fbpx

De weg naar een high performance leven, onderneming en gezondheid!

Tweet dit
Deel op linkedin
Deel op Facebook
verstuur via whatsapp

Je werkt iedere dag keihard en toch heb en houd je een onvoldaan gevoel. Weet je dat je daar wat aan kunt doen? Je kunt echt meer uit je leven halen, zowel zakelijk als privé. We noemen dat een high performance leven. High performance gaat over het doorbreken van je belemmerende overtuigingen, zodat je op alle terreinen van jouw leven het hoogste potentieel en de beste performance bereikt.

Als dat is wat je wilt dan ga ik, Wouter Kleinsman, Certified High Performance Coach, je met dit artikel (en de volgenden in deze serie) jou helpen met de eerste belangrijkste stappen naar een high performance leven.

Wat is high performance?

High performance gaat voorbij aan de standaardnormen met consequent behoud van positief welzijn en relaties op lange termijn.

Voor 99% van alle ondernemers, maar ook voor veel mensen in loondienst geldt echter dat de standaard ook de norm is; doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Het leven overkomt ze alsof ze in een achtbaan zitten.

Ik wilde die rollercoaster met zijn hoge pieken en diepe dalen niet meer. Er waren momenten dat ik ontzettend veel geld verdiende, maar mij niet gelukkig en voldaan voelde. En momenten dat ik hard werkte, maar alleen onbegrip oogstte bij mijn ex-vriendin. De momenten dat ik bij ‘vrienden’ aan tafel zat en aan het einde van de dag een uitgeblust gevoel had en de momenten dat ik tot 4:00 uur in de kroeg hing, tot ik mezelf steeds vaker de vraag stelde “Waarom doe ik dit nog?”.

Ik ging me verdiepen in persoonlijke groei, las honderden boeken en combineerde diverse technieken, van meditatie tot productiviteit-apps en van ademhalingsoefeningen tot intermittingfasting. Zonder het te weten was ik dus op zoek naar high performance, maar ik kende die term toen nog niet. Na flink wat research kwam ik de term tegen en wist toen wat ik zocht en ik ben me in high performance gaan verdiepen. In april 2019 liet ik mij  trainen en certificeren door Brendon Burchard, de #1 New York Times best-selling author en een van de meest gevolgde publieke figuren ter wereld. Ik ben nu één van de 750 elite high performance coaches in de wereld en één van de eerste gecertificeerde high performance coaches in Nederland.

Blijf niet zoeken naar dat ultieme antwoord

Mensen zijn altijd bang dat ze niet genoeg weten en dat gebruiken ze dan als ‘excuus‘ om maar niet vooruit te hoeven gaan. Ze blijven informatie consumeren, maar passen niets toe in de praktijk en komen dus geen stap verder. Herken je dat bij jezelf? Dit artikel en de aankomende artikelen laten je zien dat je kunt stoppen met zoeken op internet en je hoeft niet nog een extra boek te lezen of naar een spiritueel seminar te gaan om antwoord te vinden op vragen als:

 • Waarom ben ik niet optimaal productief?
 • Hoe blijf ik gefocust?
 • Waarom kom ik niet vooruit?
 • Hoe kan ik mijn team of klanten effectiever beïnvloeden?
 • Waarom lukt het me niet om door dat ‘plafond’ te breken?
 • Hoe bereik ik next-level vreugde, kracht en prestaties?
 • Liggen vitaliteit en het enthousiasme van groeien en bijdragen op het allerhoogste niveau ook binnen mijn bereik?

Een high performance leven, onderneming en gezondheid beginnen met de volgende afspraak die je met jezelf maakt: ik weet voldoende en met de handvatten die ik krijg in dit artikel kan ik mijn eerste stappen zetten richting high performance. Ik verdoe mijn tijd niet langer met gratis trainingen, e-books en andere informatie waar enkel de ‘creator’ geld mee verdient. Vanaf vandaag ga ik vooruit! 

Commitment met jezelf gemaakt? Dan is het nu tijd om de eerste stappen te zetten!

