fbpx

De 3-Fasenstrategie van Elite Performers

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Wil jij een buitengewoon leven? Een leven waarin je alles uit jezelf haalt en jij je dromen en doelen sneller bereikt dan je ooit had durven te dromen? Dat kan, maar dan moet je gaan trainen. Alleen dan kun jij je bij de 5% van elite performers van deze wereld voegen. Ik laat je zien hoe jij met de 3-fasenstrategie van elite performers een buitengewoon leven kunt leiden. Enne, je moet ook nog even zeven ‘spieren’ trainen.

Elite performers? Wie zijn dat?

Elite performers zijn mensen die alles uit hun leven halen en leven volgens het motto “Die Empty”. In de kern verschillen elite performers niet van andere mensen. Het onderscheid zit hem in leven volgens de 3-fasenstrategie waardoor zij alles uit hun leven halen. Als de dag daar is, zullen zij compleet leeg sterven. Velen dromen, vertellen, fantaseren of scheppen op over een buitengewoon leven en maken het nooit waar. Dat komt omdat de 3-fasenstrategie heel eenvoudig is, maar veel inspanning vraagt. Daarom leeft slechts 5% van de wereld volgens deze strategie. Geloof me, buitengewoon leven is ook mogelijk voor jou! Denk je dat je er op dit moment nog niet klaar voor bent? Of ben je van mening dat succesvol zijn in je DNA moet zitten of dat echt niet iedereen een elite performer kan worden? Heb je deze gedachten? Dan…,  heb je een beperkte mindset! Laat ik eens beginnen met het uitleggen van de 3-fasenstrategie, dan weet je wat je te doen staat.

Fase 1: Geloofssysteem

We laten ons graag beperken in ons doen en laten. Ja, jij ook, ook al denk je misschien van niet. Punt is dat het onbewust gebeurt. Vanaf de dag dat je werd geboren, word je beïnvloed. Deze invloeden hadden en hebben een enorme IMPACT op je geloofssysteem. Vele mensen in deze wereld denken in:
 • schaarste
 • gebrek
 • laag zelfbeeld
 • etc
Het is niet erg, het betekent alleen dat jij op dit moment een geloofssysteem hebt dat jou in de weg zit naar een buitengewoon leven. Jouw geloofssysteem is continu actief en wanneer jij geen bewustzijn creëert leef je volgens de verwachtingen en invloeden van andere mensen.

Meesterschap over je mindset

 • “Ik ben niet goed genoeg.”
 • “Ik kan dit niet.”
 • “Mensen denken dat ik raar ben.”
 • “Succesvolle mensen komen uit succesvolle gezinnen.”
 • etc
Je hebt vast en zeker wel eens één of meer van bovenstaande gedachten ervaren. Toch? Heb je deze gedachten voor waarheid aangenomen? Of weet je dat het slechts gedachten zijn en dat ze niet tot de realiteit behoren? Jouw eerste stap is meesterschap krijgen over jouw mindset. Pas daarna kun je ook meesterschap krijgen over jouw geloofssysteem. Dit doe je door dagelijks bewuste keuzes te maken. Elite performers werken dagelijks minimaal 1,5 uur aan hun geloofssysteem. Ze doen dit op basis van: Slechts wanneer jij begrijpt hoe je meesterschap krijgt over jouw geloofssysteem ben je klaar om aan de tweede fase te beginnen.

Fase 2: Gewoontes

Als je bent begonnen met werken aan jouw geloofssysteem, ben je klaar voor het creëren van gewoontes. Gewoontes benoem ik vaak in de engelse term ‘habits’. Dit woord vind ik persoonlijk sterker klinken. We hebben allemaal habits. De valkuil is dat wij ons niet bewust zijn van de vele habits die wij hebben en we beseffen al helemaal niet dat de meeste ons in de weg zitten naar een buitengewoon leven. Weet jij van jezelf welke habits jij hebt?
Breng al jouw gewoontes (habits) in kaart in 2 kolommen: positief en negatief. Negatieve habits gevonden? Denk ze om naar positieve.
Wanneer je niet van jezelf weet welke gewoontes je hebt (dat betwijfel ik zeer…), vraag dan jouw partner of een goede vriend of vriendin eens wat jouw positieve en negatieve gewoontes zijn. Elite performers hebben ook negatieve gewoontes. We hebben ze allemaal. Enkel zijn elite performers zich bewust van hun negatieve gewoontes en trainen zij zichzelf om zich deze gewoontes af te leren.

