fbpx

Droom waarmaken? 7 droom-waarmakende-tips op een rij

Tweet dit
Deel op linkedin
Deel op Facebook

Droom-waarmaken--7-droom-waarmakende-tips-op-een-rij

Hee dromer! Behoor jij tot de 1% van de ondernemers die hun dromen waarmaken? Het lezen van dit artikel kan jou daarbij helpen.

Wat doet de 1% om hun dromen waar te maken? Mijn droom-waarmakende-tips-en-adviezen deel ik graag met jou. Consumeer ze en, nog belangrijker, implementeer ze direct zodat jouw dromen waarheid worden.

#1 Focus, vertrouw en maak je droom waar

Heel veel ondernemers praten mooi over de dromen die ze hebben, enkel geloven ze er zelf niet in. Veel ondernemers saboteren daarmee hun eigen dromen, zonder dat ze het zelf beseffen. In mijn artikel over visualisatie ga ik hier dieper op in op spiritueel niveau. Nu wil ik er met jou kort en bondig over zijn.

Op spiritueel niveau gebeurt er vaak het volgende:

 • Ondernemer: “Hé, universum! Ik wil dat deze droom waarheid wordt.”
 • Universum: “Top, dat ga ik voor jou regelen!”
 • Ondernemer: “Ik wacht al een week en ik zie nog niks gebeuren. Ik denk dat het niet meer gaat gebeuren en deze gedachten breng ik iedere dag naar voren.”
 • Universum: “Top, dat jij denkt dat het niet meer gaat gebeuren, dat ga ik voor jou regelen!”

Dromensabotage in een notendop. Je bent vaak te ongeduldig, waardoor je continu je dromen aanpast omdat het niet snel genoeg gaat.

Het waarmaken van dromen begint met focus en vertrouwen.

Blijf je droom voor ogen houden en heb vertrouwen dat die uitkomt. Besef dat het niet van de een op de andere dag geregeld is. Het kan soms wel maanden of jaren duren voordat jouw dromen uitkomen.

Mijn advies is simpel: Focus je op jouw droom, heb vertrouwen en ervaar hoe diverse kleine én grote dingen op je pad komen die allemaal te maken hebben met je grote doel. Zie het in, wees dankbaar en je komt steeds dichterbij je droom.

#2 Visualiseer en mediteer voor het dromen waarmaken

In mijn artikel over visualisatie (klik hier) vertel ik je over de gedachten achter visualisatie en hoe je het op de juiste manier combineert met meditatie. Nu wil ik je enkel vertellen waarom visualiseren en mediteren zo ontzettend belangrijk zijn om je dromen waar te maken.

Als je net zoals ik gelooft in meer, universum, god, geluk, en ga zo maar door, dan sta je naar mijn mening ook open voor visualisatie en meditatie.

Visualisatie in het kort:

 • Bedenk wat je wilt (tip #1 focus en vertrouwen).
 • Sluit je ogen, ervaar je dromen alsof het al waarheid is. (Hersens zien niet of iets wel of niet is gebeurd. Ze nemen het aan).
 • Stuur positieve energie naar het universum dat voor jou aan de slag gaat.
 • Visualiseer dagelijks en je energie verbindt zich sterker en sterker met het universum, zodat je op 1 lijn komt.
 • Houd de visualisatie dagelijks vol en zie hoe je dromen waarheid worden.

Mindset en universum

Zoals je kunt lezen is visualisatie interessant op 2 niveau’s, namelijk:

 • mindset
 • universum

Door iedere ochtend jezelf in contact te brengen met je dromen en daarbij  je hoogste positieve gevoelens op te roepen, zorg je ervoor dat jij jouw dag begint met een positieve mindset en weet je dat je werkt aan het waarmaken van je dromen. Combineer dit met meditatie en je hebt een ontzettend sterke mind-boost.

Hoe ik visualisatie combineer met meditatie? Voordat ik ga mediteren haal ik me de dromen voor ogen die ik heb opgeslagen in een mobiele app. Als ik tijdens het mediteren in de “zen-zone” kom, haal ik mijn doelen naar voren en stel ik me voor hoe deze doelen door het universum worden opgevangen en als zaadjes worden geplant. Wat ik dan enkel nog hoef te doen, is het verder los laten. Ik “drop” de zaadjes in de “zen-zone” en heb vertrouwen en geduld omdat ik weet dat alles naar mij toe komt wanneer de tijd daar is.

