Dé 8 Echte Redenen Waarom Mensen Falen

Share on twitter
Tweet dit
Share on linkedin
Deel op linkedin
Share on facebook
Deel op Facebook

Vraag jij jezelf af waarom jij niet verder komt in het leven? Waarom je continu tegen een barrière aanloopt en het dan opgeeft? Waarom de een wel succesvol kan zijn in het leven en de ander niet?

Er zijn acht redenen waarom mensen falen. Als je nu verder leest, leer jij welke dat zijn zodat falen voor jou tot het verleden behoort.

Ps. Heb jij mijn succesvolle boek Zo word je een gamechanger al besteld?

 

Iedereen is op een machtige missie

Geloof het of niet, maar iedereen komt op deze wereld met eigen unieke gaves en een machtige missie. Je moet ze vaak alleen even ontdekken.

 • Weet jij van jezelf wat jouw unieke gaves zijn?
 • Weet jij op welke machtige missie je bent?

Zonder machtige missie zul je door de wereld dwalen en continu keuzes maken op basis van wat je ‘denkt’ dat je waard bent of kunt. Pas als je diep van binnen weet wat je ECHT WAARD bent, kun je succesvol zijn.

En nee…

Voordat ik jou de belangrijkste inzichten geef waarom mensen falen, wil ik je één ding heel duidelijk maken:

Je doen en laten (genius) gaat niet alleen over genetica. Genius gaat zoveel meer over je dagelijkse gewoontes.

Echt succesvolle mensen handelen namelijk als volgt:

Ze benutten gewoon elk talent dat ze meer hebben dan de collega’s in hun branche.

Ga je leven dus leiden vanuit je unieke gaves en ontdek op welke machtige missie je bent. Wanneer je dat helder hebt, dan komen de onderstaande krachtige inzichten direct van pas!

#1 Angsten groter dan geloof

Angst houdt veel mensen tegen om daadwerkelijk een succesvol leven te leiden. Voordat ze ook maar beginnen aan een nieuwe uitdaging, carrière, werken aan een betere gezondheid of misschien wel meer geld vragen als ondernemer, zijn ze al angstig. In hoofdlijnen zijn er 3 angsten:

 • Loss Pain
 • Process Pain
 • Outcome Pain

Deze 3 angsttypen worden ingegeven door een beperkte mindset. Succesvolle mensen trainen daarom dagelijks hun mindset. Dit was voor mij één van de belangrijkste activiteiten om doorbraak na doorbraak voor mezelf te realiseren. Voordat ik mijn mindset ging trainen, hield ik mezelf vaak klein, dacht ik dat ik niet goed genoeg was of dat ik te laat was begonnen.

Allemaal gekke en domme gedachten die ons ‘klein’ houden. Wil jij nu wel eens echt succesvol worden? Dan is het van belang dat je de baas wordt over jouw mindset. Dat helpt je ook om makkelijker de angsten die jou tegenhouden opzij te schuiven. Angsten dien je slechts voorbij te zien komen om er meteen afscheid van te nemen zodat je jouw missiepad kunt vervolgen.

Niemand zal in jou geloven, voordat je in jezelf gelooft

Begrijp bovenstaande quote, pas hem direct toe in je leven en zie hoe je de eerste transformerende stap maakt: van falen naar succesvol zijn.

#2 Onderschatten van impact van het brein

Mensen die falen zijn zich niet bewust van de invloed van hun brein. Het begrijpen van die invloed, zou ze direct ook vele malen succesvoller maken.

Waarom? Omdat het hebben van een gezond brein samengaat met een bewuste levensstijl. Succesvolle mensen zijn dagelijks bezig met het onderhouden en ontwikkelen van hun brein.

Succesvolle mensen:

 • sporten regelmatig;
 • kijken nauwelijks tv;
 • spenderen heel weinig tijd aan social media, WhatsApp, nieuws e.d.;
 • zijn matig met alcohol;
 • roken niet;
 • eten gezond;
 • lezen veel;
 • etc.

Mensen die falen die verspillen hun brein-bandbreedte (en ja deze heb je echt!) aan onnozele niet zinvolle dingen, zoals social media, veel uitgaan en weinig sporten.

Zelf besteed ik dagelijks minstens 3 uur aan het trainen en ontwikkelen van mijn brein. 

Dit doe ik onder andere door:

 • voldoende slapen (minimaal 7 uur goede slaap);
 • voldoende drinken (minimaal 5 liter water op een dag);
 • meditatie;
 • wandelen;
 • lezen;
 • dagelijks sporten;
 • ademhalingsoefeningen;
 • breinprogramma’s voor breintraining;
 • juiste supplementatie;
 • intermit fasting en gezond eten: 70% groenten, 30% proteïne en aanvulling met gezonde vetten.

