fbpx

Je Bent Buitengewoon! Houd Jezelf Niet Klein

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Luister naar de podcast

Krijg deze episode op

Zie het leven als een spel dat je met lef moet spelen. Jij kunt dat ook, want je bent een buitengewoon mens. Dus geen excuses meer en vergeet het gemiddelde leven. Waarom jezelf klein houden als je kunt kiezen voor een buitengewoon leven?

Wat zit jou in de weg naar een buitengewoon leven?

Als jij diep vanbinnen weet dat je zoveel meer kunt bereiken dan je nu doet, wat houdt je dan tegen om daar iets aan te doen? Misschien voel je jij onzeker of niet gedisciplineerd genoeg. Je bent nog niet klaar om het leven serieuzer te nemen. Of je bent bang om in jezelf te investeren, te falen of dat mensen je zullen uitlachen. Wat het ook is, besef dat jij, ik en alle andere mensen in deze wereld rondlopen met dezelfde drie angsten:

 1. Angst voor verlies: Je weet wat je hebt en weet niet wat je krijgt als je keuzes moet maken. Dan is het wel zo veilig om niet te kiezen, dan kun je ook niets verliezen. 
 2. Angst voor de keuzes naar je doel: Een doel bereiken doe je door het bewust maken van keuzes. Dat betekent dat je ook wel eens keuzes moet maken die spannend of minder leuk zijn.
 3. Angst dat je je doel niet gaat bereiken: Deze angst geeft je tientallen redenen om niet aan de slag te gaan met het verwezenlijken van je plannen. Alle negatieve overtuigingen komen in sneltempo boven en voordat je het weet klap je de laptop weer dicht en blijf je doen wat je altijd al deed.

Deze drie universele angsten komen iedere keer weer om de hoek kijken in een andere vorm. Als jij niet met deze angsten kunt omgaan dan blijf je ‘het spel’ altijd klein spelen. Dus vraag jezelf af wat jouw klein houdt of maakt in je leven. Hef deze blokkade op, zodat de energie kan stromen naar een buitengewoon leven.

Wat is immers de lol van het hebben van een gemiddelde relatie, carrière, onderneming of gezondheid? Een goede business coach of high performance coach kan je helpen om het buitengewone leven te bereiken.

Het systeem houdt jou klein

In het boek dat ik aan het schrijven ben (stuur me een e-mail wanneer je interesse hebt in dit boek), lees je over hoe het systeem ons klein houdt.

Met het systeem bedoel ik onder andere de maatschappij waarin we leven en hoe jij vanaf het moment dat je in je moeders buik zat al wordt beïnvloed. Dit ging verder op de basisschool en het houdt niet op, want die beïnvloeding is overal om je heen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de coronasituatie? Zie wat een grote invloed het systeem op ons heeft door ons nu te vertellen wat wij wel en niet mogen doen. En nee, ik ben niet vierkant tegen deze regels, enkel laat het wel zien hoe makkelijk wij ons voegen naar regels van het systeem.

Wanneer je zoekt op David Icke op internet, dan komen er heel wat berichten en video’s boven. Icke deelde namelijk een aangrijpende video over hoe hij aankijkt tegen het coronavirus. Gek genoeg werd zijn video verwijderd door YouTube. Daarna volgde diverse interviews met David en onderstaande is een interessant shot uit één van zijn video’s.

https://www.youtube.com/watch?v=4KhtaurSUcw

Wat ik hiermee duidelijk wil maken, is dat er een kracht over ons heerst waar 99% van de wereldbevolking onbewust in meegaat, maar weet dat je de keuze hebt om een buitengewoon leven te gaan leiden. En dat is dus niet het leven dat andere mensen willen dat jij gaat leiden. Laat je niet afremmen door wat andere mensen tegen je zeggen of door regels die je worden opgelegd. Het is jouw leven en jij kiest hoe jij jouw leven wilt leiden.

Er is geen enkel succesvol mens op deze wereld die het spel altijd volgens de regels speelde. Breek daarom los van het systeem en maak jouw eigen keuzes!

Verbreek relaties met mensen die je niet aanmoedigen

Onlangs ontmoette ik iemand die in een korte tijd een speciale vriend is geworden, zijn naam is Mike, 22 jaar en op dit moment nog in loondienst.

Mike heeft in een korte tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo leidde hij voorheen een normaal leven, zoals de meeste gemiddelde mensen doen. Totdat hij de keuze maakte om samen met mij om 5:40 uur in de ochtend te gaan trainen. Daarnaast ging hij zichzelf steeds meer persoonlijk ontwikkelen en dit is de reactie die hij van mensen om hem heen kreeg:

Mike geeft in het bericht naar mij aan hoe mensen negatief reageren op zijn video’s over zijn persoonlijke ontwikkeling en ze vinden het raar dat hij opeens op zo’n andere manier is gaan leven. En als hij dan aangeeft dat dit hem gelukkig maakt, dan kijken zij hem vreemd aan.

