fbpx

Klaar Voor High Performance en Buitengewoon Leven? Beantwoord Vijf Vragen

Deel Twitter
Deel linkedin
Deel Facebook
Deel whatsapp

Luister naar de podcast

Krijg deze episode op

Ben je klaar om als de beste versie van jezelf het maximale uit je leven te halen? En dan heb ik het over een buitengewoon leven waarin je echt duurzame high-performance-resultaten neerzet? In dit artikel geef ik vijf adviezen voor een buitengewoon leven. Ieder advies sluit ik af met een vraag. Beantwoord de vijf vragen en dan weet je of jij ervoor kunt gaan.

Ready?
Let’s go!

#1 Een buitengewoon leven bestaat uit principes

Sommige mensen leiden voor altijd een buitengewoon leven. Anderen lukt het slechts voor een aantal weken. Hoe zou dat komen?

Simpel: de een leeft volgens principes en de ander handelt vanuit aangeleerde technieken en trucjes die niets met principes te maken hebben.

Principes heb je ten eerste nodig om high-performance-resultaten neer te zetten en daarnaast voor een buitengewoon leven. Principes zijn namelijk zelfgekozen regels over hoe jij jouw leven wilt gaan leiden.

Zonder principes ben je continu bezig met het proberen van verschillende technieken. Zo kan het zijn dat je een aantal weken iedere ochtend om 5:00 uur opstaat. Vervolgens stop je daarmee om weer een andere techniek uit te proberen om bepaalde resultaten te bereiken. Dat switchen van techniek naar techniek zal je niet dezelfde resultaten geven als het inzetten van principes.

Enkel van mijn leefregels zijn:

  • Ik investeer altijd in de beste kwaliteit eten en supplementen die mijn lichaam nodig heeft.
  • Ik handel in mijn leven altijd vanuit liefde (om iets te creëren) en niet vanuit angst.
  • Iedere week sport ik op zijn minst vijf keer. Alleen niet als ik ziek ben, dan luister ik goed naar mijn lichaam.

Dit zijn enkele ‘eenvoudige’ principes van hoe ik leef. Uiteraard zijn dit slechts voorbeelden en niet het totale beeld van al mijn principes.

Vraag 1:

Wat zijn jouw principes voor een buitengewoon leven met high-performance-resultaten?

#2 Er is geen snelweg naar succes

Wat hebben alle succesvolle mensen met elkaar gemeen?

Zij weten dat er geen snelweg is naar succes. Kijk maar naar de topatleet of naar invloedrijke en succesvolle mensen. Ze hebben allemaal hard gewerkt om uiteindelijk succesvol te worden. Helaas is het zo dat veel mensen altijd zoeken naar quick-wins. Zij denken dat ze het leven van hun dromen kunnen leiden zonder daar enige moeite voor te doen. Niet snel genoeg succes? Dan veranderen ze van strategie en pakken ze het op een andere manier aan.

De term ‘overnight success’ is er een die je maar al te vaak voorbij hoort komen. Als er iets niet bestaat dan is het wel een overnight success zijn. Gary Vaynerchuck, een succesvolle ondernemer, werd aangezien als een overnight success totdat hij vertelde over hoe hij duizend video’s nodig had om eindelijk ‘gespot’ te worden. Voor die duizend video’s kende vrijwel niemand hem, daarna werd hij door velen als een succesvolle man gezien.

Wanneer iemand met jou praat (bijvoorbeeld een business coach) over het bereiken van overnight success, ren dan ook hard weg. Het kost tijd om high-performance-resultaten neer te zetten en om het buitengewone leven voor jezelf te creëren.

En bedenk, de definitie van succes is erg breed. Je kunt immers vandaag al succesvol zijn als je de dingen doet die je dient te doen.

Vraag 2:

Wat is jouw definitie van succesvol zijn waardoor je het buitengewone leven met high-performance-resultaten kunt leiden?

#3 Ritme en discipline

In mijn eerste advies had ik het over principes. Ritme en discipline sluiten daar naadloos op aan.

Ritme is nodig om in een flow te komen en te blijven. Denk maar eens aan hardlopen. Bij hardlopen dien je op hetzelfde tempo te blijven lopen, anders ben je binnen enkele minuten al uitgeteld.

Hetzelfde geldt voor een buitengewoon leven en high-performance-resultaten. Je dient eerst voor jezelf een ritme op te stellen (routine):

Vaste dagen + vaste activiteiten = blijvende resultaten

Een vast ritme zorgt ervoor dat je uitsteekt boven alle gemiddelde mensen op deze wereld. Gemiddelde mensen hebben wel routines, maar houden deze slechts enkele weken vol. Om een goed ritme te hebben én te houden, combineer je ritme met discipline.