Ik weet als geen ander hoe belangrijk een gezond brein is. In het boek dat ik op dit moment aan het schrijven ben, is het brein ook één van de onderwerpen. Gun jezelf daarom meer tijd om jouw brein te ontwikkelen en te trainen.

Het brein waarmee je bent geboren, is niet het brein waarmee je hoeft te leven

Kortom: door de juiste dagelijks keuzes, kan jij jouw brein trainen zodat je succesvoller wordt.

#3 Te weinig oefenen

Ik hoef jou niet te vertellen dat je door meer te oefenen, beter in iets wordt. Toch is het frapant om te zien hoe snel mensen het opgeven. Denk maar eens aan al die ‘goede’ voornemens voor het nieuwe jaar. Na 2 à 3 weken zijn de voornemens opgegeven. Hetzelfde met activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals meditatie, yoga, meer sporten, gezonder leven etc. Het duurt vaak niet langer dan drie weken. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen in deze wereld falen. Ze oefenen simpelweg te weinig met als resultaat dat ze het te snel opgeven.

Als je succesvol wilt worden in het leven moet je simpelweg niet opgeven. Je gaat iedere dag oefenen.

Sterker nog: doe iedere dag één ding dat totaal buiten jouw comfortzone ligt. Dit zorgt ervoor dat er zich nieuwe paden creëren in jouw hersens.

Als je een nieuwe gewoonte aan wilt leren duurt dat 66 dagen. Zo ongeveer halverwege wordt dat erg moeilijk, dat is het punt dat de meeste mensen opgeven, maar…

Je faalt pas wanneer je het opgeeft

Wanneer je doorzet en een nieuwe gewoonte hebt, kun je na die 66 dagen weer een nieuwe gewoonte creëren en zo kun jij jezelf iedere 66 dagen een nieuwe gewoonte aanleren met als resultaat dat je een succesvol persoon zult worden.

En besef goed…

Alles wat je nu eenvoudig vindt, vond je voorheen lastig

#4 Omstandigheden de schuld geven

Als jou iets niet lukt, wie zijn schuld is dat dan? Mensen die falen geven altijd de omstandigheden de schuld in plaats van er mogelijkheden in te zien om zelf te groeien.

Herken je dit bij jezelf? Geef jij anderen of omstandigheden de schuld als jij faalt? Als dat zo is, wil ik je nu direct zeggen: STOPPEN!

Die slachtofferrol brengt je niet verder. Als ik één ding heb geleerd en wat bij mij één van de grootste doorbraken in mijn leven heeft gebracht is het wel: persoonlijk leiderschap nemen!

Niemand hoeft jou te vertellen wat je moet doen en jijzelf hoeft andere mensen niet te vertellen dat zij het fout hebben gedaan. Je bent niet verantwoordelijk voor het doen en laten van anderen en situaties buiten jouw invloedgebied kun je niet controleren. Houd je daar dan ook niet mee bezig en zie problemen altijd als mogelijkheden om te groeien. Telkens als ik in een situatie terechtkom waarin ik denk: “Hmmm, had ik dat nou maar anders gedaan.”, is het een leermoment zodat ik de volgende keer anders met dezelfde situatie omga. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet faalt in jouw leven.

Leer van je fouten in plaats van dat je met je vingertje gaat wijzen

#5 Vergeten te groeien

Succesvolle mensen weten dat het leven draait om groeien en ontwikkelen, om zo iedere dag een beetje beter te zijn dan de dag daarvoor. Als we stoppen met groeien, dan stoppen we met leven. Dan zouden we bij de waan van de dag leven, geen controle hebben over hoe ons leven eruit zou komen te zien en zouden we vele ups-and-downs hebben in ons levensgeluk.

Stoppen met groeien is stoppen met leven

Onderneem iedere dag minstens één ding dat ervoor zorgt dat je groeit als persoon. Groei zorgt ervoor dat je het voldaan gevoel hebt dat je met iets groters in de wereld bezig bent dan slechts enkel te leven en je door  de waan van de dag te laten leiden.

#6 Afleiding

Afleiding is de grootste killer op het gebied van productiviteit. In plaats van bezig zijn met levenswerk en het bereiken van doelen, laten veel mensen zich als een stel zombies ieder dag weer afleiden door social media, WhatsApp, het nieuws en ga zo maar door.

In een aankomend artikel deel ik de beste adviezen om jezelf niet meer te laten afleiden. Wanneer je deze adviezen opvolgt, zul je zien hoe je continu in een flow kunt werken en zelfs hoe jij jouw ware human potentieel kunt ontgrendelen (no joke!).

Succesvolle mensen laten zich niet afleiden. Zelf werk ik dagelijks in mijn eigen bubbel van totale focus. Niemand kan mij op dat moment afleiden. Hoe ik dat aanpak?

