fbpx

Jouw beperkte mindset blokkeert de weg naar succes

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp
Ben jij jouw gemiddelde leven zat? Wil je meer bereiken in jouw leven, maar kom je geen stap verder in het bereiken van jouw doelen? De kans is groot dat je beperkte mindset je tegenhoudt op je weg naar succes. In dit artikel laat ik je zien hoe je deze beperkingen herkent en achter je kunt laten. Daarna kun je alles wat je wilt bereiken in je leven ook daadwerkelijk bereiken.

Mijn beperkte mindset zat mij in de weg

Heel veel mensen bedenken geweldige doelen die ze willen bereiken in hun leven. Enkel blijft het altijd bij geweldige ideeën en worden de plannen nooit uitgevoerd in de praktijk. Hoe kan dat? Vanaf onze geboorte krijgen we veel invloeden te verwerken, waardoor zo’n 98% van de wereldbevolking rondloopt met een beperkte mindset. Een beperkte mindset die bestaat uit het onterecht denken dat:
 • er schaarste is;
 • je geboren moet zijn met een succesvol DNA;
 • je niet goed genoeg bent en niet voldoende weet;
 • we vooral niet te groot moeten denken;
 • iets niet voor jou is weggelegd.
De lijst kan ik nog wel even blijven aanvullen. Wat ik wil aangeven is dat een beperkte mindset je weerhoudt van wat je wilt bereiken in je leven. Zelf had ik ook jarenlang een beperkte mindset die mij tegenhield. Ik had grootse doelen in mijn leven. Gek genoeg had ik ook altijd wel een reden om niet de stappen te zetten richting mijn doel. Al snel dacht ik van: “Wie ben ik om dit te doen?” of:“Succesvol zijn zit niet in mijn DNA.” Ik liet me door mensen om mij heen vaak overtuigen dat ik bepaalde dingen juist niet moest doen.

Ik had een mentor nodig

Het kantelpunt in mijn leven was het moment dat ik mij ging verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Mentoren zoals Brendon Burchard en Bob Proctor lieten mij meer en meer inzien hoe beperkt mijn mindset was en dat het mijn succes in het leven tegenhield.
Ik werd me bewust van mijn beperkte mindset die mij in de weg zat op mijn pad naar succes.
Ja, ik heb een geweldige familie en topvrienden om mij heen… Nee, niet alles wat ze mij hebben geleerd / hebben verteld droeg bij aan hetgeen wat ik echt wilde bereiken in mijn leven. Je kent het vast en zeker wel; je hebt een tof idee en je vertelt het tegen je familie of vrienden en je krijgt antwoorden zoals:
 • “Zou je dat wel doen?”
 • “Hee joh, waarom doe je zo gek?”
 • “Ha, ha, dit is niemand gelukt en jou lukt het zeker wel?”
 • “Weet je hoeveel mensen dit al hebben geprobeerd?”
Vaak ben jij  je er niet van bewust dat dergelijke opmerkingen invloed op je hebben. Jammer, want het zorgt er vaak voor dat je goede ideeën direct weer in de prullenbak gooit. Neem vooral geen advies of feedback aan van mensen die niet het leven leiden dat jij voor ogen hebt. Als ik je één wijze les mag geven:
Omring je met mentoren die het leven leiden dat jij wilt gaan leven.
Een simpel maar ontzettend effectief advies!  Ik geef je graag nog meer adviezen. Ready? Let’s go!

#1 Jouw huidige paradigma zit in de weg

Een paradigma is een gedachtepatroon. Ik heb lang nagedacht over hoe ik dat uit ga leggen. Het werd me allemaal duidelijker toen ik mij liet mentoren door Bob Proctor. Proctor is al heel lang één van de meest ontwikkelde mensen op het gebied van mindset. Bob Proctor omschrijft het paradigma als volgt: Paradigms are a multitude of habits that guide every move you make. They affect the way you eat, the way you walk, even the way you talk. They govern your communication, your work habits, your successes and your failures. Wat creëert ons paradigma? Ons paradigma wordt vanaf onze geboorte al gecreëerd. Al die invloeden zorgen voor een gedachtepatroon dat ons vaak in de weg zit. Zoals Bob zegt bestaat een paradigma uit veel verschillende gewoontes. Gewoontes die we dagelijks uitvoeren. Veel gewoontes brengen ons verder, maar helaas zijn er ook gewoontes die dat niet doen. De eerste stap om beperkingen weg te nemen, is dan ook het analyseren van jouw paradigma.

