fbpx

Je Hoeft Enkel Dood Te Gaan, De Rest Is Een Optie

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Sta jij wel eens stil bij de zin van het leven? En vraag jij je dan af of het leven jou stuurt of jij het leven? Ik durf te zeggen dat je dat maar zelden doet. Hoeft ook niet, want het leven heeft geen betekenis… In dit aangrijpende artikel laat ik je inzien dat je slechts één ding hoeft te doen in jouw leven en dat is: doodgaan. Je hebt maar één zekerheid in het leven: ooit ga je dood. Wat je verder met je leven doet, ligt aan jou. Het leven is wat jij ervan maakt.

Het leven heeft geen betekenis

Ja, je leest het goed: alles wat jij in jouw leven doet heeft geen betekenis. En zelfs ‘geen betekenis’ heeft geen betekenis. Alles heeft simpelweg geen betekenis. Toen ik dit voor het eerst begreep, leek het alsof ik uit mijn leven trad en de wereld direct in een ander perspectief zag. Eigenlijk een gek idee, het leven heeft geen betekenis.

Wat doen we dan op deze wereld?

Dat is een goede vraag! Een vraag die we ons zelf vrijwel nooit stellen. We leiden ons leven zoals we denken dat het moet. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Nee, jij hebt een keuze

Het is goed om te beseffen dat het JOUW LEVEN is. Jij bepaalt iedere seconde van de dag hoe jouw leven eruitziet. Het leven is niet zinloos, maar het heeft simpelweg geen betekenis. Denk eens aan tijd, seizoenen, dagen, weekenden, jouw naam en ga zo maar door, het krijgt pas betekenis als iemand die er aan geeft. Iedere keer weer heb jij een keuze in het leven. Je beseft dat echter niet omdat je denkt dat het leven een betekenis heeft.

Je hoeft niks te doen

Als je wilt zou je nu voor de rest van je leven op je kont kunnen gaan zitten. “Als het leven geen betekenis heeft wat doe ik dan nog in deze wereld?” Dat was de vraag die ik mezelf stelde toen ik inzag dat het leven geen betekenis heeft. En ik was ontzettend blij dat ik mezelf deze vraag stelde, want juist door mezelf deze vraag te stellen besefte ik dat ik niks hoef te doen in deze wereld en dat alles een optie is. Telkens weer kan ik ‘kiezen’ hoe ik mijn leven wil leven. Bijzonder, is het niet?

“Ja maar Wouter, als…”

Als wat? Als je op je kont zit dat je dan geen geld verdient? Je hebt geen geld nodig, je denkt dat je geld nodig hebt, maar geld heeft geen betekenis. Of als je niet gaat werken dat je dan ontslagen wordt? Ja, die kans is groot, maar ook dat heeft geen betekenis. Het heeft slechts een betekenis als jij er betekenis aan geeft. En dat is direct ook de grote valkuil van ons leven; we geven overal een betekenis aan.
We zijn betekenis-addicts!

Bijzonder inzicht

Besef eens hoe mooi het leven is als je stopt met denken over en zoeken naar de betekenis van het leven! Als je dit beseft, kun jij jouw eigen leven gaan kiezen. WAUW! Ik kan je vertellen dat dit besef mij onder andere het volgende inzicht gaf: Die hyperventilatie sinds mijn vijftiende stelt niks voor Sinds mijn vijftiende heb ik last van hyperventilatie. Dat uit zich in zweetaanvallen en het gevoel van flink misselijk zijn. Voordat ik besefte dat het leven geen betekenis had, zag ik geen uitweg uit mijn hyperventilatie. De reden was simpel, ik zocht altijd naar de betekenis achter mijn hyperventilatie waardoor het alleen maar erger werd: where attention goes, energy flows. Maar hoe simpel kan het zijn, het leven heeft geen betekenis en mijn hyperventilatie dus ook niet. Het heeft pas betekenis als je er een betekenis aangeeft. Gaat er een lampje branden? Bij mij wel, maar het heeft mij drie intensieve dagen van 9:00 uur tot 22:00 uur van training en bewustwording gekost voor ik het moment kreeg dat ik buiten mijn lichaam ging en de transformatie plaatsvond. Verrek,  dacht ik, als ik mijn hyperventilatie juist erger maak omdat ik er een betekenis achter zoek, dan is het tijd dat ik mijn geest train om in te zien dat mijn hyperventilatie geen betekenis heeft. En in dit proces zit ik op dit moment. Ik zit in het proces dat ik mijn leven weer ‘van scratch’ ben begonnen en dat ik zelf KIES wat voor betekenis ik geef aan mijn leven. Met van scratch bedoel ik niet dat ik alles aan de kant heb gezet. Nee, ik leef al enkele jaren bewust, nu ga ik nu nog BEWUSTER leven. Mijn bewustheid is minstens met 100 vermenigvuldigd. Dit klinkt groot en dat is het ook.

Hoe ziet jouw leven eruit zonder betekenis?

Misschien denk je nu : “Wouter…WAAR HEB JE HET OVER…IK BEGRIJP HET NIET!? Die kans is groot. Ik stop immers minstens 36 uur training tijdens drie intensieve dagen in een artikel van 5 minuten. Toch vraag ik je nu: “Hoe ziet jouw leven eruit nu je stukje bij beetje gaat beseffen dat het leven geen betekenis heeft?” Waarom ik dit doe? Omdat ik je wil prikkelen. Ik wil je in inspireren. Ik wil  je laten zien dat jij vandaag de keuze kunt maken om je leven te leiden zoals jezelf wilt. Als dat is wat je wilt, neem dan contact met mij op en ik ga je precies laten zien hoe jij aan de slag kunt gaan met het leven van jouw dromen leiden. Let ’s go! Klik hier, neem contact op en laten we aan de slag gaan.  
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.