Nu komt het ‘grootste geheim’

Het aanleren van een nieuwe gewoonte duurt 66 dagen! Yup, dat lees je helemaal goed! Het duurt 66 dagen en daarom lukt het zo weinig mensen om het vol te houden. Velen geven ze het na drie weken, ongeveer twintig dagen dus, al op. Onderstaande afbeelding van Robin Sharma legt het duidelijk uit: elite-performers-habits Zoals je ziet vraagt het creëren van een gewoonte iedere dag meer en meer wilskracht. Straks lees je dat wilskracht één van de zeven ‘spieren’ is die je moet trainen. Na 66 dagen bereik je het punt dat een nieuwe gewoonte is geïnstalleerd. Dan heb je weer meer wilskracht tot je beschikking om een nieuwe gewoonte aan te leren. Dit is dan ook direct de strategie van elite performers:

Elite performers leren zich iedere 66 dagen minstens 1 nieuwe gewoonte aan. Door dit hun hele leven te doen, bereiken ze elite performance resultaten in hun leven.

De meeste mensen falen hier omdat zij zich niet consequent houden aan het aanleren en uitvoeren van nieuwe habits. Om een echt verschil te maken dien je namelijk meedogenloos te zijn. Ja, ook dat lees je goed, een buitengewoon leven krijg je door onder andere meedogenloos te zijn. Enkel zo bereik je het level van elite performer. En wanneer je beseft hoe belangrijk het aanleren van habits is, kun je aan fase 3 gaan werken….

Fase 3: Rituelen (routines)

Je hebt vast en zeker wel eens gehoord van rituelen (routines) en ze ook wel eens toegepast in jouw leven. Toch? De vraag is enkel: Deed jij dit ook daadwerkelijk iedere dag? Dit is namelijk direct het verschil tussen elite performers en de overige 95% van de wereldbevolking. Elite performers trainen zichzelf om zich dagelijks aan hun rituelen (routines) te houden. No matter what, of ze een goede dag hebben of niet, ze doen het ALTIJD. Elite performers weten dat hun leven bestaat uit zeven verschillende ‘spieren’.

De zeven spieren van elite performers

 1. Optimisme
 2. Focus
 3. Wilskracht
 4. Meedogenloosheid
 5. Genialiteit
 6. Uitvoering
 7. Vereenvoudiging
Ze worden spieren genoemd omdat je ze daadwerkelijk kunt trainen. En net zoals bij arm- of beenspieren dien je ze vaker  per week te trainen om ze ook daadwerkelijk sterker te maken. Dit is dan ook de reden waarom er een groot verschil is tussen elite performers en 95% van de wereldbevolking:
Elite Performers doen dat wat 95% van de wereldbevolking niet doet
En nee, dat wil niet zeggen dat elite performers alles leuk vinden wat ze doen. NO WAY! Ze doen ontzettend veel dingen die ze daadwerkelijk haten. Zo gaf één van ’s wereld beste National Football League spelers (NFL) toe dat hij football verschrikkelijk vond, maar dat hij slechts voldoening haalde uit het bereiken van zijn doelen. Dit laat dan ook direct zien waarom het niet eenvoudig is om een elite performer te worden. Je moet immers vaak werk doen waar je totaal geen zin in hebt. Resultaat is wel dat je spieren sterker worden. En dit is dan ook direct weer het geheim achter de elite performers:
Elite Performers doen zelfs de dingen die ze écht haten!
Ik zal je eerlijk vertellen dat ik totaal geen zin had om een artikel te schrijven. Met grote tegenzin ben ik het toch gaan doen met de intentie om een topartikel te schrijven! En ik kan je één ding vertellen: als ik dit artikel af heb zal ik me goddelijk voelen! Waarom? Omdat ik door deze keuze mijn “Wilskracht-  en Uitvoeringspier” heb getraind. Dus ben jij klaar voor fase 3? Heb jij het in je om voor jezelf rituelen en routines op te zetten die jou een buitengewoon leven geven? Stel dan een routine op die je ook echt dagelijks toepast. Mijn routine? Die vind je hier.

Klaar om een elite performer te worden?

Ben je klaar om een buitengewoon leven te leiden? Om te gaan leven als een échte elite performer, waarbij je maar al te goed beseft dat het een manier van leven moet worden waar je dagelijks hartstikke hard aan werkt? Wanneer je daar voor klaar bent, nodig ik je graag uit voor een gratis intakegesprek.
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.