Hoe ga je aan de slag met jouw paradigma?

Breng alle gewoontes in kaart, de goede én de slechte. Slechte gewoontes kunnen heel divers zijn en hieronder geef ik een aantal voorbeelden:
 • Het mag een paar pondjes minder, dus je gaat een dieet volgen. Helaas weerhoudt je gewoonte om te snoepen je van succes.
 • Je wilt wel een succesvolle ondernemer worden, maar eigenlijk blijf je liever Netflixen in plaats van zinvolle actie te ondernemen.
 • Je wilt deze week twee artikelen schrijven, enkel heb je een oude gewoonte in je hoofd die zegt: “Ach, dat kan morgen wel. Laten we nu even lekker ontspannen.”
Alles maar dan ook alles begint bij BEWUSTZIJN. Dus ook als we iets willen veranderen in ons leven. En wanneer we ons bewust zijn van onze slechte gewoontes / de gewoontes die ons in de weg zitten op het pad naar succes, dan kunnen we een plan uitstippelen dat ons brengt naar het doel dat wij voor ogen hebben.

#2 Afscheid nemen van je slechte gewoontes

Neemt afscheid van jouw slechte gewoontes. Je kunt pas een betere versie van jezelf worden als je inziet welke slechte gewoontes je tegenhouden en een plan uitstippelt om ze tegen te gaan. Een nieuwe gewoonte aanleren kost 66 dagen. De meeste mensen geven zichzelf helaas maar zeven dagen en dan kom je 59 dagen te kort.
Probleem van de mensheid: het creëren van een gewoonte kost 66 dagen. Mensen geven het na gemiddeld 7 dagen al op.
Zoals je al ziet dien je voor jezelf een plan uit te zetten det ervoor zorgt dat je de 66 dagen gaat volhouden. Besef goed dat 98% van de mensen de 66 dagen niet kan volhouden en dat het dus doorzettingsvermogen vraagt om het wel vol te houden. Maar dan kom je in de buurt van de 2% van de mensen die nieuwe gewoontes kunnen creëren die ze verder brengen.
2% van de wereld bereikt succes. Dit zijn de mensen die nieuwe gewoontes voor zichzelf kunnen creëren en integreren voor lifetime.

#3 Schrijf op wat je wilt bereiken in het leven

Het plan om afscheid te nemen van jouw beperkte mindset begint bij het formuleren van wat je wilt bereiken in je leven. Wat wil je nu echt bereiken in je leven? Ik wil dat je GROOTS DENKT! “Ja maar Wouter, dat is toch zweverig,  etc., etc….?” Als er ook maar één zo’n gedachte bij je opkomt, dan weet je dat jouw huidige paradigma aan het praten is. Dat paradigma denkt in zijn beperkingen.
Er is één manier om van een beperkte mindset af te komen. Stel jezelf de vraag: “Helpt die gedachte mij bij het bereiken van mijn doel?” Is het antwoord nee? Stop dan direct met die manier van denken.
Zoals ik al vele keren zei: alles begint bij bewustzijn. Bewustzijn van de negatieve gedachtes die je proberen klein te houden. Wanneer je deze stemmetjes hoort, elimineer ze en ga verder met het opschrijven wat je wilt bereiken in je leven. Heb je een concrete lijst gemaakt? Met een concrete lijst bedoel ik bijvoorbeeld:
 • 1 januari 2024 wil ik 10.000.000 op mijn rekening.
 • 1 januari 2024 wil ik 1.000.000 mensen getraind hebben.
 • In januari 2028 betrek ik een villa aan het strand.
Nogmaals, als deze doelen jou de bibbers geven, besef dan goed dat jouw beperkte mindset je probeert tegen te houden.
Er is één weg naar groei en dat is dingen doen die je nu nog niet doet.
Heb je voor jezelf duidelijk in kaart gebracht wat je wilt bereiken in je leven? Zet dan ook op papier wat belangrijke eigenschappen zijn om deze doelen te bereiken, denk aan:
 • discipline
 • leiderschap
 • commitment
 • enthousiasme
Beschrijf goed hoe de beste versie van jezelf eruitziet, zodat je vanaf vandaag aan de slag kunt gaan om als die versie te gaan leven.

