fbpx

Boost Jouw Persoonlijke Groei Met De Factor 10

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Persoonlijke groei helpt je om méér te bereiken in je leven. Dat vraagt wel een investering in tijd en geld en dat doe je natuurlijk graag op de juiste manier. Ik deel hier alvast de allerbelangrijkste groeitips die ik iedereen leer tijdens mijn businesscoaching?

Let op: de volgende tips boosten jouw persoonlijke groei met de factor 10!

#1 De ‘persoonlijke groei’ mindset

Laat de mindset van angst, schaarste, gebrek en belemmerende overtuigingen achter je. Ga eens heel bewust nadenken over de volgende vragen:

  • Wat zijn jouw overtuigingen?
  • Op welke manier kijk jij naar de wereld?
  • Hoe zie jij jezelf?
  • Wat zijn je gedachten over geld?
  • Hoe denk jij over succes?

En zo zijn er nog wel meer vragen waarvan de antwoorden je inzicht geven in de dingen die je tegenhouden in je leven. Als je die negatieve overtuigingen over jezelf en de wereld kent, kun je eraan gaan werken om ze om te zetten in positieve overtuigingen die je helpen bij jouw persoonlijke groei. Wanneer je dit niet doet, bereik je nooit die doorbraak in je leven omdat het negatieve in de weg blijft zitten.

Neem persoonlijk leiderschap door bewust te kiezen wat jou wel en niet helpt.

Tijd besteden aan jouw mindset, de beste investering die je kunt doen!

Gesproken over investering…

#2 De ‘persoonlijke groei’ investering

Als je succesvol wilt worden, dien je te investeren. Dan bedoel ik niet investeren in vastgoed e.d. maar juist in jezelf! Wekelijks spreek ik vele ondernemers die een intakesessie doen voor high performance coaching. Het valt mij op dat er ondernemers tussen zitten die niet begrijpen dat ze geld moeten investeren in zichzelf om persoonlijk te groeien. Zij zoeken vooral gratis informatie (waar ze vervolgens vaak niets mee doen).

Hoe zit dit bij jou? Ben jij bereid om geld in jezelf te investeren? Investeren in je persoonlijke groei? Dan heb ik het niet alleen over boeken, seminars, online-trainingen en 1-op-1-coaching maar ook over:

  • gezondheid;
  • fitheid;
  • productiviteit;
  • relaties.

Veel mensen realiseren zich niet dat de laatste vier ook een heel belangrijke rol spelen. Hun gezondheid verwaarlozen ze vaak met alcohol en slecht eten. De fitheid loopt gevaar omdat er geen tijd is om voldoende te bewegen en de productiviteit heeft vaak te lijden onder te weinig slaap. Relaties staan onder druk door stress.

Komt je dit bekend voor? Dan is het echt tijd om te investeren in jezelf.

Als ‘ervaringsdeskundige’ weet ik als geen ander dat je het geld wat je in jezelf investeert er minstens honderd keer uithaalt. Op basis van mijn ervaringen ontwikkelde ik een high performance coaching programma wat voor jou een mooie start kan zijn van jouw persoonlijke groeiproces.

#3 De ‘persoonlijke groei’ kernwaarden

Ben jij bekend met je persoonlijke kernwaarden? Nee? Dan is het van belang om hier even goed bij stil te staan.

Persoonlijke kernwaarden zorgen ervoor dat je maximale voldoening haalt uit jouw leven. Als jij je kernwaarden niet kent, kun je er ook niet naar leven. Uit veel onderzoeken is duidelijk naar voren gekomen dat mensen een voldaan gevoel hebben wanneer ze leven vanuit hun kernwaarden. Het zorgt ervoor dat je gaat leven als de beste versie van jezelf. Kortom: het is tijd om aan de slag te gaan! Ik heb een geheel gratis training opgezet die je helpt bij het vinden van jouw kernwaarden.

Klik hier en volg nu de gratis training 

#4 De ‘persoonlijke groei’ focus

Persoonlijke groei is voor iedereen anders. Voor de een is het belangrijk om te groeien op het gebied van mindset en bij de ander vraagt leiderschap meer aandacht. Waarin wil jij groeien / ontwikkelen?

