fbpx

Dé 4 kernwaarden van High Performers en High Achievers!

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

YouTube video

Ben jij van jezelf een échte high performer of high achiever? Of ben je druk bezig om er één te worden? Dan kun je niet zonder deze 4 kernwaarden. Zonder deze 4 kernwaarden is jouw garantie om een high performer te worden 0%.

Benieuwd welke kernwaarden dit zijn, waarom deze zo belangrijk zijn en hoe je ze direct kunt toepassen? Stop dan nu met zoeken, want ik zet in dit artikel de 4 belangrijkste high performer / high achievers kernwaarden op een rij.

Ps. Heb jij mijn succesvolle boek Zo word je een gamechanger al besteld?

Waarom zijn kernwaarden zo belangrijk?

Ongeveer 95% van de mensen leeft een onbewust leven. Ze laten zich leiden door de waan van de dag en maken geen bewuste, eigen keuzes. Wat high performers onderscheidt van de gemiddelde mensen (die 95%), is onder andere dat zij bewust leven. Daarom is leven naar de 4 belangrijkste kernwaarden de eerste stap richting high performance met jouw hoogste potentie en performance op alle gebieden van jouw leven.

Benieuwd wat deze 4 kernwaarden zijn? Let’s go!

Wat high performers onderscheidt van de gemiddelde mensen (die 95%), is onder andere dat zij bewust leven.

High Performer kernwaarde 1: Commitment

Commitment is dé nummer-1-eigenschap en dus kernwaarde van een high performer. Als je eerlijk naar jezelf kijkt, toon jij dan écht 100% inzet om het uiterste uit jezelf te halen? Kom jij zowel de afspraken met jezelf als die met een ander altijd na? Nee? Dan ben jij niet klaar voor een leven als een high performer.

Vele mensen zeggen wel zo leuk dat ze een high performer willen zijn, maar weinig mensen laten het ook echt ZIEN. Kijk, zeggen kunnen we het allemaal. Commitment tot high performance betekent echter dat je het ALTIJD DOET en NOOIT komt met EXCUSES.

Zonder commitment zul je never-nooit een high performer worden. Dit klinkt je misschien wat “grof” in jouw oren, enkel kan ik je zeggen dat ik alleen mensen coach die 100% inzet tonen om high performer te worden. Of dat nou is tijdens mijn business-coaching of mijn high performance coaching: geen commitment is geen coaching.

Vele mensen zeggen wel zo leuk dat ze een high performer willen zijn, maar weinig mensen laten het ook echt ZIEN.

Gebrek aan inzet bij andere mensen herken je aan excuses of uitstelgedrag.

Eerst zeggen ze: “Ja, morgenvroeg ga ik sporten!”

Daarna zeggen ze: “Ik ben geen ochtendmens, ik ga het morgenavond doen.”

Deel drie: “Ik ben moe, morgen is er weer een nieuwe dag.”

Ken je deze mensen? Of herken je het in jezelf? Dan weet je al direct dat er geen commitment is of je moet de inzet voor uitstelgedrag en excuses als commitment zien 😉

Dus mijn eerste vraag aan jou is: Ben jij klaar voor 100% commitment in jouw leven?

Is je antwoord “nee”? Stop dan met lezen en ga verder met een onbewust, reactief leven in plaats van een proactief leven.

High Performer kernwaarde 2: Discipline

Ik heb er voorheen al eens een artikel overgeschreven: MOTIVATIE IS ZWAK!

Mensen zijn altijd op zoek naar motivatie. Ze lezen artikelen, quotes, e-books, kijken video’s en ga zo maar door. Niet doen, het is ontzettend zwak. Motivatie is hetzelfde als medicijnen die het probleem niet verhelpen, maar enkel de symptomen bestrijden.

Toen ik in 2011 begon als ondernemer, was ik altijd op zoek naar motivatie en had nog nooit van discipline gehoord. Als ik even geen zin had om te werken of wanneer mijn motivatie laag was, dan zocht ik het internet af om gemotiveerd te raken.

Totdat ik er zo’n 2 jaar geleden (2017) eindelijk achter kwam wat ik nodig had: DISCIPLINE!

Discipline is alles!

Discipline heb je nodig:

  • op de momenten dat je er geen zin meer in hebt en dat wat je doen moet wel belangrijk is;
  • als je iets nieuws doet en het zwaar is waardoor je wilt opgeven;
  • bij die eerste stap buiten je comfortzone;
  • wanneer je wilt leven als een échte high performer.

Discipline is zoals een spier. Je vindt discipline niet op internet, nee, discipline dien je dagelijks te trainen. Hoe vaker je een spier traint, hoe sterker die wordt. Stop je met trainen, dan wordt die spier weer slapper. Bij discipline werkt het net zo.