Mijn gemiddelde leven

Rond 8:30 uur kwam ik mijn bed uit en leefde bij de waan van de dag. Ik werkte, liet mij keer op keer afleiden door de binnenkomende appjes en socialmedia-notificaties, liet me beïnvloeden door de ‘wereldleiders’ die spraken over #hustle, de manier van werken waarbij je lange dagen maakt en niet denkt aan je gezondheid. Het gevolg was dat ik geen tijd had voor relaties en hobby’s. Mijn familie en mijn ex-partner begrepen niet hoe ik de wereld voor mij zag en ik had vaak het idee dat ik moest verklaren waarom ik bepaalde dingen deed. Mijn leven was in eerste instantie oké en beviel me goed, totdat zich steeds vaker ‘situaties’ voordeden:

 • Door hard en lang te werken raakte ik uitgeblust en had ik de weekenden hard nodig om te ontspannen.
 • Mijn gezondheid werd slechter, ik werd vaker verkouden en kwam ’s ochtends moeilijk uit bed.
 • Ik maakte maandelijks flinke winst met mijn onderneming, maar ik had een ontzettend onvoldaan gevoel.
 • Mensen om mij heen begrepen niet goed waar ik mee bezig was en ik liet mij te makkelijk door ze beïnvloeden.
 • Ik voelde me vaker gestrest, waardoor ik geen zin meer had in werken. Ik zocht een uitweg in ontspanning, maar de dingen waarmee ik eerst kon ontspannen voelden niet meer als ontspanning. Ze gaven me een nutteloos gevoel, waardoor ik mezelf weer in mijn werk verplaatste wat ook weer niet hielp.
 • Steeds vaker stelde ik mijzelf de vragen: Waar doe ik het allemaal nog voor? Waarom ga ik niet lekker in loondienst, weg van alle struggles?

Die laatste klinkt je misschien wel bekend in de oren of niet? Op de momenten dat de stress toeneemt of wanneer je het allemaal niet meer weet, dan wil je de stekker eruit trekken. Op zulke momenten helpt het antwoord op één vraag: Wat is het doel in mijn leven?

Waarom een gemiddeld leven leiden?

Ik ga nu nog niet diep in op het belang van doelen in het leven, wat ik wil aangeven is dat mensen kiezen voor een gesetteld leven, ook al weten ze diep van binnen dat er meer uit het leven te halen is. De stress, de irritaties om ons heen, de medewerkers waar wij niet mee overweg kunnen, de weinige vakantiedagen en ga zo maar door. We nemen er genoegen mee want buiten onze comfortzone is het nog veel erger…

We settelen ons dus voor een gemiddeld en “gemakkelijk” leven. Fout! Een gemiddeld leven is namelijk helemaal niet eenvoudig. Zoals ik al zei: stress, irritaties, weinig geld en ga zo maar door. Is dat iets wat je echt OPTIMAAL gelukkig maakt? Of is het simpelweg een EXCUUS om zo te blijven leven, veilig in je comfortzone.

Accepteer jij een normaal / gemiddeld / mediocre leven? Stop dan met lezen, dit artikel en de volgende artikelen zijn dan niks voor jou. Dit artikel is voor de mensen die hun barrières willen doorbreken en hun hoogste potentieel en performance op alle terreinen van hun leven willen bereiken!

Ben jij dat? Neem jij geen genoegen met waar jij je nu bevindt? Wil jij simpelweg meer?! Iedere dag een betere versie van jezelf worden? Jezelf uitdagen, pushen en een voldaan leven leiden op het allerhoogste niveau? Dan is er nu werk aan de winkel. It’s time to look forward!

Stop met het kijken naar het verleden

High performers zijn zich altijd scherp bewust van het ‘nu’ (bewustzijn) en de toekomst. Uit onderzoek blijkt dat we als mens niet goed zijn in het terugkijken op het verleden. We hebben over het algemeen al moeite met het concreet omschrijven de dag van gisteren. Probeer het maar, kun jij dag voor dag jouw afgelopen week beschrijven? Ik weet zeker dat jij niet 1-op-1 de gebeurtenissen kunt terughalen. Een verder verleden kunnen we ons zelden met 100% zekerheid herinneren, meestal ‘verzinnen’ we het. Als high performer heb je niks te zoeken in het verleden. Je wilt performance neerzetten en dat doe je in NU en in de TOEKOMST.

