fbpx

Wees Moedig en krijg alles wat je in jouw leven wilt

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Denk jij wel eens ‘Ik kan veel meer dan ik nu laat zien’, maar heb je niet de moed om actie te ondernemen om dat ook daadwerkelijk te tonen. Dat is jammer, want als er één ding is wat jouw verder brengt in je leven, onderneming, relatie, gezondheid en missie dan is het MOED hebben. Toon moed en je kunt alles krijgen wat je in je leven wilt hebben.

Moed bracht mij verder

Ik moet eerlijk toegeven dat ik enkele jaren terug ook niet zo’n  held was. In groepen durfde ik mijn eigen mening niet te uiten en ik was vooral mensen aan het pleasen. Ik had niet de moed om gedurfde stappen te ondernemen in mijn leven. Ik liet me weerhouden door eventuele valkuilen en problemen én door de invloeden die ik in mijn leven ondervond.  Één van die invloeden was ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Deze komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Ik hield me daardoor altijd klein en streefde niet voor de volle 100% mijn dromen na.

Moed nodig

Ik wist wel waar ik wilde komen in het leven en hoe ik over dingen dacht, maar het ontbrak me aan durf. Ik maakte niet de keuzes die bijdroegen aan mijn doel en maakte mensen  niet duidelijk hoe ik over dingen dacht. Gelukkig kwam ik erachter dat moedig zijn ontzettend belangrijk was om verder te komen. Ik ging no matter what iedere stap ondernemen die mij dichterbij mijn dromen en beste versie van mezelf bracht. De moraal van dit verhaal? Wees moedig en laat de buitenwereld jouw ware ik zien. Ready? Here we go!

#1 Welke score geef jij jezelf voor moed?

Als je iets wilt verbeteren, is het belangrijk om eerst duidelijk te krijgen waar je nu staat. Daarom begin ik altijd met de vraag welke score jij jezelf geeft op ieder gebied waarop jij beter wilt worden. Vandaag is de vraag dus: Welk cijfer tussen de 1 en 10 geef jij jezelf op het gebied van moedig zijn? Heb jij jezelf een score gegeven? Denk dan nu eens na over waarom jij jezelf deze score geeft. Welke gedurfde keuzes maak jij op dit moment? Of merk je nu dat je juist keuzes maakt waarbij je totaal geen moed toont? Het is zo belangrijk om jezelf altijd eerst deze vragen te stellen. Wees eerlijk in het beantwoorden ervan. Het levert je meteen inzichten op in welke situaties je wel of geen moed hebt en met die inzichten kun je direct aan de slag.

#2 Wat kan jouw moedig-versie bereiken?

Beeld je de moedig-versie van jezelf eens in. Wat kun je dan bereiken wat jij op dit moment nog niet bereikt? Wat zijn de keuzes die je dan maakt, die jij nu niet maakt waardoor deze moedige versie van jezelf dingen bereikt die jij nu niet kunt bereiken? Een hele mond vol! Door ook deze vraag door de beste versie van jezelf te laten beantwoorden, zie je direct in waarom het zo belangrijk is om moed te hebben. Enkel zeggen: “Ik zal meer moed hebben in mijn leven” brengt je helemaal nergens, want het mist de power die nodig is om daadwerkelijk moediger te worden in je leven. Het is daarom van belang dat je inziet wat het VOORDEEL van moed hebben is. Door voor jezelf het VOORDEEL te schetsen, krijg je een REDEN om werkelijk moed te tonen. Gezond verstand betekent niet altijd dat je in actie komt. Geef jezelf daarom een reden om moed te hebben en zie het voordeel ervan in.

#3 Deel jij de échte versie van jezelf?

Laat jij de wereld zien wat een geweldig en uniek mens jij bent? Of voldoe je aan de verwachtingen van de mensen om je heen? Deel jij eerlijk je mening met je partner of ben jij alleen aan het pleasen en zeg je alleen de dingen die hij of zij wil horen? Het overgrote deel van de wereldbevolking (95%) gedraagt zich als schapen. Ze doen de dingen volgens de regels van het grotere geheel en laten hun ware ‘ik’ niet zien. Komt je dit bekend voor? Dan wil ik deze eerlijke 1-op-1-vraag aan jou stellen:

“Wat heeft het jou op dit moment gebracht om niet de echte versie van jezelf te zijn?”