Door je discipline te ’trainen’ wordt het makkelijker om gedisciplineerd te werken aan jouw potentie en performance op alle gebieden van jouw leven. Discipline betekent voor mij dat ik altijd de dingen doe die ik met mezelf en anderen afspreek.

Discipline is zoals een spier. Je vindt discipline niet op internet, nee, discipline dien je dagelijks te trainen. Hoe vaker je een spier traint, hoe sterker die wordt. Stop je met trainen, dan wordt die spier weer slapper. Bij discipline werkt het net zo.

Als een high performer wil je iedere dag een betere versie van jezelf worden en dat lukt alleen als je buiten je comfortzone gaat. Buiten je comfortzone gaan betekent dat je dingen doet die niet altijd direct even leuk zijn, op zulke momenten is discipline onmisbaar om het toch te doen.

Dus mijn tweede vraag is: Hoe gedisciplineerd ben jij in het leven?

Weet goed dat zonder discipline de kans groot is dat je meerdere keren op een dag activiteiten uitstelt of er totaal niet mee start. Werk dus aan die disciplinespier en maak hem groot en krachtig.

High Performer kernwaarde 3: Leiderschap

Ik gaf al eerder aan dat 5% van de wereldbevolking meer uit het leven haalt dan de overige 95%. Deze high performers reageren proactief en nemen leiderschap over hun eigen leven.

Geen excuses, ‘ja-maars’ of vingertje wijzen, nee, als high performer neem je altijd leiderschap over je leven en neem je het heft in eigen handen. Je hebt geen bevestiging nodig van anderen. Als aankomend high performer pak je altijd leiderschap. Zo onderneem je stappen die 95% niet durft te ondernemen.

Ze zeggen vaak ook wel: je kunt enkel de dingen krijgen die andere mensen niet kunnen krijgen, door de dingen te doen die zij niet willen doen.

Oftewel: als je jouw hoogste potentie en performance op alle gebieden van jouw leven wilt bereiken, dan dien je leiderschap te nemen over jouw leven.

Dus mijn derde vraag is: Neem jij leiderschap in jouw leven?

Zorg dat je altijd achter jouw eigen keuzes en de stappen die jij onderneemt in jouw leven staat. Durf ‘NEE’ te zeggen wanneer dat nodig is en wacht niet op de bevestiging van een ander. Leiderschap brengt je waar je wilt komen. Zonder leiderschap sluit jij je aan bij die andere 95% van de wereld.

Jouw leven begint aan het einde van je…, juist ja: COMFORTZONE!

Je hebt geen bevestiging nodig van anderen. Als aankomend high performer pak je altijd leiderschap. Zo onderneem je stappen die 95% niet durft te ondernemen.

High Performer kernwaarde 4: Bold

De laatste belangrijke kernwaarde van een high performer is bold. De reden dat ik deze als laatste benoem, is omdat ik het zie als een rekensommetje:

Commitment + Discipline + Leiderschap = BOLD

Bold is een engelse term en bij bold draait het erom dat je het lef hebt om dingen aan te pakken, ook als je er geen zin in hebt. Bold action noemen we het ook wel. Ik zie het als een rekensommetje omdat discipline erover gaat dat je dingen doet, ook als je er geen zin in hebt. Samen met commitment en leiderschap zorgt het ervoor dat er geen enkele mogelijkheid is om iets niet te doen. Daarom zijn dit ook de 4 belangrijkste eigenschappen / kernwaarden van een high performer, die je in het leven zullen brengen waar je ook maar wilt komen. Deze eigenschappen vernietigen de excuses en de ‘ja-maars’ en laten je opschuiven van die 95 naar de 5%.

Jouw hoogste potentie en performance op alle gebieden van jouw leven begint bij: COMMITMENT + DISCPLINE + LEIDERSCHAP + BOLD = HIGH PERFORMANCE

Je begrijpt nu ook meteen waarom de 4 kernwaarden in dit artikel samen zo belangrijk zijn. Volg deze kernwaarden en laat je nergens meer door tegenhouden in jouw leven. Want zo is het: HET IS JOUW LEVEN!

Pak dat leiderschap, zet die stap, doe de dingen die andere mensen niet durven, enkel zo kun jij jezelf aansluiten bij de 5%  van de wereldbevolking en een vrij leven leiden naar jouw eigen behoeftes en verwachtingen.

Klaar voor de beste versie van jezelf?

Ga nu direct aan de slag met het integreren van deze 4 kernwaarden. Jouw vervolgstap naar een high performance leven op alle gebieden van jouw leven kun je bereiken door één (of beide) van onderstaande stappen te ondernemen:

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.