fbpx

De keuze is aan jou: kies je voor een buitengewoon leven?

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Gemiddeld gaan er dagelijks tussen de 60.000 à 80.000 gedachten door jouw hoofd, dat zijn er dus zo’n  2.500 tot 3.300 per uur! Wanneer jij je hier niet bewust van bent, blijf je altijd een volger van je gedachten. Dat kan anders, bijvoorbeeld door persoonlijk leiderschap over je gedachten te nemen, waardoor je het leven kunt gaan leiden wat jij voor ogen hebt. Wil je daar NU mee aan de slag? JA? Let’s go! Ik laat jou precies zien wat er nodig is om een buitengewoon leven te gaan leiden.

Keuzes maken begint bij bewustzijn

Natuurlijk is het niet mogelijk om over alle duizenden gedachten controle te hebben. Beperk je daarom tot de belangrijkste gedachten, dat zijn de gedachten die de meeste impact hebben op je leven. Het begint dus met het creëren van bewustzijn. Hoe bewust ben jij je op dit moment van alle gedachten die door jouw hoofd gaan? Hoor jij ze? Of hoor je ze niet? Wanneer je net in de wereld van persoonlijke ontwikkeling duikt, is de kans groot dat de meeste gedachten zich afspelen in jouw onderbewustzijn. En je laat je leiden door die onbewuste gedachten zoals:
 • Ik ben niet goed genoeg.
 • Waarom doe ik het nu alweer niet goed?
 • Ik ben hier niet zeker van.
 • Zou ik dat wel doen?
 • Ik ben niet zo succesvol als anderen.
 • Ach weet je…, morgen is er weer een dag!
De lijst kan nog veel langer, maar je begrijpt vast en zeker wat ik bedoel! Krijg meesterschap  over je mindset. Doe je dat niet? Dan word je geleid door je gedachten (goed of fout!). In een eerder artikel schreef ik er al over. Hierna volgt nog een korte samenvatting. Stickperson-Blog-1-1 Gedachten komen binnen via je bewustzijn (conscious mind). Als je een bepaalde gedachte vaker hoort, wordt die opgenomen in ons onderbewustzijn (sub-conscious mind). Ons onderbewustzijn kent geen verschil tussen goed en fout en weet ook niet of iets al is gebeurd of niet. Als ons onderbewustzijn iets maar vaak genoeg hoort, gaat het richting ons lichaam en ons lichaam voert het uit. Dit proces ziet er zo uit: Stickperson-Blog-3

Oké, interessant Wouter, wat nu?

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen is: Leveren mijn gedachten mij daadwerkelijk iets op? Kijk daarom kritisch naar wat je hebt bereikt in je leven en naar je huidige situatie. Ben je niet tevreden met wat je ziet? Dan moet jij je gedachten gaan ‘sturen’. Je gaat je concentreren op gedachten die bijdragen aan de doelen in jouw leven. En nee, excuses zoals ‘succesvol zijn moet in je DNA zitten en kan niet aangeleerd worden’ of ‘ik kan mijn gedachten toch niet sturen’ gaan niet op.

Laat een ding duidelijk zijn: die SLACHTOFFERROL staat niemand, dus ook jou niet.

Je leest dit artikel omdat je een buitengewoon leven wilt, toch? Omdat je weet dat je zoveel meer kunt bereiken? Geloof mij dan dat jij nu en voor altijd leiderschap moet nemen over JOUW leven en mindset. De keuze is enkel en alleen aan jou en hierna lees je precies hoe je het aanpakt.

#1 Creëer overzicht

Pak een pen en papier en maak simpelweg 2 kolommen:
 • kolom 1: mijn huidige identiteit
 • kolom 2: mijn nieuwe identiteit
In de eerste kolom omschrijf je precies wie jij op dit moment bent. Denk hierbij aan jouw gedachten, gewoontes, overtuigingen en manier van leven (sporten, eten, passies, hobbies etc). In de tweede kolom omschrijf je precies wie je wilt zijn. Hoe ziet die beste versie van jezelf eruit? (Hoe denk je? Wat doe je? Wat zijn je overtuigingen en kernwaarden? etc.