Als je weet welk onderwerp dat is, dan is dit voor jou het focusonderwerp op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Kijk wie daar wereldwijd het allerbeste in is en ga zijn boek(en) lezen en/of zijn trainingen volgen. Mijn advies is altijd om eerst het boek te lezen om er op die manier achter te komen of de informatie / kennis ook echt interessant is. Let op, lees niet alleen, maar pas dat wat je leest ook direct toe in de praktijk. Enkel op deze manier zal je echt iets aan de kennis hebben en het ook onthouden.

Dus vertel mij, wat is jouw focusonderwerp op het gebied van persoonlijke groei? Ga all-in op dit onderwerp, focus en stop met tijd verdoen aan andere onderwerpen die jou niet helpen bij het maken van de grootste doorbraak in jouw leven.

#5 De ‘persoonlijke groei’ valkuil

Ik moet je ook even waarschuwen voor een valkuil: de consumptieval, ofwel je leest heel veel, maar past niets toe in de praktijk.

Mijn klanten bereiken ontzettend grote doorbraken in hun leven doordat ze alles wat ze leren DIRECT toepassen in de praktijk. Dit is het voordeel van het hebben van een high performance coach. Als coach houd ik jou namelijk committed aan de afspraken die jij met jezelf / mij maakt. Op deze manier voorkom je dat het slechts bij kennis vergaren blijft. Alles wat je leert dien je toe te passen in de praktijk en dat is waar het bij 95% van de mensen fout gaat. Dat zijn de mensen die hier en daar wat lezen en waar het slechts bij lezen blijft.

Maak daarom van ieder boek dat je leest een samenvatting en pas hetgeen je leert ook direct toe in de praktijk zodat je het beter onthoudt en daadwerkelijk resultaat gaat bereiken.

#6 De ‘persoonlijke groei’ langetermijnvisie

Persoonlijk groeien is nooit klaar, het moet een langetermijnvisie worden. De meest succesvolle mensen in deze wereld noemen zichzelf ‘forever students’. Zij weten als geen ander dat persoonlijke groei iets is voor altijd.

Zelf zeg ik ook wel het volgende:

Ons levensdoel is groei

Stoppen met groeien, is stoppen met leven en daarom is persoonlijke groei een langetermijnvisie. Ik kan je zeggen dat ik zelfs na 10 jaar van persoonlijke ontwikkeling nog altijd nieuwe dingen leer. En ik besef ook dat ik nooit ben uitgeleerd en dat vind ik zo geweldig aan het leven!

Ik daag je daarom uit, stop nooit met groeien en zie persoonlijke groei als een langetermijnvisie in plaats van iets wat je tijdelijk doet.

#7 De ‘persoonlijke groei’ verslaving

Je mag persoonlijke groei ook leuk vinden. Nee, je MOET het ook leuk vinden, het moet een verslaving worden, anders houd je het niet vol.

En ik kan hier over meepraten…

Vele jaren geleden stond persoonlijke groei niet bovenaan mijn lijstje. Ik was veel meer in andere dingen geïnteresseerd, totdat ik de eerste boeken las over persoonlijke ontwikkeling en de kennis ging toepassen in de praktijk. Na slechts één maand plukte ik de vruchten ervan en ging ik me meer en meer verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard werkte niet alles wat ik aan het lezen was in de praktijk, de meeste dingen werkten wel en al snel begon het een verslaving te worden.

Mijn verslaving op dit moment (en die zal ook voor altijd blijven) is de beste versie van mezelf worden. Om de beste versie van mezelf te worden ben ik een forever student omdat het altijd beter kan.

De bonustip: word ook verslaafd! Door deze gezonde verslaving creëer je continu doorbraken in jouw leven.

Ben je klaar voor de next-step?

Ben je klaar om de eerste grote doorbraken te maken in jouw persoonlijke en zakelijke leven? Vraag dan nu een geheel gratis en vrijblijvende 1 uur durende coachingsessie aan. Ik beloof je dat je aan het einde van het uur minimaal 1 grote doorbraak hebt gemaakt.

Klik hier en doe je intake!

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.