hebt).

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 7: Fysiek

Scoren op fysiek gebied is voor veel mensen een uitdaging. Je fysiek heeft wel een enorme impact op persoonlijk en zakelijk succes. Wat ik bedoel met jouw fysiek?
 • Jouw huis of kantoor
 • Meubels
 • Apparatuur en technologie
Wanneer je ondernemer bent dan is het een MUST om zowel je huis als kantoor, meubels en apparatuur op orde te hebben en schoon te houden. Wij zijn immers snel afgeleid en een niet schoon huis/kantoor of apparaten die slecht werken zorgen er niet alleen voor dat we snel worden afgeleid maar ook dat we niet optimaal kunnen presteren. Kijk eens om je heen en stel jezelf de volgende vragen:
 • Heb ik het huis netjes voor elkaar? Zo niet, tijd voor een schoonmaakster?
 • Is mijn kantoor strak en heb ik enkel de dingen op mijn bureau die ik ook echt gebruik?
 • Zit mijn bureaustoel goed?
 • Werken mijn computer en andere apparatuur naar behoren of lopen ze vast?
 • Is mijn computer netjes opgeschoond en heb ik slechts de tabbladen / programma’s openstaan die ik ook daadwerkelijk op dat moment gebruik?
Zoals ik al zei: afleiding is overal om ons heen en het is aan ons de keuze om dit te elimineren. Dat is ook de reden waarom ik er een steengoed artikel over heb geschreven: Dé 5 Krachtigste Gewoontes tegen Afleiding.
Afleiding is overal om ons heen en het is aan ons om dit te elimineren.

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 8: Lichaam

Als elite performer weet ik als geen ander hoe belangrijk ons lichaam is. Zonder gezond lichaam zul je never-nooit succesvol worden. Werk daarom dagelijks aan jouw:
 • lichaam;
 • gezondheid;
 • energie.
Tijdens mijn high performance coachingstraject zoom ik hierop in tijdens de derde sessie. Iedere keer weer valt het mij op dat weinig mensen goed beseffen hoe belangrijk hun lichaam is. Vaak zijn ze veel drukker met andere gebieden en investeren ze te weinig tijd en geld in hun lichaam. Bij mij gaat er maandelijks flink wat geld naar mijn lichaam. Denk hierbij aan:
 • biologische groentes van de groenteboer;
 • biologisch vlees van de slager (ja, ik kan zelfs de dieren bezoeken);
 • de juiste supplementen (niet goedkoop maar verbetert de kwaliteit van leven minstens 10 keer);
 • minimaal 5 keer per week naar de sportschool;
 • minstens 5 keer per week yoga;
 • als het even kan 2 keer per maand een massage (ik mik zelfs op 4 keer per maand);
 • minstens 7 keer per week meditatie en trainen van mijn brein op basis van breinprogramma’s;
 • en zo kan de lijst nog wel even door gaan.
Ik wil dat je beseft dat je niet genoeg geld kunt investeren in jouw lichaam. Let op het volgende:
Mensen die weinig geld investeren in hun lichaam, moeten later meer geld besteden aan medicatie en dergelijke. Mensen die veel geld investeren in hun lichaam, hebben een betere kwaliteit van leven en gebruiken later minder medicatie.
Aan jou de keuze, je kiest voor goedkoop vlees en groentes van de supermarkt of je betaalt iets meer, maar dan weet je dat er geen antibiotica, hormonen en andere troep in je eten zitten die jouw kwaliteit van leven drastisch omlaaghalen. Mijn advies is om te kijken naar lichaam, gezondheid en energie en om hier direct actie op te ondernemen. Besef het volgende goed:
Jouw lichaam is als een energiecentrale, het heeft energie nodig om energie te geven.

Persoonlijk & Zakelijk Succes gebied 9: Natuur

Een mooie afronding van dit artikel doen we op basis van het laatste omgevingsgebied namelijk: de natuur! Wanneer ik het heb over de natuur, dan heb ik het onder andere over:
 • buitenshuis zijn;
 • seizoenen;
 • levenscyclus.
De natuur heeft een grote impact op ons persoonlijke en zakelijke succes. Zo is het ontzettend belangrijk om minstens 30 minuten per dag buiten te zijn om voldoende zuurstof binnen te krijgen, maar ook om ons lichaam in beweging te zetten. Uit onderzoek blijkt dat je lichaam reageert op naar buiten gaan wanneer het ’s morgens licht wordt. Het zorgt voor het op gang brengen van je brein én het ‘programmeert’ je lichaam om eerder in de avond melatonine aan te gaan maken waardoor je beter slaapt. De natuur zorgt er ook voor dat we in het NU kunnen leven en dat we onszelf bevrijden van de duizenden gedachten die door ons hoofd gaan. En natuurlijk hebben de verschillende seizoenen ook een grote impact op hoe wij ons voelen. Wanneer je niet minstens 30 minuten per dag buiten bent, dan zul je vele malen minder succesvol zijn. Zoals ik al zei zorgt buiten zijn voor:
 • een gezonde dosis zuurstof naar je hersens;
 • ontspanning en rust (loslaten van stress);
 • het opdoen van nieuwe ideeën (activeren van je creatieve brein);
 • in het nu leven;
 • beweging (goed voor het pompen van jouw hart);
 • etc
Volg daarom op zijn minst het volgende advies op: ga 30 minuten per dag naar buiten! Meer tijd buiten zijn is bonuspunten wat resulteert in een flinke boost op zakelijk en persoonlijk gebied.

De KEUZE is nu aan jou

In het leven hebben we simpelweg altijd een keuze. Jij hebt nu de keuze of je het slechts houdt bij het consumeren van dit artikel of dat je daadwerkelijk ook aan de slag gaat. Je weet immers nu wat de 9 omgevingsgebieden zijn om zowel zakelijk als persoonlijk succesvoller te worden. Wat gaat het worden? Wanneer je ECHT serieus in het leven staat, wil ik je het volgende vragen om te doen:
 1. Deel dit artikel met minstens 3 mensen om jou heen in de aankomende 60 minuten (wanneer je andere mensen leert wat jezelf hebt geleerd dan onthoud je het beter).
 2. Wanneer je klaar bent voor een snellere groei op zakelijk en persoonlijk gebied, doe dan nu een geheel gratis intake en krijg 1 uur coaching!
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.