#4 Verlangen: gedachten, gevoelens, actie

Wanneer je weet wat je wilt bereiken in jouw leven is het van belang dat je een sterk verlangen gaat creëren.
 • Waarom is juist dit doel zo belangrijk voor jou?
Enkel met een sterk verlangen zul je genoeg power hebben om ook daadwerkelijk dit doel te bereiken. Een verlangen bestaat uit 3 componenten:
 • gedachten: de manier waarop je denkt
 • gevoelens: de gevoelens die het zich meeneemt
 • actie: de daadwerkelijk stappen die je gaat ondernemen
Zoals je al ziet zul je eerst moeten werken aan je gedachten en gevoelens. Daarna kun jij jezelf aanzetten tot actie om daadwerkelijk jouw doelen te bereiken. Er zijn heel veel verschillende methodes om te werken aan jouw gedachten (beperkte mindset) en jouw gevoelens. Denk hierbij aan: Visualisatie: door je ogen te sluiten en jezelf jouw doel voor te stellen en dit iedere dag te doen, laat jij jouw onderbewustzijn denken dat jij jouw doel al hebt bereikt. Jouw onderbewustzijn ziet immers geen verschil tussen iets wat al wel of niet is gebeurd. Als je nu een negatieve mindset hebt, kan dat jou behoorlijk in de weg zitten. Autosuggestie: hiervoor hebben ik het al gehad over het opschrijven van jouw gewoontes. Als je wilt werken aan je gedachten, dan dien je gebruik te maken van autosuggestie. Hiermee speel je in op het altijd zeggen van positieve dingen in plaats van negatieve dingen. Als er een negatieve gedachte opkomt, dan dien je deze te switchen naar het positieve. Enkel zo zorg je ervoor dat positieve gedachten richting jouw onderbewustzijn gaan. De lijst van ideeën kan nog wel even door gaan. Bekijk daarom de video bovenaan dit artikel waarin ik nog enkele andere opties bespreek.

#5 Geduld & consistentie

Als je verder wilt komen in je leven dan moet je twee eigenschappen omarmen: geduld en consistentie. Besef goed dat jij vele jaren jouw beperkte mindset hebt voorzien van invloeden die jou niet altijd verder hebben geholpen. Besef ook goed dat het 66 dagen vraagt om een nieuwe gewoonte aan te leren.
Enkel 2% van de wereld bereikt in hun leven wat ze willen bereiken. En dit is omdat ze geduldig zijn en continu de dingen doen die ze verder brengen in hun leven.
Vraag je daarom op dit moment goed af: Ben ik bereid om alles op te offeren om daadwerkelijk het grote succes in mijn leven te bereiken. Ben ik bereid om:
 • vanaf vandaag suikers aan de kant te leggen en gezonder te gaan leven;
 • te stoppen met praten over andere mannen/vrouwen en mijn partner alle liefde te geven;
 • een extra stap te ondernemen in mijn ondernemerschap en te stoppen met zoeken naar afleiding;
 • om 5:00 uur uit bed te gaan in plaats van 4x snoozen en om 8:30 uur uit bed rollen.
Succes is voor iedereen mogelijk! Het zit niet in je DNA. Nee! Succes is doen wat 98% van de wereld niet doet. En JA, het is niet altijd even gemakkelijk. Als dat het wel was, dan zou 100% van de wereld het maximale uit hun leven halen.
So let’s go! Ga aan de slag met bovenstaande adviezen & vergeet niet om de video te bekijken voor extra input!

Ready voor de next-step?

Ben je klaar om jouw maximale performance en potentieel op alle gebieden van jouw leven te bereiken? Bekijk dan wat high performance coaching of business coaching voor jou kan betekenen. mindset-succes-quote-1 Krachtige-lange-quote-over-succes-mindset-5 Krachtige-mindset-en-succes-quote-4 Beperkte-mindset-succes-quote-3 Krachtige-mindset-quote-succes-2
boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het (luister)boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf en luisterboek of te koop als volledig boek in mijn webshop.