fbpx

Commitment! De Eerste Stap Naar een Succesvol Leven

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Vraag jij je wel eens af wat het geheim is achter de meest succesvolle mensen in deze wereld? Ben jij tevreden met je leven? Of wil jij ook succes en ben je klaar voor een persoonlijke of zakelijke doorbraak?

Als jij meer uit jouw leven wilt halen heb ik goed nieuws. Je kunt stoppen met verder te zoeken op internet. In dit artikel ga ik jou vertellen over de nummer-1-eigenschap die je moet beheersen als je een echte high performer wilt worden.

Wat die ene eigenschap is….? Juist ja: COMMITMENT!

Waarom gemiddeld zijn en gemiddeld leven?

Stel je even voor:
Een gemiddeld inkomen verdienen, zo nu en dan naar een gemiddeld restaurant gaan, een gemiddelde vakantie vieren en een gemiddelde relatie hebben.

Klinkt best, eh…, gemiddeld, toch?!

Een gemiddeld leven waarin je altijd binnen de lijntjes kleurt (comfortzone) mist fun en uitdaging. Dat is toch niet het leven wat jij wilt? Nee? Als jij het hoogste potentieel en de beste performance wilt bereiken op alle terreinen van jouw leven, lees dan verder en leer hoe jij de gemiddelde massa, 95% van de wereld, verlaat en je kunt aansluiten bij de elite high performers, 5% van de wereld.

Weet je wat het is? Alles maar dan ook echt alles is mogelijk in deze wereld! Zegt op dit moment alles in jou “Ja…echt niet!”? Dan weet je in ieder geval wat jou tegenhoudt, jouw: mindset! Laten we daar dan eerst maar eens even samen in duiken.

Jouw mindset zit je in de weg

Als mensen zijn we gevormd, door ouders, familieleden, docenten, vrienden, collega’s en ga zo maar door. Als kind waren we continu bezig met het imiteren van andere mensen om zo onszelf te ontplooien en te groeien in deze wereld. Daar zitten dingen tussen die jou ontzettend hebben geholpen met waar jij nu staat in jouw leven, maar ook dingen waar je beter afscheid van kunt nemen. Want laten we heel eerlijk zijn: Hebben alle mensen om jou heen een WINNAARSMINDSET?

Als je het mij vraagt, refereer ik altijd aan de 95% van de mensen in deze wereld die geen winnaarsmindset hebben omdat ze een gemiddeld leven leiden. Als jij bij die 95% hoort, bestaat het gevaar dat je bepaalde eigenschappen en mindset-elementen hebt die jou als aankomend high performer in de weg zitten.

Denk hierbij aan mindset-elementen zoals:

 • denken in  schaarste;
 • bang zijn om te falen;
 • je veilig voelen in jouw comfortzone;
 • niet kunt kiezen in deze wereld.

De lijst kan ik nog veel langer maken. Het is goed om te beseffen dat jij bent gekomen waar je nu bent door de mindset die je hebt. Veel mensen hebben een beperkte mindset, waardoor ze denken dat ze niet alles kunnen krijgen in deze wereld. Ze geven al snel op wanneer dingen te moeilijk worden.

Herken jij die mindset en ben je er klaar mee?
Wil je doorbreken in jouw leven?

Dan is het tijd om één van de belangrijkste eigenschappen van een high performer te omarmen:

COMMITMENT!

Vraag: hoe commited ben jij in het leven, in alles wat je doet?
Welke score tussen de 1 en 10 geef jij jezelf? De meeste mensen scoren een 4 op het gebied van commitment. Ze zeggen wat ze graag willen, maar doen het vervolgens niet.

Zeg niet alleen wat je wilt doen, doe het ook!

Het type mensen dat met hun goede wensen komt voor het nieuwe jaar:

 • Na 1 januari ga ik 4 keer in de week sporten.
 • Vanaf morgen ga ik gezond eten.
 • Volgende week stop ik met roken.
 • Na deze maand wordt alles beter.

Herken jij jezelf in één van de uitspraken? Dan kan ik je vertellen dat je niet commited bent aan jouw leven. De pijn die je diep van binnen hebt, is niet groot genoeg. Wanneer je verder wilt komen in jouw leven moet je 100% inzet tonen en wel NU!

Commitment is het onderscheid tussen behoren tot de 95% met een gemiddeld leven en de 5% high performers.

Commitment betekent dat: 

 • je er voor gaat, no matter what!
 • je accepteert dat je struggles gaat ervaren in je leven en toch doorgaat!
 • niemand je kan tegenhouden!
 • de enorme barrière tussen waar je nu staat en waar je naar toe wilt jou niet tegenhoudt. Je gaat er met al jouw power doorheen!

Commitment is simpelweg: DOEN, EN WEL NU!

Commitment is niet altijd even leuk en dat is ook de reden waarom 95% van de mensen die inzet mist. Ze zijn bang om hun comfortzone te verlaten, om te falen, ze denken dat ze het niet kunnen, kijken te veel naar het verleden en hebben negatieve gedachtes.