Alles komt naar je toe wanneer de tijd daar is

[av_hr class=’invisible’ height=’20’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-plla1x’ admin_preview_bg=”]

#3 Hoogste gevoelens die je dromen waarmaken

Iets waar iedereen heel goed in is, is in het volgen van negatieve gevoelens en emoties.

“Wouter, wat bedoel je?”

Heb jij ooit eens een situatie meegemaakt waar jij geen lekker gevoel over had? Misschien was het:

 • een nieuwe potentiële klant;
 • een business-coach waar je mee samenwerkte;
 • op vakantie naar een bepaalde locatie;
 • de aanschaf van een product of dienst.

En wat deed jij toen? Ik weet 100% zeker dat jij weleens het negatieve gevoel of de emotie hebt genegeerd en het op de gok toch bent gaan doen.

Dat…, is droom-waarmaken-sabotage

Wij ervaren niet voor niets positieve en negatieve emoties. Positieve emoties geven aan dat je inline bent met het universum en dat je dingen doet die je dichterbij je dromen brengen. Negatieve gevoelens opvolgen zorgt ervoor dat je de droom van je afduwt en dus je droom aan het saboteren bent.

Zie het als een radiozender die je op de radio wilt ontvangen. Wanneer je niet op het juiste kanaal bent, zul je de zender ook niet ontvangen. Hetzelfde geldt dus voor je dromen…

Volg je hoogste positieve gevoelens en je droom komt naar je toe

Zelf maakte ik ook vele keuzes waarbij ik een slecht gevoel had. In het artikel over ondernemers valkuilen vertel ik hierover. Het effect van het volgen van slechte gevoelens heeft in 2/3 van de gevallen een slechte afloop.

Mijn advies: Volg altijd je hoogste gevoelens. Het eerste gevoel wat binnenkomt is altijd het juiste gevoel.

#4 Dromen waarmaken en mijlpalen

Het is een algemeen bekend feit dat veel ondernemers hun doelen opgeven wanneer ze binnen 1 maand (vaak ook al binnen 2 weken) niet het eerste resultaat zien. Wanneer je jouw droom te groot maakt, is de kans op falen erg groot. Stel daarom voor jezelf mijlpalen op die sneller te behalen zijn. Het zijn sub-doelen die tussen je huidige situatie en je droom in staan. Het integreren van kleine overwinningen prikkelt onze hersens, we ervaren succes en vanuit daar komt het grotere succes.

Uit onderzoeken blijkt dat de kleine overwinningen (mijlpalen) zorgen voor het grote succes.

Droom voor een perfect figuur

 1. 3x per week naar de sportschool
 2. 6 dagen per week gezond eten en 1 dag “cheaten” (minder gezond eten)
 3. 5x per week naar de sportschool
 4. 3 cm van je taille kwijt
 5. etc

Iedere keer dat je een mijlpaal bereikt, geef je een klein feestje voor jezelf, bijvoorbeeld een heerlijke massage, een schouderklopje aan jezelf, extra 30 minuten ontspannen, whatever makes you feel good!

Droom voor meer omzet:

Op weg naar meer omzet kun je de volgende mijlpalen opstellen:

 1. 500 downloads per maand voor jouw e-boek
 2. op basis van 500 downloads per maand, 5 mensen die contact opnemen na de eerste maand (= 1%)
 3. van de 5 mensen die contact opnemen 1 definitieve klant
 4. etc

Bouw voor jezelf mijlpalen in als je mindset niet sterk genoeg is. Vier iedere dag je succes, wees dankbaar en zie hoe je steeds dichterbij het waarmaken van je dromen komt.

#5 Wees dankbaar voor het droom-waarmaak-proces

Nu je bij deze tip bent aangekomen, besef je dat veel ondernemers (en jij misschien ook) hun dromen saboteren. Om dit te stoppen, is het dagelijks toepassen van dankbaarheid ontzettend belangrijk. Pas jij dankbaarheid zelf dagelijks al toe? Ik wel.

Wanneer ik ’s ochtends wakker word en voordat ik ga slapen, denk ik aan 3 momenten van dankbaarheid. Dat kunnen vele verschillende dingen zijn, dankbaarheid voor:

 • de liefde van mijn vriendin;
 • een nieuwe potentiële klant die mij benaderde;
 • het heerlijke weer;
 • dat ik deze ochtend weer wakker mocht worden en een nieuwe dag is aangebroken.