Discipline is een spier, hoe vaker je gedisciplineerd optreedt in het leven, hoe makkelijker het wordt om gedisciplineerd te zijn. Op de dagen dat je in de verleiding komt om van je ritme af te wijken is discipline je redding.

Vraag 3:

Hoe ziet jouw ritme eruit en hoe werk je iedere dag aan je discipline?

#4 Compleet buiten je huidige grenzen gaan

Wanneer je veel meters wilt maken in je leven, dan moet je compleet over je huidige grenzen gaan. We noemen dit ook wel: buiten je comfortzone gaan.

Klinkt tof! Weinig mensen doen het goed.

Een klein beetje buiten je comfortzone gaan werkt namelijk niet. Dat beetje extra’s wat je doet heeft totaal geen invloed op jouw huidige identiteit. Een echte identiteitswitch creëer je pas door compleet uit je comfortzone te gaan.

Persoonlijk voorbeeld: de afgelopen vier weken ben ik mijn grenzen volledig aan het verleggen op het gebied van sporten. Sportte ik eerst ongeveer vijf keer in de week, nu ben ik naar tien keer sporten in de week gegaan. Vijf keer ’s ochtends en vijf keer in de middag.

Complete gamechanger voor mijn identiteit, want mijn huidige identiteit heeft dit nog nooit neergezet en bereikt. Om alles nog leuker te maken wacht ik op dit moment op mijn complete Rogue-set bestaande uit onder andere een Airbike en een Indoor Rower.

Waarom ik dit doe?

Simpel: ik wil mijn grenzen echt gaan verleggen. Een beetje extra inspanning zet immers geen zoden aan de dijk.

Vraag 4:

Hoe verleg jij jouw grenzen met 200%?

#5 Investeren in wat écht belangrijk voor jou is

Weet jij op dit moment wat echt belangrijk voor jou is? Als je dat weet, dan weet jij ook waarin je moet investeren. Zelf ken ik aan iedere maand een thema toe. Deze maand was het thema positionering en branding. 

Wat dat wil zeggen?

  • Ik houd mij alleen bezig met het positioneren en de branding van mijn bedrijf.
  • Alles wat ik lees, kijk en luister gaat over positioneren en branding.
  • Als ik investeer, dan is dat ook in de positionering en branding van mijn bedrijf.

De investeringen van deze maand die ik samen met Victoria, mijn verloofde, heb gedaan zijn dan ook:

  • Victoria is zichzelf aan het opleiden tot personal trainer op het hoogste niveau.
  • Ik investeerde in grafische modellen voor de verschillende vormen van high performance coaching en business coaching die ik aanbied.
  • Wanneer Rogue de apparatuur beschikbaar heeft, dan komt het onze kant op (door corona zijn ze continu uitverkocht).

Zoals je ziet, hebben bovenstaande investeringen te maken met de positionering en/of branding van mijn / ons bedrijf. Ja dat lees je goed, Victoria en ik zijn bezig met het opzetten van een nieuw gezamenlijk bedrijf.

Vraag 5:

Waar dien jij deze maand in te investeren?

Slechts weinigen leiden het buitengewone leven

Het creëren en leiden van een buitengewoon leven kost veel energie en vraagt focus, commitment en ook geld. Dat is niet erg want dat is het ook waard.

Daarom wil ik je uitnodigen en aanmoedigen om te kiezen voor het buitengewone leven. Heb jij het kantelpunt bereikt dat vaak nodig is om te kiezen voor een switch, trek dan een streep en zeg: “Genoeg is genoeg, ik wil nu echte resultaten boeken in mijn leven!”

Als jij de vijf vragen hebt beantwoord of als je ook zonder die vragen weet dat jij klaar bent voor echte high-performance-resultaten en voor het buitengewone leven, doe dan een intake voor:

Let op: ik heb een streng intakeproces. Ik coach per jaar slechts 48 mensen 1-op-1 bij het bereiken van hun doelen. Als de adviezen in dit artikel je aanspreken dan ga ik er vanuit dat we een match zijn. Doe dan een intake voor high performance coaching of business coaching.

 

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.

No-nonsense Gamechanger Update

Iedere week kan je via wouterkleinsman.nl een nieuw, kort maar krachtig artikel om jouw leven en bedrijf radicaal te transformeren lezen of in de podcast luisteren.

Wil je dat niet missen? Stel dan een ‘notificatie’ in voor je e-mailadres. Laat hieronder je e-mailadres achter en geef vervolgens aan of je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een notificatie wilt ontvangen.

boek.png

Download de preview van het boek

Download kosteloos de preview van het boek Zo word je een GAMECHANGER. Het no-nonsense praktijkboek dat je naar een buitengewoon leven leidt.

Beschikbaar om te downloaden als pdf of te koop als volledig boek in mijn webshop.