Helemaal niet onbekend!

Ik zie dit iedere keer weer gebeuren bij mijn high performance klanten die een switch maken in hun identiteit en misschien herken jij het ook wel. Als je kiest voor het buitengewone leven zijn er mensen om je heen die je proberen terug te trekken naar de gemiddelde wereld.

Waarom?
Dit kan te maken hebben met:

 • jaloezie, omdat jij dingen aan het ondernemen bent waar andere mensen niet moedig genoeg voor zijn;
 • bescherming,  ze willen niet dat jou iets overkomt;
 • het gebrek aan inzicht dat het leven er nog mooier uit kan zien en daarom reageren ze op basis van wat zij denken dat mogelijk is.

Mijn kort-door-de-bocht-advies hier is simpel: wanneer mensen jou niet aanmoedigen en wanneer je geen energie van ze krijgt, ga dan in gesprek met deze mensen, kijk of je elkaar nog nodig hebt in het leven en zo niet: verbreek dan de relatie.

Moeilijk? Vast en zeker, maar moeilijke keuzes zijn onvermijdelijk wanneer je een buitengewoon leven wilt gaan leiden.

Verleg je grenzen!

Iedere dag mijn grenzen verleggen is één van mijn geheimen om ieder jaar weer maximaal te groeien als mens. Zo trainde ik bijvoorbeeld eerst vijf keer in de week van maandag tot vrijdag van 5:40 uur tot 6:10 uur. Het begon echter alweer ‘te normaal te worden’ waardoor ik nu tien keer per week sport. Yes, dat lees je goed, ik train op maandag tot en met vrijdag van 5:40 uur tot 6:10 uur en van 16:00 uur tot 16:45 uur. ‘s Ochtends HIT-training en ’s middags kracht- en conditietraining.

Waarom ik dit doe? Niet enkel omdat ik ‘het leuk’ vind. Nee, ik wil mezelf continu uitdagen om mijn grenzen te verleggen en om te kijken hoe ik omga met nieuwe situaties.

Ieder jaar wil ik een betere versie van mezelf worden en een stap dichterbij het buitengewoonste leven komen. Daarom moet ik van mezelf iedere dag weer nieuwe stappen zetten om mijn grenzen te verleggen. En dit doe ik simpelweg door tegen mijn gedachten in te gaan die schreeuwen om eens ‘normaal’ te doen. Nu ook tijdens de coronacrisis. Deze maand heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat ik meer dan € 25.000 aan omzet misliep omdat nieuwe klanten op de rem trapten toen het virus om de hoek kwam kijken.

Mijn reactie? Niet op de rem trappen maar op het gaspedaal.

Sterker nogik investeerde € 4.000 om onze zolder te transformeren in een sportschool met high-end-apparatuur en ik verhoogde mijn marketingbudget met een factor twee.

Waarom? Niet omdat het slim was (ik draaide immers die maand dik verlies), maar wel omdat ik weet dat als ik mijn grenzen opzoek het mij altijd nog betere resultaten oplevert. Waarom het leven klein spelen als je kunt kiezen voor een buitengewoon leven?

Investeer in jezelf

De beste investeringen die je kunt doen in je leven, zijn de investeringen in jezelf. Nee, hiermee bedoel ik niet de dure horloges, auto’s of kleding. Ik heb het dan over de investering in jouw persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei.

Ik investeerde al meer dan € 50.000 in mezelf en de R.O.I (return on investment) zit daar hoog boven. De juiste investering in jezelf vergroot het potentieel in je leven waardoor je meer en meer het buitengewone leven kunt gaan leiden.

Een simpele investering zou al kunnen zijn om een boek aan te schaffen op een gebied waar jij jezelf verder in wilt ontwikkelen. Wil je een stap verder gaan, dan is jezelf laten coachen door bijvoorbeeld een business coach of high performance coach een goede investering.

De € 1.500 of meer waarvan je bijvoorbeeld op vakantie kunt gaan, kun je ook in jezelf investeren. Als je het op de juiste manier in jezelf investeert, haal je die € 1.500 er dubbel en dwars uit.

Waar wacht je op? Doe de investering waarvan je weet dat jij die waard bent. 

Maak de NU keuze om buitengewoon te worden!

Ook jij kunt:

 • vele malen gezonder gaan leven waardoor je meer energie krijgt;
 • veel meer geld verdienen waardoor je een positieve invloed kunt hebben en een echte bijdrage kunt leveren;
 • een nog betere partner, vader/moeder of vriend zijn;
 • meer vrije tijd hebben in je leven dan dat je op dit moment hebt;
 • nog meer genieten van de dingen die je geweldig vindt in het leven;
 • meer van de wereld zien.

Kortom: je kunt zoveel meer en het enige wat je op dit moment hoeft te doen is de keuze te maken om vooruit te gaan en jezelf door niets of niemand te laten tegenhouden.

Wees buitengewoon!
Ik help je hier graag bij.

Hoe?

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.