 • Mijn mobiele telefoon staat uit.
 • Ik heb enkel het tabblad openstaan dat ik nodig heb.
 • Mijn werkplek is (van tevoren) netjes opgeruimd.
 • Ik drink voldoende tijdens het werken en tevens neem ik de juiste supplementatie om gefocust te blijven.

Stop met al jouw waardevolle tijd te investeren in ‘drukwerk’ en onnozele dingen en investeer je tijd wijs in de dingen die echt belangrijk zijn: jouw levenswerk

Mensen die zich laten afleiden zijn de mensen die falen

Mensen die compleet gefocust zijn, zijn de mensen die succesvol zijn

#7 Weinig zelfvertrouwen

Ik zie het zo vaak om mij heen gebeuren, mensen die falen hebben weinig zelfvertrouwen.

En het bijzondere is, mensen met weinig zelfvertrouwen zoeken de oorzaak buiten zichzelf. Ik heb nieuws! Zelfvertrouwen heeft alles te maken met jeZELF VERTROUWEN. Als jij afspraken met jezelf niet nakomt, dan zal dit ervoor zorgen dat jouw zelfvertrouwen daalt.

Denk maar eens aan een moment toen je….

 • zou gaan sporten maar het niet deed;
 • een opdracht zou afronden maar koos om iets anders te doen;
 • een afspraak afzei met een domme smoes;
 • etc

Mensen die succesvol zijn hebben ontzettend veel zelfvertrouwen, maar dat was niet altijd zo. Deze mensen, hoe succesvol ze nu zijn, waren ooit ook onzeker. Maar door continu te oefenen, vol te houden, niet op te geven en zichzelf aan hun eigen woord te houden, ontwikkelden zij een hoog zelfvertrouwen.

Wees daarom eens eerlijk tegen jezelf: 

 • Kom jij altijd de afspraken met jezelf na?
 • Handel je altijd vanuit een goede intentie?
 • Doe jij altijd goed je best?

Is het antwoord op één van deze vragen nee? Dan is de kans groot dat dat de reden is van jouw lage zelfvertrouwen.

Tijd dus om de afspraken met jezelf na te komen, zodat je succesvol wordt in het leven en niet zult falen.

#8 Geen focus op eigen proces

Ik zei het zojuist al even: mensen die falen zijn de mensen die opgeven. Je kunt niet falen wanneer je niet opgeeft. Dat is ook direct waarom succesvolle mensen succesvol zijn. Zij geven nooit op en zullen altijd de focus hebben op hun grotere doel en hun eigen proces. Mensen die falen zijn niet volledig aanwezig bij hun eigen proces en zijn meer bezig het proces van anderen:

 • Hij is later begonnen maar nu al meer succesvol, hoe kan dat?
 • Misschien moet ik maar hetzelfde als hij gaan doen, hij is immers succesvol.
 • Ik wilde dat ik net zoals…….

Ken je één van deze gedachten? Grote kans dat jij jezelf veel te veel bezighoudt met het leven van andere mensen. Zelf weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om 100% gefocust te zijn op mijn eigen doel. Vele jaren geleden was ik hier en daar jaloers op de mensen die “een beter leven hadden”. Ik was van mening dat geld niet gelukkig maakte en dat mensen met veel geld oplichters waren etc.

Kijk naar je eigen proces

Ik was dus altijd druk bezig met het leven van andere mensen en met het vingertje aan het wijzen in plaats van me te concentreren op mijn eigen proces. Toen ik meer en meer tijd ging besteden in persoonlijke ontwikkeling werd het mij steeds duidelijker dat ik mezelf moest bezighouden met mijn eigen proces.

En vanaf het moment dat ik bezig was met mijn eigen proces en non-stop bleef doorgaan (no matter what!) toen begon ik pas echt te ontdekken hoe ik succesvol kon worden in het leven.

Mensen die succesvol zijn die geven het nooit op, ze zijn bezeten!

Misschien krijg je bibbers van de bovenstaande quote, maar als je succesvol wilt zijn moet je bezeten zijn. Je moet een brandend verlangen hebben. Je moet nooit opgeven en altijd doorgaan! Enkel zo wordt je succesvol.

Houd je bezig met jouw eigen proces en focus je daar 100% op!

Klaar om écht succesvol te worden?

Wanneer je er klaar mee bent om steeds te falen en nu echt succesvol wilt worden, dan nodig ik je uit om een intake te doen voor coaching! Op basis van  coaching zul jij ieder doel wat je voor ogen hebt behalen en word je écht succesvol.

Uiteraard kun je ook door blijven gaan met falen. Wijs dan niet naar mij, maar besef goed dat jij jouw eigen succes in handen hebt!

Succes bij het maken van de juiste keuze!

 

 

boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger
boek.png

download gratis hoofdstukken van mijn boek: zo word je een gamechanger

Vul je gegevens in en krijg direct toegang tot de gratis hoofdstukken van mijn boek.