Laat jou dat niet gebeuren. Om bij de top 5% van de wereld te komen maak je vandaag de keuze voor 100% commitment in jouw leven.

Hoe word ik commited?

Commitment in jouw leven begint bij 1 “simpel” ding, namelijk: EEN KEUZE MAKEN! Alles begint bij het maken van die ene keuze om tegen jezelf te zeggen:

Genoeg! Ik accepteer niet langer van mezelf dat ik op deze manier verder ga met leven! Vanaf vandaag maak ik commitment 1 van mijn persoonlijke kernwaarden!

In de bovenstaande regel zitten meteen 2 belangrijke elementen die je direct vandaag toe moet passen, namelijk:

 1. Een keuze maken
 2. Commitment jouw persoonlijke kernwaarde maken

Persoonlijk groeien kan alleen als je de identiteit die je heeft gebracht waar je nu bent achter je laat. Het is tijd om te kiezen wie je wilt zijn.

Tijdens mijn 1-op-1-coaching of groepscoaching is de eerste stap altijd kiezen wie je wilt zijn. We maken hier altijd gebruik van 2 typen kernwaarden:

 1. Wie wil jij als persoon zijn?
 2. Wie wil jij zijn in je communicatie met anderen?

Commitment als één van jouw persoonlijke kernwaarden, zorgt ervoor dat je dagelijks meerdere keren naar deze persoonlijke kernwaarde kijkt en heel eerlijk naar jezelf bent wanneer je antwoord geeft op de vraag: Hoe commited ben ik vandaag in mijn leven?

Hoe commited ben ik vandaag in mijn leven?

Commitment is een struggle

Commitment is er niet van de een op de andere dag. Het wordt een struggle en dat dien je te accepteren. Het gaat hierbij immers om een identiteitswitch en het is o zo makkelijk om vroeg of laat weer terug te vallen op je oude identiteit.

Ik kan je eerlijk vertellen dat commitment ontzettend heerlijk is! Commitment geeft je namelijk diep van binnen dat gevoel dat tegen jou zegt: Hè, hè, eindelijk ga je leven naar jouw maximale potentie en beste performance!

Dat heerlijke gevoel behoud je alleen wanneer je commited blijft, hoe hard de struggles ook zijn. Wanneer je op bepaalde momenten wilt opgeven, zal je een misselijkmakend gevoel ervaren omdat je niet leeft naar de beste versie van jezelf. En je mag blij zijn met dat misselijkmakende gevoel, want dat gevoel vertelt je dat je zoveel beter bent dan dat je je op dat moment voordoet!

Vertel het anderen!

Zoals ik al zei: commitment kan een “pain in the ass” zijn als je eraan begint. Het helpt als je jouw commitment deelt met anderen. Je hebt dan een extra drijfveer, je wilt anderen (en jezelf) immers niet teleurstellen. Om je commitment op high-performance-peil te houden is het ook goed om in contact te komen met anderen die het maximale uit hun leven willen halen. Spreek af dat je elkaar een ‘slap in the face’geeft als een van jullie de afspraken niet nakomt.

Dat geldt ook als ik je ga coachen. Iedereen die ik coach dient COMMITED te zijn richting mij! Geen commitment is simpelweg geen coaching van mij. Als high performance coach PUSH ik mensen! Ik push ze omdat ik weet hoeveel ze dat zal brengen! Alleen zo ga je buiten je comfortzone en kun je persoonlijk groeien.

Voorbeeldje: toen ik de eerste skydive in mijn leven maakte, was het mijn mindset die mij pushte en de instructeur die de jump maakte. Dat is ook één van de redenen waarom ik ben gaan skydiven. Er is niks zo groots als het maken van een jump uit een vliegtuig dat normaal aan het vliegen is. Het vergt ballen en commitment met jezelf. Want op het moment dat ik met 2 benen uit het vliegtuig hing, zei ik tegen mijzelf: 

IK BEN DE BAAS OVER MIJN MINDSET! IK DOE WAT 95% VAN DE WERELDBEVOLKING NIET DOET EN DAAROM DOE IK HET!

Ben jij klaar voor 100% commitment?

Vertel eens, ben jij echt klaar om commited te zijn? Ik wil het van jou horen! Ik wil dat je het commitment NU maakt door hieronder te reageren met: JA, IK BEN COMMITED!

Jouw eerste stap naar een high performance leven begint bij commitment. Als jij geen reactie kunt geven op dit artikel met: “Ja, ik ben commited” dan geeft het aan dat jij nog niet klaar bent om die stap te zetten, dat je accepteert dat je bij de 95% hoort en nooit jouw volledige potentie en beste performance bereikt op alle gebieden van jouw leven.

Ik wil je graag uitnodigen over te steken naar de 5%! Bij de die-hards, de mensen die echt commited zijn! Sluit jij je aan? Reageer hieronder wanneer je klaar bent voor de next-step, dan daag ik je graag uit tijdens een 1-op-1-strategiesessie.

Succes!

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.