Dankbaarheid kan op alle mogelijke manieren en het heeft een ontzettend positieve invloed op je mindset. Wanneer je dankbaar bent krijgen negatieve emoties geen kans, daarom is het belangrijk om tijdens dankbaarheid jezelf opnieuw in het moment te plaatsen. Voel, ervaar, ruik het moment en wees dankbaar.

Om dit proces naar een nog hoger level te brengen, adviseer ik om dankbaarheid in je doen en laten te integreren. Iedere keer wanneer er iets moois gebeurt, wees dan dankbaar.

 • Lacht een onbekende naar jou? wees dankbaar
 • Word je benadert door een nieuwe klant? wees dankbaar
 • Je autoprobleem gratis verholpen? wees dankbaar
 • Heeft je partner het eten klaargemaakt? wees dankbaar

Wees dankbaar en zie hoe het universum je meer geeft van de dingen die je gelukkig maken.

#6 Werk aan de droom-waarmaak-mindset

Zoals je ziet gaan al de tips in dit artikel over jouw mindset. Zelf investeer ik dagelijks minimaal 2 uren in persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei. Jouw mindset is het eerste waar we aan werken tijdens de business-coachingstrajecten.

Zonder een ijzersterke en positieve mindset saboteer je alles in je leven. En ik kan hierover meepraten want mijn eerste jaren van ondernemerschap waren een reuze rollercoaster. Hier kwam verandering in toen ik meer en meer uren besteedde aan:

Al deze kennis liet mij inzien hoe ik mezelf en mijn dromen saboteerde. Iedere keer weer gaf het universum (ik hoop dat je er in gelooft), enkel zag ik het niet ik raakte steeds verder van mijn dromen af.

Ik koos voor zekerheid door een freelance-job aan te nemen. Hierdoor koos ik ook voor een ongelukkig gevoel, omdat ik geen voldoening haalde uit het werk, dagelijks 4 uur lang  in de auto zat en niet inzag dat ik hierdoor vele opdrachten misliep die mij dichterbij mijn doel zouden brengen.

De meeste ondernemers kiezen voor zekerheid omdat ze denken in schaarste. Deze mindset is erg schadelijk voor jou als ondernemer, want je bent als ondernemer zo ontzettend goed in je passie dat je niet bang hoeft te zijn voor schaarste.

Schaarste bestaat immers niet. Er is een overvloed aan alles op deze wereld. Je dient er enkel in te geloven, focus te houden en de tips uit dit artikel op te volgen.

#7 Dromen waarmaken door het los te laten

Met deze tip wil ik het artikel afronden. Wanneer jij jouw dromen waar wilt maken, dan dien jij jouw dromen los te laten. Dit klinkt misschien tegenstrijdig met een aantal punten in dit artikel, enkel wanneer je nog een keer tip 2 leest dan zul je het begrijpen.

Jouw dromen moet je zien als zaadjes. Zoals je als ondernemer flink moet zaaien om daarna te kunnen oogsten, werkt het ook bij jouw dromen. Je moet eerst flink zaaien (doe het zoals besproken bij tip 2) om daarna te kunnen oogsten.

Als je wilt zaaien dan moet jij de zaadjes uitgooien en erop vertrouwen / geduld hebben dat ze zullen uitkomen.

 • Daarom moet jij jouw dromen los laten.
 • Daarom moet je focus en vertrouwen hebben.

Mijn advies om al jouw dromen waar te maken: Als je een stok achter de deur nodig hebt, wilt genieten van het proces door het doen van de juiste dingen die jou dichterbij jouw doel brengen,  verdiep je dan eens in coaching.

Begeleiding door een coach die het pad al bewandeld heeft, is vele malen effectiever dan het uren informatie consumeren in de hoop om van die informatieberg één succesvolle aanpak te maken die zorgt voor een zakelijke en persoonlijke doorbraak.

Maak daarom je keuze:

Succes!

 

boek.png
download gratis hoofdstukken van mijn bestseller boek: zo word je een gamechanger
boek.png

Krijg gratis een inkijkexemplaar verzonden naar je mailbox van mijn boek: zo word je een gamechanger