Deze tip gaat je 100% helpen: alles heeft een tegenovergestelde

 • dik / dun
 • groot / klein
 • warm / koud
 • etc
Dus wanneer jij kijkt naar de eerste kolom en je bent niet tevreden over bepaalde gedachten, gewoontes, overtuigingen of je manier van leven, dan moet je dat veranderen. Dus bijvoorbeeld (links = kolom 1/ rechts is kolom 2):
 • Ik eet te veel junkfood  > ik eet iedere dag gezond
 • Sporten doe ik maar 1 keer  in de week > ik ga 5 keer  in de week sporten
 • Ik heb het gevoel dat ik niet goed genoeg ben > ik ben dankbaar dat ik een uniek persoon op deze wereld ben met een speciale gave
Jawel, zo makkelijk is het!

#2 Creëer een nieuwe routine en planning

Cool, nu je weet hoe jouw nieuwe identiteit eruitziet, ga je die uitwerken in een routine en planning! Jazeker, je wordt een echte structo-maniak. Het is tof dat je leuke ideeën hebt om jezelf te veranderen, maar vaak blijft het daar dan bij. Zet het daarom in je agenda en schenk er iedere dag aandacht aan. Zorg voor een vaste ochtendroutine. In deze ochtendroutine zet je dingen zoals:
 • Hoe laat je iedere ochtend opstaat
 • Wanneer je gaat mediteren
 • Hoe laat ga je sporten
 • De tijd dat je een boek gaat lezen
 • etc
Een routine zorgt voor consistentie en discipline. Houd jezelf minimaal 66 dagen aan deze routine om zo nieuwe diepgevestigde gewoonten te laten ontstaan.

#3 Honor the struggle

Je kunt alles bereiken in je leven, maar eerlijk is eerlijk  door een “hel gaan” hoort daar ook bij. Jouw ‘oude’ ik wil helemaal niet veranderen. Sterker nog, jouw bestaande paradigma gaat het flink moeilijk voor je maken door je voortdurend met negatieve gedachten op te zadelen, zoals:
 • Blijf deze ochtend toch lekker in bed liggen. Je hebt het verdiend!
 • Ach laten we dat morgen doen, nu is het tijd voor ontspanning!
 • Weet je, houd gewoon lekker vast aan je oude identiteit, dat is net zo plezierig!
Bob Proctor heeft het hierbij over de terror barrier.   Terror barrier Bob Proctor Iedereen die klaar is voor een doorbraak in zijn leven, moet dwars door deze terror barrier heen gaan. Dat lukt de overgrote meerderheid, maar liefst 98%, niet. De terror barrier is te sterk, waardoor ze weer terugvallen in hun oude gewoonten en manier van leven. Ze geven het op, ze zeggen dingen zoals:
 • Ach weet je, dit was niet voor mij weggelegd.
 • Waarom zou ik het ook zo doen? Ik heb best een leuk leven op dit moment!
Maar jij hoort tot de 2% die het wel lukt! Jij gaat dwars door de terror barrier heen. Je laat je niet meer leiden door negatieve gedachten. Jij stuurt zelf je mindset!

Niemand houdt jou tegen!

Niemand, maar dan ook echt niemand kan jou tegen houden om de beste versie (je nieuwe identiteit) van jezelf te worden. Het is jouw leven, het is jouw keuze! En dat is waar dit artikel om draait…

Je hebt ALTIJD een keuze

Geloof het of niet, je hebt altijd een keuze! Niemand anders is de baas over jouw leven, enkel jijzelf. Als je nu jouw spullen wilt pakken en vertrekken dan kun je dat doen. Het is immers jouw leven en jij kiest!

Daarom wil ik je uitdagen om nu te kiezen voor een buitengewoon leven!

Kies voor dat leven waar je nu stiekem dagelijks over fantaseert maar waar je nog niet in gelooft en accepteer alleen nog maar positieve gedachten. En geloof mij, het is ECHT mogelijk!

Jij kunt het leven van jouw dromen leiden

Kleinigheidje, er zit je nog één ding in de weg en dat is:  jouw MINDSET. Geen nood, ik daag je uit om de strijd met jouw terror barrier aan te  gaan. Doe nu jouw intake voor high performance coaching. Samen bepalen wij jouw doel en gaan we in 12 intensieve weken werken aan het bereiken van dit doel. Ready? Klik hier & Let’s go!  
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.