Het was voor mij een eye-opener tijdens de certificering als high performance coach. Daar leerde ik dat coachees terug laten kijken op hun verleden één van de grootste fouten is die coaches maken.

“Kun je mij iets vertellen over jouw jeugd?”

“Heb jij een idee waar de stress vandaan komt? Is het iets uit het verleden?”

“Kom laten wij jouw problemen oplossen door informatie op te halen uit het verleden.”

Komt je bekend voor? Is het je wel eens gebeurd? Zoals je nu hier leest, is het ‘not done!’ Je kunt immers niks meer aan het verleden doen. Vooruitkijken is een must als je een high performer wilt worden. Dit artikel gaat over hoe jij als high performer het uiterste uit jouw leven gaat halen en niet over hoe jij andere mensen nodig hebt om de problemen van vroeger op te lossen. VOORUITgaan…, dat is de intentie van dit artikel!

Bewustzijn: wees in het nu

Vraag: Hoe bewust sta jij in jouw leven?
High performers zijn zich ervan bewust dat het leven in het nu ontzettend belangrijk is, zodat zijn aan het einde van iedere dag zeker weten dat die bijdroeg aan een voldaan leven. Daarom heb ik voor mezelf een doel uitgestippeld in mijn leven en mijn dagen bestaan uit routines, triggers en gewoontes, waarover later meer.

Bewustzijn is voor ieder mens een belangrijk focuspunt. We leven te vaak alsof we nog minstens 50 jaar te leven hebben en dus best wel eens een dagje kunnen ‘skippen’. Lekker makkelijk, vooral als je bepaalde activiteiten moet doen waar je totaal geen zin in hebt, en zo kabbelt je leven lekker door maar niet iedereen heeft die 50 jaar.

Ga het anders doen! Leef iedere dag alsof het je laatste dag is. Gooi dagelijks je hart en ziel in dat wat je doet. Je doet het niet, omdat je veiligheid wilt creëren voor jezelf en je familie. Maar zeg eens eerlijk, als je vandaag een toverstaf krijgt en daarmee alles kan wensen, zou je dan niet veel dingen heel anders gaan doen? Oké, je kunt blijven wachten op de toverstaf, je kunt ook NU actie ondernemen en daarom eerst het volgende…

Kijk naar de toekomst

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Al eerder stipte ik het belang aan van het hebben van een doel, maar aan een doel alleen heb je niks. Er moet ook een plan zijn om het te bereiken. Ik neem je even mee op mijn reis om het duidelijk te maken.

In 2011 zag ik voor mijzelf een toekomst als de nummer-1-keynotespreker van de wereld. Mijn doel was mijn kennis op het gebied van social-mediamarketing en online-marketing met iedereen in deze wereld delen. Een duidelijk doel, gericht op de toekomst. Wat ontbrak, was een duidelijk plan hoe ik dat doel wilde bereiken, waardoor het ontzettend veel tijd kostte om ook maar een eerste stap in de richting van dit doel te zetten.

Het doel was te groot was en de weg ernaartoe niet helder, maar ik had wel iets om naar uit te kijken: een doel in de toekomst. Toen ik merkte dat mijn passie meer bij persoonlijke ontwikkeling lag, paste ik in 2018 mijn doel aan. Het is dan misschien niet meteen het juiste doel, het is wel belangrijk om voor jezelf een beeld te schetsen in de toekomst. Zo heb je dagelijks een reden om bewust te leven en bewust om te gaan met je uren, minuten en seconden om zo dichterbij dat doel te komen. Dat is niet altijd makkelijk en dan doe je een beroep op je discipline met je blik gericht op de toekomst.

Klinkt het goed? Ga dan vanaf vandaag aan de slag met het creëren van je bewustzijn en in het NU te leven en te kijken naar de TOEKOMST. De volgende keer gaan we ons verdiepen in de stappen die leiden tot een high performance leven, onderneming en gezondheid.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.