Veel mensen leven in pijn en stress omdat ze simpelweg geen moed hebben om hun ware ‘ik’ te laten zien. Voor het delen van de echte versie van jezelf is veel moed nodig, dus ik daag je uit: toon moed, laat zien wie je écht bent. Besef wel dat als je de echte versie van jezelf laat zien er genoeg ‘haters’ zullen zijn in deze wereld. Wees niet bang voor de mensen die klagen of die opeens raar naar je kijken. Lach om mensen die je proberen te kleineren en luister niet naar vrienden die je proberen terug te trekken naar hun eigen veilige wereld. Ik begrijp helemaal dat het niet direct eenvoudig is om zomaar zoveel moed te tonen, maar doe het en je krijgt een heel ander leven:
  • Een diepere relatie met je partner, familie en vrienden.
  • Je gaat dingen in je leven ondernemen waarvan je de hoogste vorm van positieve emoties krijgt.
  • Vaker “NEE” zeggen voorkomt dat je dingen doet die je niet leuk vindt.
  • Je wordt een rolmodel voor andere mensen die zien wat leven als je échte versie met jou doet.

#4 Wat heeft de ‘durfal’ in jou nodig?

Wat heb jij op dit moment nodig om meer te durven in jouw leven? Wat is de eerste stap die jij kunt zetten om jouw moed te tonen? Persoonlijk denk ik dat het voor de meeste mensen het voor zichzelf opkomen is. Om eerlijker naar de buitenwereld te communiceren wie zij zijn, eerlijker naar:
  • zichzelf;
  • de partner;
  • collega’s;
  • vrienden;
  • eigenlijk iedereen.
Als jij denkt aan eerlijker worden en leven als dé moedigste-versie van jezelf, welke gedachten schieten dan door je hoofd? Zijn het angstige gedachten? Misschien uitstelgedrag of nog andere negatieve of juist positieve gedachten? Weet goed dat als jij naar jouw gedachten van uitstel of ontwijking gaat luisteren, je altijd hetzelfde leven blijft leiden. Verandering begint bij nieuwe keuzes maken. Keuzes die jij voorheen niet durfde te maken, omdat ze buiten je comfortzone liggen. Weten en ervaren dat keuzes buiten je comfortzone liggen, maakt je ook direct duidelijk dat je bezig bent met het zetten van een stap in de juiste richting. Om meteen die stap in de juiste richting te zetten, geef ik je een opdracht mee:  Benader vandaag één persoon tegen wie jij niet helemaal eerlijk bent geweest. Ga het gesprek aan. Laat diegene weten dat je niet eerlijk bent geweest, maar dat hij of zij zoveel voor jou betekent dat je vanaf vandaag het moed hebt om jouw ware ‘ik’ te laten zien. Wees niet bang voor wat de ander zal zeggen! Er zullen mensen zijn die van de ware jij zullen houden, maar ook mensen die je proberen te veranderen. In die situaties dien je moed te tonen en jezelf de vraag te stellen: “Wat zou de moedigste-versie van mezelf nu doen?” Het antwoord op die vraag is de stap die je moet zetten.

#5 Het is NU tijd voor moed

Het is tijd voor moed. Het is tijd om de stap buiten je comfortzone te zetten. Houd daarbij voor ogen hoe geweldig jouw leven eruit gaat zien. Denk aan de dromen die jij hebt en aan de diepgaande relaties die je gaat krijgen, puur door moed te hebben en jouw ware zelf te laten zien. Reflecteer op momenten van twijfel door jezelf af te vragen: “Wat brengt meer moed in mijn leven en welke keuzes maak ik als ik die moed heb?” Moed krijgen is een proces. Een proces dat tijd vraagt en waarbij je iedere keer als de moed je in de schoenen zakt jezelf de kritische reflectievragen stelt. Enkel zo word je jezelf er BEWUST van hoeveel moed je echt hebt en welke keuzes en stappen je dient te ondernemen om te leven als de moedigste-versie van jezelf.
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.